The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich?
Andrzej Duda 147 85,96%
Bronisław Komorowski 24 14,04%
Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2015, 08:29
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Interesującym pomysłem pana Szumlewicza jest też 95-procentowy podatek dochodowy dla najwyżej zarabiających - jest to pewien pomysł jak zmniejszyć dysproporcje w zarobkach między obywatelami. Bez wątpienia jest to propozycja warta rozważenia, być może mało radykalna, ale każdy pomysł tego typu jest ciekawy, gdyż irracjonalne są czyjeś zarobki przekraczające 10 tys. lub nawet 50 tys. zł, podczas gdy są ludzie, którzy nie mają żadnego dochodu.
Wybaczcie że rozmywam temat, ale bardzo interesuje mnie odpowiedź na to pytanie.
Wytłumacz mi Bronowianinie dlaczego jako osoba której chciało się osiągnąć wykształcenie, chciało się postarać i osiągnąć coś w życiu mam płacić na nierobów którzy nie chcą podjąć jakiejkolwiek pracy? Dlaczego nie mogę odłożyć kasy dla mojej rodziny, moich dzieci tylko rozdawać nierobom?
Serio dla Ciebie zarobki ponad 10 tyś. to coś irracjonalnego?
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 14.04.2015, 16:43
Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
bardzo interesuje mnie odpowiedź na to pytanie.
Wytłumacz mi Bronowianinie dlaczego jako osoba której chciało się osiągnąć wykształcenie, chciało się postarać i osiągnąć coś w życiu mam płacić na nierobów którzy nie chcą podjąć jakiejkolwiek pracy? Dlaczego nie mogę odłożyć kasy dla mojej rodziny, moich dzieci tylko rozdawać nierobom?
Dlatego, że osoby które znalazły się w gorszej sytuacji niż Ty, nie miały na to całkowitego wpływu - ich późniejsze losy zostały zdeterminowane m. in. wychowaniem, pochodzeniem, środowiskiem, ogółem czynników które na nie oddziaływały. Dodatkowo ich talenty, zdrowie itp. nie zależały od ich wyboru - podobnie, jak Twoje zdolności, które pozwoliły uzyskać Ci świetne wykształcenie, nie były wyłącznie Twoją zasługą, lecz kondycji, jaka została Ci dana w sposób niezależny od Twoich decyzji.

Fakt, iż ludzi gorzej sytuowanych od siebie określasz pejoratywną nazwą 'nierobów', świadczy o tym, że poruszasz się w ciasnym światopoglądzie, uformowanym przez współczesny wolnorynkowy, prawicowy i brutalny, główny nurt opinii. Nie jesteś w stanie myśleć inaczej, niż przez pryzmat egoizmu i rywalizacji, charakterystycznych dla kapitalizmu - świadczą o tym Twoje słowa o tym, iż pragniesz przeznaczyć pieniądze na własną rodzinę. Tu rodzi się pytanie: dlaczego akurat na własną rodzinę? Prawdopodobnie nie będziesz w stanie wyjaśnić tego inaczej, niż w oparciu o argumentację odwołującą się do dbałości o partykularny interes własny i spokrewnionych z Tobą osób.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.04.2015, 17:06
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Dlatego, że osoby które znalazły się w gorszej sytuacji niż Ty, nie miały na to całkowitego wpływu - ich późniejsze losy zostały zdeterminowane m. in. wychowaniem, pochodzeniem, środowiskiem, ogółem czynników które na nie oddziaływały. Dodatkowo ich talenty, zdrowie itp. nie zależały od ich wyboru - podobnie, jak Twoje zdolności, które pozwoliły uzyskać Ci świetne wykształcenie, nie były wyłącznie Twoją zasługą, lecz kondycji, jaka została Ci dana w sposób niezależny od Twoich decyzji.

Fakt, iż ludzi gorzej sytuowanych od siebie określasz pejoratywną nazwą 'nierobów', świadczy o tym, że poruszasz się w ciasnym światopoglądzie, uformowanym przez współczesny wolnorynkowy, prawicowy i brutalny, główny nurt opinii. Nie jesteś w stanie myśleć inaczej, niż przez pryzmat egoizmu i rywalizacji, charakterystycznych dla kapitalizmu - świadczą o tym Twoje słowa o tym, iż pragniesz przeznaczyć pieniądze na własną rodzinę. Tu rodzi się pytanie: dlaczego akurat na własną rodzinę? Prawdopodobnie nie będziesz w stanie wyjaśnić tego inaczej, niż w oparciu o argumentację odwołującą się do dbałości o partykularny interes własny i spokrewnionych z Tobą osób.
dzięki takim poglądom Anglia Francja Belgia Holandia Dania Szwecja Niemcy Norwegia zalana jest islamskimi nierobami ,którym się nie powiodło
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów