|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich? | |||
| Andrzej Duda |
|
147 | 85,96% |
| Bronisław Komorowski |
|
24 | 14,04% |
| Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tusk to Polskę ma głęboko w dupie. Jak mu Angela każe to dorzuci nam jeszcze kolejny tysiąc.Trwają prace nad podwyższeniem podatków żeby tą bandę utrzymać ( a to dopiero pierwsze 2 tys. potem będą następne kontygenty). Na Polaków z Mariupola gdzie trwa wojna PO nie ma czasu i ochoty a nam murzynów i arabów już jest dobra wola.
Czas jak najszybciej wysłać tą bandę w kosmos pomimo różnic politycznych bo bedziemy tu niebawem mieli jak we Francji. Bulu sterowany jak zabawka :http://wpolityce.pl/polityka/244397-...i-zobacz-wideo Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 13.05.2015 o godz. 22:15.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nie mam nic do czarnuchów, mogą sobie pracować na polach bawełny. Problem jest taki, że bawełna u nas nie rośnie. Pozostaje dobitnie pokazywać na każdym kroku kolorowym przyjaciołom, że Polska to nie jest kraj dla nich. Cóż, może i prymitywne ale innej metody nie widzę a jakoś się przed tym syfem bronić trzeba.
PS Na głupkowate pytanie o Maciarewicza zadam zwrotne - a gdzie się podział niedorozwój Niesiołowski? Czemu Bul przesunął o dwa tygodnie odbiór nagrody ufundowanej przez szmatę wyborczą?
Ostatnio edytowane przez rafkur : 13.05.2015 o godz. 22:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ja bym ich przyjął ale tylko tych co dopłyną do Polski
![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Nie wiem na co czekaja zwolennicy PO...moze ich powinienes zapytac? ![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czekam ich jak kania dzdzu Dziwi mnie ze nie chca Dudusia w kampani wspomoc Musisz jednak przyznac ze bez nich obu, bez smolenska znacznie spokojniej prawda? Ludzie lagodnieja, jeszce tylko jakies podrygi ale to juz nie to samo jednak...Nieobecnosc Tuska nie dziwi w ogole...pewnie zabladzil w okolicach Grand Placu w Brukseli...tam kupe takich waskich uliczek jest...albo wlazl na Atomium i zejsc nie moze. Kerim1906: legenda? Antek Policmajster? Sam sie odczlowieczyl, zwariowal chlop od tych sluzb. Ale spokojnie, juz niedlugo bedziesz mial Antka jako ministra spraw wewnetrznych...Dziwi mnie natomiast, ze jednych KORowcow uwazasz za legendy a innych za zdrajcow...co z wami te rydzyki i jarki porobily...szkoda
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 14.05.2015 o godz. 08:53.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
kuba.j.g."kerim1906: legenda? Antek Policmajster? Sam sie odczlowieczyl, zwariowal chlop od tych sluzb. Ale spokojnie, juz niedlugo bedziesz mial Antka jako ministra spraw wewnetrznych...Dziwi mnie natomiast, ze jednych KORowcow uwazasz za legendy a innych za zdrajcow...co z wami te rydzyki i jarki porobily...szkoda"
zaczniemy dyskusję o zasługach dla tego kraju jak wymienisz co najmniej dwóch założycieli KOR , Pana Antoniego nie wymieniaj bo wiesz , podpowiem , sprawdz co byś się nie skompromitował jak niejaka motorniczka z Gdańska co to była łamistrajkiem i wyłączyli jej prąd , a dzisjaj robi za przywódczynię strajku 1980 piszę co byś sprawdził bo mainstream doszedł do takiej groteski że jakieś pół roku temu nagrodę od ambasadora USA za działalność KOR-u odbierał Borusewicz ( SIC !) hit , tym razem bez komentarza http://niezalezna.pl/67020-nieporadn...acz-koniecznie
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 14.05.2015 o godz. 09:34.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kerim:
Alez oczywiscie ze nie bede ci wymienial ani nawet jednego czlonka KOR. Egzaminuj sobie swoje dzieci! Wiekszosc czlonkow KORU jest dla was zdrajcami i to bez wzgledu na to, czym sie dla nich dzialalnosc w Komitecie konczyla. Grunt ze Antek jest bohaterem...Masz dojscie do oficerow sluzacych w Afganistanie? Porozmawiaj nt. warunkow w jakich przyszlo im ta sluzbe odbywac. Szczegolnie interesujacy moze byc fragment dot pobytu naszego kontyngentu po publikacji raportu z likwidacji WSI...to bedzie dla ciebie szok ale potem nastapi oczyszczenie ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
no to temat zakończony , nie wiesz nic , kompletnie nic o Komitecie Obrony Robotników , jak podejmujesz dyskusję spróbuj przynajmniej merytorycznie , a zdanie "Wiekszosc czlonkow KORU jest dla was zdrajcami" które byłeś łaskawy spłodzić kompromituje Cię koncertowo , nie wiem jak inne tematy bo nie miałem "przyjemności" śledzić ale ten to cymesik w Twoim wykonaniu , nie wchodz w temat Raportu z likwidacji WSI bo nie masz o tym zielonego pojęcia , to taka rada
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Racja...skonczony poki o KORze sie czegos nie dowiesz. A o raporcie z likwidacji WSI wiem znacznie wiecej niz tobie sie moze przysnic. Moze dlatego ze nie interesuje mnie tylko wiedza zaczerpnieta z "niezaleznych" mediow. Pogadaj z ludzmi sluzacymi w Afganistanie to nt likwidacji sluzb czegokolwiek sie dowiesz...poki sie nie dowiesz nie knebluj innym ust bo bedziesz musial kiedys odszczekac. Zrodlem calej twojej wiedzy jest jeden portal, ktorego linki czesto tu wklejasz i trzeba naprawde miec tupet, zeby czerpiac wiedze z tego rodzaju mediow probowac kogokolwiek pouczac czy to w kwesti Komitetu czy w kwestii skutkow dzialalnosci WSI. ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
no to na zakończenie , jak Pis dojdzie do władzy ..... to Macierewicz w skórzanym płaszczu ..... uuuuu... od 3.30
https://www.youtube.com/watch?v=Qrl5yHPkjwU
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 14.05.2015 o godz. 11:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Określanie innych ludzi za ich pochodzenie 'syfem' jest po prostu niedopuszczalne. Zaprezentowałeś tym wpisem prymitywną mentalność właściciela niewolników. Nie mogę pojąć, jak można tolerować tego typu teksty? Polska, podobnie jak inne kraje rozwinięte lub rozwijające się, powinna pomóc wszystkimi możliwymi siłami mieszkańcom biedniejszych państw. Wyobraźmy sobie taką oto sytuację: w sadzawce w parku tonie dziecko, a całą sytuację widzi dorosły i sprawny fizycznie mężczyzna; może wyciągnąć tonące dziecko z sadzawki w zasadzie bez większych trudności - jedyną niedogodnością dla niego będzie to że zmoczy sobie nogawki u spodni i buty. Z pewnością większość z nas uzna, że jeśli ów mężczyzna nie pomoże dziecku, mimo że bardzo łatwo może to zrobić, to jego zachowanie będzie można ocenić jako naganne moralnie. Tak się składa, że podobna sytuacja jest z pomocą mieszkańcom biednych państw: wiemy o ich fatalnej sytuacji i możemy im pomóc w stosunkowo prosty sposób, nie tracąc przy tym niemalże nic (napewno nic istotnego). W dobie łatwej komunikacji i transportu nie ma żadnych przeszkód aby pomóc biednym z nawet bardzo oddalonych od nas części świata. Możemy część swojego dochodu przekazywać ludności biednych krajów, a część przyjąć do siebie. Jeśli ktoś sprzeciwia się temu, to napewno nie może powiedzieć iż jest 'dobrym człowiekiem', gdyż jego postępowanie jest tak samo naganne, jak mężczyzny z przykładu z dzieckiem tonącym w sadzawce. Kolejną sprawą jest fakt że są innej narodowości. Cóż z tego że są z innego kraju? Czy jest to czynnik relewantny etycznie? Zdaje się, że nic nie przemawia za tym, aby różnice narodowe miały coś od siebie uzależniać. Mamy takie same