The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2015, 07:14
sayek89 napisał(a):Wyświetl post

Żyro na temat ręki... "To są takie boiskowe sytuacje"

Mógł powiedzieć od razu do sędziego że sobie pomógł ręką a nie po meczu. Niech spierdala.
Ostatnio edytowane przez Kocur : 16.03.2015 o godz. 07:37.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
force93TS
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 16.03.2015, 00:38
https://www.youtube.com/watch?v=23VDtnTxM8A skrót meczu jak by ktoś nie oglądał
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.03.2015, 01:57
force93TS napisał(a):Wyświetl post
https://www.youtube.com/watch?v=23VDtnTxM8A skrót meczu jak by ktoś nie oglądał
Jak się przypatrzycie to przy tej sytuacji z niby karnym z Żyro Burliga trafił w piłkę bardzo minimalnie, można powiedzieć, że ją musnął a nadodatek nie spowodował jego upadku, tylko laluś sam pajacyka zrobił
widać to dobrze na kamerze zza linii bramkowej. Akurat tutaj sędzia pokazał klasę.
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.03.2015 o godz. 02:05.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 16.03.2015, 01:01
Jest jednak niedosyt, ale zarazem nadzieja na lepsze jutro. Świetnie się oglądało Wisełkę.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.03.2015, 03:04
AntyMod : generalnie jakbym miał podchodzić do życia z takim optymizmem jak ty do gry Wisły Kraków, to już bym dawno wsadził łeb do piekarnika i podkręcił na full

Meczyk fajny. Wreszcie zagraliśmy dobrze.

Trzy wnioski po meczu :
1) Guzmic jest świetny. Potrafił sobie ustawić takiego młotka jak Dudkę! Będzie z niego pociecha na długie lata podejrzewam, chyba że go ktoś nam podwędzi. Mamy chyba odpowiednie następstwo jak Arek powie basta.

2) Piłkarze niestety w ostatnich 4 meczach tej rundy grali, żeby Smudę zwolnić, bo coś nie chce mi się wierzyć w tak drastyczny 'efekt nowej miotły'. No cóż, trzeba liczyć, że wyjdzie nam to na dobre. Fajnie by było oglądać zwyciężającą Wisłę częściej niż raz na kwartał.

3) Sędzia znowu nas przekręcił. Obiektywnie patrząc Wiślacy zdobyli 3 prawidłowe bramki w tym meczu, a warszawiacy ani jednej. Miałem duży niedosyt po końcowym gwizdku, bo zwyczajnie zasłużyliśmy na zwycięstwo. Co jak co, punktów to nam brakuje jak powietrza w tym momencie. 1 punkt znaczy bardzo niewiele niestety, szkoda.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.03.2015 o godz. 03:06.
Odpowiedz cytując
4FunNow
Member

Od: 07.2011

Stary 16.03.2015, 08:43
BTW wiadomo co z kontuzja Sarkiego ?
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.03.2015, 09:03
Mialem nadzieje ze w Lidze+ a raczej Legii + (bo tyle razy ile herb warszawiakow byl prezentowany w czasie programu juz bral mnie na wymioty) pokaza czy nie bylo spalonego przy 2 bramce w momencie podania na skrzydlo - bodajrze do Ziru. Ma to ktos moze na video ? Bo tak na szybko to wydawalo mi sie ze sytuacja stykowa ?

PS. Pomijam juz sposob prowadzenia tego programu. Jedna bramka ewidentnie przekrecona a Ci pozal sie boze dziennikarze podsmiechuja sie czy go reka nie boli. Kolejny to ten Lodzki judasz co go w przerwie ten pajac o podejrzanej orientacji przepytuje i w sumie nie wie czy byla reka czy nie jak by powtorki nie mogl obejrzec. Mam szczera nadzieje ze C+ nie wygra kolejnego rozdania bo odechciewa sie tego ogladac.
Ostatnio edytowane przez Przybyszewski : 16.03.2015 o godz. 09:06.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.03.2015, 09:12
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
Mialem nadzieje ze w Lidze+ a raczej Legii + (bo tyle razy ile herb warszawiakow byl prezentowany w czasie programu juz bral mnie na wymioty) pokaza czy nie bylo spalonego przy 2 bramce w momencie podania na skrzydlo - bodajrze do Ziru. Ma to ktos moze na video ? Bo tak na szybko to wydawalo mi sie ze sytuacja stykowa ?

PS. Pomijam juz sposob prowadzenia tego programu. Jedna bramka ewidentnie przekrecona a Ci pozal sie boze dziennikarze podsmiechuja sie czy go reka nie boli. Kolejny to ten Lodzki judasz co go w przerwie ten pajac o podejrzanej orientacji przepytuje i w sumie nie wie czy byla reka czy nie jak by powtorki nie mogl obejrzec. Mam szczera nadzieje ze C+ nie wygra kolejnego rozdania bo odechciewa sie tego ogladac.
Też miałem takie wrażenie. A po drugie, w jednej sytuacji, rzut rożny w pierwszej połowie dla Legii, Jović dostał strzała z pięści od Rzeźniczaka. Przynajmniej tak to wyglądało. W przerwie meczu cofnąłem sobie do tej sytuacji i tak to wyglądało
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Stary 16.03.2015, 09:20
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Też miałem takie wrażenie. A po drugie, w jednej sytuacji, rzut rożny w pierwszej połowie dla Legii, Jović dostał strzała z pięści od Rzeźniczaka. Przynajmniej tak to wyglądało. W przerwie meczu cofnąłem sobie do tej sytuacji i tak to wyglądało
Zgadza sie - Jovic padl jak piatka. No ale kto by wracal do przewinien stolecznego Maldiniego. A prawda jest taka ze on chyba dawno z liscia nie dostal bo juz mu sie wydaje ze wszystko moze.

Ma ktos moze jakies video z tych 2 sytuacji ?
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 16.03.2015, 14:56
No wreszcie widziałem Wisłę taką jaką bym chciał oglądać najczęściej. Mądra gra sprawiła, że prawie wywieźliśmy ze Stolicy te upragnione 3 punkty. Nie udało się niestety, ale, mimo wszystko ogromne brawa dla chłopaków. Czy ktoś przed meczem przypuszczał, iż w ogóle podniesiemy tą rękawicę rzuconą przez Legię? Mając w pamięci poprzednie jednostronne pojedynki nikt nie śnił o tym, że możemy być równorzędnym rywalem dla lidera tabeli. Jestem przekonany o tym, że, gdyby Smuda dalej prowadził Wisłę nastroje byłyby zupełnie inne. Kazik pokazał mu miejsce w szeregu. Dość już powtarzania jak mantry, że Wiśle potrzeba trenera z nazwiskiem. Czasy się zmieniają. W każdym sporcie następuje zmiana pokoleniowa. Smuda sukcesy odnosił wieki temu. Od dłuższego czasu, podobnie jak Kasperczak upaja się dawnym splendorem w ogóle nie zważając na, to, że piłka od tego czasu poszła do przodu, a wiele rzeczy się zmieniło i nadal zresztą zmienia. Indywidualnie nikogo wyróżniał nie będę, bo dobrze zagrała cała drużyna. Na upartego wkleję tylko, to:

Cytat:
Jedenastka 24. kolejki:
Drągowski (Jagiellonia) - Wójcicki (Zawisza), Janicki (Lechia), Kosznik (Górnik Z.) - Bonin (Górnik Ł.), Alan Uryga (Wisła), Semir Štilić (Wisła), Chmiel (Podbeskidzie) - Śpiączka (Podbeskidzie), Piątkowski (Jagiellonia), Kiełb (Korona).
Osobne słówko o Stępińskim. Mimo wszystko dałbym mu szansę w kolejnych meczach. Nie zagrał tak źle jakby się wydawało. Jankowski (przynajmniej na chwilę obecną) nie wydaje się być dla niego równorzędnym rywalem o miejsce w wyjściowym składzie.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 16.03.2015, 11:57
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post

mam podobne odczucia , palant o "podejrzanej orientacji" jak piszesz ze związanym szaliczkiem pod szyją prawi że nie widział powtórki , a w czasie meczu p..i jak to bodajże Stepiński zmienia buty, obowiązkiem gogusia jest przejrzenie obrazu klatka po klatce i rzetelne stwierdzenie , tak drewnożyrski zagrał piłkę reką , bramka nieprawidłowa , kartka dla drewniaka , ale lepiej ściemniać bo nie wiadomo jaka będzie linia legii + extra, czy ktoś ma screena do bramki na 2:2 ? mam wątpliwości co do spalonego ?

kreseq już ci pisałem , twój kpiarski styl się wyczerpał, zmień płytę bo się ośmieszasz
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 16.03.2015 o godz. 12:02.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.03.2015, 12:06
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
mam podobne odczucia , palant o "podejrzanej orientacji" jak piszesz ze związanym szaliczkiem pod szyją prawi że nie widział powtórki , a w czasie meczu p..i jak to bodajże Stepiński zmienia buty, obowiązkiem gogusia jest przejrzenie obrazu klatka po klatce i rzetelne stwierdzenie , tak drewnożyrski zagrał piłkę reką , bramka nieprawidłowa , kartka dla drewniaka , ale lepiej ściemniać bo nie wiadomo jaka będzie linia legii + extra, czy ktoś ma screena do bramki na 2:2 ? mam wątpliwości co do spalonego ?

kreseq już ci pisałem , twój kpiarski styl się wyczerpał, zmień płytę bo się ośmieszasz
Co do bramki na 2:2 to chyba spalonego nie było. A co do tego dziennikarza, to byłem w szoku jak można zadawać tak tendencyjne pytania. Już nie pamiętam komu, chyba Broziowi w przerwie: "Czy plan był taki, żeby dać się wyszumić Wiśle w pierwszej połowie". No jebnięty.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 16.03.2015, 12:16
Co do bramki na 2:2 to chyba spalonego nie było. A co do tego dziennikarza, to byłem w szoku jak można zadawać tak tendencyjne pytania. Już nie pamiętam komu, chyba Broziowi w przerwie: "Czy plan był taki, żeby dać się wyszumić Wiśle w pierwszej połowie". No jebnięty.
a nie był "wychylony" drewnożyrski 23 cm jak Brozio w ostatniej akcji przy 2:2 rok temu ?. nie widziałem co by chłoptasie smokowski i twarowski pokazali tę akcje i rysowali linie , były tylko żarty z ręki drewniaka
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Stary 16.03.2015, 12:21
Jak dla mnie to nie takie jednoznaczne. Blowa troszke jak by wystaje - juz nie takie spalone widzialem ze byly gwizdane i dalo sie to uzasadnic.

Nawet jezeli nie bylo spalonego to jest to sprawa kontrowersyjna - duzo bardziej niz sprawa z domniemanym faulem.

Ostatnio edytowane przez Przybyszewski : 16.03.2015 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 16.03.2015, 09:43
https://www.youtube.com/watch?v=X1Ug9dlG8L4
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 16.03.2015, 10:02
Sędzia był chujowy. Wisła ładnie zagrała. Legia grała piach ale jak musiała to coś tam zagrała*
Wisła może czuć niedosyt.
Jedna i drugie drużyna może mieć pretensje o błędy sędziego i to mi się podoba. Podoba się bo każdy może być tak cholernie obiektywny i powiedzieć " Ale była ręka ! " albo "Ale był karny " ewentualnie "Powinna być kartka". Ręka tu, wejście na połamanie tam...oczywiście obiektywizm warszawski albo krakowski jest jaki jest
Jestem ciekawy Wasi tak na stałe czy znowu z Cracovią wejdą na swój poziom.
Nie prezesi zwalniają trenerów a piłkarze

* - Ewentualnie pomogli jej sędziowie bo jak wiadomo kupiliśmy wszystko i wszystkich w tym kraju.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 16.03.2015, 13:40
Tam sobie rękę uciąć przy samej głowie, ze w odwrotnej sytuacji byłaby gadka lygionystow:

"Zawodnik jest za linia obrony, niewazne ile, wiec jest spalony i nie ma dyskusji|"
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.03.2015, 15:17
najsłabsi we wczorajszym meczu
Stępiński za granie bez głowy, co piłka to strata i nie radził sobie z jeszcze słabszym Guilherme, ten gościu nie pasuje na skrzydło, nie umie przedryblować, dośrodkować, a jego gra z głową w dół mnie rozpi*rdala

Buchalik po prostu nie nadaje się do gry w Wiśle, jak dla mnie to on zaje*ał bramkę po której padł samobój, bo po co wychodził jak tej piłki nie sięgnął? wogóle jego gra na przedpolu to gra V ligowa, bez jakikolwiek wyjść co dowodem były choćby rzuty rożne, od kiedy to wrzutki są na piąty metr i bramkarz stoi na linii i nic sobie z tym nie robi? żadnych wybić, piąstek nic. Ten chłopak nigdy nie wybroni nam meczu (Ruchowi też nie wybronił choć zagrał tam ponad 25 spotkań) i nie przeskoczy pewnego poziomu, jest słaby i to widać gołym okiem
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 16.03.2015, 15:20
trudno rozstrzygnąć , ale nie mam wątpliwości jakby to było w druga stronę to machał by chorągiewką jak na 1 maja za komuny , kanalowcy cisza ? pewnie cos jest na rzeczy, jakby to był w miarę obiektywny program to dla higieny narysowali by linię , a tak domysły , spokojnie mógł być wychylony

http://ekstraklasa.tv/bramki/legia-w...w-samej/33m128
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.03.2015, 15:26
Buchalik przestraszył się Sa i odpuścił tę piłkę. Stępiński faktycznie słabo. Jedyna pozycja dla niego, to ta zajęta przez Brożka. Jest jednak za słaby technicznie, by być jakąś poważną opcją. Ambicja to za mało.
Ciekawe, gdzie Moskal ostatecznie ustawi Burligę. Mimo, że jedna próba się nie powiodła na prawej pomocy, to chyba jeszcze raz spróbuje.
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 16.03.2015, 15:40
Nie chce pisać, że piłkarze sabotowali mecze by spuścić smudę bo tego nie wiem i uważam, że to jest nie w porządku.... Wiem na pewno , że przyszedł Moskal i zagraliśmy bardzo dobry mecz - z ambicją z pomysłem, brakło trochę szczęścia i tyle ( a może doświadczenia )
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.03.2015, 16:16
https://www.youtube.com/watch?v=v-ke9vc4bh8

szmaciarz nawet się do tego nie przyznał przed kamerami
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.03.2015, 17:18
A ja o dopingu na meczu. Mam nadzieję, że po kolejnym już mezu z Legią, zamilkną raz na zawsze ci co każdy niemiły Legii komentarz czy hasło gasili gadkami o jakichś niby kompleksach względem nich. O kompleksach to można mówić u tych warszawskich ćwokach. 80 % ich przyśpiewek to bluzganina na Wisłę. Nie ma w lidze takiego drugiego klubu, który by tak opluwali. Przerobili nawet hit śpiewany w całej Polsce w latach 80 tych "CWKS, CWKS Legia k...a je..ł ją pies". Czas może odkurzyć u nas znane szlagiery (np. Centralne Wojskowe Ku....sko Spotowe) bo mało kto je zna jak widać przy wieloletniej już legijnej poprawności na Wiśle, a u nich jak widać dalej je pielęgnują, do tego stopnia, ze zmieniają nazwy.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 16.03.2015, 18:19
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A ja o dopingu na meczu....
Zaczęła się konkretna jazda po 23 minucie. Wcześniej było tyle samo wjazdów na Was co jest na całą resztę "ulubionych" klubów. Nie wiem czy nie słyszeliście, czy mieliście sprawę w dupie ale to był powód. Nie żadne kompleksy.
To tak gwoli ścisłości.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 16.03.2015, 18:24
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A ja o dopingu na meczu. Mam nadzieję, że po kolejnym już mezu z Legią, zamilkną raz na zawsze ci co każdy niemiły Legii komentarz czy hasło gasili gadkami o jakichś niby kompleksach względem nich. O kompleksach to można mówić u tych warszawskich ćwokach. 80 % ich przyśpiewek to bluzganina na Wisłę. Nie ma w lidze takiego drugiego klubu, który by tak opluwali. Przerobili nawet hit śpiewany w całej Polsce w latach 80 tych "CWKS, CWKS Legia k...a je..ł ją pies". Czas może odkurzyć u nas znane szlagiery (np. Centralne Wojskowe Ku....sko Spotowe) bo mało kto je zna jak widać przy wieloletniej już legijnej poprawności na Wiśle, a u nich jak widać dalej je pielęgnują, do tego stopnia, ze zmieniają nazwy.
Byłem na meczu incognito i podobne mam odczucia.
Natomiast po meczu L rzadko śpiewała o swoim klubie - przez godzinę w autobusie śpiewali o wielu klubach i Wisła nie była ich ulubionym adresatem - to miano dzierżyli Widzew, Lech i Polonia. Są tak anty, że nawet o gumiorach była przyspiewka, co konkretnie mnie zdziwiło.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.03.2015, 10:24
Pozwolilem sobie ogladnac ze 100 razy poworki przy bramce na 2-2 ...
Sadze ze przy podaniu Dudy Zyreczko jest na delikatnym spalonym...
Skrot na ekstraklasa.tv min.4.37 i ogladac klatka po klatce...
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 16.03.2015, 18:03
Przychodzi kibic do sklepu sportowego:
-Dzień dobry, są koszulki Legii?
-Oczywiście, mamy komplet bramkarski, domowy, wyjazdowy i sędziowski...
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.03.2015, 19:45
My też święci nie jesteśmy, więc nie bądźmy hipokrytami i nie wytykajmy, że Legia jest anty, kiedy tak samo wiele bluzgów na drużyny rywali można usłyszeć na naszym stadionie... Łatwo jest kogoś skrytykować, ale trzeba patrzeć przede wszystkim na siebie.

Co do meczu - gra bardzo dobra, bez kompleksów, piłkarze ewidentnie chcieli wygrać. I wygraliby gdyby nie pech. Szkoda, że się nie udało, pozostaje lekki niedosyt, ale patrząc na nastroje przedmeczowe raczej nie ma tragedii.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.03.2015, 19:54
gypsy napisał(a):Wyświetl post
My też święci nie jesteśmy, więc nie bądźmy hipokrytami i nie wytykajmy, że Legia jest anty, kiedy tak samo wiele bluzgów na drużyny rywali można usłyszeć na naszym stadionie... Łatwo jest kogoś skrytykować, ale trzeba patrzeć przede wszystkim na siebie.

Co do meczu - gra bardzo dobra, bez kompleksów, piłkarze ewidentnie chcieli wygrać. I wygraliby gdyby nie pech. Szkoda, że się nie udało, pozostaje lekki niedosyt, ale patrząc na nastroje przedmeczowe raczej nie ma tragedii.
Nie pech - tylko sędzia - trzymajmy się faktów. Pech to byłby gdybyśmy obstrzelali słupki albo poprzeczki. Tu był typowy "błąd" sędziowski na korzyść warszawian. Typowy bo to już prawo serii. 3 kolejny mecz przeciw krawaciarzom i 3 nieprawidłowy gol dla nich.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 16.03.2015, 23:56
pomyliłem tematy... proszę usunąć
Powód: pomyłka tematu
Ostatnio edytowane przez ArturBarlinek : 16.03.2015 o godz. 23:57.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów