The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.03.2015, 20:15
pięknie agenci służb walczą ze sobą pięknie...

Ziemkiewicz dzisiaj w tv Republice super to podsumował
czekamy na ruch PIS-u

★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.03.2015, 20:18
Cytat:
pięknie agenci służb walczą ze sobą pięknie...
kto z kim?

Cytat:
z całym szacunkiem pytasz poważnie czy żartujesz?
WY macie poczucie humoru to mogę chyba pożartować?
Anty PO-PiS!!!
palikot
Senior Member

Stary 30.03.2015, 20:22
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
kto z kim?

WY macie poczucie humoru to mogę chyba pożartować?
no przecież to skazanie PISowca dzisiaj to zwykła gra wyborcza tak samo jak próba zrucenia odpowiedzialności za SKOK wołomin również na PISowca... (jak to mówią wszystkie chwyty dozwolone)
po prostu czekam na kontratak, jakiś kelnerów czy cóś

Przecież pamiętamy co stało się 3 czy 4 dni po ujawnieniu Machlojków Kwaśniewskiego liczę na równie intrygującą zagrywkę tym razem ze strony PIS

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 30.03.2015, 20:23
ABGwislakABG "WY macie poczucie humoru to mogę chyba pożartować? "

i teraz jest prawdziwy ABGwislakABG

palikot "no przecież to skazanie PISowca dzisiaj to zwykła gra wyborcza tak samo jak próba zrucenia odpowiedzialności za SKOK wołomin również na PISowca... (jak to mówią wszystkie chwyty dozwolone)"

według urbanoplatfusów jest 2 : 0 , według mnie jest 0:2 ,ze skoków ludek zapamięta zdjątko bula z ekipą wsi , a z dzisjaj zapamięta kogo "skazuje" urbanoplatfusiarnia, nic nie pomogą zaklęcia o niezawisłym sądzie , ludek ma zdanie na temat sądów , PIS nie musi nic wymyślać tylko czekać na "pomysły" urbanoplatfusiarni i odpowiednio z nich "korzystać"

obecnie Duda nokautuje bula prostym przekazem o euro , prosty obraz 30 sekund , bez zbędnych słow
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 30.03.2015 o godz. 20:30.
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 30.03.2015, 20:29
palikot napisał(a):Wyświetl post
po prostu czekam na kontratak, jakiś kelnerów czy cóś

Przecież pamiętamy co stało się 3 czy 4 dni po ujawnieniu Machlojków Kwaśniewskiego liczę na równie intrygującą zagrywkę tym razem ze strony PIS
Bo, to PiS stoi za akcją kelnerów... Żenada. Pisze, to były wyborca PO, więc nie dziwią teksty rodem z „Gówna Wyborczego”.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.03.2015, 20:39
No nie wiem czy ten wyrok to plus dla PiSu. Dla mnie to zwykłe kurewskie metody stosowane przez PełOwców. Ziomek został skazany za to, że niedługo wybory i to pięknie pasuje do obrazu "zgody i bezpieczeństwa". Chcecie zgody i bezpieczeństwa? To głosujcie na PO i Bula bo jak nie to znowu będą afery i jacyś dziwni ludzie u władzy.
Do tego mamy sprawę Grzegorza Brauna. Dziwnym trafem też dopiero w tym roku rozstrzygniętą. Bezpodstawnie ukarany grzywną za rzekome znieważenie policjanta.
I na koniec Marian Kowalski i jego sprawa o pobicie kogoś tam.

Nie wydaje Wam się to dziwne? To taka frajerska metoda, że żeby zdyskredytować kogoś lub jakieś środowisko to wystarczy mu doczepić łatkę skazanego przez sąd czy osoby przeciwko, której prowadzone jest postępowanie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
palikot
Senior Member

Stary 30.03.2015, 20:44
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
ABGwislakABG "WY macie poczucie humoru to mogę chyba pożartować? "

i teraz jest prawdziwy ABGwislakABG

palikot "no przecież to skazanie PISowca dzisiaj to zwykła gra wyborcza tak samo jak próba zrucenia odpowiedzialności za SKOK wołomin również na PISowca... (jak to mówią wszystkie chwyty dozwolone)"

według urbanoplatfusów jest 2 : 0 , według mnie jest 0:2 ,ze skoków ludek zapamięta zdjątko bula z ekipą wsi , a z dzisjaj zapamięta kogo "skazuje" urbanoplatfusiarnia, nic nie pomogą zaklęcia o niezawisłym sądzie , ludek ma zdanie na temat sądów , PIS nie musi nic wymyślać tylko czekać na "pomysły" urbanoplatfusiarni i odpowiednio z nich "korzystać"

obecnie Duda nokautuje bula prostym przekazem o euro , prosty obraz 30 sekund , bez zbędnych słow
no ja tam nie rozstrzygam kto prowadzi kto przegrywa, kto ma jakie z tego korzyści, ja cieszę się tylko spektaklem ... bo jest on na miarę tego idiotycznego systemu

Smuga - no z logiki by się wydawało, że za tym stoi SLD - po akcji parę dni wcześniej na "Kwaśniewskiego"... nie wiem czemu uważasz, że o PIS mi chodziło? chociaż kto wie niczego przecież nie da się wykluczyć

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem czy ten wyrok to plus dla PiSu. Dla mnie to zwykłe kurewskie metody stosowane przez PełOwców. Ziomek został skazany za to, że niedługo wybory i to pięknie pasuje do obrazu "zgody i bezpieczeństwa". Chcecie zgody i bezpieczeństwa? To głosujcie na PO i Bula bo jak nie to znowu będą afery i jacyś dziwni ludzie u władzy.
Do tego mamy sprawę Grzegorza Brauna. Dziwnym trafem też dopiero w tym roku rozstrzygniętą. Bezpodstawnie ukarany grzywną za rzekome znieważenie policjanta.
I na koniec Marian Kowalski i jego sprawa o pobicie kogoś tam.

Nie wydaje Wam się to dziwne? To taka frajerska metoda, że żeby zdyskredytować kogoś lub jakieś środowisko to wystarczy mu doczepić łatkę skazanego przez sąd czy osoby przeciwko, której prowadzone jest postępowanie.
Spokojnie za niedługo TUSK załatwi uchylenie JKM immunitetu i będzie 3 proces... tym razem w trybie kibolskim, bo czyn kibolski

Platforma naprawdę gorzej jak Urban za komuny...

p.s Jak prezydentem zostanie Duda - to go ułaskawią
Uwalili tego Kamińskiego jak Stonogę chciał chłop podnieść rękę na władzę, to ta mu ją odrąbała...
I teraz mi ktoś powie, że Polską nie rządzą służby, agenci itd
Ostatnio edytowane przez palikot : 30.03.2015 o godz. 20:53.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.03.2015, 20:49
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
http://niezalezna.pl/65589-hucpa-w-s...gloszono-wyrok

czy tym razem masa krytyczna została przekroczona ?
Jak to mawiał Józef Cyrankiewicz "który odważy się podnieść rękę przeciw władzy ludowej, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie "
wislak2119
Member

Od: 05.2009

Stary 30.03.2015, 20:57
Przydałoby się co poniektórym pożyć za komuny, bo wam się w głowach .......i zupełnie. Abstrahując już od tematu wyborów, skazania kamińskiego i wszystkiego innego o czym tu mowa.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.03.2015, 21:03
Nie mają takiego fightera jak Stonoga, a raczej jego promotora kursanta GRU Dukaczewskiego
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.03.2015, 21:04
Cytat:
Przydałoby się co poniektórym pożyć za komuny, bo wam się w głowach .......i zupełnie.
Ciekawe co na to Marek Marecki i tysiące innych osób cenzurowanych i represjonowanych przez ten jebany system.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
wislak2119
Member

Stary 30.03.2015, 21:08
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co na to Marek Marecki i tysiące innych osób cenzurowanych i represjonowanych przez ten jebany system.
Ciekawe co na to Jaroo1 z forum TWSD, który może na nim wypowiadać się w sposób, w jaki tylko mu się podoba, może mówić co mu się podoba i w sposób wolny wyrażać poglądy?
palikot
Senior Member

Stary 30.03.2015, 21:12
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nie mają takiego fightera jak Stonoga, a raczej jego promotora kursanta GRU Dukaczewskiego
przesadzasz... Stonoga zawsze działał pod Samoobronę, PIS zresztą nada wychwala ś.p prezydenta i czasem coś ciepłego napisze o Jarku.
Dukaczewski to stary komuch bardziej mi pasuje do PO czy SLD... a część agentury którą reprezentuje Stonoga to raczej ta co się zwie "prawicą"

wislak2119 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co na to Jaroo1 z forum TWSD, który może na nim wypowiadać się w sposób, w jaki tylko mu się podoba, może mówić co mu się podoba i w sposób wolny wyrażać poglądy?
Za wyrażanie poglądów dostaliśmy 50 tys zł kary i 6 tys osób niewinnych dostało zakaz stadionowy na jeden mecz
Ostatnio edytowane przez palikot : 30.03.2015 o godz. 21:19.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
wislak2119
Member

Stary 30.03.2015, 21:20

Za wyrażanie poglądów dostaliśmy 50 tys zł kary i 6 tys osób niewinnych dostało zakaz stadionowy na jeden mecz
Do czego istniała podstawa prawna - wymiar kary to już zupełnie inna sprawa. Podstawa, którą zresztą jest Regulamin Dyscypliny PZPN, jednostki niezależnej od państwa. Organ, który kare nałożył, też nie podlega strukturom sądownictwa, tylko jest niezależnym organem Ekstraklasy. Państwo na to nie ma żadnego wpływu prawnego, więc nie wiem, co ty w tym momencie porównujesz.
Ostatnio edytowane przez wislak2119 : 30.03.2015 o godz. 21:26.
palikot
Senior Member

Stary 30.03.2015, 21:25
podstawa prawna, która w założeniach naśladuje prawodawstwo komunistyczne czy tam faszystowskie...
czyli zasadniczo, odpowiedzialność zbiorową oraz prawo "kozła ofiarnego", nie zachowując zasady domniemania niewinności
na dodatek:
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...110e5d1ae419af UWAGA DRASTYCZNE
tak wygląda osoba po zatrzymaniu i wyjściu z dołka... praktyka którą każdy zna i słyszał z opowieści... katowanie zatrzymanych... totalne bezprawie, jak za komuny i real-socjalizmu.
Jedyne co się zmieniło, to że możesz sobie wyjechać do Irlandii i grabią nie 100% a 80% wytworów pracy człowieka...
dlatego, no jest troche lepiej...
Ostatnio edytowane przez palikot : 30.03.2015 o godz. 21:30.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
wislak2119
Member

Stary 30.03.2015, 21:29
podstawa prawna, która w założeniach naśladuje prawodawstwo komunistyczne czy tam faszystowskie...
czyli zasadniczo, odpowiedzialność zbiorową oraz prawo "kozła ofiarnego", nie zachowując zasady domniemania niewinności
na dodatek:
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...110e5d1ae419af UWAGA DRASTYCZNE
tak wygląda osoba po zatrzymaniu i wyjściu z dołka...
Ok, jak pokazujesz mi zbitą dupę kolesia, który niby wyszedł z dołka, to ja wymiękam i dziękuję za dyskusję. Jeśli tym chcesz udowodnić komunę w Polsce to pozdrawiam serdecznie. Poczytaj Konstytucje PRL, kodeks cywilny za PRL, kodeks karny PRL i porównaj z obecnymi. A potem skończ bluźnić.

I skończ już proszę cię używać doktrynalnych pojęć, których nie rozumiesz, bo od jakiegoś czasu udajesz prawnika, a ci to nie wychodzi.
Powód: jżs
Ostatnio edytowane przez wislak2119 : 30.03.2015 o godz. 21:34.
palikot
Senior Member

Stary 30.03.2015, 21:34
Ok, jak pokazujesz mi zbitą dupę kolesia, który niby wyszedł z dołka, to ja wymiękam i dziękuję za dyskusję. Jeśli tym chcesz udowodnić komunę w Polsce to pozdrawiam serdecznie. Poczytaj Konstytucje PRL, kodeks cywilny za PRL, kodeks karny PRL i porównaj z obecnymi. A potem skończ bluźnić.
komuny to nie ma od 56 roku tak nawiasem mówiąc

I skończ już proszę cię używać doktrynalnych pojęć, których nie rozumiesz, bo od jakiegoś czasu udajesz prawnika, a ci to nie wychodzi.

Proszę państwa o to mamy tutaj speca od teorii politycznych, który potrafi znaleźć różnicę w stosowaniu odpowiedzialności zbiorowej za komuny i stosowaniu odpowiedzialności zbiorowej za demokracji
zaraz doszukamy się różnicy w efekcie siniaków spowodowanych laniem pałką po dupsku
za demokracji lepsze siniaki, bo nie komunistyczne
Ostatnio edytowane przez palikot : 30.03.2015 o godz. 21:49.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
wislak2119
Member

Stary 31.03.2015, 00:46
Proszę państwa o to mamy tutaj speca od teorii politycznych, który potrafi znaleźć różnicę w stosowaniu odpowiedzialności zbiorowej za komuny i stosowaniu odpowiedzialności zbiorowej za demokracji
zaraz doszukamy się różnicy w efekcie siniaków spowodowanych laniem pałką po dupsku
za demokracji lepsze siniaki, bo nie komunistyczne
Proszę Państwa, oto mamy tutaj konstytucjonalistę, cywilistę, karnistę i administratywistę w jednym - normalnie omnibus Zapytam na UJ, czy jest jakiś wolny etat - jak nie ma, to czekaj do maja, wtedy może Duda wreszcie zwolni.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 31.03.2015, 09:54
w tej dyskusji powyżej racje są rozłożone, wislak2119 ma poniekąd rację twierdząc że za komuny był większy zamordyzm i represje , jest to niepodważalne,obecnie represje wyglądają inaczej ale są bardzo dokuczliwe, wislak2119 powołuje się na obowiązujące prawo, głupie prawo trzeba zmieniać a nie opierać się na nim ,przykłady człowieka z krzesłem czy odpowiedzialność zbiorowa to oblicze dzisjejszego zamordyzmu , to także pseudowyrok na Mariusza Kamińskiego , to presja w pracy , na uczelni czy w życiu na "zgodę" z rządzącymi urbanoplatfusami , nie jesteś z nami jesteś przeciwko nam , jest to taki aksamitny zamordyzm , ale on postępuje i narasta,i będzie sie zwiększał im bliżej będzie oddania władzy przez bula i urbanoplatfusiarnię
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 31.03.2015, 12:30
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.03.2015, 17:52
http://pikio.pl/wikileaks-ujawnia-po...rapia-szokowa/

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
palikot
Senior Member

Stary 31.03.2015, 19:18
Proszę Państwa, oto mamy tutaj konstytucjonalistę, cywilistę, karnistę i administratywistę w jednym - normalnie omnibus Zapytam na UJ, czy jest jakiś wolny etat - jak nie ma, to czekaj do maja, wtedy może Duda wreszcie zwolni.
* coś mi się widzę usunęło to jeszcze raz...

akurat 3 z 4 przez ciebie wymienionych dziedzin mam przerobione
ale nie o to chodzi, żeby się napinać i ciąć kozaka. Istota leży w jednej rzeczy: Jak chcesz zacząć dyskusję na forum jak na poważnych ludzi przystało (a za takich się chyba uważamy), radzę używać argumentów, wiedzy, liczb, faktów, teorii, a nie zaczynać od pouczeń i pisania komuś że czegoś nie rozumi(ę), nawet nie zamieniając więcej niż 2 posty, nie mając kompletnie pojęcia kto siedzi po drugiej stronie monitora, kto ma jakie doświadczenia itd. Jak chcesz się dowartościować to szukaj sobie innych co ci tą satysfakcję dadzą.

a jak ci się czyjeś posty nie podobają masz 2 możliwości
a. forum jest duże
b. opcja -> ignoruj
dziękuje i nie pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez palikot : 31.03.2015 o godz. 19:42.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.03.2015, 19:23
Właśnie dostałem na maila i chciałem wrzucić.

Całość z wikileaks.
https://wikileaks.org/gifiles/docs/1...-military.html

Zdecydowanie najciekawszy fragment.
Cytat:
But you can also assume he is a**hookeda**. I heard two gossips (but
they are much much more gossipy than that about the journalists): he
killed someone during a hunting in the 80a**s or he has some
out-of-wedlock kids.
But these are only gossips. The fact is that in
the report about dissolution of WSI he is mentioned as one of the
shareholders of some company they established transferring 200 000 of
DM. It is really interesting how he managed to collect so much
property, given he has 5 children, if he started to earn serious money
only after 1989. Komorowski is currently one of the 10 parliament
members with the longest record.
PS. Palikot pisałeś chyba ostatnio, że do gry z naszymi służbami przed wyborami mogą włączyć się również amerykańskie służby. Zakładam, że to może być tylko początek tego tortu, a trzeba czekać na wisienkę tortu hakowego.

Oj ciekawie się robi jeśli już zewnętrzne służby (wikileaks, niemieckie służby specjalne) włączają się w naszą kampanię wyborczą
Ostatnio edytowane przez emj10 : 31.03.2015 o godz. 19:28.
Pablo84
Senior Member

Stary 31.03.2015, 19:45
Z tym szafowaniem "służbami" byłbym ostrożny. Poczekajmy. Napewno w nadchodzącym czasie będzie bardzo ciekawie. Niedawno oglądałem występ Michałkiewicza, który wspominał właśnie o walkach służb zagranicznych o nasze Polskie poletko.

Z tego co widzę, w mediach wydźwięk w mediach (aczkolwiek oglądałem jedynie Olejnik dzisia, ale z kolei ta stacja ostatnio zmieniła właściciela) po zatrzymaniu Kamińskiego jest zupełnie inny od spodziewanego. Musze jeszcze przejrzeć materiały z innych programów.

emj10
Senior Member

Stary 31.03.2015, 19:52
Nasze poletko jest priorytetowe jako przedpole w przypadku konfliktu z NATO - Rosja, więc nic dziwnego, że niemieckie, czy amerykańskie służby próbują wstawić tutaj swojego pachołka (amerykańskie raczej Dudę, a niemieckie Komorowskiego, albo będą pompować kogoś innego np. Kukiza).

Nie od dziś wiadomo, że pierwsze cele nuklearne w rosyjskiej doktrynie wojskowej to polskie miasta
palikot
Senior Member

Stary 31.03.2015, 19:56
USA prą do wojny to chcą nas sobie mieć pod kontrolą to jest nawet logiczne...
to będzie rok wysypu największych afer w historii Polski a nawet świata
aż się o naszego poczciwego JKM boje, żeby go nie pokiereszowali gdzieś

a tarcze nam zbudują te amerykańskie impreliasty?
czy nas ruscy wybombardują do ostatniego człeka?

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Z tym szafowaniem "służbami" byłbym ostrożny. Poczekajmy. Napewno w nadchodzącym czasie będzie bardzo ciekawie. Niedawno oglądałem występ Michałkiewicza, który wspominał właśnie o walkach służb zagranicznych o nasze Polskie poletko.

Z tego co widzę, w mediach wydźwięk w mediach (aczkolwiek oglądałem jedynie Olejnik dzisia, ale z kolei ta stacja ostatnio zmieniła właściciela) po zatrzymaniu Kamińskiego jest zupełnie inny od spodziewanego. Musze jeszcze przejrzeć materiały z innych programów.
skoro tvn kupili amerykańce, to skończyło się... Duroczok polecioł ino roz... zobaczycie Olejniki i inne komuchy polecą dwo i pójdą do TVP...
pytanie jeszcze czy samo tvn czy tvn24 też kupili? Bo z tego co wiem Wolter miał tvn24 dochodowe. Jak nie kupili to dla PISowców lipa

chociaż w sumie tak dzisiaj oglądałem JKMa w tvp i nikt go tam nie próbował ośmieszać, laska zadawała pytania, dyskutowała, traktowała poważnie... sam już nie wiem...
a może te ostatnie aferki i wycieki to była jedna wielka wojna służb która została już zakończona zwycięstwem jakiejś opcji i druga się po prostu zwija?
Ostatnio edytowane przez palikot : 31.03.2015 o godz. 20:11.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
emj10
Senior Member

Stary 31.03.2015, 19:58
Wyciągną haki i pokażą skąd ma te 10 baniek w nieruchomościach

a tarcze nam zbudują te amerykańskie imperialisty?
czy nas ruscy wybombardują do ostatniego człeka?
Tak źle i tak niedobrze.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 31.03.2015 o godz. 20:02.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.03.2015, 20:15
Emj - Kukiza? Cytując klasyka- a kim on kurva jest? Zaplecze marne, brudy łatwe do wyciagnięcia, nawróceń 1000-500-100-900, elektorat kilkuprocentowy. Za dużo pompowania.

Priorytetowe? Priorytetem jest w miarę spokojny tyłek germańca.

Cytat:
USA prą do wojny to chcą nas sobie mieć pod kontrolą to jest nawet logiczne...
Chcą? Oni z Niemcami panie drogi JUŻ NAS MAJĄ. Oni czyli Jankesy i Żydzi (ktoś chce polemizować z ostatnim wyrazem niech sprawdzi co tam Szymek Perez lat temu 8-9 sobie gadał).
Anty PO-PiS!!!
Pablo84
Senior Member

Stary 31.03.2015, 20:19
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Nasze poletko jest priorytetowe jako przedpole w przypadku konfliktu z NATO - Rosja, więc nic dziwnego, że niemieckie, czy amerykańskie służby próbują wstawić tutaj swojego pachołka (amerykańskie raczej Dudę, a niemieckie Komorowskiego, albo będą pompować kogoś innego np. Kukiza).

Nie od dziś wiadomo, że pierwsze cele nuklearne w rosyjskiej doktrynie wojskowej to polskie miasta
W straszenie atomówkami się nie nabiorę. Putin jest niezwykle inteligentną osobą, a w Aspergera u niego nie wierzę. Odpalenie rakiet w taki kraj jak Polska więzało by się z rozpętaniem 3 (i prawdopodobnie już ostatniej) wojny światowej, a to by się nikomu nie opłacało. Póki co, wciąż uważam broń nuklearną jako gwarant pokoju na świecie- nie sądzę by aż tak Rosja została przyparta do muru, by mogła rozważać jej użycie

emj10
Senior Member

Stary 31.03.2015, 20:29
Oczywiście, że atom to straszak i ostatni element bezpieczeństwa międzynarodowego, ale za tym, żeby zrobić z Polski przedpole wojenne idą już ruchy tj. "szpica" w Szczecinie. Także powoli to wszystko się już dzieje.

ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Emj - Kukiza? Cytując klasyka- a kim on kurva jest? Zaplecze marne, brudy łatwe do wyciagnięcia, nawróceń 1000-500-100-900, elektorat kilkuprocentowy. Za dużo pompowania.
Może jestem zaczadzony świeżym tekstem z "Gazety Warszawskiej", ale półsłówkami Palade wtrącił tam informację, że Kukiz może być z odmiennej opcji niż amerykańska

Cytat:
SALON ZACZYNA POPUSZCZAĆ

Niemal bez echa przeszła kilka dni temu informacja o fragmencie posiedzenia Rady Bezpieczeństwa Narodowego, na której politycy PO mieli pytać jedynego przedstawiciela prawicy w swoim gronie o relacje koalicji wokół PiS z Pawłem Kukizem.
To, że obecny układ wokół Platformy Obywatelskiej jest sprawny w utrzymywaniu się przy władzy nie trzeba nikogo przekonywać. Od ośmiu lat partia kierowana najpierw przez Donalda Tuska, a od roku przez Ewę Kopacz dzieli i rządzi. Dotychczasowa skuteczność sprawia, że zarówno czołówka PO, jak i jej doły członkowskie nie wyobrażają sobie sytuacji, że któregoś dnia wszyscy oni mieliby się znaleźć na ławach opozycji. Obowiązuje zasada salonowego autorytetu Jerzego Owsiaka „do końca świata i jeden dzień dłużej”. Nie oznacza to bynajmniej, że pewna siebie Platforma – bo jest dobrze jak rzecze CBOS, swoją aktywność sprowadza dzień w dzień do konsumpcji kawioru, palenia drogich cygar, czy kąpieli w szampanie. Nad przedłużeniem status quo działa zespół strategów. Jednym z ich zadań jest codzienna analiza tego, co pojawia się w mediach, a z racji rosnącego znaczenia w komunikacji – w mediach społecznościowych takich jak Twitter. Jeszcze nim na dobre zaczęła się zbiórka podpisów przez sztaby kandydatów na kandydatów, jeden z cenionych przeze mnie polityków Jarosław Gowin napisał na tt o „czarnym koniu” wyborów prezydenckich Pawle Kukizie. Ta, jak wielu komentowało jeszcze niedawno, śmiała teza szefa Polski Razem właśnie materializuje się na naszych oczach. Bez struktur i pieniędzy, na zasadzie pospolitego ruszenia, kojarzony przede wszystkim z działalnością artystyczną, a w mniejszym stopniu z walką o JOW, Kukiz dostarczył kilka dni temu do PKW 200 tysięcy podpisów. Przy – łagodnie rzecz ujmując - nadzwyczaj skromnych 250 tysiącach dla Bronisława Komorowskiego, sympatia dla muzyka z Opola robi wrażenie. Po drodze było tournee Kukiza w mediach, które nie musiało prowadzić tak jak w przypadku większości kandydatów, do mozolnego procesu zwiększania rozpoznawalności. A dało od razu pozycjonowanie, jako antysystemowca występującego z radykalnym programem zmian. W tym w kluczowych dla funkcjonowania państwa obszarach takich jak: system polityczny, czy wymiar sprawiedliwości. Kukiz mówił i mówi rzeczy popularne wśród normalnych Polaków. Gardzi salonem, w tym rozdającą karty w przestrzeni publicznej korporacją dziennikarską. Mówi do niezadowolonych z pozycji kandydata na wskroś obywatelskiego. Krytykuje klany partyjne, wszystkie bez wyjątku Dostaje się rządzącym za nicnierobienie i opozycji za brak skuteczności w działaniu. By przywołać słowa śpiewanej przez Kukiza piosenki „bo tutaj jest jak jest, po prostu i Ty dobrze o tym wiesz”. Wiedzą o tym Polacy i dzielą się tym, bo Jego średnia sondażowa to poziom 4 proc., przy czym w dwóch zajmuje on trzecie miejsce z wynikiem 5 i 7 proc.
Gdyby jednak chodziło wyłącznie o nadaktywność Kukiza i jego tworzącego się środowiska z finałem 10 maja, to żaden z analityków władzy nie zawracałby sobie głowy. Przyszło, pokrzyczało i odeszło. A tymczasem Kukiz zapowiedział, że energia, która ogniskuje się wokół jego kandydatury musi zostać spożytkowana w całym, tegorocznym maratonie wyborczym. Inni słowy mówi do sympatyków – nie rozchodzimy się za dwa miesiące, wybory prezydenckie to wstęp do walki o zmiany w parlamencie. Do tego dochodzi fakt, że Paweł Kukiz ma nieformalną umowę o współpracy z Januszem Korwin-Mikke, która ma zaowocować wspólnym startem w jesiennej elekcji sejmowej. Obaj liderzy już dziś biorą łącznie po około 8 proc. poparcia. Oczywiście, że nie musi ono przełożyć się na taki sam wynik w październiku. Ale już sam fakt, że na Wiejską miałby dostać się wbrew układowi zaciąg kilkunastu, czy kilkudziesięciu posłów powoduje odruchy popuszczania przez salon. Dlaczego? Bo na dziś nic nie wskazuje na to, żeby koalicja wokół PiS miała zdobyć tak duże poparcie Polaków, żeby przejąć stery rządzenia samodzielnie. Słabość kampanii Komorowskiego wcale nie oznacza, że Duda już powinien pakować się do Belwederu. To będzie bardzo ostra rozgrywka, w której urzędujący Prezydent będzie do końca pokazywany taki jakim nie jest, ale jakim życzyłby Go widzieć duży odsetek społeczeństwa. Wciąż bardziej prawdopodobna wygrana Komorowskiego w drugiej turze, jeśli do niej dojdzie, doda z całą pewnością wiatru w żagle Platformie. Na tej fali może ona dopłynąć do wyborów sejmowych z wynikiem niewiele gorszym od koalicji PIS-Polskie Razem-Solidarnej Polski. A to oznaczać będzie zabiegi o zbudowanie trwałej większości. Tu znowu przewagę posiada PO, z którym związek może kontynuować PSL. A w wariancie niebezpiecznego zbliżenia się centroprawicy do 231 miejsc na Wiejskiej poszerzony o wygłodniały na frukta władzy Sojusz Lewicy Demokratycznej. Każda inna kompozycja, taka jak PiS-PSL, czy PiS-SLD wydaje się na dziś bardzo mało prawdopodobna. Sytuacja zmienia się jednak wraz z ewentualnym pojawieniem się bloku Kukiza i Korwina, który według mojego słupkowego doświadczenia, mógłby przyciągnąć do siebie co dziesiątego głosującego. To przełożyłoby się na około 40 mandatów i dawało cień szansy na nową koalicję parlamentarno-rządową. Dotykającą w liczbie szabel poziomu, o którym analityczne głowy w tzw. „obozie patriotycznym”, lub jak kto woli „niepokornych” nie piszą. A mianowicie takiego, który pozwalałby odrzucać veta prezydenckie. Byłyby one w przypadku koabitacji z Prezydentem Komorowskim na porządku dziennym.

Nie przypadkowo więc na niedawnym posiedzeniu Rady Bezpieczeństwa Narodowego, o czym donosiła lakonicznie prasa, ale co zupełnie umknęło uwadze opinii publicznej, politycy PO mieli pytać jedynego przedstawiciela prawicy w swoim gronie Jarosława Gowina o relacje koalicji wokół PiS z Pawłem Kukizem. Powtórzę raz jeszcze – na posiedzeniu Rady Bezpieczeństwa Narodowego. Pytającym był przede wszystkim minister obrony narodowej Tomasza Siemoniak, obecnie wicepremier w rządzie Ewy Kopacz. Polityk tyleż propolski, co proukraiński, szykowany przez amerykańskie lobby militarne na stanowisko Prezesa Rady Ministrów po jesiennej elekcji. Pytał, bo chciał wiedzieć czy perspektywa awansu dla niego jest bliższa, czy dalsza. Pytał, bo chciał wiedzieć komu przypadnie rola głównego rozdającego setki miliardów złotych na dozbrojenie polskie armii do końca tej i na początku następne dekady. Pod względem wielkości zamówień to – ujmując obrazowo – takie Pendolino razy sto. Smaczna konfitura prawda? Dlatego koalicja wokół PiS dogadana z blokiem Kukiza i Korwina to czarny sen Tomasza Siemoniaka i jego partyjnych towarzyszy.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 31.03.2015 o godz. 20:31.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów