|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
nie po to jakis tam dziki Katar wpompowal tyle milionow w organizacje turnieju ( byc moze tez na "ulatwienie decyzji" w organizacje mistrzostw ) , druzyne skladajaca sie w wiekszosci z legii cudzoziemskiej , zeby teraz odpasc z druzyna-kopciuszkiem jakim jest teraz Poska , obawiam sie ze jesli sportowo rady nie dadza to zabezpieczyli sie w inny sposob , obym sie mylil ale jak wielkie turnieje odbywaja sie w krajach tego typu to zawsze sa jakies jaj gospodarskie, dotyczy to ogolnie dyscyplin sportowych , chocby Olimpiady u Azjatow , albo pilkarskie MS itp .....zaciag Katarski ma niezla druzyne ale nie nie do przejscia , ale poza granicami organizatora mistrzostw
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Oglądałem dwa mecze grupowe Katarczyków do tego wszystkie Polaków. Jestem przekonany, że jeśli uda się zagrać w obronie tak jak w meczach ze Szwecją oraz Chorwacją to zwycięstwo będzie nasze. Gra w ataku Kataru opiera się na 2-3 graczach, skrzydła zupełnie nie istnieją. Tak małą ilością klasowych zawodników ofensywnych, bez rozrzucania na boki nie będą w stanie przebić się przez naszą defensywę. Próbować będą rzutów z dalszej odległości, pare z nich na pewno znajdzie drogę do bramki, ale wierzę, że również nasi bramkarze staną na wysokości zadania i przy dobrej współpracy z blokiem defensywnym wyciągną sporo rzutów. Wygramy kolejny mecz obroną.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Natomiast mają jedną gwiazdę na ławce trenerskiej i to w ich grze widać. Do tego cały czas pewnie lekceważeni to i łatwiej o niespodziankę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Zgadzam się z opiniami, że teraz już zwycięstwo Kataru czy to w półfinale czy w finale, źle by się przysłużyło temu sportowi. Obawiam się też naszej porażki sportowej, a nie przy stoliku sędziowskim. Są naprawdę dobrzy i są w gazie. A nasi już dość poobijani. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
znalazłem 16 miejsce w 2003 roku ,a ich potęga wygląda tak http://www.sportowefakty.pl/pilka-re...-rywal-polakow tak jak pisałem jeden rodowity Katarczyk odgrywa wiodącą rolę w zespole,w całej ekipie jest ich faktycznie więcej
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 29.01.2015 o godz. 18:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wytłumaczcie mi jedną rzecz. W tym Katarze niby grają takie dobre grajki więc jak to jest, że tacy dobrzy zawodnicy mogli zostać naturalizowani - rozumiem, że przepisy są podobne jak w piłkę i gracz, który grał mecz jako senior w reprezentacji A nie może już grać dla reprezentacji B?
Jak to wygląda? Zmierzam do tego, że nie rozumiem jak można sobie kupić naprawdę dobrych zawodników. Bo powiedzmy na przykładzie piłki nożnej, ci najlepsi grają w swoich reprezentacjach i nawet gdyby jakiś kraj chciał zrobić taki myk jak Katar to kogo by wziął do swojej kadry żeby się bić o medale MŚ? Nie czaję tego. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 29.01.2015 o godz. 21:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Katar nie dał tym zawodnikom obywatelstwa w takim sensie w jakim rozumie się je gdziekolwiek indziej, w tym u nas. Oni dostali tzw "obywatelstwo sportowe", nikt z nich nie zrzekł się swojego dotychczasowego obywatelstwa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aha, no to na prawdę bardzo mądre przepisy... Może kiedyś sobie do reprezentacji ściągniemy Messiego i tym podobnych
Tragedia![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dlatego rzygam tymi ich petrodolarami i związaną z tym korupcją. Życzę im jak najgorzej, szczególnie dzisiaj. Mam nadzieję, że pogonimy ten katarski misz-masz, choć nikt nam sprzyjać nie będzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Emmanuel Olisadebe, Roger Guerreiro, Damien Perquis, Tomas Kelati, David Logan, Lu Xie, Wang Xie, Ludovic Obraniak, Eugen Polanski, Tiago Cionek. To tylko kilka nazwisk. Także bez hipokrysji proszę.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Serbowie nam będą sędziować a to nie oznacza nic dobrego.Nic muszą się chłopaki spiąć i wygrać
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Tylko ciekawe jakie warunki sa u nich ,aby dostac obywatelstwo....?
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No ale co to ma do rzeczy? Mnie tak samo w....ia to ogólnonarodowe skomlenie, że Katar to najemnicy, a my Polacy nie raz ....iliśmy się zapraszając do gry w naszych reprezentacjach powyższe wesołe grono i wielu innych. Ja tu nie widzę wielkich różnic. Mam nadzieję, że czasy naturalizacji już mamy za nami, a wesołą gromadkę z Kataru powieziemy dziś jak należy.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fialo, po pierwsze nikt tu nie jest hipokrytą bo się tymi naszymi najemnikami nie podniecał.
Po drugie nie widzisz różnicy w graniu w reprezentacji typa co ma jakieś polskie korzenie (nasi niektórzy kopacze) lub normalnemu przyznaniu obywatelstwa typowi co w Polsce mieszkał wymaganą ilość czasu (bo tak chyba było z Olisadebe?) do dawania "obywatelstwa sportowego" obcym typom, wynajmowaniu ich - bo tak to trzeba nazwać - po to żeby grali dla Kataru na MŚ? O ile jeszcze to co miało miejsce w Polsce można przełknąć to to co robią w Katarze to jest zupełna anomalia i patologia. *o tych Chińczykach, których tu wypisałeś czy jakimś Tomasu Kelati się nie wypowiadałem powyżej bo nie znam tych ludzi (ci Chińczycy to zapewne tenisiści stołowi) i nie wiem jaka jest ich sytuacja. Wypowiadałem się raczej o Obraniakach, Perkisach i spółce. **pisząc, że można przełknąć to co miało miejsce w Polsce wcale nie uważam, że tak powinno być. Nie jestem zwolennikiem ściągania do reprezentacji typa tylko dlatego, że we Francji go nie powołają to sobie zagra dla Polski żeby się wylansować na fajnej imprezie, żeby podwyższać swoją wartość albo szybszemu naturalizowaniu typa dlatego, że pasuje do schematu drużyny a, że impreza tuż tuż to trzeba go szybciej zrobić Polakiem. Generalnie nie jestem za tym aby dla Polski występowali ludzie, którzy do Polski przyjechali będąc już dorosłymi bo najczęściej taki ktoś zawsze bardziej kocha swoją pierwszą Ojczyznę więc granie dla drugiej to patologia. Do tego tym bardziej jak ktoś jest kolorowy to nie powinien dla Polski grać bo normalny Polak jest biały (przynajmniej jeszcze do początku XXI wieku bo niedługo już będą tabuny polskich mulatków widoczne. Uważam, że pod flagą Polski mogą występować ludzie, z polskimi korzeniami ale tylko wtedy gdy czują na prawdę więź z Ojczyzną przodków i gdy wiedzą coś o historii, obyczajach, kulturze polskiej.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 30.01.2015 o godz. 15:59.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 30.01.2015 o godz. 16:29.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
I teraz wrzuć ich wszystkich do jednego worka i wystaw na boisko- nie będzie to dziwne? Pomijam korzenie Perquisa, Obraniaka, Polanskiego i Cionka. To jednak nie to samo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Głupi jesteś fialo czy udajesz?
Źle to wygląda dzisiaj. Wydaje się, że jeśli nie wzniosą się ponad jakieś absurdalne wyżyny umiejętności to wszystko w kontrolowany sposób zostanie doprowadzone do wygranej Katarczyków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Z dzisiejszą grą to nie zdziwię się jak nam jeszcze w drugiej połowie odjadą, bo co by nie mówić gramy najzwyczajniej słabo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jeśli nie podobali mi się Emmanuel Olisadebe, Roger Guerreiro, Damien Perquis, Tomas Kelati, David Logan, Lu Xie, Wang Xie, Ludovic Obraniak, Eugen Polanski, Tiago Cionek reprezentujący polskie barwy to dalej jestem hipokrytą?
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
marcin_fan - ja piszę o hipokryzji MEDIÓW, może nie doprecyzowałem. Myślę, że większości 'normalnych' naturalizowanie obcokrajowców brzydzi. !!!RIVER!!! - owszem jestem głupi, na szczescie tu na forum mamy dużo mądrych, mogę spokojnie zaniżać srednią. Co do meczu to oprocz tego, ze zagralismy straszliwą wręcz pytę w obronie, jak pisałem na SB przed meczem - Rojewski jest beznadziejny i powinien zostać wymieniony znacznie wczesniej na Szybę, który miał 100% skuteczności jak wszedł. Kluczowa sytuacja - ewidentnie podparta wrzutka Markovicia przy 22-20. Pół stopy w polu bramkowym, sedzia 2m od zdarzenia. Jak dla mnie to najwiekszy błąd zdecydowanie. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Pozamiatane, o dziwo gospodarzom nawet nie musieli za bardzo pomagać sędziowie. Ironiczne brawa naszych zawodników w kierunku sędziów po meczu były nie na miejscu, sędziowie na pewno nie wypaczyli wyniku. Ale rozumiem nerwy.
Wielkie ukłony za walkę, ale Katar był dziś zwyczajnie lepszy. Jak chwycą wiatr w żagle to naprawdę mogą zdobyć to mistrzostwo.
Ostatnio edytowane przez felipe : 30.01.2015 o godz. 18:31.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nasza gra w obronie to przyczyny porażki - tyle tylko, czy gra mogła wyglądać lepiej? Na samym początku łapiemy 6 minut kar - twardsza obrona to byłyby kolejne wykluczenia. Sędziowie wg mnie kontrolowali przewagę Kataru, było kilka momentów w drugiej połowie, gdzie powinni zagwizdać inaczej a ich błędy nie pozwalały nam na złapanie kontaktu z rywalami.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cudu nie było i Katar wygrał dość zasłużenie. Saric na swoim topowym poziomie zdecydowanie ułatwił zadanie sędziom, a nasi bramkarze nie dołożyli nawet cegiełki do naszego wyniku w obronie.
Szkoda, ale nie byliśmy faworytem ani bukmacherów, ani osób, które widziały jak gra Katar na tej imprezie. |
|
|
|
Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Brudasy usiadły sobie przy stoliku,
jako że te ch*je kasy mają bez liku, postanowili sobie kupić kilku zawodników by zaspokoić ciapackich pikników. Żeby było weselej, te buce brudasy, kupiły kibiców za ciężarówke kasy, a że szacunku sprzedawczyki do swych barw nie mają, wielbicieli kóz za kasę wspierają. Po bramce podskakują małpy tresowane, nie omieszkałbym ich poczęstować bananem, zbytnio nie rozumieją o co w tej grze chodzi, ale wszyscy wiemy o co w tym tu chodzi. Sprzedajni działacze oczy zasłaniają, że tu wszystko jest czysto wszystkich zapewniają, posmarować grubo musiały ciapaki, posmarują i w sądzie i nikt nie trafi do paki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przejście Markovica ewidentne, ale tak samo ewidentnie puszczone dwie akcje "Malarzowi" przez naszych obrońców. Markovic dziś naprawdę grał marnie, żeby nie powiedzieć bardzo słabo, ale swoje w odpowiednim momencie zrobił, gdy reszta przestała rzucać.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|