zobowiązania moralne wobec nieznanego przez nas człowieka z Nigerii lub Kenii, jak wobec spokrewnionego z nami dalekiego kuzyna z Kanady czy Polaka z okolic Wałbrzycha. Wydaje mi się, że jeśli ktoś twierdziłby inaczej, to musiałby popaść w jakiś prymitywny szowinizm narodowy (nacjonalizm), którego nie sposób uzasadnić. Wszystkie państwa powinny więc partycypować w pomocy dla mieszkańców Afryki i przyjmować ich z otwartymi ramionami (tym bardziej, że oni sami chcą dostać się do Europy i pragną tego - są więc wspaniałym materiałem na przyszłych patriotów i bardziej niż niektórzy z obecnych obywateli bogatych państw, zasługują na bycie beneficjentami życia w nich). Poza tym względem Murzynów mamy jeszcze jedną zaszłość: biały człowiek przez wieki był - a w dużej mierze nadal jest - bandytą żyjącym z wyzysku mieszkańców Afryki. Korzyści które mamy powodują szkody dla mieszkańców Afryki i całego tzw. 'biednego południa' - np. jeździmy dobrymi samochodami, czy używamy dezodorantów ze szkodliwymi substancjami, a mieszkańcy m. in. Afryki żyją przez to w zanieczyszczonym środowisku. Mimo tego, że ich trujemy i wyzyskujemy, to oni sami nie mają z tego żadnych korzyści. Taki jest świat ery globalizacji - często nawet nie wiedząc o tym, szkodzimy biedniejszym. Więc nasza pomoc względem nich nie byłaby żadnym poświęceniem, lecz raczej zwyczajną odpłatą za niesprawiedliwość i szkody, które im oraz ich przodkom wyrządzamy, i wyrządzaliśmy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Troche ochlonalem wiec mam prosbe: Czy mogl bys podzielic sie z nami, laikami swoimi doswiadczeniami z dzialanosci i pracy w KORze. Czy mogl bys opisac jak wygladala Twoja wspolpraca z Antonim Macierewiczem a takze z innymi dzialaczami udzielajacymi sie w KOR. Ktorzy juz wtedy dawali sygnaly ze wspolpracuja z wladza, jakie byly stosunki miedzy bohaterami a zdrajcami? Mam takiego szwagra, co to dzidzi ma 24 latka a pyskuje jakby w Powstaniu Styczniowym nawet bral udzial...opozycjonista z czasow PRLu z niego taki, ze Antek przy nim to harcerzyk...tyle, ze smark sie w 1991 roku urodzil i nawet czolgu w Stanie Wojennym na ulicy nie widzial. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Polska ma pomagać Polakom, a nie murzynom z Afryki, Ukraińcom czy Nepalczykom. Marnuje się gigantyczne pieniądze i materiał ludzki kosztem Polaków.
Nasi rodacy koczują pod mostami, a jakiś debil chce utrzymywać jakichś afrykańców w naszym kraju. Parodia ![]()
Ostatnio edytowane przez element : 14.05.2015 o godz. 11:50.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
A co do formy zwalczania tego napływu czy w dzisiejszych czasach jest problemem zrobienie potężnego muru na środku Morza Śródziemnego który by oddzielał Europę od Afryki? Sądzę że na taką inwestycję każdy kraj europejski z chęcią się zgodził i swoją część kapitału przeznaczył. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już nie tysiąc a DWA tysiące
http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news...ampaign=chrome ![]() Bunt we Włoszech Imigranci z Afryki walczyli z Włochami. Imigranci z Afryki w Rosarno na południu Włoch demonstrują przeciwko rasizmowi i złemu traktowaniu. Dzień wcześniej w nocy w miasteczku doszło do gwałtownych zamieszek z miejscową ludnością. http://wiadomosci.wp.pl/gid,11841496...4dcd&_ticrsn=3 ![]() Za kilka lat już w Krakowie
Ostatnio edytowane przez heoij : 14.05.2015 o godz. 12:59.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
he, he wpadnie Bronowianin to Cię "wyprostuje" z tymi rasistowskimi tekstami
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Kto niby ich nie chce? Na jakiej podstawie twierdzisz, że 'nikt' ich nie chce? Znasz opinię wszystkich Polaków? Nie chce ich grupka szaleńców, patologicznych nacjonalistów, ludzi którzy są po tej samej stronie co Gestapo - są to wrogowie Polski i ludzie, którzy przynoszą jej wstyd. Na szczęście ta grupka to jedynie zwyczajny margines, stanowiący coś w rodzaju folkloru. Pomysłem o budowie muru pogrążyłeś się całkowicie - wydajesz się być zwolennikiem totalitaryzmu i wrogiem praw człowieka. Naszym obowiązkiem moralnym jest pomagać potrzebującym - tak samo tym z naszego kraju, jak i tych znajdujących się dalej. W dzisiejszych czasach, kiedy świat stał się 'globalną wioską' nie mamy żadnej wymówki że 'nie wiedzieliśmy że cierpią', 'nie mamy jak pomóc' itp. Małym kosztem możemy udzielić ogromnej pomocy - pokazał to mój przykład z mężczyzną i tonącym dzieckiem. Jeżeli ktoś tego nie chce robić, to jest po prostu, pod względem moralnym, złym człowiekiem - skrajnym egoistą i zapatrzonym jedynie w siebie ksenofobem. I nie jest tak jak napisał użytkownik element, że coś rzekomo działoby się kosztem Polaków. Powtarzam: to m. in. my szkodzimy mieszkańcom Afryki, zatruwamy ich środowisko, a tym samym zabijamy ich, to MY ŻYJEMY KOSZTEM NICH! Mamy obowiązek wobec nich, i naszym elementarnym obowiązkiem jest odpłacić im za to, co im zabieramy. Ale szkody które im czynimy są gigantyczne i większość z nich to szkody, których nie da się odpłacić. Pomoc dla nich powinna być priorytetem całej UE, w tym oczywiście Polski. Lecz nie powinna polegać tylko na przyjmowaniu imigrantów, ale też na radykalnym zwiększeniu pomocy dla nich na miejscu - w ich krajach. Myślę, że kraj taki jak Polska na pomoc dla państw trzeciego świata powinien przeznaczać przynajmniej 10% PKB (ONZ ustaliła kiedyś że pomoc dla biednych krajów ma wynosić śmieszne... 0,7% PKB [sic!], przy czym warto zaznaczyć że mało które państwo wywiązuje się chociażby z tej śmiesznej kwoty...). Naprawdę nie ma znaczenia z jakiego kto jest kraju, jakiej narodowości. Skończmy z tym prymitywnym dzieleniem ludzi. Lepiej zamiast Kenijczyków, Niemców, Francuzów, Polaków, Żydów itd. wyróżniajmy po prostu potrzebujących i tych, wobec których mamy moralny obowiązek udzielania pomocy. A jeżeli pomagamy swoim bliskim, to jakie mamy podstawy by pomagać raczej im, a nie głodującym Somalijczykom? Czy jest normalne i pożądane, aby swojemu dziecku kupować kolejną hulajnogę, gdy tymczasem w Nigerii ktoś umiera na łatwe do zwalczenia choroby lub niedogodności (np. z powodu biegunki krwotocznej czy braku wody pitnej)? Małym kosztem możemy rozwiązać te problemy, za które przecież ponosimy odpowiedzialność. Żyjemy na ich krzywdzie i mamy wobec nich obowiązki. BRAK DZIAŁANIA TEŻ JEST DZIAŁANIEM I JAKIMŚ WYBOREM - jeśli jesteśmy obojętni i nie robimy niczego, odwracając się plecami, to jest to również jakiś rodzaj działania! Nie będę dalej w tym momencie przedstawiał rzeczowej argumentacji, ale przytoczę słowa Macieja Maleńczuka, które gdzieś dzisiaj rzuciły mi się w oczy w wywiadzie z nim. Powiedział mniej więcej tak: jeżeli ktoś nie jest w głębi duszy chociaż trochę socjalistą, to jest po prostu świnią! * *Przy czym pamiętajmy, że takie określenie jest obraźliwe dla zwierząt (w tym wypadku świń). Jednakże problem traktowania zwierząt innych niż ludzkie przez człowieka i budzącego odrazę i przynoszącego hańbę człowiekowi wykorzystywania ich ciał (np. zjadania ich mięsa), to temat na odrębną dyskusję - jedynie sygnalizuję problem i zwracam uwagę że powinniśmy z naszego języka wyeliminować tego typu zwroty jak np. 'ty świnio' (pejoratywnie), 'zezwierzęcenie' itp. Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Bronowianin : 14.05.2015 o godz. 13:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
- na pewno zdecydowana większość Polaków nie chce tu u nas czarnych „małp” ani arabskich „psów” - zabiłem dziś z zimną krwią 5 much a jednej po urywałem skrzydełka jak jeszcze żyła - mam dziś na obiad schabowe ze świni i krupnik na gęsich pipkach – nie jem obiadów bez mięsnych |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
co by nie zapomnieć o naszym drogim bulu, odcinek 2056
http://niezalezna.pl/67041-komorowsk...alnym-pytaniem Kroq" i krupnik na gęsich pipkach" ![]()
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 14.05.2015 o godz. 13:57.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Użytkownik element napisał, że ktoś rzekomo okradałby go gdyby pieniądze z Polski były przeznaczane na potrzebujących z Afryki. Jak na razie to ja czuję się okradany, bo kosztem moich podatków pewne korzyści mają tacy patologiczni nacjonaliści i wrogowie Polski jak np. Kroq czy Arkas. Tymczasem na południowym wybrzeżu Morza Śródziemnego czekają ludzie, którzy chcieliby stać się Polakami, Niemcami, Francuzami itd. Jest jeszcze jeden ważki argument za imigrantami i za tym, abyśmy serdecznie przyjęli ich też w Polsce. Wiadomo że przyrost naturalny maleje, społeczeństwo starzeje się. Jeśli jesteśmy patriotami to chcemy dobra naszych krajów, chcemy aby się ożywiły i by się nie wyludnialy. Zatem ludzie z Afryki są dla nas zbawieniem. P. S. Do reszty Twojej wypowiedzi ciężko się odnieść, po prostu ręce opadają. Wróć do szkoły i ratuj ze swej głowy co się da - nie mowie tego z jadem, lecz raczej życzliwie. Fakt spożywania mięsa i chełpienia się tym karze powatpiewac w Twą racjonalność. Z kolei Twój rasizm degraduje Cię jako członka demokratycznej wspólnoty. Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Bronowianin : 14.05.2015 o godz. 14:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez heoij : 14.05.2015 o godz. 14:44.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Błagam, nie cytujcie go....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do Ciebie @Bronowianin
Cytat:
Ostatnio edytowane przez heoij : 14.05.2015 o godz. 15:14.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Polacy wyjeżdżają z tego kraju ,bo nie mają godziwych warunków do życia a my będziemy czarnuchów przyjmowali
Czarni bracia nas zalewają ze wszystkich stron i to jest duży problem Europy a ty mówisz tutaj o przyjmowaniu ich z otwartymi ramionami.... Co do opadatkowania najbogatszych to tak właśnie z niektórymi jest ,że najbardziej lubią rozdysponowywać cudzym majątkiem.Jeśli zarabiasz za mało to coś zrób ze swoim życiem, dokształcaj się i to może polepszyć twoje finanse. Jeśli Ci się tak bardzo komunizm podoba jest jeszcze taki kraj jak Korea Północna ,gdzie wszyscy żyją na równym poziomie i może to jest alternatywa dla Ciebie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mialem okazje rozmawiac (przy zielonej herbacie) z czlowiekiem ktory byl 2 razy w Iraku i 2 razy w Afganistanie. Tak jest oficerem, byl w Afganistanie dowodca, stracil nawet jednego chlopaka niestety. I polecam taka konwersacje kazdemu kto bedzie mial okazje bo mozna sie wielu rzeczy dowiedziec. Czasem sie wlos jezy na glowie... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Poczytałem twoje wpisy i stwierdzam że jesteś czerwonym śmieciem i powiem ci jedno, gdybym coś takiego czytał na forum sąsiadki to bym się śmiał z ich kibiców, w tej sytuacji jest mi po prostu przykro że mamy takich ludzi w szeregach. Z reguły nikogo nie obrażam no ale niektórych tępota mnie tak wku*wia że nie dam po prostu rady.
Ostatnio edytowane przez Arkas : 14.05.2015 o godz. 15:33.
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|