|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Zupełnie osobną kwestią jest to, że mamy w klubie zbyt wielu „kulawych” artystów, a za mało zdrowych zapierdalaczy, żeby bawić się w grę z kontry w stylu Korony. W tym składzie, co widać jak na dłoni w niemal każdym meczu, w momencie, kiedy samy nie posiadamy piłki, zaczynają się nasze problemy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jeszcze raz, żeby nie było wątpliwości, tabela po derbach:
![]() Tabela na zakończenie jesieni: ![]() Taką pozycję dawała nam ta nieskuteczna gra. Czwarte miejsce w tabeli, czwarte/trzecie jeśli chodzi o liczbę strzelonych goli (mając w składzie jednego napastnika), 3/6 punktów straty do drugiego miejsca w tabeli. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
12 bramek przelozylo sie na 9pkt., po podziale na 4,5.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 20.12.2015 o godz. 16:00.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
.......isz pan jak potłuczony.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ja nie chce wróżbity tylko logicznego myślenia kolega wyżej pokazał ci tabelę zapamiętaj ja dobrze bo długo takiego widoku pewnie nie będzie... No nic pozostaje tylko nadzieja bo to co wyprawia teraz Cupial woła o pomste do nieba...
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
A co takiego wyprawia Pan Cupiał?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nic, spokojnie buduje oparty na wychowankach zespół, co okienko wzmacniając go wartościowym, doświadczonym na arenie międzynarodowej piłkarzem. Do tego nieustannie rozwija klubową akademię, utrzymuje jednego trenera od kilku sezonów i nie zwalnia go pod byle pretekstem.
Ok, STOP DOPALACZOM. ![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Hmm, wydawalo mi sie, ze niewiele oczekuje poprzez odejscie od krakowskiej pilki.
Jezeli to sa "dopalacze" czy "pierrdolenie jak potluczony" to zwinmy lepiej interes. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mi akurat bardziej chodziło o post "A co takiego wyprawia Pan Cupiał?", zapomniałem cytatu dołączyć. Mnie krakowska piłka, polegająca na setkach bezproduktywnych podań kończących się na stratach sabotażysty Jankowskiego, do szczęścia nie jest potrzebna.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
i jak tam zwolennicy zwolnienia Kazimierza "remis" Moskala?!! Zadowoleni?!!! tak bardzo szczekaliście aby zwolnić Moskala i efekt taki, że zanotowaliśmy dla odmiany serie porażek...
Kto o zdrowych zmysłach myślał, że zatrudnią kogoś lepszego trenera od Moskala? chyba tylko ci co już dawno oderwali się od rzeczywistości... ale cóz macie za swoje... szkoda tylko klubu... Umowa Pawłowskiego będzie obowiązywać do końca czerwca 2017 roku? Ta jasne... ciekawe czy dotrwa do końca czerwca 2016... Jeszcze tylko poczekajmy na sprzedaż Cierzniaka i lecimy z hukiem do pierwszej ligi... :( |
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No i proszę, nie chcieli efektownej, mimo skromnych możliwości, gry preferowanej przez Moskala, to mieli nieco mniej efektowną końcówkę rundy, a teraz do 2017 zobaczymy jaką grę pod wodzą Pawłowskiego.
Zobaczymy czy teraz znawcy trenerskiego rzemisoła i ludzkich charakterów będą dalej podsycać watpliwości w innym wątku czy się zamkną na dłużej jak ucichli po ostatnich wynikach. ![]()
Na koszulkach BIAŁA GWIAZDA!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To samo pomyślałem
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Chciałem przypomnieć (bo dalej mnie to boli), jak wyglądała sytuacja w tabeli po derbach po których zwolniony został Moskal:
![]() Osiągnął to mając do dyspozycji jednego napastnika i praktycznie brak ławki rezerwowych... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Inna sprawa to czy obecny trener jest lepszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Za jaki sezon to tabela, bo nie kojarze manipulancie?
Piłkę nożną gra się w trybie sezonowym jesień-wiosna. W momencie jego zwolnienia drużyna zajmowała czwarte miejsce. Nikogo nie interesuje ile punktów zdobyła w poprzednim sezonie. Pierwszy raz od kilkudziesięciu lat w ekstraklasie mieliśmy słabszych piłkarzy niż cracovia. Dlatego przegraliśmy. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czwarte miejsce, no k.urwa bardziej mnie nie rozbawisz, a ile przewagi miała nad 8/10/12 miejscem, 2 czy 3 punkty? a może 4?
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przecież dobrze wiesz, że jest to całość pracy Moskala manipulancie i jest to wynik hu.jowy, a nawet bardzo hujowy dlatego jako wielcy inteligenci znaleźliście sobie fartowny wycinek tej oto dennej pracy złożonej z połowy remisów i bronicie go jak żyd ostatniego szekla[/QUOTE]
To i tak sukces ze tyle z tego wyciagnal . Moskala nie ma poprawy tez ale chociaz taktycznie wygladamy lepiej i pilka we Wroclawiu chodzila jak po sznurku .... ![]() ![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
nieraz powtarzalem ze jeszcze zatesknimy za remisami o stylem Kazka ........ niestety sie sprawdzilo, choc dziwnie pieniacze i krzykacze "Kazka remisa" siedza cicho teraz ...obraz nedzy i rozpaczy trwa nadal , walka o utrzymanie bedzie do samego konca
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Po co ta "ku.wa" i wyzwiska, brakuje argumentów?
W tym sezonie Moskal zdobył 1,35 punktu na mecz (1 pkt nam odjęto) i dobrze to o nim nie świadczy. Ale w 6 meczach po jego odejściu zdobyliśmy 0 punktów - jak to świadczy o dru7żynie jaką miał do dyspozycji? Może problemem nie był i nie jest trener tył tylko piłkarze, nie płacenie im na czas i zarządzanie klubem prze kaprys właściciela. Zobaczymy ile pkt./mecz zdobędzie Pawłowski: ma lepszy skład czy zrobi z tego lepszą drużynę i osiągnie lepsze wyniki - oby. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Było miejsce 4, odszedł Moskal, jest 14. Prosta wykładnia. Jak dla mnie moglibyśmy zdobywać nawet 0,8 pkt/mecz, jeśli inni zdobywali by mnie to dla mnie byłby to satysfakcjonujący wynik. Jeżeli owo 1,28 czy tam ile miał Kazek na wiosnę wystarczyło na 4 miejsce to znaczy, że źle nie było, bo od kilku sezonów nie mieliśmy nawet 4 miejsca. Doliczanie wiosny zeszłego sezonu to JEST manipulacja, bo zespół był wtedy po Smudzie, graliśmy ze znacznie trudniejszymi niż przeciętna rywalami i to tego walka w górnej połówce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Co to za robienie kur.wy z logiki. Utrzymując to szaleńcze punktowanie i tak wylądowalibyśmy na dnie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
To fajnie ze nie utrzymaliśmy tylko poprawiliśmy innym srednią, trenera w trakcie rundy nie zmienia
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na dnie to my teraz jestesmy zobaczymy jaka logike wymysli Tadek daj mu Boze jak najlepsza .....
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
"Cyfry" w piłce nożnej zależą od wielu czynników - w największej mierze zaś od piłkarzy, nie trenera. Średnia punktów Moskala jest słaba, jednak każdy wie, kogo miał do dyspozycji... Dodaj do tego kłopoty organizacyjne klubu i wyjdzie na to, że Twoje "liczenie" jest krótko pisząc gówno warte.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Broniszewskiemu wypadła zgraja podstawowych graczy. A Pawłowski... gdyby nie pechowy błąd w obronie, poprzeczka i nieskuteczność Bałaszowa/Ondraska - byłyby 3 pkt.. brzmi znajomo? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Cierzniak Jovic Burliga Głowacki Guzmics Sadlok Dudka Mączyński Guerrier Stilic Stępiński Brożek chcesz powiedzieć, że to hu.jowi piłkarze, a trener był zaje.bisty i przez to się nie udało? |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|