The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy ufasz solidności Orkiestry Jurka Owsiaka - WOŚP?
Tak 333 57,51%
Nie 246 42,49%
Głosujących: 579. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2015, 16:24
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
zapytaj się tego żebraka dlaczego wysyła dzieciaki z puszkami pod kościoły gdzie po każdej mszy wysypuje się armia ludzi ? przypadek ? , właśnie pod kościołami dzieciaki mają najlepszą obrywę
On im każe tam chodzić? No nie wiem, dzieciaki same idą tam gdzie jest najwięcej ludzi, bo przecież na łące nie dostaną kasy.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, i tak samo jest z Owsiakiem. On chce pomagać ale za kasę. A to na Woodstock bierze kasę z WOŚP, a to na jedną, drugą czy trzecią fundację/spółkę, a to sobie i żonie pensyjkę da, a to to a to tamto. Zwykły pajac i tyle.
Gość dorobił się na pomaganiu dzieciom a jak mu to ktoś wypomina to nazywa takiego wypominającego faszystą, oszołomem i procesy wytacza po czym proces przegrywa. Albo wywala dziennikarza z konferencji. I kto to jest ten Owsiak jak nie oszust, "legalny złodziej" i pajac?
W takim razie dlaczego audyty nie wykazały nieprawidłowości? Zresztą nawet jeśli się dorobił na tym to i tak pomógł tysiącom ludzi. Lepiej żeby ktoś robił coś w słusznej sprawie nawet jakby miał zarobić cokolwiek na tym, niż jakby szpitale i służba zdrowia miałyby zostać same sobie. Myślisz, że jak by wyglądały dzisiaj szpitale gdyby nie pomoc z WOŚPu ? Ah pamiętajcie odmówić pomocy medycznej która miałaby Wam zostać udzielona sprzętem zakupionym przez fundację, albo przez osoby przez nią wyszkolone.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 10.01.2015, 17:09
- Zawiść zwykłych obywateli? Nie... - obruszył się prof. Czapiński. - Chodzi o władzę nad umysłami młodych Polaków - zaznaczył psycholog. - W jakimś momencie część polskiej prawicy, część Kościoła postanowiła walczyć o rząd dusz młodych Polaków. Z kim mają walczyć? Jeśli Owsiak cieszy się w dalszym ciągu bardzo dużym autorytetem wśród nastolatków, trzeba go zohydzić, trzeba do niego zniechęcić - wskazywał.

- Owsiak jest postrzegany przez umysły prawicowe jako lewackie zagrożenie. Wprost mu się wypomina, że demoralizuje młodzież - wyjaśniał Czapiński. Stwierdził, że skoro także w Polsce "wiatr wiejący w prawą stronę jest silniejszy", musi się to przełożyć na postrzeganie organizacji sytuowanej po lewej stronie sceny politycznej i światopoglądowej.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.01.2015, 17:24
Ja nie mam nic przeciw temu żeby WOŚP grało do końca świata ale bez przekrętów i bez dorabianiu się na biednych dzieciach i bez tego pedała w różowych okularach.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.01.2015, 17:37
Cytat:
W jakimś momencie część polskiej prawicy, część Kościoła postanowiła walczyć o rząd dusz młodych Polaków. Z kim mają walczyć? Jeśli Owsiak cieszy się w dalszym ciągu bardzo dużym autorytetem wśród nastolatków, trzeba go zohydzić, trzeba do niego zniechęcić - wskazywał.
Jeżeli się cieszy takim "autorytetem" to strzałem w stopę byłaby próba dyskredytacji działalności "Doktora Siema". I nie musiała walczyć. Młodzi po prostu widzą co się dzieje, wiedzą przez kogo i szukają alternatywy dla jednych i tych samych mord przy korycie, które się nie zmieniają.

Z tą częścią Kościoła dowaliłeś. To nie część Kościoła, a część KLECHISTANU. Ogromna różnica.

I gdzie walczą, jak całe to "trzęsienie ziemi" sprowokował bloger?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.01.2015, 17:37
Cytat:
Myślisz, że jak by wyglądały dzisiaj szpitale gdyby nie pomoc z WOŚPu ? Ah pamiętajcie odmówić pomocy medycznej która miałaby Wam zostać udzielona sprzętem zakupionym przez fundację, albo przez osoby przez nią wyszkolone.
To jest ta sama gadka, którą nas mami elita odnośnie Polski w UE. Też mówią, że Polska się rozwinęła dzięki UE. Oczywiście gdyby nie było Unii to byśmy się nie rozwinęli i oczywiście gdyby nie było WOŚP to by te wszystkie osoby, który pomógł sprzęt kupiony z kasy z WOŚP poumierali lub pokończyli jako kaleki?

Cytat:
W takim razie dlaczego audyty nie wykazały nieprawidłowości?
Bo on kradnie legalnie. Wszystko zgodnie z prawem ale niezgodnie z moralnością. Tak jak politycy sobie dają premie czy jedzą/jeżdżą za Państwowe bo mogą tak i on się bawi za tę kasę zgodnie z prawem.

https://www.youtube.com/watch?v=P1McH03QTWc
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 10.01.2015, 17:41
było już kilka razy w temacie o kosztach , takie uzupełnienie ile każdy z nas "wydaje" nie godząc się na to ,

http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/22...lowna-atrakcja
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 10.01.2015, 18:01
W przeddzień finału WOŚP warto przypomnieć ważne fragmenty uzasadnienia wyroku sądu w Złotoryi....
http://kontrowersje.net/uzasadnienie..._niewiarygodne
Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.01.2015, 18:03
Krav napisał(a):Wyświetl post
I obyś nie musiał nigdy "zobaczyć" na własne oczy. Przejdź się kiedyś do jakiejś jadłodajni dla bezdomnych, kuchni Brata Alberta, 2 rodzinnych domów dziecka, domu samotnej matki w Borku Fałęckim prowadzonych przez Caritas Arch. Krakowskiej i spytaj się skąd mają hajs na działanie.
Uwielbiam takie głupie pier.dolenie - ja nie widzę pomocy, mnie ta pomoc nie dotyczy to jest to ch.ujowe.
Caritas sprzeniewierza znacznie wieksze srodki niz Jurek...

Nie chce, nie dje na Caritas )poza podatkami, ktore egzekwuje ode mnei Panstwo). Tsak samo na kosciol nie mam ochoty dawac ani grosza (ani na inne sekty).

Nie chcecie, nie dawajcie ani zlotowki, ale jak zobaczycie, ze jest akcja zbierania krwi, to bez wzgledu na to kto organizuje namawiam, zeby dolaczyc. Do DKMS tez polecam sie zapisac. Oczywiscie nie gorliwy katolikom, bo Ci, jak bog bedzie chcial to ich uleczy.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.01.2015, 18:10
Rodzinny biznes Owsiaka (córka też sobie dorabia ze swoim lubym) :

http://niezalezna.pl/63094-skandal-w...biznes-owsiaka
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 10.01.2015, 18:26
Kto jutro wrzuci do puchy (kieszeni i Jego rodzinki) Owsiaka ten frajer.

Wybierzcie inną organizacje, która pomaga dzieciakom i wpłaćcie na jej konto kasę, np. Funfacja Szpital Dziecięcy w Prokocimiu:

http://www.szpitalzdrowia.pl/o-szpit...rowie-dziecka/
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 10.01.2015 o godz. 18:32.
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.01.2015, 20:18
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Kto jutro wrzuci do puchy (kieszeni i Jego rodzinki) Owsiaka ten frajer.

Wybierzcie inną organizacje, która pomaga dzieciakom i wpłaćcie na jej konto kasę, np. Funfacja Szpital Dziecięcy w Prokocimiu:

http://www.szpitalzdrowia.pl/o-szpit...rowie-dziecka/
Głupiś.

Jak Ci się urodzi dziecko, to nie pozwól wsadzić go do inkubatora z naklejką. Poczekaj aż się zwolni ten kupiony z kasy NFZ.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.01.2015, 20:24
I tak za to płaci z podatków, dlaczego więc miałby z tego nie korzystać jego potomek? Wytłumaczysz?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 10.01.2015, 21:43
Do poczytania dla wszystkich fanów Owsiaka

http://kontrowersje.net/do_puszki_ow...ie_p_acz_prosz

I co teraz ?
Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member

Stary 10.01.2015, 22:08
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
I co teraz ?
[/B]
Teraz nic. Jutro jak będzie okazja to wrzucę swoje do puszki i mam nadzieje, ze zbierze się więcej niż w poprzednim roku.

Nie chcecie dokładać, nikt nie zmusza, ale jeżeli ktoś chce pomóc to między 12 a 16 (zdaje się obok babci maliny) będzie zbiórka krwi, a ta "nie idzie do kieszeni Jurka" - no chyba, że myślicie, że sprzedaje na zachód. ;-)
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 10.01.2015, 22:15
Mogę Cię okraść, sprzedać fanty i kupić bułki potrzebującym?
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 10.01.2015, 22:32
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
I tak za to płaci z podatków, dlaczego więc miałby z tego nie korzystać jego potomek? Wytłumaczysz?
Te z naklejkami to zakupione za pieniądze od żebrzących dzieci wysyłanych przez Owsiaka pod kościół. Przecież to złodziej, a używanie sprzętu kupionego przez gościa który działa nie moralnie pompuje jego ego. Więc nie chcąc aby Owsiak był zadowolony tym, że znów to co robi pomogło komuś w życiu po prostu wszyscy jego przeciwnicy powinni tatuować sobie "STOP WOŚP" i podkreślać, że nie chcą aby ich rodzina z tego też korzystała.
Chcecie wykończyć Owsiaka ? Zróbcie taki protest, ah jeszcze pamiętajcie aby zawsze mieć przy sobie oświadczenie treści mniej więcej takiej: "Jako, że Owsiak budzi we mnie odrazę nie życzę sobie aby ratownicy medyczni wyszkolenie za pieniądze zebrane przez WOŚP brali udział w ratowaniu mi życia lub zdrowia".
Tak to będzie najlepsze wyjście.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 10.01.2015, 22:42
cfa napisał(a):Wyświetl post
od żebrzących dzieci wysyłanych przez Owsiaka pod kościół.
Masz rację, pod kościołami jak co roku WOŚP najwięcej uzbiera. Gdyby nie niedzielna msza św. to nawet połowy by tego nie uzbierali, taka prawda.

Każde wejście do kościoła będzie obstawione przez kilka puszek
Ostatnio edytowane przez heoij : 10.01.2015 o godz. 23:01.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.01.2015, 23:02
Czy "to" się opłaca?
http://kontrowersje.net/do_puszki_ow...ie_p_acz_prosz

1. Robić WOŚP, której organizacja przekracza wynik zbiórki - gdzie tu logika?
2. Być Owsiakiem, który to niby pomaga dzieciom ale chyba głównym celem jest pomoc samemu sobie i swojej rodzince - pensje, splendor - gdzie tu moralność?

Najmniej widoczne są te największe złodziejstwa. Typ, który wraz ze swoją rodziną dorobił się na działalności charytatywnej jest w Polsce guru i autorytetem dla niektórych. Zapewne nie ma w Polsce osoby, która by się tak jak Owsiakowie dorobili na pomocy charytatywnej i stąd może to stado wyznawców bo tak jak mówię, by ktoś zobaczył, że uszki wyciąga Owsiak stówę to by skrytykował ale jak legalnie kradnie miliony to to już jest niektórym ciężko sobie wyobrazić.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.01.2015, 23:13
Jutro będzie typowy dzień uciekania od serduszkowych potworów przy wyjściu z kościoła. Na szczęście ma mocno wiać, więc może nie będą tak namolni jak zwykle.
Odpowiedz cytując
Pan_Wątrobian
Member

Od: 03.2013

Stary 10.01.2015, 23:27
Ciemny naród ogłupiony używkami wrzuca do kieszeni owsika https://www.youtube.com/watch?v=DnQdcG1Q5i8
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.01.2015, 23:35
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Głupiś.

Jak Ci się urodzi dziecko, to nie pozwól wsadzić go do inkubatora z naklejką. Poczekaj aż się zwolni ten kupiony z kasy NFZ.
Szpeniu błaźnie myślisz że widzisz najklejki wo i to są rzeczy od niej. Osobiście Ci mówie że jako wolotariusz 4 lata temu naklejałem naklejki na łóżka i nie tylko w szpitalu powiatowym. Ochłoń trochę
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez sergio : 11.01.2015 o godz. 10:00.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 11.01.2015, 10:55
Głupiś.
Za to Ty bardzo mądry.

Po pierwsze jak mi się urodzi kolejne dziecko. Po drugie przez ponad 20 lat wrzucałem kasę na WOŚP (kieszeni Jurka i Jego rodzinki). Po trzecie ten sprzęt działa w publicznej służbie zdrowia za publiczne pieniądze na którą ja płacę bardzo duże podatki.

Zamiast kasy do kieszeni Owsiaka przelejcie kasę na Fundacje Szpitala w Prokocimiu. Macie wtedy 100% pewność, że CAŁA Wasza kasa pojdzie na chore dzieci, a nie że część trafi na Brudstock lub konta Mrówki Całej lub Jasnej Sprawy...
Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member

Stary 11.01.2015, 11:04
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Mogę Cię okraść, sprzedać fanty i kupić bułki potrzebującym?
Mozesz sprobowac. Acz okrada mnie juz dosc duzo ludzi (polski rzad).
No i skad mam wiedziec, ze srodki ktore mi ukradniesz zostana dobrze wykorzystane?

Wlasne pieniadze kazdy ma prawo wydac wedlug swojego widzimisię. Dla jednego szczytnym celem jest rzucenie na wosc, inny da na msze...
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.01.2015, 12:01
W Tesco do WOŚP zapisały się Panie kasjerki - każda ma puszkę i od razu przy wydawaniu reszty i paragonu daje serduszko . Grzecznie podziękowałem i nie przyjąłem "gratisu". Ten cyrk 3RP przekracza już wszystkie granice ...

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 11.01.2015, 13:47
zanim wrzucisz kasę do puszki żebraka i jego rodziny

http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/22...ykamy-ten-kram
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 11.01.2015, 14:12
brzydki.brzydal napisał(a):Wyświetl post
No i skad mam wiedziec, ze srodki ktore mi ukradniesz zostana dobrze wykorzystane?

Wlasne pieniadze kazdy ma prawo wydac wedlug swojego widzimisię. Dla jednego szczytnym celem jest rzucenie na wosc, inny da na msze...
No chwila - przecież już uzgodniliśmy że za część mogę sobie kupić apartament, auto i skoczyć ze dwa razy na laski na Rynek.

Daję słowo Jurka że reszta będzie spożytkowana równie słusznie.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.01.2015, 14:55
Najgorsze są te dzieci zbierające do puszek, które są już tak rozbestwione, że nie stoją już pod kościołem, czy na schoda, a wewnątrz i zbierają już kasę zanim msza się skończy. Jeszcze kilka lat temu była nie do pomyślenia taka sytuacja.
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 11.01.2015, 15:42
Wszystko na ten temat
http://wiadomosci.wp.pl/title,Lukasz...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 11.01.2015, 15:45
Nie wnikam w Wasza rozmowe bo to nie mój temat ale gdzies cos takiego znalazłem...
Zamieszcze zebyscie mieli o czym dyskutować...

Cytat:
do pter
sam sobie porównaj, a nie opierasz się na majaczeniu z TV.

Rozliczenie z roku 2013, strona 47: http://s2.wosp.org.pl/uploaded/files...013-calosc.pdf
- zebrano: 47.255.061,58
- darowizny: 10.214.810,60
- przychody z 1% podatku: 3.292.316,37
RAZEM: 60.762.188,55

Wydano:
- na sam sprzęt: 56.100.862,52
- program badań słuchu: 1.241.281,62
- program Infant Flow: 96.637,18
- szkolenia dla dzieciaków: 1.970.070,42
tylko z tego jest już razem: 59.408.851,74, ale jeszcze 7.164.569,98 poszło na akcje propagujące choćby pierwszą pomoc, informacyjne

czyli WOŚP zebrał 60.762.188,55 (wliczając nawet 1% podatku, a nie tylko kasę z puszek), a wydał... więcej niż zebrał - 66.573.421,72. Blisko 6 mln więcej. Jak to możliwe? Prosto - zakup sprzętu nie jest realizowany w przetargach, które trwają określoną ilość czasu - przez ten okres, czego i tak nie da się przeskoczyć - rosną procenty od kwoty, które jak widać TAKŻE są pożytkowane.

Tak więc jakie 53%? Już nawet gdyby całą resztę odrzucić i podliczyć TYLKO sprzęt, to 56.100.862,52 to jest ok. 92,33%. No ale przecież gdzieżby się chciało jakiemuś pterowi zaglądać do rozliczenia za 2013, jeśli wystarcza, że w TV Republice powiedzą, to jest to dla takiego świętość. powiedzieliby tam, żeby wyskoczył z 10 piętra, to by wyskoczył.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.01.2015, 15:46
A Ty nadal z własnej kieszeni dajesz dobrowolnie kolejnemu złodziejowi?
Widocznie niektórzy nie mogą żyć bez świadomości, że ktoś ich okradnie.
A skąd wiesz, że Owsiak ukradzione Tobie pieniądze dobrze wykorzysta?

Tylko że rzucając na tacę nie biorę udziału w ogólnopolskim hapenningu za społeczne pieniądze.

Jeszcze do tych, którzy twierdzą, że korzystamy ze sprzętu zakupionego przez Owsiaka:
- korzystamy ze sprzętu który Owsiak zakupił za to, co pozostało mu po okradzeniu nas, a w gruncie rzeczy zostało sfinansowane społecznymi pienędzmi na koszty jego zabawy.
Bo w gruncie rzeczy Owsiak okrada nie tylko tych, którzy wrzucają do puszek i na różnych licytacjach. Korzystając darmowo z usług telewizji, czasu antenowego, okrada też tych, ktorzy za ten czas antenowy płacą.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów