|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Sprawa dotycząca zmiany szkoleniowca jest dość ciężka ponieważ nie ma aktualnie na rynku zbyt wiele "dobrych" nazwisk czy potencjalnych trenerów, którzy są w stanie zmienić naszego Dyzmę. Na sam początek proponuje lód na głowę każdemu kto proponuje tutaj kandydaturę Dana Petrescu. W jakim świecie żyjecie skoro w naszym klubie są problemy na wyłożenie kilkudziesięciu tysięcy euro na transfer na transfer natychmiastowy (Jović), a chcecie sprowadzić do klubu trenera, który traktował Wisłę jako przystanek do większej kariery, a przede wszystkim jest trenerem z dużymi wymaganiami finansowymi Kubań Krasnodar, Dinamo Moskwa i Al-Arabi to kluby posiadające bardzo duże zaplecze finansowe i nie sposób porównać którykolwiek z nich do Naszego Klubu.
Z aktualnie dostępnych trenerów można wymienić : - Kazimierz Moskal - Jacek Zieliński - Bogusław Kaczmarek - Czesław Michniewicz - Jan Urban - Orest Leńczyk - Jerzy Engel - Rafał Ulatowski - Radosław Mroczkowski - Marcin Brosz - Ryszard Komornicki - Piotr Nowak - Dariusz Wdowczyk Trzeba przyznać, że na trenerskiej karuzeli nie ma zbyt wielu nazwisk, które rzucają na kolana i większość z wyżej wymienionych trenerów nie gwarantuje żadnych spektakularnych występów Wisły. Jedynym trenerem który gwarantuje jakąkolwiek jakość jest właśnie Jan Urban - reszta według mnie albo wcześniej umoczona w różnego rodzaju sprawy albo po prostu ze złą przeszłością lub zwyczajnie za słaba. Zawsze byłem ciekawy eksperymentu dotyczącego Piotra Nowaka i myślę, że byłaby to również ciekawa kandydatura. Dla mnie bardzo dobrym kandydatem na trenera Wisły byłby Ryszard Tarasiewicz ale niestety aktualnie jest zajęty przez Koronę, a według mnie w takim klubie jak Kielce ciężko jest pokazać w 100% swój kunszt trenerski. Ojrzyński to też naprawdę bardzo dobry trener ale nie dla drużyny pokroju Wisły gdzie każdy oczekuje gry piłką, a nie przeszkadzaniu rywalowi i bardziej fizycznej gry. Oprócz tego pozostają oczywiście zagraniczne kandydatury - ale nie oszukujmy się, każdy trener, który przyjdzie do nas za śmieszne pieniądze będzie albo bardzo mało doświadczony albo zwyczajnie słaby, bo każdy człowiek z dużymi umiejętnościami również się ceni i trenować za darmo u nas nie będzie. |
|
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|