The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
ryzovsky
Junior Member

Od: 04.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.03.2015, 11:43
Sprawa dotycząca zmiany szkoleniowca jest dość ciężka ponieważ nie ma aktualnie na rynku zbyt wiele "dobrych" nazwisk czy potencjalnych trenerów, którzy są w stanie zmienić naszego Dyzmę. Na sam początek proponuje lód na głowę każdemu kto proponuje tutaj kandydaturę Dana Petrescu. W jakim świecie żyjecie skoro w naszym klubie są problemy na wyłożenie kilkudziesięciu tysięcy euro na transfer na transfer natychmiastowy (Jović), a chcecie sprowadzić do klubu trenera, który traktował Wisłę jako przystanek do większej kariery, a przede wszystkim jest trenerem z dużymi wymaganiami finansowymi Kubań Krasnodar, Dinamo Moskwa i Al-Arabi to kluby posiadające bardzo duże zaplecze finansowe i nie sposób porównać którykolwiek z nich do Naszego Klubu.

Z aktualnie dostępnych trenerów można wymienić :
- Kazimierz Moskal
- Jacek Zieliński
- Bogusław Kaczmarek
- Czesław Michniewicz
- Jan Urban
- Orest Leńczyk
- Jerzy Engel
- Rafał Ulatowski
- Radosław Mroczkowski
- Marcin Brosz
- Ryszard Komornicki
- Piotr Nowak
- Dariusz Wdowczyk

Trzeba przyznać, że na trenerskiej karuzeli nie ma zbyt wielu nazwisk, które rzucają na kolana i większość z wyżej wymienionych trenerów nie gwarantuje żadnych spektakularnych występów Wisły. Jedynym trenerem który gwarantuje jakąkolwiek jakość jest właśnie Jan Urban - reszta według mnie albo wcześniej umoczona w różnego rodzaju sprawy albo po prostu ze złą przeszłością lub zwyczajnie za słaba. Zawsze byłem ciekawy eksperymentu dotyczącego Piotra Nowaka i myślę, że byłaby to również ciekawa kandydatura.

Dla mnie bardzo dobrym kandydatem na trenera Wisły byłby Ryszard Tarasiewicz ale niestety aktualnie jest zajęty przez Koronę, a według mnie w takim klubie jak Kielce ciężko jest pokazać w 100% swój kunszt trenerski. Ojrzyński to też naprawdę bardzo dobry trener ale nie dla drużyny pokroju Wisły gdzie każdy oczekuje gry piłką, a nie przeszkadzaniu rywalowi i bardziej fizycznej gry.

Oprócz tego pozostają oczywiście zagraniczne kandydatury - ale nie oszukujmy się, każdy trener, który przyjdzie do nas za śmieszne pieniądze będzie albo bardzo mało doświadczony albo zwyczajnie słaby, bo każdy człowiek z dużymi umiejętnościami również się ceni i trenować za darmo u nas nie będzie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów