The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2015, 04:36
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...iala,id,t.html
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.09.2015, 11:17
Dowcip roku, nagrodą nadgryziony suchar...
Hej Nasz TS !!
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 02.09.2015, 11:33
Zadna wyrocznia ale... wicelider.

http://weszlo.com/2015/09/02/niedawn...dza-jej-mecze/
Mysciak
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 02.09.2015, 11:59
Z całym szacunkiem, ale takimi wyliczeniami to sobie można tyłek podetrzeć, bo opiera się ona na założeniu sędzia nie podyktował w załóżmy 30 minucie karnego, a że było 1-1 to dopiszemy im 2pkt.
Ale wtedy obie drużyny grałyby kompletnie inaczej przez te 70 minut, przegrywający by atakowali a wygrywający bronili itd.
Drozd
Senior Member

Stary 02.09.2015, 12:15
Wiadomo, ale jakoś trzeba próbować zbadać wpływ czarnej mafii na kształt tabeli tym bardziej, że nas w Szczecinie nie przekręcili w 30 minucie tylko w 80. I zwykle kręcenie wzmaga się ku końcowi meczu jeżeli wynik jest inny niż planowano.
Hej Nasz TS !!
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.09.2015, 12:58
Wczoraj oglądałem powtórkę ligi + ekstra. W niej bardzo pozytywnie wypowiadali się o Moskalu. Mówili że po pierwsze drużyna nie przegrała, po drugie gra widowiskową piłkę, a po trzeci z tymi remisami że to po prostu pech. Wniosek więc, zostawić Moskala na stanowisku do końca rudny i dopiero wtedy zdecydować. Ale media i tak zrobią swoje.
Bóg, Honor i Wisła!
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.09.2015, 08:29
Wisła Kraków. Kazimierz Moskal: Mam świadomość, w jakim klubie pracuję
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...im-klubie.html

Troche światła na spotkanie w Myślenicach:

Cytat:
Już przed meczem z Pogonią Szczecin media informowały, że jeśli Wisła nie wygra, Moskal może pożegnać się z klubem. Ostatecznie krakowianie tylko zremisowali, ale 48-letni trener pozostał na stanowisku. - Byłem na spotkaniu z radą nadzorczą. Nikt na nim nie powiedział, że jeśli nie wygramy, to będzie to jednoznaczne z utratą posady
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.09.2015, 09:59
Chorwacki trener miał ofertę z Wisły Kraków
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-krakow/7tshvp

Cytat:
Krunoslav Jurcić prowadził rozmowy z Wisłą Kraków. Chorwacki trener mógł zastąpić w klubie Kazimierza Moskala, gdy po serii remisów, zespół znalazł się w dole tabeli. Aktualnego trenera wybronił jednak prezes Robert Gaszyński i do zmiany nie doszło.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 14.09.2015, 19:09
Suche fakty: 2 zwycięstwa w 8 kolejkach i 11 miejsce w tabeli. Najsłabiej punktujący trener w erze Cupiała.

Ja mam do Moskala jedno - wystawiaj dalej Uryge w podstawie, to najsłabszy defensywny pomocnik w całej ekstraklasie.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 14.09.2015, 19:11
TRZEBINIAnin napisał(a):Wyświetl post
Suche fakty: 2 zwycięstwa w 8 kolejkach i 11 miejsce w tabeli. Najsłabiej punktujący trener w erze Cupiała.

Ja mam do Moskala jedno - wystawiaj dalej Uryge w podstawie, to najsłabszy defensywny pomocnik w całej ekstraklasie.
ja tam widzę problem w Cywce - to raz. A w pierwszej połowie w zbytnim oddaleniu od siebie poszczególnych linii: obrony-pomocy- napadu.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 14.09.2015 o godz. 19:14.
Festence
Senior Member

Od: 04.2012

Stary 14.09.2015, 19:28
Gdyby Moskal był na boisku, pewnie strzeliłby karnego i nie podał tak jak Cywka...

1906% poparcia!
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.09.2015, 19:38
Festence napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Moskal był na boisku, pewnie strzeliłby karnego i nie podał tak jak Cywka...

1906% poparcia!
Popieram
1906% poparcia dla Moskala.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.09.2015, 19:36
Nie mamy ławki, po boisku biega Uryga, tu nie ma co od Moskala oczekiwać cudów.

Na pewno widać u Kazika problemy z reagowaniem na sytuację na boisku, ale poza korektami ustawienia on najzwyczajniej w świecie nie ma alternatyw dla tych parodystów.
Drozd
Senior Member

Stary 14.09.2015, 19:47
Wiadomo

Mieć pretensje do trenera po takim meczu mogą tylko zaślepieni nienawistnicy.

Mam tylko nadzieję że Kazek zacznie grać odważniej i wpuszczać młodych bo to co wyprawiali niektórzy rutyniarze to kompromitacja.
Hej Nasz TS !!
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 14.09.2015, 19:54
Mecz w Łęcznej przegrali piłkarze. Co gorsza nie przegrali go z piłkarzami Łęcznej, tylko z samymi sobą. Naprawdę nie trzeba było dużo, żeby pokonać tego Górnika, bo oni byli zajebiście słabi... niestety my byliśmy słabsi.

Jak ktoś napisał w temacie o meczu - wystarczy obejrzeć tego karnego i wszystko nt. gry naszych piłkarzy jest jasne.

Jedyne, co mnie naprawdę martwi, to fakt, że K. Moskal do końca trzymał tę 1 zmianę. Wolał patrzeć na np. Boguskiego, który na boisku przez ostatnie 20 minut pokazał się raz, niż jednak dać zagrać np. Marszalikowi lub Kuczakowi. No kiedy jak nie właśnie wtedy była okazja, żeby ich wprowadzić?! Rywal podmęczony, przegrywamy - co mamy do stracenia? Mam już naprawdę dość tego asekuranctwa.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 14.09.2015 o godz. 19:57.
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 14.09.2015, 21:43
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Mecz w Łęcznej przegrali piłkarze. Co gorsza nie przegrali go z piłkarzami Łęcznej, tylko z samymi sobą. Naprawdę nie trzeba było dużo, żeby pokonać tego Górnika, bo oni byli zajebiście słabi... niestety my byliśmy słabsi.

Jak ktoś napisał w temacie o meczu - wystarczy obejrzeć tego karnego i wszystko nt. gry naszych piłkarzy jest jasne.

Jedyne, co mnie naprawdę martwi, to fakt, że K. Moskal do końca trzymał tę 1 zmianę. Wolał patrzeć na np. Boguskiego, który na boisku przez ostatnie 20 minut pokazał się raz, niż jednak dać zagrać np. Marszalikowi lub Kuczakowi. No kiedy jak nie właśnie wtedy była okazja, żeby ich wprowadzić?! Rywal podmęczony, przegrywamy - co mamy do stracenia? Mam już naprawdę dość tego asekuranctwa.
Weż nie świruj.

Młodych się sprawdza gdy wynik jest bezpieczny a nie kiedy trzeba go gonić.
To by dopiero Moskal popełnił samobójstwo.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.09.2015, 20:11
Nie ma wytłumaczenia za ten mecz. To był po prostu kryminał, w najgorszych snach się nie spodziewałem, że znowu damy się tak frajersko ojebać. Mając karnego, mają kilka naprawdę super okazji do zdobycia gola. Za pierwszą połowę należała się jednak ta porażka, bo została totalnie odpuszczona.
W Bielsku bez Głowackiego wyczuwam kolejny w....... i przypuszczam, że pożegnamy Kazka.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.09.2015, 20:16
Patrząc na to jak obecnie wygląda nasza gra to nie wiem jaki był cel w wymianie Smudy na Moskala.
wściekłe pięści węża
Senior Member

Stary 14.09.2015, 20:19
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na to jak obecnie wygląda nasza gra to nie wiem jaki był cel w wymianie Smudy na Moskala.
"Obecnie", czyli "dzisiaj", tak?

Cytat:
„Brak Brożka i Sadloka nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Nasza ławka w dzisiejszy meczu nie była mocna, mieliśmy młodych chłopców, którzy mogli pomóc nam głównie w ofensywie. My chcemy grać i wygrywać, dlatego grają ci, którzy są według mojej oceny w najlepszej dyspozycji. Jeśli młodzi zawodnicy będą w takiej dyspozycji, to będą grać. Dzisiaj mecz się nie układał i trudno podejmować decyzje o ich wpuszczeniu
Bardzo źle to wróży. Jak będziemy czekać z wprowadzaniem młodych na mecze, w których będziemy prowadzić po 5-0, to się raczej nie doczekamy.
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.09.2015, 20:56
wściekłe pięści węża napisał(a):

Bardzo źle to wróży. Jak będziemy czekać z wprowadzaniem młodych na mecze, w których będziemy prowadzić po 5-0, to się raczej nie doczekamy.
Kto ma lepiej wiedzieć w jakiej dyspozycji są zawodnicy jak nie trener? Ci młodzi to mam wrażenie, że są zapchaj dziurą by liczba kadrowa się zgadzała a co poniektórzy myślą, że mamy jakieś mega talenty, które odpalą w takich meczach. Skoro trener ich widzi na treningu i nie wpuszcza ich na boisku to znaczy, że są na jeszcze bardziej żenującym poziomie niż Cywki.
kola12
Member

Od: 10.2011

Stary 14.09.2015, 20:37
Kazimierz Moskal? Piłkarz- jak na nasze reali świetny; waleczny, niezła wydolność, inteligentny na boisku... a pamiętam jeszcze Go przed przenosinami do Poznania (nawet stałem w 1990 r. pod halą i protestowałem przeciw sprzedaży... taki wybryk młodzieńczy- niech mi będzie wybaczone...) Trener? no cóż... chyba pechowy (kolejny w Wiśle.... może taki klub, ups Towarzystwo). Człowiek? hmmmm kiedy powszechną wiedzą będzie dlaczego Chrapek przeszedł do Lechii i co o transferze powrotnym do Wisły wypowiedział się Nasz trener? czy odpowiedź ma swój początek w rezerwach Wisy przed kilkoma laty? I czy długo trener WF z naszego składu trenerskiego będzie miał taki wpływ na Trenera?
wściekłe pięści węża
Senior Member

Stary 14.09.2015, 21:25
Albo się boi.

Jeśli nawet ci młodzi są słabsi niż ci starzy, to oni przynajmniej dają nadzieję, że się poprawią, nauczą czegoś. A nie da się tego zrobić bez gry.
Drozd
Senior Member

Stary 14.09.2015, 21:32
Jak się ma nie bać skoro co mecz za uszami ma widmo zwolnienia. Jeszcze dobrze nie zaczął grać, a już ktoś szuka jego następcy. Zależy mu na wynikach. Teraz jak wzmocnienia pokazały na co je stać to może zaryzykuje.
Hej Nasz TS !!
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.09.2015, 22:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jak się ma nie bać skoro co mecz za uszami ma widmo zwolnienia. Jeszcze dobrze nie zaczął grać, a już ktoś szuka jego następcy. Zależy mu na wynikach. Teraz jak wzmocnienia pokazały na co je stać to może zaryzykuje.

Że co? ponad 20 meczów już prowadził Wisłę. Za tym podejściem.
Żeby nie bylo, nie jestem za tym by zwalniać Kazia teraz, optuję za tym żeby poczekać, choćby do meczu z PBB, bo gdzieś to moje "minimum" na dwa mecze spełnił (3pkt.) ale z tym "jeszcze dobrze nie zaczął grać.." to poleciałeś.
I to grubo..
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Davss875
Senior Member

Stary 14.09.2015, 21:48
Moskal słuchaj jak zobacze za tydzień Czekaja w miejsce Głowackiego to stracisz cały mój szacunek!!!! Żemło ma grać albo Sadlok innej opcji nie ma!! Z Czekajem znowu bedzie wpe.....ol rozumiesz? A tak najlepiej podaj się do dymisji, chociaż tutaj to nawet Mourinho nie pomoże!!!!!!!! Tu potrzeba piłkarzy, a nie kopaczy!!!
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.09.2015, 22:21
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Moskal słuchaj jak zobacze za tydzień Czekaja w miejsce Głowackiego to stracisz cały mój szacunek!!!! Żemło ma grać albo Sadlok innej opcji nie ma!! Z Czekajem znowu bedzie wpe.....ol rozumiesz? A tak najlepiej podaj się do dymisji, chociaż tutaj to nawet Mourinho nie pomoże!!!!!!!! Tu potrzeba piłkarzy, a nie kopaczy!!!
Spierdalaj konusie.Zrozum człeku, że w pierwszej kolejności do naprawy to jest cała spółka finansowa a nie drużyna czy trener. Ryba psuje się od głowy.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Davss875
Senior Member

Stary 14.09.2015, 23:30
Devonisch napisał(a):Wyświetl post
Spierdalaj konusie.Zrozum człeku, że w pierwszej kolejności do naprawy to jest cała spółka finansowa a nie drużyna czy trener. Ryba psuje się od głowy.
Jaki konusie? Ja mam 184 cm wzrostu. Powiedz ile ty masz? \\wiem, ze ryba psuje sie od głowy. Wiem , ze do naprawy jest cała spólka mądralo od siedmiu boleści!!!! Ameryke ześ odkrył, ale to nie usprawiedliwa kopaczy od tak żałosnego występu jak dzisiaj. Kumasz czacze
INZAGHI
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.09.2015, 17:36
Devonisch napisał(a):Wyświetl post
Masz rację bo gdyby był zarząd to by taką karę finansową przypiepszył, pierwsze Głowackiemu, że ten by jęknął. Za co? Za to, że jako starszyzna nie potrafi sobie z biegającym po boisku ścierwem poradzić.
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku
-JM---- nieświadomie, albo odruchowo..
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.09.2015, 13:10
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Kazek to już chyba sznur kupuje... To jak to w końcu jest? Ma się podać, czy nie? Jeżeli piszesz, że tu nawet Mourinho nie pomoże, to po co opłacać kolejnego trenera?
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.09.2015, 14:10
DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
Kazek to już chyba sznur kupuje... To jak to w końcu jest? Ma się podać, czy nie? Jeżeli piszesz, że tu nawet Mourinho nie pomoże, to po co opłacać kolejnego trenera?
A kto mówi o nowym trenerze, niech sami grają
Czekaj, czekaj, przecież Głowa robi licencję! Załatwić mu tymczasową licencję i mamy grającego trenera!

A tak na poważnie, Moskal powinien zostać do momentu, gdy zejdziemy z kontraktu Smudy, jeżeli do tej pory nic się nie zmieni z wynikami, to należy mu podziękować.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów