|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich? | |||
| Andrzej Duda |
|
147 | 85,96% |
| Bronisław Komorowski |
|
24 | 14,04% |
| Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Każdy Prezydent musi mieć gadane, obecny bez kartki nawet tego nie potrafi a później ludzie śmieją się jak słyszą brednie o ofiarach Żołnierzy Wyklętych, albo jak w kwestii wyprawy japońskiej, gdzie całemu światu przedstawia wykrzykując słowa o Szogunie mówiąc o Generale tj. doradcy w sprawach wojskowych. Ja uważam, że odpowiadał na wszystkie zadanie pytania zarówno w sprawie In vitro oraz w sprawie SKOK-ów, niestety Olejnikowa czy Pochanke próbowały go zdyskredytować wypowiedziami J. Kaczyńskiego czy też innych polityków PISu zapominając, że to on a nie oni startują na Urząd Prezydenta. Ciekaw jestem czy jutro na tej ich pseudodebacie znajdą się pytania o WSI czy o rozmowach przy ośmiorniczkach nagrane przez kelnerów tudzież co sądzi o słowach Pana byłego Ministra MSW Sienkiewicza Juniora(jak go określa Kukiz) o Państwie Polskim czyli, że istnieje tylko teoretycznie.
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 07.05.2015 o godz. 20:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() Mnie po prostu wkurza jak politycy nie potrafią odpowiadać wprost, krótkimi słowami i konkretnie na postawione pytania. Wiem, że to taka rola polityków a ja cenię konkretnych ludzi, dlatego tak to odbieram. Co do proponowanych rozwiązań w sferze opodatkowania banków i korporacji-nie wierzę w skuteczność tego. Zawsze się znajdzie jakiś sposób na optymalizację podatkową, albo koszta (szczególnie w przypadku banków zostaną przerzucone na klientów). W rezultacie ewentualne wpływy nie zrekompensują wydatków związanych z obniżeniem wieku emerytalnego. Co do eskpertów-obecny rząd też korzysta z ich usług. Jednakże to co mówią eksperci a to jak się w praktyce stosuje by realizować cele polityczne to 2 różne sfery. Z tego co się orientuję to większość ekonomistów uważa, że wszystkie obietnice związane z np. obniżeniem wieku emerytalnego czy 500 zł dla rodzin na dziecko muszą być sfinansowane przez albo ograniczenie wydatków albo wzrost podatków. To co napisałeś, że prezydent musi mieć gadane i potrafić się zachować z klasą-pełna zgoda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
W każdym bądź razie nie namawiam nikogo na głosowanie na Dude czy innego kandydata to jest sprawa sumienia i określonych poglądów. Dla mnie i tak najważniejsze będą wybory parlamentarne i chyba pierwszy raz w życiu zamierzam przeczytać programy wyborcze(od deski do deski) aby zobaczyć co mają nam partie do zaproponowania i jak chcą zrealizować swoje obietnice. Prezydent w obecnym kształcie(jeśli by wygrał Duda czy inny kandydat spoza PO) nic nie zmieni bo napotka grubą ścianę(Rząd). |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Wiesz co, ja byłbym dość ostrożny w przenoszeniu rozwiązań z innych krajów. Oczywiście, pewnie dużo z nich może okazać się strzałem w 10. Jednakże każdy kraj ma inną ludność pod względem liczb czy demografii, inną gospodarkę, inną kulturę gospodarczą etc i pewne rozwiązania mogą się po prostu nie sprawdzić albo sprawdzić ze słabym efektem. Tak zawsze mnie śmieszyły hasła o drugiej Irlandii, Japonii czy Węgrzech rzucane przez naszych polików. Reformy były zrobione, głównie te które ludziom się nie podobają-jak ten wiek emerytalny ![]() To, że za każdego prezydenta jest super to tradycja. Kto nim nie był to się chwalił-kolejne odwieczne prawo polityki-mów o sukcesach, szukaj ich na siłę, naginaj fakty a o porażkach i wpadkach cicho sza. O wyborach parlamentarnych to się boję myśleć ![]() pozdrawiam |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|