The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2015, 19:16
Zabiegł się o krok żeby walnąć ...a potem się pokazał.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.05.2015, 21:47
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Finansowo wydajecie się mocni, piłkarsko to nadal bardzo średnio wygląda. Tak naprawdę to nie widzę u Was piłkarza, który wygryzłby któregoś z naszej pierwszej jedenastki.

4 łokcie w twarz Lepiej pogadajcie z tymi Waszymi Makuszewskimi, bo z takimi grojkami to wychodzicie na największych płaczków ligi
Ty tak na powaznie? Gerson z miejsca do kazdej druzyny tej ligi. To samo Borysiuk. W tym momencie najlepszy defensywny ligi.
Bramkarza macie takiego, ktorego 3 lata temu wyjebano na ryj z Gdanska, co zreszta potwierdzil wczoraj.

Moze Boguski jest pilkarsko lepszy od Nazzario? Hehe
Jedyna przewage u was widze w osobie Stilica. Ale to juz niedlugo wczoraj byly po meczu kolejne rozmowy Semira z Lechia.

"wasz.Sebwk" - w dipue go mam, top3 najgorszych pilkarsko transferow Lechii, ale medialne i marketingowo strzal w 10.

Dudka aut, ale juz sie w Gdansku przyzwyczajamy, ze z wami zawsze nas kreca
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.05.2015, 21:57
Może Boguś nie jest lepszy, ale w tym konkretnym meczu nakrył go czapką

Obydwie drużyny w obecnej chwili prezentują podobny poziom sportowy, w tym, że Wisła gra o wiele efektowniej, a Lechia efektywniej.

My jesteśmy jak Chiquita a wy jak zwykły banan
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.05.2015, 22:30
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Ty tak na powaznie? Gerson z miejsca do kazdej druzyny tej ligi. To samo Borysiuk. W tym momencie najlepszy defensywny ligi.
Bramkarza macie takiego, ktorego 3 lata temu wyjebano na ryj z Gdanska, co zreszta potwierdzil wczoraj.

Jedyna przewage u was widze w osobie Stilica. Ale to juz niedlugo wczoraj byly po meczu kolejne rozmowy Semira z Lechia.

"wasz.Sebwk" - w dipue go mam, top3 najgorszych pilkarsko transferow Lechii, ale medialne i marketingowo strzal w 10.

Czemu Ty sie tak spinasz ?

Macie kupę hajsu i ogromną szansę zeby zaistnieć na poważnie, tego nikt nie podważa przecież. Tylko, że Polonia Warszawa też miała w pewnym momencie nieograniczony wręcz budżet. Nie zawsze to wychodzi jak trzeba. Z Borysiukiem i najlepszym DP to ciezko odleciałeś, Linetty, Jodłowiec to tak z 2 poziomy wyżej. Jak Lechia nie zagra w pucharach to nie sądze, żeby Stilić do was poszedł, pewnie skończy w Amice. Mówisz Nazario, Friesenbichler, Colak ze dobrzy, może i tak, choć oni są dopiero wypożyczeni i znajac zycie zostana wymienieni. Pewnie dojdzie do was w lecie kolejny tabun nowych piłkarzy, część wypali jak Gerson, większa część pewnie nie. Strasznie sie spinasz, wyluzuj nikt wam nie odbiera potencjału, ale wczorajszy mecz powinniśmy wygrać my, od 75 minuty siedliscie fizycznie, my nie wykorzystalismy swoich szans, skończyło się remisem.
Ostatnio edytowane przez fialo : 16.05.2015 o godz. 22:37.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 16.05.2015, 22:50
Nie ma co się głaskać po fiutach. Lechia dzisiaj kasę może i ma ale sportowo jest biedna. Nakupione szrotu za grube mln a efekt żaden.
Inną sprawą jest ile tej kasy będzie za powiedzmy dwa lata jak po raz kolejny okaże się, że efektu nie ma. Na dzień dzisiejszy PGE żegna Gdańsk.
Życzę dobrze Lechii ale póki co klasyczne wiele hałasu o nic.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 16.05.2015, 22:59
Wg dzisiejszego NC+ Wisła ma większy budżet niż Lechia
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 16.05.2015, 23:04

Wiesz, te nasze resztki po wielkiej drużynie i tak są od Waszych "mistrzów" lepsze... Gerson, Borysiuk? O czym Ty do mnie mówisz? Ligowi przeciętniacy, gdzie tam takiemu Gersonowi do Głowy... Semir? A weźcie sobie tą leniwą gwiazdkę

Was kręcą? Masz jakieś szumy w mózgu chyba - kiedy to niby Was z nami kręcili? Dawniej nie trzeba było, bo piłkarsko byliśmy lata świetlne przed całą ligą. Może wczoraj Was ktoś kręcił? O Dudce już nie piszę - dobierajcie sobie do zespołu twardzieli jak Sobol, Głowa czy Baszczu a nie paniusie jak Sebuś czy Makuszewski...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 16.05.2015, 23:07

Ale ból dupy...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.05.2015, 07:01
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
To co zrobił Jean to jest niesamowite. A miałem go za kiepskiego grajka. Ale powiedzcie mi, który zawodnik w Ekstraklasie zdobyłby równie cudownego gola? To jest zupełnie inny poziom.
Tak szczerze to taką bramkę można strzelić tylko w ekstraklasie. W poważnej lidzie gość po tym jak nie wykończył tej akcji huknięciem z pierwszej piłki pod poprzeczkę to już dawno miałbym piłkę zabraną.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.05.2015, 07:03
Cytat:
Z Borysiukiem i najlepszym DP to ciezko odleciałeś, Linetty, Jodłowiec to tak z 2 poziomy wyżej.
Słowo klucz - W TYM MOMENCIE. Oglądałeś jakieś ostatnie 5 spotkań w wykonaniu Jodłowca? Linetty pff, jeden mecz na 10.

Cytat:
Mówisz Nazario, Friesenbichler, Colak ze dobrzy
ja wymieniłem tylko Nazzario.

Cytat:
wczorajszy mecz powinniśmy wygrać my
Magia sytuacji, że DRUGA POŁOWĄ JEST DRUGĄ POŁOWĄ. Tak to już jes, że po meczu pamięta się tylko o drugiej połowie. W pierwszej Lechia cisneła Wisłę - ale Wy pamiętacie tylko to, że w drugiej było odwrotnie. Gdyby Colak nie zjebał setki, i czysto trafił w piłkę było by 2:0, i zapewne po meczu.

Cytat:
Nakupione szrotu za grube mln a efekt żaden.
Wymień proszę ten nakupiony szrot? Jedynym finansowym transferem był Mila. Reszta wypożyczona z opcjami pierwokupu, z czego w wypadku Borysiuka Lechia już skorzystała. Ci co się nie sprawdzili, czyli Rudilson Malbasić i Miranda ( AŻ TRZECH ! ) - po tej rundzie odejdą.

Cytat:
Na dzień dzisiejszy PGE żegna Gdańsk
PGE NIE JEST SPONSOREM LECHII. Jest stadionu, którym Lechia nie zarządza tylko wynajmuje. Zresztą jest 5 chętnych firm na przejęcie nazwy ( prywatnie mam nadzieję, że nie uda się to Lotosowi, który mocno o to zabiega ).

Cytat:
Wg dzisiejszego NC+ Wisła ma większy budżet niż Lechia
Tylko, ze u Was idzie to na długi - więc budżet jest na papierze. W Gdańsku kasę wykłada w większości fundusz transferowy.

Józef Warnze też już parę baniek wpompował.

Cytat:
Ligowi przeciętniacy, gdzie tam takiemu Gersonowi do Głowy
LOL !

Cytat:
kiedy to niby Was z nami kręcili?
Najbardziej pamiętny chociażby mecz w ostatnich latach to ten w Krakowie. 5:2, pamiętasz?

Cytat:
Może wczoraj Was ktoś kręcił? O Dudce już nie piszę - dobierajcie sobie do zespołu twardzieli jak Sobol, Głowa czy Baszczu a nie paniusie jak Sebuś czy Makuszewski...
Fajnie, że wymieniłeś jednego tylko aktualnie grającego w Wiśle
Dudka nie miał prawa dokończyć tego meczu.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.05.2015, 09:40
Ja tam uważam Lechię za 3 siłę pod względem kadrowym w naszej lidze po Krawaciarzach i Amice. Gerson? Świetny stoper, nie gorszy od wiekowego Głowy czy Guzmica. Borysiuk? Lepszy od Dudki który na 20 meczy w 5 zagra dobrze, 5 to kompletna klapa (Bełchatów itd), reszta na alibi. Ariel trzyma cały czas poziom.

To ze Lechia na początku sezonu grała "chujnie" to były ich problemy ze zgraniem i trenerem. Teraz Lechia owszem, notuje wpadki, ale sporadycznie. Dla mnie brakuje tam z 2 piłkarzy klasy Nazario (technicznych) do wygrywania pojedynków 1 na 1. Jak tą lukę uzupełnią... to mogą powalczyć w przyszłym sezonie nie tylko o puchary ale i o MP.

Wisła niestety zmierza w stronę "Los Geriaticos" i albo odmłodzimy zespół albo znowu będziemy oparci na resztkach z dni chwały i cały czas żyli przeszłością.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.05.2015, 10:20
...
Idze idze bajoku

A ten Twój "LOL" w stosunku do porównania Głowa/Gerson to już naprawdę żenada do kwadratu.

Fajnie, że wymieniłeś jednego tylko aktualnie grającego w Wiśle
Dudka nie miał prawa dokończyć tego meczu.
Bo ja nie patrzę przez pryzmat dzisiejszej, słabej Wisły - porównuję aspirującą do wielkiej piłki Lechię z Wisłą za najlepszych czasów. Chyba dążycie do takich porównań? Przypomnij sobie jacy zawodnicy grali w tamtej Wiśle a zobaczysz, jak wiele jeszcze przed Wami starań, by uznać Was za mocarzy tej ligi. Jak na razie przypominacie Polonię Wojciechowskiego (i to ze słabszymi piłkarzami)...

Dudka zagrał świetny mecz, tak ma grać defensywny pomocnik. Chyba, że gracie w lidze kobiet.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 17.05.2015 o godz. 10:24.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 17.05.2015, 10:25
Wanciak86, sorry, ale zachowujesz się jak kibice Lechii na piknikowych trybunach PGE. Mieszkam obecnie na Pomorzu, czasem wpadnę na mecz Lechii. Na poprzednim meczu Lechii z Wisłą nie wiedziałem czy mogę się cieszyć po ewentualnej bramce dla Białej Gwiazdy. Tak jak wyzywani i wyszydzani byli niektórzy piłkarze Wisły(np. Głowacki) to szok. Nie mam o to pretensji bo niektórzy mają inne spojrzenie na mecze przyjaźni.
Ale powiem Ci, że na R22 gdy kiedyś ktoś wrzucał piłkarzowi Lechii zaraz został zbesztany przez otoczenie.

Z całym szacunkiem dla Was, ale moim zdaniem to jest typowe zachowanie pikników, którzy nie przywykli do sukcesów sportowych zespołu. I teraz przejawiają pewną "pazerność" na takowy sukces.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.05.2015, 10:39

Wymień proszę ten nakupiony szrot? Jedynym finansowym transferem był Mila. Reszta wypożyczona z opcjami pierwokupu, z czego w wypadku Borysiuka Lechia już skorzystała. Ci co się nie sprawdzili, czyli Rudilson Malbasić i Miranda ( AŻ TRZECH ! ) - po tej rundzie odejdą.

Aleksić, Dźwigała, Leković, Diego Hoffmann, Buksa, Stolarski, Jagiełło, jakiś japończyk był tez chyba (Tsubasa?), kumpel Sadayeva z Czeczenii, Bougaidis, Możdżeń, jakiś Litwin był chyba jeszcze. Uważasz, że oni wszyscy wypalili ? A to są jakieś naprawdę ciężkie miliony (kwota transferowa + kontrakt).

Jako, że Wisła się bardziej zwija niż rozwija, to kibicuje wam żebyście namieszali w tym tandemie: Amica-Legia w przyszłym sezonie, ale tu nie pomoże prężenie muskułów, jak się ma dość marną rzeźbę, tylko trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Jeszcze nikt nie zbudował drużyny na hurra wrzucając tam tabun nowych grajków. Tu trzeba czasu i spokoju, a wy za szybko chcecie osiągnąć sukces.

Jedyną rzeczą, opróćz kasy, jakiej można wam zazdrościć jest mega marketing robiony niewielkim kosztem w sumie. Naprawdę widać, że się u was walczy o frekwencje na meczach, a nie spuszcza głowę i "tak musi być" jak u nas.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 17.05.2015, 11:08
wanciak86, prze zajebista Lechia nie daje sobie rady z ledwo wiążącą koniec z końcem Wisłą. Mimo trzech lata grania chu.jni wciąż utrzymujemy się w ligowym topie. To się nazywa dziedzictwo, na które wasz Gerson i inni, o których za parę lat nikt pamiętać nie będzie muszą sobie zapracować
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 17.05.2015, 11:32
ale o czym wy mówicie, sami wiecie ile czasu potrzeba na zgranie zespołu.. pierwsza część sezonu została spierdR*&%@ przez zatrudnienie kaleki machado.. potem przyszedł Brzęczek i można powiedzieć że pomimo żałosnego CV poukładał te klocki.. mecz jak dla mnie zakończony sprawiedliwym remisem, .......ą niektórzy że Lechia siadła od 75 i powinna przegrać.. zapominają jednak że pierwszą połowę LECHiA dominowała i powinny paść kolejne gole.. a to że nie padły? Toż mówie remis sprawiedliwy. Jest mi bardzo przykro gdy czytam że Lechia jest żałośnie słaba i takie zespoły Wisła powinna wciągać nosem, czasem wydaje mi się że jesteśmy balastem dla was, takimi popychadłami.. rozumiem w....ienie o to że obecnie Lechia ma większe możliwości od Wisły ale zamiast się cieszyć to niektórzy z was życzą nam upadku.. tak się nie robi między braćmi..

Ja tam zawsze będę życzył pucharów, zarówno dla was jak i dla nas a to kto będzie wyżej ? To już jest sprawa drugorzędna którą wyznaczają wyniki osiągnięte na boisku. Mam nadzieję że spiny w tym temacie się skończą a niektórzy przemyślą to co piszą bo naprawdę przykro niektóre wpisy ciężko strawić.
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 17.05.2015, 11:39
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
ale o czym wy mówicie, sami wiecie ile czasu potrzeba na zgranie zespołu.. pierwsza część sezonu została spierdR*&%@ przez zatrudnienie kaleki machado.. potem przyszedł Brzęczek i można powiedzieć że pomimo żałosnego CV poukładał te klocki.. mecz jak dla mnie zakończony sprawiedliwym remisem, .......ą niektórzy że Lechia siadła od 75 i powinna przegrać.. zapominają jednak że pierwszą połowę LECHiA dominowała i powinny paść kolejne gole.. a to że nie padły? Toż mówie remis sprawiedliwy. Jest mi bardzo przykro gdy czytam że Lechia jest żałośnie słaba i takie zespoły Wisła powinna wciągać nosem, czasem wydaje mi się że jesteśmy balastem dla was, takimi popychadłami.. rozumiem w....ienie o to że obecnie Lechia ma większe możliwości od Wisły ale zamiast się cieszyć to niektórzy z was życzą nam upadku.. tak się nie robi między braćmi..

Ja tam zawsze będę życzył pucharów, zarówno dla was jak i dla nas a to kto będzie wyżej ? To już jest sprawa drugorzędna którą wyznaczają wyniki osiągnięte na boisku. Mam nadzieję że spiny w tym temacie się skończą a niektórzy przemyślą to co piszą bo naprawdę przykro niektóre wpisy ciężko strawić.
Pełna zgoda. Ale po ch.uj pisać jak wanciak, że jakiś Gerson jest lepszy od Głowy? Jak zagra na takim poziomie tyle meczów co Głowa, można będzie mówić, że jest lepszy, a nie kur.wa jakieś "LOL". Życzę wam pucharów, ba, mistrzostwa, bo wiem, że macie większy potencjał niż my. A jeśli nie my, to wy, albo Śląsk
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 17.05.2015, 11:46
W wypadku Głowy trzeba sobie powiedzieć że mimo wieku ciągle w ścisłym topie defensorów te nędznej ligi, jeśli miałbym coś powiedzieć o Gersonie to to że z perspektywy rozegranych meczy udowadnia że może być czołówce obrońców ekstraklasy oraz w podstawowym składzie Lechii na lata. Pragnę żeby kiedyś Lechia miała takiego zawodnika jak Głowa oddanego klubowi który stałby się jego ikoną.. niby mamy Bąka ale to nie o takiej ikonie myślę. Co do końca sezonu to mistrzostwo czy drugie miejsce raczej jest dla was czy nas nieosiągalne.. powinniśmy się skupić na lokatach 3,4 i w przyszłym sezonie oglądać w pucharach WISŁĘ oraz po latach LECHIĘ. A nie ciągle jakieś kompromitacje ruchów, czy amic/legły..

Gorąco wierzę że Wisła wróci na szczyt po odpaleniu Bednarza (marketingowo jak i finansowo)
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.05.2015, 11:46
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post

O czym Ty kolego piszesz? Kto Wam życzy upadku? Cieszę się, że powstają naprawdę mocne podwaliny pod silną Lechię, niech Wam się wiedzie jak najlepiej. Poczytaj jednak posty Twojego brata po szalu, wanciaka...

Na razie macie mocne finanse, świetny marketing, wspaniały stadion - to są fundamenty. Drużyny jednak nie macie i to jest fakt. Na razie sportowo porównywać można Lechię z obecną Wisłą (i tutaj poza szerszą kadrą wcale nie macie się czym na razie chwalić). Wy jednak zdaje się dążycie do innych porównań - do silnej Wisły, Legii czy Lecha (piszę o ostatniej dajmy na to dekadzie).
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 17.05.2015, 12:02
Drużyna powoli zaczyna się krystalizować, biorąc pod uwagę w jakim czasie i z jakiego gówna musiał lepić Brzęczek trzeba powiedzieć że sukcesem jest już wejście do 8 przez Lechię (niewielu wierzyło w to po kompromitacjach z machado oraz ulatowskim. Myślę że szkielet zespołu powoli się dociera i przy jeszcze ewentualnych wzmocnieniach będzie jeszcze lepiej. W Lechii brakuje prawdziwego playmejkera.. na wzór można podać przykład właśnie Stilica czy Meliksona którzy mogą dreptać, opierdalać się a w meczu jednym magicznym zagraniem odwracają losy meczu. Tego moim zdaniem nie daje nam Mila który jest według mnie przeceniany oraz za słaby na nasze potrzeby.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.05.2015, 12:08
Wybacz, ale ja naprawdę nie widzę, by krystalizowała się Wam mocna ekipa. Bramkarza nie macie, w obronie poza Gersonem jest średnio. Pomoc również bardzo przeciętna, o ataku nie wspomnę... Owszem, to na obecną ligę skład, który powinien starczyć, by zakwalifikować się do pucharów, ale tylko tyle. Co nie znaczy, że w kolejnych okienkach nie wzmocnicie się na tyle, by zacząć rywalizować o mistrzostwo Polski. Czego Wam życzę.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 17.05.2015, 12:14
Co do bramkarza zgoda, obronę uważam że mamy już jednak solidną Wawrzyniak, Wojtkowiak, Gerson czy Janicki.. w pomocy dużo dobrego potrafią zdziałać Vranjes, Makuszewski czy Nazario jednak według mnie naszą najmocniejszą formacją jest atak gdzie mamy Colaka z Kevinem którzy naprawdę z niczego potrafią załadować bramki.. Brzęczek w cafe futbol zapowiedział że zostają obaj na następny sezon co mnie niezmiernie cieszy.

a są przecież tacy zawodnicy jeszcze jak

Lekovic, Lukasik czy Borysiuk.. wierzę że Brzęczek to poukłada, na kredyt zaufania z pewnością zasłużył. Podstawa to playmejker ;d
Ostatnio edytowane przez Lechista69 : 17.05.2015 o godz. 12:19.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 17.05.2015, 12:18
A według mnie obronę macie jedną z najlepszych w lidze. Wojtkowiak i Wawrzyniak na bokach to duża jakość. Gerson to samo. Wystarczy popatrzeć na mecze w Gdańsku. W tym roku, poza meczem z nami bramki nie straciliście. A co do Colaka i Friesenbichlera, obaj grają nierówno. Colak solidniejszy, taki by się w Wiśle przydał
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.05.2015, 12:24
Patrzę po prostu na Lechię z perspektywy Wiślaka, który przez lata oglądał w obronie Baszcza, Głowę, Marcelo, Clebera... W pomocy Szymka, Cantoro, Uche, Kosowskiego, Kulawika, Czerwca, Kałużnego, Błaszczykowskiego czy Soboala a w ataku Frankowskiego, Kuźbę, Brożka, Żurawskiego czy nawet takiego Bitona albo Genkova... A to tylko na szybko z pamięci, było wielu innych świetnych zawodników. A my tu o Makuszewskich czy Wawrzyniakach gadamy
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 17.05.2015, 12:27
Taka era, nie dziwię się że rzucasz takie porównania bo sam pamiętam czasy Saragossy czy Shalke/Parmy/Lazio.. nie mówiąc o jebaniu leglych w każdym meczu.. sam chciałbym widzieć tak grającą Lechię czy ponownie Wisłę ale będąc szczerym to chyba na chwilę obecną pozostaje w sferze marzeń. Dla nas w Gdańsku do niedawna (jak jeszcze kopaliśmy w niższych ligach) gwiazdą mogliśmy nazwać Kalkowskiego czy Wojciechowskiego... w naszym wypadku apetyt rośnie w miarę jedzenia tak jak i poziom zawodników który stopniowo się przez ostatnie lata zwiększał aż do obecnego poziomu. Wisła natomiast w ostatnich latach musiała się pogodzić z tym jak poziom zawodników stopniowo był coraz gorszy.

Zostało 5 meczy, mam nadzieję że wszystko się skończy dobrze a taka Jaga zostanie wyrzucona poza czołową "4"
Ostatnio edytowane przez Lechista69 : 17.05.2015 o godz. 12:31.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.05.2015, 12:31
Na pewno macie o wiele trudniej - gdy budowała się wielka Wisła praktycznie nie mieliśmy konkurenta. Co ważne - mogliśmy skład opierać na świetnych Polakach, bo byliśmy w stanie ściągnąć każdego wyróżniającego się piłkarza z każdego klubu w Polsce. Teraz klubów o podobnych możliwościach finansowych w naszej lidze jest więcej, dobrych zawodników polskich mniej... A żeby sprowadzić kogoś z porządnymi umiejętnościami zza granicy trzeba sporo kasy i szczęścia.
Odpowiedz cytując
keth
Member

Od: 09.2013

Stary 17.05.2015, 12:43
za to teraz jest lepszy marketing, piękny stadion i budżet pozwalający na ściąganie solidnych grajków zagranicznych. Jak wchodził Cupiał to z zagranicy ściągano głównie szrot z drugich lig, teraz możliwości są większe. Legia i Lech wbrew temu co chcą by ludzie myśleli nie odskoczyli nie wiadomo jak reszcie ligi. Jeśli to prawda co mówił Stanowski i szykują się w Lechii największe zakupy od czasów Cupiała, to Jeśli Lechia dobrze zainwestuje te pieniądze spokojnie może zdominować ligę w ciągu dwóch lat
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.05.2015, 12:52
Ile ja już takich tekstów o wielkich zakupach słyszałem... Dobry zagraniczny piłkarz nie przyjdzie tu grać za 200 tys Euro rocznie.
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.05.2015, 13:16
Cytat:
Najbardziej pamiętny chociażby mecz w ostatnich latach to ten w Krakowie. 5:2, pamiętasz?
Najbardziej przekręcony mecz to ten w Gdańsku:
https://www.youtube.com/watch?v=qrWbogK8K-8
2 brameczki z dupy, a kręciliście pod legiusię. Całe szczęście mieliśmy Wojciecha Ł, który skutecznie ukrócił Wasze niecne zamiary.
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 17.05.2015, 14:13
Wreszcie takie akcje i gole na które naszych stać. Brawo!

Ktoś tu wspomniał o Borysiuku, rzeczywiście zwracał na siebie uwagę bardzo dobrymi podaniami. Ja jednak ciągle pamiętam go jako tego drwala, który kiedyś przetrącił nogi Boguskiemu. Rafał może jeszcze da radę wrócić do tamtego ’sprzed ’ poziomu, a może jeszcze lepszego? Trzymam za niego kciuki mocno i wierze w niego, zresztą jak w każdego piłkarza mojej ukochanej drużyny. Kiedyś taka wiara, do upadłego, w Łobodzinskiego wynagrodziła mnie wspomnianym przez mtk meczem
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów