|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() VS. ![]() Czas na rundę mistrzowską! Po rundzie zasadniczej nastąpił podział Ekstraklasy na dwie grupy- mistrzowską oraz spadkową. Podzielne zostały także punkty wszystkich drużyn, po podziale Wisła Kraków ma na swoim koncie 22 oczka i do lidera z Warszawy traci tylko 6 punktów. Różnice pomiędzy poszczególnymi zespołami są naprawdę minimalne, więc każde ze spotkań będzie bardzo ważne dla układu tabeli. Wisła Kraków w grupie mistrzowskiej zmierzy się przed własną publicznością z Górnikiem Zabrze, Pogonią Szczecin i Śląskiem Wrocław. Bez względu na to, z kim przyjdzie się nam zmierzyć, obowiązkiem każdego szanującego się kibica Wisły jest obecność na w/w spotkaniach. Pierwsza okazja już w najbliższą sobotę o godzinie 20:30! Biała Gwiazda podejmie Górnik Zabrze. Transmisję z tego pojedynku przeprowadzi stacja Canal+Sport HD. W tym sezonie oba klubu mierzyły się już dwukrotnie, lepszy bilans spotkań mają krakowianie, którzy w Zabrzu wygrali aż 5:0 a rundzie rewanżowej zremisowali 1:1. Teraz jednak stawka meczu jest o wiele większa, nie ma już rewanżu, więc każda bramka i każdy punkt jest na wagę złota i ewentualnej gry w pucharach. Historia spotkań pomiędzy Wisłą Kraków a Górnikiem Zabrze: Sezon 2006/07 29 lipca 2006, 19:00 Wisła Kraków – Górnik Zabrze 1:0, Cleber 22 (karny) Sezon 2007/08 14 sierpnia 2007, 20:00, Wisła Kraków – Górnik Zabrze 2:0, Cleber 4 (karny), Paweł Brożek 26. Sezon 2008/09 24 kwietnia 2009, 20:00, Wisła Kraków – Górnik Zabrze 3:1, Paweł Brożek 29,83, Rafał Boguski 72 – Adam Banaś 14. Sezon 2009/10 Brak spotkań, Sezon 2010/11 30 kwietnia 2011, 16:15, Wisła Kraków – Górnik Zabrze 0:2, Michal Gašparík 24, Daniel Sikorski 81 Sezon 2011/12 20 listopada 2011, 17:00, Wisła Kraków – Górnik Zabrze 0:1, Michał Jonczyk 87 Sezon 2012/13 1 grudnia 2012, 18:00, Wisła Kraków – Górnik Zabrze 1:3, Osman Chávez 60 - Adam Danch 8, Krzysztof Mączyński 50, Arkadiusz Milik 63 Sezon 2013/14 19 lipca 2013, 20:30, Wisła Kraków – Górnik Zabrze 0:0 24 maja 2014, 13:00, Wisła Kraków – Górnik Zabrze 2:3, Semir Štilić 10, Wilde-Donald Guerrier 43 - Mateusz Zachara 3, Adam Danch 67,86 Sezon 2014/15 10 kwietnia 2015, 20:30, Wisła Kraków – Górnik Zabrze 1:1, Wilde-Donald Guerrier 5 - Erik Grendel 53 Terminarz 31. kolejki TM Ekstraklasy: ![]() Temat okrojony, ze względu na brak czasu. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Teraz wygrać wszystko i gramy o mistrza
A tak poważnie to wszystko jest możliwe przy tak gównianych różnicach i tylko paru meczach, zarówno Europa jak i ostatnie miejsce. Będzie ciekawie )))Trzymam kciuki! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zjemy ich - 3-0
Marsz po mistrza czas zacząć ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie wygraliśmy z Górnikiem u siebie od... ponad 6 lat. Masakra, jak ten czas leci
Najwyższa pora to zmienić, choć zanosi się na trudne spotkanie. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Po raz 2365561 sędzia z Mazowieckiego - Marcin Borski głównym rozjemcą sobotniego spotkania.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jakie mistrzostwo ? ludzie co wy pie...olcie z tym składem mało brakowało to była walka o utrzymanie
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Co nam szkodzi.Obstawiam, 1:0 wymęczone. Oby. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Stawiam 0:0 i sporo pokopanych czół do bandażowania
Coś mi się wydaje, że już się na wygrywaliśmy w tym roku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Ponoć (według tego 2 forum) rozważany był przez piłkarzy bojkot poniedziałkowego treningu.. we wtorek Głowa i Brozio byli u Gaszyńskiego i nie padły żadne konkrety kiedy grajki dostaną pieniążki.
Dlatego przeczuwam powtórke z ostatniego meczu z Zawiszą czyli 0-1 i pozorowanie gry. Oczywiście chciałbym sie mylić i obyśmy wygrali! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Szkoda że nie postarali się o 4 miejsce... może coś by się dla nich znalazło...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ot co. Wystarczyło pobiegać trochę w ostatnim meczu, a nie płakać u prezesa.
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Czyli takich piłkarzyków nie potrzebujemy. Wypad po sezonie. Lepiej grac juniorami dla honoru Wisły!!! Nie tylko dla pieniędzy. Mało wam Wisła kasy napłąciła przez te wszystkie lata
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma się co czepiac kopaczy bo i tak długo siedzą cicho i nie trabia na lewo i prawo ze kasy nie dostają na czas ,przypomnijcie sobie co się działo w Polonii jak Wojciechowski przestał płacić . Ludzie zrozumcie w końcu ze Wisła balansuje cały czas na krawędzi! Jest ciężko Cupial nie pompuje kasy i lezymy no ale Ameryki nie odkryłem.... Co do meczu to myślę ze wygramy z Górnikiem przynajmniej mam taka nadzieje.
Ostatnio edytowane przez radek2323 : 07.05.2015 o godz. 20:05.
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Przepraszam bardzo, ale chyba to jest zasrany obowiązek właściciela dołożyć do wypłat (nie jest on przecież gołodupcem), Wisła od kilku sezonów przechodzi przez trudny okres, ale w tym samym czasie schodzono maksymalnie z kosztów utrzymania kadry, infrastruktury czy nawet marketingu. Przypomnę, że Pan Gaszyński obiecywał znalezienie sponsora. Mamy już tak naprawdę 5 miesiąc jego rządów i powinny pojawić się jakieś konkrety albo światełko w tunelu czy zapowiedź tudzież obietnica, że od nowego sezonu startujemy z nowym sponsorem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Jakiekolwiek dołożenie się do wypłat będzie albo kolejną pożyczką właściciela, albo osoby prywatnej, która pogłębi nierównowagę budżetu, bądź darowizną podlegającą opodatkowaniu i której właściciel może z dużym prawdopodobieństwem nigdy nie odzyskać. Ale to temat do Nibylandii |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Siemstein po czym wnioskujesz ze odopuścili ? Jak im nie płacą od nie wiadomo kiedy to co się dziwisz ile maja grac za darmo ? i tak długo ciagniemy na ich cierpliwości polowa naszych kopaczy może spokojnie znaleźć klub który będzie im płacił normalnie tu czy zagranica i nie myśl ze robie z naszych piłkarzy święte krowy ale klub i kibice oczekując od nich profesjonalizmu także musi być profesjonalny.
Ostatnio edytowane przez radek2323 : 07.05.2015 o godz. 21:28.
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Panowie,
czy ta informacja o rozważanym strajku to jakiś konkret, pewniak, pochodzi od zweryfikowanego źródła? To, że ktoś ta napisał na jakimś forum nie znaczy chyba, że można w nią bezgranicznie ufać. Może to jakaś ściema, ktoś chce celowo zamęt wprowadzić? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Na pewno będzie ciekawie ![]()
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.05.2015 o godz. 21:52.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Do wszystkich którzy uważają, że piłkarze mają rację, mają prawo, rozumieją ich etc. etc. ! Dwa razy w mojej karierze zawodowej zdarzało mi się zmienić pracodawcę, ponieważ nie byłem zadowolony z warunków pracy. Nigdy moje niezadowolenie, nie przekładało się na jakość mojej pracy. Odpuszczanie meczów jest sk... przede wszystkim w stosunku do kibiców. Nie podoba się? Zmień pracodawcę.
Dodam jeszcze, że istnieją honorowe sposoby na dochodzenie swoich praw...
Ostatnio edytowane przez Barti : 08.05.2015 o godz. 07:55.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Bez Semira i Donalda ciężko mi wierzyć w wygraną naszych orłów. Ba, cięzko mi uwierzyć ze strzelimy gola
![]() Ale człowiek jest od tego by sie mylić ;] ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Barti myślisz ze nasi kopacze odpuszczają mecze przez to ze klub im nie płaci? Powiedz mi w takim razie co by się stalo z Wisła gdyby teraz odeszło jak ty to mówisz honorowo pol drużyny? Gdzie była by Wisła? Problem jest nie z piłkarzami w tym momencie smutne ale prawdziwe.Przyszli by nowi pograli trochę za darmo i było by to samo...
Ostatnio edytowane przez radek2323 : 08.05.2015 o godz. 11:59.
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nasi ( i nie tylko nasi) kopacze sa w stanie bardzo duzo zrobic jak klub im nie placi.
Naprawde. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Coś tam pokopią, może gola strzelą to by było na tyle. Czyli jak zwykle skończy się remisowo.
A nikt w klubie nie będzie ich jeszcze za to ganił jak im się nie płaci. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jeśli tak zagrają to czy liczą na to, że potem ktokolwiek będzie chciał z nimi podpisać jakąś umowę? W tym czy w innym klubie? Będąc pracodawcą zastanawiałbym się po jaką cholerę mam sobie brać na kark takiego pracownika, który w każdej chwili będzie mógł mnie olewać.
Zapisane w umowie pieniądze zawsze ostatecznie i tak dostaną. Nie tą to inną drogą. A sygnału jaki wypuszczają do potencjalnych nowych pracodawców nie da się cofnąć. Liczę na ambicję, która przezwycięży bieżące problemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
nie podniecajcie sie juz ta czescia sezonu , zrobili swoje awansujac do gornej 8 , pamietacie poprzedni sezon ? bedzie tak samo , minimalizm i tyle, sztuczne bole , naciagane kontuzje - albo nawet kartki ktore zdyskwalifikuja na kolejny mecz, oczywiscie nie mowie tu o wszystkich zawodnikach - ale o wiekszosci , a lykanie jak mlode pelikany slow gaszynskiego to tylko Wasza ( wiekszosci) ulomnosc i nieznajomosc tematu ...sezon sie juz skonczyl , czeka nas 7 meczow minimalizmu i kombinowania co tu zrobic zeby sie nie orobic ...z Gornikiem stawiam na remis lub 0-1 , no chyba ze Brozkowi wyjdzie jakis mega dzien ( jak rok temu z Pogonia - ale to raczej malo prawdopodobne)
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|