The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2015, 14:27
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Ja zas nie rozumiem zdania niektorych, ze skoro inni graja przeciwko nam z kontry, to my musimy atakiem pozycyjnym. "Gra sie tak jak przeciwnik pozwala" i "Wygrywa ten, ktory narzuci przeciwnikowi wlasny styl gry". Takie scyzory, Łęczna (wpisz dowolny klub teoretycznie slabszy) beda nam pilke oddawac za darmo? Wybijac na auty, rozne?
Problem Wisły tkwi w przeszłości. W przyzwyczajeniach i oczekiwaniach. Z jednej strony jest presja właściciela i władz klubu, wymagająca gry o jak najwyższe miejsca, które nie zmieniły się za bardzo, mimo iż piłkarze są tylko cieniem tych, których mieliśmy 5 czy 6 lat temu. Z drugiej oczekiwania kibiców, którzy nie chcą, żeby Wisła stała się Koroną bis i oczekują cieszącej oko piłki. Nie mam na myśli nawet kibiców, chodzących teraz na mecze, ale tych, których brakuje na stadionie, bo bez nich, bez znaczącego zwiększenia frekwencji, trudno będzie wyjść nam z dołka, w którym obecnie tkwimy.

Zupełnie osobną kwestią jest to, że mamy w klubie zbyt wielu „kulawych” artystów, a za mało zdrowych zapierdalaczy, żeby bawić się w grę z kontry w stylu Korony. W tym składzie, co widać jak na dłoni w niemal każdym meczu, w momencie, kiedy samy nie posiadamy piłki, zaczynają się nasze problemy.
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 20.12.2015, 15:31
Ja licze na to, iz odejdziemy od nieskutecznej krakowskiej pilki.
Jeszcze raz, żeby nie było wątpliwości, tabela po derbach:

Tabela na zakończenie jesieni:

Taką pozycję dawała nam ta nieskuteczna gra. Czwarte miejsce w tabeli, czwarte/trzecie jeśli chodzi o liczbę strzelonych goli (mając w składzie jednego napastnika), 3/6 punktów straty do drugiego miejsca w tabeli.
Ddf
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.12.2015, 15:56
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze raz, żeby nie było wątpliwości, tabela po derbach:

Tabela na zakończenie jesieni:

Taką pozycję dawała nam ta nieskuteczna gra. Czwarte miejsce w tabeli, czwarte/trzecie jeśli chodzi o liczbę strzelonych goli (mając w składzie jednego napastnika), 3/6 punktów straty do drugiego miejsca w tabeli.
6 strzelonych z Podbeskidziem zwalniajacym trenera, 4 z jagiellonia po wyprzedazy (Pazdan, Gajos, Tuszynski). 2 z amika w dolku. Razem 12. Pytania, wnioski?

12 bramek przelozylo sie na 9pkt., po podziale na 4,5.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 20.12.2015 o godz. 16:00.
Anty PO-PiS!!!
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.12.2015, 19:25
6 strzelonych z Podbeskidziem zwalniajacym trenera, 4 z jagiellonia po wyprzedazy (Pazdan, Gajos, Tuszynski). 2 z amika w dolku. Razem 12. Pytania, wnioski?

12 bramek przelozylo sie na 9pkt., po podziale na 4,5.
.......isz pan jak potłuczony.

radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.12.2015, 17:03
Ja nie chce wróżbity tylko logicznego myślenia kolega wyżej pokazał ci tabelę zapamiętaj ja dobrze bo długo takiego widoku pewnie nie będzie... No nic pozostaje tylko nadzieja bo to co wyprawia teraz Cupial woła o pomste do nieba...
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 20.12.2015, 18:58
A co takiego wyprawia Pan Cupiał?
radek2323
Senior Member

Stary 20.12.2015, 19:44
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
A co takiego wyprawia Pan Cupiał?
Nieudolnie zarządza klubem.

Quo vadis Wisło?
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.12.2015, 19:26
Nic, spokojnie buduje oparty na wychowankach zespół, co okienko wzmacniając go wartościowym, doświadczonym na arenie międzynarodowej piłkarzem. Do tego nieustannie rozwija klubową akademię, utrzymuje jednego trenera od kilku sezonów i nie zwalnia go pod byle pretekstem.

Ok, STOP DOPALACZOM.
Wisła ponad wszystko
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.12.2015, 19:39
Hmm, wydawalo mi sie, ze niewiele oczekuje poprzez odejscie od krakowskiej pilki.

Jezeli to sa "dopalacze" czy "pierrdolenie jak potluczony" to zwinmy lepiej interes.
Anty PO-PiS!!!
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.12.2015, 22:02
Hmm, wydawalo mi sie, ze niewiele oczekuje poprzez odejscie od krakowskiej pilki.

Jezeli to sa "dopalacze" czy "pierrdolenie jak potluczony" to zwinmy lepiej interes.
Mi akurat bardziej chodziło o post "A co takiego wyprawia Pan Cupiał?", zapomniałem cytatu dołączyć. Mnie krakowska piłka, polegająca na setkach bezproduktywnych podań kończących się na stratach sabotażysty Jankowskiego, do szczęścia nie jest potrzebna.
Wisła ponad wszystko
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.02.2016, 00:15

Rozumiem że kolega oczekiwał tego co teraz?

kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.12.2015, 18:14
i jak tam zwolennicy zwolnienia Kazimierza "remis" Moskala?!! Zadowoleni?!!! tak bardzo szczekaliście aby zwolnić Moskala i efekt taki, że zanotowaliśmy dla odmiany serie porażek...
Kto o zdrowych zmysłach myślał, że zatrudnią kogoś lepszego trenera od Moskala? chyba tylko ci co już dawno oderwali się od rzeczywistości... ale cóz macie za swoje... szkoda tylko klubu...

Umowa Pawłowskiego będzie obowiązywać do końca czerwca 2017 roku? Ta jasne... ciekawe czy dotrwa do końca czerwca 2016...

Jeszcze tylko poczekajmy na sprzedaż Cierzniaka i lecimy z hukiem do pierwszej ligi... :(
msn
Member

Od: 11.2002

Stary 22.12.2015, 18:23
No i proszę, nie chcieli efektownej, mimo skromnych możliwości, gry preferowanej przez Moskala, to mieli nieco mniej efektowną końcówkę rundy, a teraz do 2017 zobaczymy jaką grę pod wodzą Pawłowskiego.

Zobaczymy czy teraz znawcy trenerskiego rzemisoła i ludzkich charakterów będą dalej podsycać watpliwości w innym wątku czy się zamkną na dłużej jak ucichli po ostatnich wynikach.
Na koszulkach BIAŁA GWIAZDA!
radek2323
Senior Member

Stary 12.02.2016, 22:28
To samo pomyślałem

Quo vadis Wisło?
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 12.02.2016, 23:10
Chciałem przypomnieć (bo dalej mnie to boli), jak wyglądała sytuacja w tabeli po derbach po których zwolniony został Moskal:

Osiągnął to mając do dyspozycji jednego napastnika i praktycznie brak ławki rezerwowych...
Ddf
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.02.2016, 08:16
Chciałem przypomnieć (bo dalej mnie to boli), jak wyglądała sytuacja w tabeli po derbach po których zwolniony został Moskal:

Osiągnął to mając do dyspozycji jednego napastnika i praktycznie brak ławki rezerwowych...
Przegralismy derby u siebie w esktraklasie pierwszy raz od kilkudziesieciu lat i to wystarczajacy powod aby wylecial. Jaki jest dobry widać teraz jak jest bardzo rozchwytywany.
Inna sprawa to czy obecny trener jest lepszy.
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 13.02.2016, 09:02

ty ku.rwa manipulancie w ilu tematach to jeszcze wrzucisz?

Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 13.02.2016, 09:15
WhiteDoctor napisał(a):Wyświetl post
ty ku.rwa manipulancie w ilu tematach to jeszcze wrzucisz?

Za jaki sezon to tabela, bo nie kojarze manipulancie?

Piłkę nożną gra się w trybie sezonowym jesień-wiosna. W momencie jego zwolnienia drużyna zajmowała czwarte miejsce. Nikogo nie interesuje ile punktów zdobyła w poprzednim sezonie.
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Przegralismy derby u siebie w esktraklasie pierwszy raz od kilkudziesieciu lat i to wystarczajacy powod aby wylecial. Jaki jest dobry widać teraz jak jest bardzo rozchwytywany.
Inna sprawa to czy obecny trener jest lepszy.
Pierwszy raz od kilkudziesięciu lat w ekstraklasie mieliśmy słabszych piłkarzy niż cracovia. Dlatego przegraliśmy.
Ddf
WhiteDoctor
Senior Member

Stary 13.02.2016, 10:01
Za jaki sezon to tabela, bo nie kojarze manipulancie?

Piłkę nożną gra się w trybie sezonowym jesień-wiosna. W momencie jego zwolnienia drużyna zajmowała czwarte miejsce. Nikogo nie interesuje ile punktów zdobyła w poprzednim sezonie.
Pierwszy raz od kilkudziesięciu lat w ekstraklasie mieliśmy słabszych piłkarzy niż cracovia. Dlatego przegraliśmy.
za sraki, to jest całość pracy cudownego Moskala i dobrze o tym wiesz, dno k.urwa i metr mułu, 1,25pkt/mecz toż to ledwo uratowanie przed spadkiem

czwarte miejsce, no k.urwa bardziej mnie nie rozbawisz, a ile przewagi miała nad 8/10/12 miejscem, 2 czy 3 punkty? a może 4?

dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Od kiedy to w Polsce się gra wiosna-jesień manipulancie ?

Poza tym na wiosnę to nie Moskal przygotowywal zespol i trzeba pamietac, ze 7 meczow zagralismy z zespolami z gornej polowki czyli takimi gdzie trudniej punktować ale to spoko, ze jest ktoś zadowolony z obecnych wyników i stylu gry Wisły.
Może nawet jest Was więcej więc pokaźcie sie w poniedzialek na meczu z Łęczną.
przecież dobrze wiesz, że jest to całość pracy Moskala manipulancie i jest to wynik hu.jowy, a nawet bardzo hujowy dlatego jako wielcy inteligenci znaleźliście sobie fartowny wycinek tej oto dennej pracy złożonej z połowy remisów i bronicie go jak żyd ostatniego szekla
radek2323
Senior Member

Stary 13.02.2016, 11:26
przecież dobrze wiesz, że jest to całość pracy Moskala manipulancie i jest to wynik hu.jowy, a nawet bardzo hujowy dlatego jako wielcy inteligenci znaleźliście sobie fartowny wycinek tej oto dennej pracy złożonej z połowy remisów i bronicie go jak żyd ostatniego szekla[/QUOTE]

To i tak sukces ze tyle z tego wyciagnal . Moskala nie ma poprawy tez ale chociaz taktycznie wygladamy lepiej i pilka we Wroclawiu chodzila jak po sznurku ....

Quo vadis Wisło?
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.02.2016, 11:29
WhiteDoctor napisał(a):Wyświetl post
za sraki, to jest całość pracy cudownego Moskala i dobrze o tym wiesz, dno k.urwa i metr mułu, 1,25pkt/mecz toż to ledwo uratowanie przed spadkiem

czwarte miejsce, no k.urwa bardziej mnie nie rozbawisz, a ile przewagi miała nad 8/10/12 miejscem, 2 czy 3 punkty? a może 4?

przecież dobrze wiesz, że jest to całość pracy Moskala manipulancie i jest to wynik hu.jowy, a nawet bardzo hujowy dlatego jako wielcy inteligenci znaleźliście sobie fartowny wycinek tej oto dennej pracy złożonej z połowy remisów i bronicie go jak żyd ostatniego szekla
Za to średnia po zwolnieniu Moskala to 0.00 pktu na mecz. Ponad 500 minut bez strzelonego gola. Gra to tortura dla kibica. Happy?
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 13.02.2016, 00:10
nieraz powtarzalem ze jeszcze zatesknimy za remisami o stylem Kazka ........ niestety sie sprawdzilo, choc dziwnie pieniacze i krzykacze "Kazka remisa" siedza cicho teraz ...obraz nedzy i rozpaczy trwa nadal , walka o utrzymanie bedzie do samego konca
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.02.2016, 09:20
Po co ta "ku.wa" i wyzwiska, brakuje argumentów?
W tym sezonie Moskal zdobył 1,35 punktu na mecz (1 pkt nam odjęto) i dobrze to o nim nie świadczy. Ale w 6 meczach po jego odejściu zdobyliśmy 0 punktów - jak to świadczy o dru7żynie jaką miał do dyspozycji? Może problemem nie był i nie jest trener tył tylko piłkarze, nie płacenie im na czas i zarządzanie klubem prze kaprys właściciela.
Zobaczymy ile pkt./mecz zdobędzie Pawłowski: ma lepszy skład czy zrobi z tego lepszą drużynę i osiągnie lepsze wyniki - oby.
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 13.02.2016, 10:11
Było miejsce 4, odszedł Moskal, jest 14. Prosta wykładnia. Jak dla mnie moglibyśmy zdobywać nawet 0,8 pkt/mecz, jeśli inni zdobywali by mnie to dla mnie byłby to satysfakcjonujący wynik. Jeżeli owo 1,28 czy tam ile miał Kazek na wiosnę wystarczyło na 4 miejsce to znaczy, że źle nie było, bo od kilku sezonów nie mieliśmy nawet 4 miejsca. Doliczanie wiosny zeszłego sezonu to JEST manipulacja, bo zespół był wtedy po Smudzie, graliśmy ze znacznie trudniejszymi niż przeciętna rywalami i to tego walka w górnej połówce.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 13.02.2016, 11:07
Co to za robienie kur.wy z logiki. Utrzymując to szaleńcze punktowanie i tak wylądowalibyśmy na dnie.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 13.02.2016, 11:21
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Co to za robienie kur.wy z logiki. Utrzymując to szaleńcze punktowanie i tak wylądowalibyśmy na dnie.
To fajnie ze nie utrzymaliśmy tylko poprawiliśmy innym srednią, trenera w trakcie rundy nie zmienia
alejasienieznam
radek2323
Senior Member

Stary 13.02.2016, 11:17
Na dnie to my teraz jestesmy zobaczymy jaka logike wymysli Tadek daj mu Boze jak najlepsza .....

Quo vadis Wisło?
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 13.02.2016, 12:25
"Cyfry" w piłce nożnej zależą od wielu czynników - w największej mierze zaś od piłkarzy, nie trenera. Średnia punktów Moskala jest słaba, jednak każdy wie, kogo miał do dyspozycji... Dodaj do tego kłopoty organizacyjne klubu i wyjdzie na to, że Twoje "liczenie" jest krótko pisząc gówno warte.
gdsmk
Senior Member

Stary 13.02.2016, 12:28
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
"Cyfry" w piłce nożnej zależą od wielu czynników - w największej mierze zaś od piłkarzy, nie trenera. Średnia punktów Moskala jest słaba, jednak każdy wie, kogo miał do dyspozycji... Dodaj do tego kłopoty organizacyjne klubu i wyjdzie na to, że Twoje "liczenie" jest krótko pisząc gówno warte.
tak samo, jak gówno warte jest liczenie średniej po zwolnieniu Moskala, dodam jeszcze.
Broniszewskiemu wypadła zgraja podstawowych graczy.

A Pawłowski... gdyby nie pechowy błąd w obronie, poprzeczka i nieskuteczność Bałaszowa/Ondraska - byłyby 3 pkt.. brzmi znajomo?
WhiteDoctor
Senior Member

Stary 13.02.2016, 13:01
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
więc atakujesz z tej strony- dobrze

Cierzniak
Jovic
Burliga
Głowacki
Guzmics
Sadlok
Dudka
Mączyński
Guerrier
Stilic
Stępiński
Brożek

chcesz powiedzieć, że to hu.jowi piłkarze, a trener był zaje.bisty i przez to się nie udało?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów