The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: W niedziele oddam głos na:
BERKOWICZ Konrad KWW NOWA PRAWICA – KRAKÓW 17 68,00%
GIBAŁA Łukasz KWW ŁUKASZA GIBAŁY „KRAKÓW MIASTEM DLA LUDZI” 1 4,00%
LASOTA Marek KW PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ 5 20,00%
LEŚNIAK Tomasz KWW KRAKÓW PRZECIW IGRZYSKOM 1 4,00%
MAJCHROWSKI Jacek KWW JACKA MAJCHROWSKIEGO 1 4,00%
PATENA Marta KW PLATFORMA OBYWATELSKA RP 0 0%
PTASZKIEWICZ Sławomir KWW SŁAWOMIRA PTASZKIEWICZA - KRAKÓW NA 100% 0 0%
SIKORSKI Andrzej KWW OBRONA PRAW EMERYTÓW RENCISTÓW LOKATORÓW 0 0%
Głosujących: 25. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.11.2014, 09:41
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Akurat te chłopy co mają takie problemy z liczeniem to zwykle przyjezdni z Małopolski, Pomorza, czy Wielkopolski, którzy przyjechali za chlebem i już tak zostali

Mnie wyniki PSL nie dziwią, bo zanosiło się na to od dłuższego czasu. Bardzo dobra kampania, wylosowanie nr 1 do sejmiku na Mazowszu, a także problemy konkurencji, w tym obcięty budżet PO na kampanię sprawiły, że zrobili rekordowe wyniki w skali kraju. Gorzej to wygląda w terenie, czyli w gminach i powiatach, gdzie PSL najmocniej z partii centralnych ukrył się pod szyldami innych KWW (jak u mnie), ale dzięki temu dostał 4 mandaty do rady miejskiej i ma szansę na drugą turę wyborów na burmistrza co jest nie lada osiągnięciem.

PS. Można jeszcze obniżyć wiek wyborczy do 13 lat to wtedy KNP i RN mogliby się załapać
Taa, sprawdzies to ? za chlebem na mazowiecka wiochę mało kto przyjeżdżał z tych terenów, rozumiem , ze kombinujesz jak wybrnąć z faktu kolejnych sfałszowanych wyborów w mazowieckim województwie ale nawet już SLD o tym głośno mówiło przed wyborami. Jak widać sytuacja powtarza się po raz kolejny. Chłopki z PSL-u fałszuja na potęgę. Dlatego sejmik przegłosował żeby nie było specjalnej kontroli nad przebiegem głosowania.
Jedynie zmiana rządów i wybór nowej PKW, która skieruje obserwatorów do każdej komisji w województwie mazowieckim wywróci wyniki wyborów na tym terenie.

Cytat:
Nie trzeba, głosowanie internetowe wszystko załatwi. Na tej samej zasadzie na jakiej się składa chociażby zeznanie podatkowe. Parafrazując naszego El Presidente. Moszna? Moszna.
Nie wierz w to. Przykład Estonii pokazuje, że trzeba sie od tego trzymać z daleka (znajdź i poczytaj dlaczego - zmiana wyników via internet ).

Cytat:
Zgadzam się całkowicie. Do wyboru nieudacznik aktualny i nieudacznik przyszły - jakie kompetencje ma Lasota, żeby zarządzać milionowym miastem? Ja albo nie idę albo oddam głos nieważny. A wynikami jestem załamany, następne 4 lata stagnacji.
A jakie kompetencje miał kandydat na którego głosowałeś ? To, ze jest synkiem swojego taty, właściciela sieci "Alti", z którego portfela wykręcił kampanie, na którą nie stać innych kandydatów (i to nie po raz pierwszy). Kompetencje, że jest partyjnym kolegą Grodzkiego, Biedronia i innych wynalazków ? Można by sobie wyobrazic jakie "wartości" zacząłby wprowadzać w Krakowie. Całe szczęście , ze poległ. Chroń nas Panie Boże od gości z "Ruchu Palikota",, którzy dla niepoznaki wypisuja brednie "kandydat niezależny". Kupa śmiechu.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.11.2014, 10:10
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Taa, sprawdzies to ? za chlebem na mazowiecka wiochę mało kto przyjeżdżał z tych terenów, rozumiem , ze kombinujesz jak wybrnąć z faktu kolejnych sfałszowanych wyborów w mazowieckim województwie ale nawet już SLD o tym głośno mówiło przed wyborami. Jak widać sytuacja powtarza się po raz kolejny. Chłopki z PSL-u fałszuja na potęgę. Dlatego sejmik przegłosował żeby nie było specjalnej kontroli nad przebiegem głosowania.
Jedynie zmiana rządów i wybór nowej PKW, która skieruje obserwatorów do każdej komisji w województwie mazowieckim wywróci wyniki wyborów na tym terenie.
Nie muszę sprawdzać żeby wiedzieć ile ludzi z Małopolski uciekło w ostatniej dekadzie do Warszawy i zamieszkuje często ościenne miejscowości Warszawy, a nie żadne wsie tj. Marki, czy Ząbki. Pozniej takich czlonkow komisji biora partie centralne (glownie PSL i PiS, bo PO korzysta zwykle z lokalsow) i mamy babko pasztet. Zdarzaja się pozniej przypadki, ze odlozono jako niewazne dobre glosy, przerwano przy wyjmowaniu z urny decydujacy glos i komisja wciaz pracuje bo nie wiedza co z tym fantem zrobic, albo mamy nadgorliwego dzieciaka z PiS, ktory chcial ojcu liczyc glosy w wyborach i wyrzucono go z komisji bo tak naprawdę nie powinien się w niej znalezc jako syn kandydata. Wszystko to przypadki z ostatniej niedziele, a wioda w nich przym przyjezdni z centralnych partii.

Poza tym ja nie mowie o zadnym falszowaniu, bo o takim nie slyszlalem.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 24.11.2014, 11:12
Nie muszę sprawdzać żeby wiedzieć ile ludzi z Małopolski uciekło w ostatniej dekadzie do Warszawy i zamieszkuje często ościenne miejscowości Warszawy, a nie żadne wsie tj. Marki, czy Ząbki. Pozniej takich czlonkow komisji biora partie centralne (glownie PSL i PiS, bo PO korzysta zwykle z lokalsow) i mamy babko pasztet. Zdarzaja się pozniej przypadki, ze odlozono jako niewazne dobre glosy, przerwano przy wyjmowaniu z urny decydujacy glos i komisja wciaz pracuje bo nie wiedza co z tym fantem zrobic, albo mamy nadgorliwego dzieciaka z PiS, ktory chcial ojcu liczyc glosy w wyborach i wyrzucono go z komisji bo tak naprawdę nie powinien się w niej znalezc jako syn kandydata. Wszystko to przypadki z ostatniej niedziele, a wioda w nich przym przyjezdni z centralnych partii.

Poza tym ja nie mowie o zadnym falszowaniu, bo o takim nie slyszlalem.
Pewnie dlatego że w PSL-u o takich rzeczach się nie mówi ?
pierwszy z brzegu przykład

jest tego od groma . Znajoma była w komisji i jej szef z kilkoma sami liczyli głosy a reszty w tym jej nie dopuścili. Pewnie ma pójść z tym do sądu...? żart. W innej komisji liczyli w podgrupach,podali wyniki i tyle wiadomo,nikt tego nie sprawdzi. Po czym się okazuje że jeden z kandydatów ma zero głosów a kilka osób przyznaje się do oddania głosu na niego i twierdzą że prawidłowo wypełnili karty.
Co z babką która w 2 komisjach dostała 60 głosów a w całym okręgu 15?
Gdzie było napisane że zrobienie krzyżyka poza obrysem kratki powoduje jego nieważność?
jakim cudem wyniki IPSOS zgadzają się wszędzie poza wynikiem PIS i PSL do sejmików.
To jest kpina z ludzi i ze zdrowego rozsądku . PO i PSL to najlepsi uczniowie Bieruta - w majestacie prawa skręcili wybory

pzkwr napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się całkowicie. Do wyboru nieudacznik aktualny i nieudacznik przyszły - jakie kompetencje ma Lasota, żeby zarządzać milionowym miastem? Ja albo nie idę albo oddam głos nieważny. A wynikami jestem załamany, następne 4 lata stagnacji.
A który byłby udacznik ? młody Berkowicz ? to gość z doświadczeniem, wiedzą i kompetencjami?
Szukacie kandydata który byłby absolwentem Oxfordu ?
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 24.11.2014 o godz. 11:15.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 24.11.2014, 18:40
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Pewnie dlatego że w PSL-u o takich rzeczach się nie mówi ?
pierwszy z brzegu przykład

jest tego od groma . Znajoma była w komisji i jej szef z kilkoma sami liczyli głosy a reszty w tym jej nie dopuścili. Pewnie ma pójść z tym do sądu...? żart. W innej komisji liczyli w podgrupach,podali wyniki i tyle wiadomo,nikt tego nie sprawdzi. Po czym się okazuje że jeden z kandydatów ma zero głosów a kilka osób przyznaje się do oddania głosu na niego i twierdzą że prawidłowo wypełnili karty.
Co z babką która w 2 komisjach dostała 60 głosów a w całym okręgu 15?
Gdzie było napisane że zrobienie krzyżyka poza obrysem kratki powoduje jego nieważność?
jakim cudem wyniki IPSOS zgadzają się wszędzie poza wynikiem PIS i PSL do sejmików.
To jest kpina z ludzi i ze zdrowego rozsądku . PO i PSL to najlepsi uczniowie Bieruta - w majestacie prawa skręcili wybory
Nie wiem o jakich rzeczach w PSL-u mówi się, a o jakich nie mówi, gdyż PSL jest konkurencją polityczną stąd trudno, aby mnie informowali o tym, czy wybory fałszują, czy ich nie fałszują

Wiem natomiast, że masa tych sensacji to zwyczajne bzdury. Słynny już wzrost o 1100% w Gdynii to wyssana z palca bajeczka, gdyż w 2010 roku PSL nie miał 800 głosów, a kilka razy więcej skoro sam Kupcewicz miał ponad 5000 głosów. A pelikany łykają.
http://wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/....html?wyniki=1

Dalej upieram się, że poza pojedynczymi przypadkami w terenie nie było większych problemów poza tymi o których sam pisałem. Wiem jak to wyglądało w kilkudziesięciu lokalach wyborczych i jakoś PiS nie prostestuje po wygranych wyborach w Wołominie

Co do wyniku PSL-u to jest on naciągnięty, ale trzeba sprawidzić, czy jest to wynik broszury w całej Polsce, która już w 2010 zawyżyła wyniki nieważnych głosów w mazowieckim, czy może coś więcej.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 24.11.2014 o godz. 18:53.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 27.11.2014, 16:14
Nie wiem o jakich rzeczach w PSL-u mówi się, a o jakich nie mówi, gdyż PSL jest konkurencją polityczną stąd trudno, aby mnie informowali o tym, czy wybory fałszują, czy ich nie fałszują

Wiem natomiast, że masa tych sensacji to zwyczajne bzdury. Słynny już wzrost o 1100% w Gdynii to wyssana z palca bajeczka, gdyż w 2010 roku PSL nie miał 800 głosów, a kilka razy więcej skoro sam Kupcewicz miał ponad 5000 głosów. A pelikany łykają.
http://wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/....html?wyniki=1

Dalej upieram się, że poza pojedynczymi przypadkami w terenie nie było większych problemów poza tymi o których sam pisałem. Wiem jak to wyglądało w kilkudziesięciu lokalach wyborczych i jakoś PiS nie prostestuje po wygranych wyborach w Wołominie

Co do wyniku PSL-u to jest on naciągnięty, ale trzeba sprawidzić, czy jest to wynik broszury w całej Polsce, która już w 2010 zawyżyła wyniki nieważnych głosów w mazowieckim, czy może coś więcej.
Wszyscy wiedzą że jest naciągnięty. W takim przypadku wybory nie są odzwierciedleniem woli narodu czyli muszą być powtórzone. Są wątpliwości - ma być powtórka . To tylko te jełopy z Wiejskiej ustaliły sobie takie prawo że to sąd orzeka czy kombinacje i machlojki albo błędy programu wypatrzyły wynik czy nie.A jest to nie do sprawdzenia bo nie są w stanie sprawiedliwie orzec skąd wynikły nieważne karty- grafologów nie wezwą.Więc trzeba powtórzyć wybory będzie sprawiedliwie, każdy sobie zagłosuje jak zechce.Kamery powinny być w lokalach, liczenie wspólne całej komisji i po sprawie . W Polsce nawet oczywiste rzeczy są skomplikowane

fialo napisał(a):Wyświetl post
Ja oddaje głos nieważny. Jacek to Jacek - czerwony, występ na Treningu Noworocznym, budowanie na kredyt, dotacja na Halę Wisły itd., itd., ale Lasota jest kompletnie bezpłciowy. Facet bez wyrazu, rzuca jakimiś ogólnikami, zero, absolutnie zero konkretów, na stronie internetowej żadnego programu nic nie da się o nim dowiedzieć. Na codzień zamieszkały w Olkuszu, chyba trochę nie czai realiów Krakowa, żadnych ciekawych pomysłów dla Miasta. Za duże buty na niego.

Jednym słowem wielkie rozczarowanie.
Oddasz głos nieważny czyli głosujesz na urzędującego komucha. Proste i nie tłumacz się tu. Każdy nieważny albo nieoddany głos jest głosem na aktualną władzę i zawsze tak było. Wystarczy że głosują na niego jego pracownicy (urzędnicy) z rodzinami i ma pewną wygraną m.in. przez takich mądrali ja Ty
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 27.11.2014 o godz. 16:18.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.11.2014, 21:07
Oddasz głos nieważny czyli głosujesz na urzędującego komucha. Proste i nie tłumacz się tu. Każdy nieważny albo nieoddany głos jest głosem na aktualną władzę i zawsze tak było. Wystarczy że głosują na niego jego pracownicy (urzędnicy) z rodzinami i ma pewną wygraną m.in. przez takich mądrali ja Ty
Ostatnią rzeczą jakiej chce jest głos na komucha, więc przekonaj mnie do Lasoty. Sam próbuje od prawie dwóch tygodni i ni chu chu, zero argumentów, a w dzisiejszej debacie, która przed chwilą się skończyła Majcher zaorał Lasotę w każdym aspekcie niestety.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Staszek
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 27.11.2014, 21:16
Na forum Wisły kolega fialo ma problemy na kogo głosować ,ręce opadają !
Zawsze wierni i oddani z Nowej Huty Wisły Fani!!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 28.11.2014, 16:29
fialo napisał(a):Wyświetl post
Ostatnią rzeczą jakiej chce jest głos na komucha, więc przekonaj mnie do Lasoty. Sam próbuje od prawie dwóch tygodni i ni chu chu, zero argumentów, a w dzisiejszej debacie, która przed chwilą się skończyła Majcher zaorał Lasotę w każdym aspekcie niestety.
No zajebiście jak jeden zagada drugiego w debacie to znaczy że jest lepszy.
Żeby nie było mnie też Lasota nie przekonuje i wolałbym 100 krotnie np.prof.Nowaka zresztą dziwie się od dawna czemu go nie wystawili -chłop jest na wysokim poziomie powiedziałbym że w skali krajowej .Ale wyjścia nie ma i na czerwonego głosować nie można ( a brak głosu to głos na niego)
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 28.11.2014, 17:42
Wszyscy wiedzą że jest naciągnięty. W takim przypadku wybory nie są odzwierciedleniem woli narodu czyli muszą być powtórzone. Są wątpliwości - ma być powtórka . To tylko te jełopy z Wiejskiej ustaliły sobie takie prawo że to sąd orzeka czy kombinacje i machlojki albo błędy programu wypatrzyły wynik czy nie.A jest to nie do sprawdzenia bo nie są w stanie sprawiedliwie orzec skąd wynikły nieważne karty- grafologów nie wezwą.Więc trzeba powtórzyć wybory będzie sprawiedliwie, każdy sobie zagłosuje jak zechce.Kamery powinny być w lokalach, liczenie wspólne całej komisji i po sprawie . W Polsce nawet oczywiste rzeczy są skomplikowane
Żadnej powtórki wyborów nie będzie i wiesz dobrze o tym tak samo jak ja. Przesłanki do powtórki wyborów na burmistrzów/wójtów/prezydentów oraz do rady gminy nie ma żadnej. Do rady powiatu u mnie w powiecie PiS wykorzystał nr1 na liście w książeczce i również zdobył niewiarygodny wynik, który dał im samodzielną większość jednym mandatem, ale nie słyszałem, żeby ktokolwiek protestował z opozycji względem PiS-u. A sam PiS siedzi cicho od pod miotłą od dnia wyborów, aby nikt przypadkiem nie wpadł na pomysł powtórki wyborów w powiecie

Kwestia sejmików wojewódzkich jest taka, że i tak wszystkie mandaty rozeszły się w trójce PiS, PO i PSL, która zgarnęła 3/4 głosów i 90% mandatów. PiS i PO straciły, a PSL zyskał. Ile? Trudno powiedzieć, ale i bez tego sądzę, że PSL zakręciłby się koło 20%.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 28.11.2014 o godz. 17:45.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.11.2014, 17:47
(...) To tylko te jełopy z Wiejskiej ustaliły sobie takie prawo że to sąd orzeka czy kombinacje i machlojki albo błędy programu wypatrzyły wynik czy nie. (...)
A chciałbyś, żeby kto o tym decydował?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.11.2014, 10:27
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nie wierz w to. Przykład Estonii pokazuje, że trzeba sie od tego trzymać z daleka (znajdź i poczytaj dlaczego - zmiana wyników via internet ).

Wierze w to co słyszę, a na taśmach wprost Graś z Krawcem powiedzieli jasno czemu jeszcze nie ma głosowania internetowego. To nie ich elektorat. Szkoda że ciemogród obszedł się z tą aferą jak z poranną zgagą - już o niej nie pamięta.

A może tak lepiej przytoczyć przykłady Holandii, USA, UK czy Hiszpanii gdzie to już działa z powodzeniem?

Poza tym dla mnie zawsze komputer będzie sprawniejszy, niż ludzka ręka licząca głosy. Jeśli możemy mieć bankowość internetową, rozliczać się ze skarbówką przez internet to i głosowanie jest możliwe i bezpieczne. POza tym ile mamy w tym kraju uczciwych ludzi? Było już sporo eksperymentów socjologicznych, chociażby z przypadkowym gubieniem portfela, który pokazuje że jest ich mniej niż myślisz. A karierowiczów czy ludzi którzy za kasę sfałszują wybory jest cała masa.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.11.2014, 11:02
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wierze w to co słyszę, a na taśmach wprost Graś z Krawcem powiedzieli jasno czemu jeszcze nie ma głosowania internetowego. To nie ich elektorat. Szkoda że ciemogród obszedł się z tą aferą jak z poranną zgagą - już o niej nie pamięta.

A może tak lepiej przytoczyć przykłady Holandii, USA, UK czy Hiszpanii gdzie to już działa z powodzeniem?

Poza tym dla mnie zawsze komputer będzie sprawniejszy, niż ludzka ręka licząca głosy. Jeśli możemy mieć bankowość internetową, rozliczać się ze skarbówką przez internet to i głosowanie jest możliwe i bezpieczne. POza tym ile mamy w tym kraju uczciwych ludzi? Było już sporo eksperymentów socjologicznych, chociażby z przypadkowym gubieniem portfela, który pokazuje że jest ich mniej niż myślisz. A karierowiczów czy ludzi którzy za kasę sfałszują wybory jest cała masa.
Jakby Polska leżała tam gdzie Holandia czy Hiszpania to można by było się w to bawić, ale Polska leży tu gdzie lezy. I przykład Estonii również graniczącej z kochającą pokój Rosja jest najlepszym dowodem dlaczego dlaczego trzeba się od tego trzymać z daleka. W dodatku przykład z elektroniką a'la PKW pokazuje jakby to mogło wygladać.

Zobaczymy czy prezio Komorowski, który chyba jako jedyny ma prawo odwołać PKW (i powołać) zrobi to, czy dalej ich zatrzyma. Jesli zatrzyma po kolejnej wyborczej kompromitacji tzn., że z jakiegoś powodu taki stan rzeczy jest na rękę obecnej bandzie rządzącej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów