|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tak, też mnie zachowanie Gliwy zdziwiło, ale może powtórkę pokazali w telewizji z jakiegoś dziwnego kąta.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dobrze, że chociaż proste linie narysował
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Ja tylko nie wiem, czy na pewno był spalony po tańcu Carlitosa i golu z głowy Imaza. Dzisiejszy sędzia też wydawał się nic nie ogarniać
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
to nie VAR daje czy zabiera tylko sedziowie. Oni sa debilami dalej i dostali kolejne narzedzie do usprawiedliwiania swojego partactwa
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
W obu sytuacjach nie było spalonego.
Pan zajebisty sędzia Jakubik zabrał nam dwa gole bo nie chciało mu się ruszyć czterech liter i zerknąć na VAR. Nawet Węgrzyn nie widział spalonego, więc na pewno go nie było ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pierwszy bezdyskusyjny. Baran ewidentnie trzymał Arsenica. Przy drugim Gliwa nawet się nie zająknął, tylko od razu poszedł do bramki, żeby nie dostać kartki. Więc raczej oba karne były.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oba spalone raczej prawidłowe, chociaż rzeczywiście to ten drugi mniej wyraźny, nawet bardzo niewyraźny.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
prawidłowe? Bo w Legia + powiedzą, że Imaz był wychylony o 3,5 centymetra a Carlitos o 0,75 cm?
a gdzie mowa o promowaniu gry ofensywnej w sytuacjach stykowych? Bo bardziej stykowych sytuacji już chyba znaleźć nie można. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
https://zapodaj.net/fe471c06dfa89.jpg.html Dlatego |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
No i spalonych brak... co najwyżej lekkie wychylenie, jeśli nawet założymy, że moment podania został w punkt odzwierciedlony na fotce, a powinno ponoć promować się grę ofensywną.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czego dowodzi pierwsze zdjęcie?
tego, że obrońca Sandecji ma kolano wychylone tak samo jak Imaz nogę? Nie sugeruj się nogą obrońcy A drugie zdjęcie wstawiłeś chyba po to, żeby poprawić sobie humor. Jeśli tam widzisz spalonego, to ja Ci gratuluję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Same dziwne decyzje sędziego:
Pierwsza bramka - wydawało mi się z akcji i z powtórki, że Imaz na spalonym. Zwróćcie uwagę na to, że linię wyznacza piłka, a nie nogi Carlitosa. Przerwana akcja zakończona piłką w siatce - to był stały fragment, akcja przerwana przed strzałem, wciąż nie wiem, co tam było odgwizdane, spalonego na bank nie było. Wyblok? Pierwsza nieuznana bramka - z akcji wydawało mi się, że Imaz na spalonym, z powtórki trudno powiedzieć, ale raczej bramka prawidłowa. Pierwszy karny - jak dla mnie faul zaczął się przed polem karnym. Faul, ale tylko rzut wolny. Druga nieuznana bramka - z akcji Carlitos na spalonym, z powtórki na bank prawidłowa bramka. Drugi karny - dziwna sytuacja - kontaktu nie było, Bartosz upadł sam. Dynamika była taka, że ja bym karnego dał, bo Gliwa spowodował swoim zachowaniem przerwanie akcji, a piłki nie zagrał. Ale technicznie na dwoje babka wróżyła. ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uran235
Przy wolnym i golu Bogusia sędzia gwizdnął wyblok kogoś z naszej drużyny |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W pierwszej sytuacji widać, że jest spalony. Wyznacza go (chyba) cień rzucany przez poprzeczkę. W drugiej sytuacji również wydaje mi się, że jest to ~10cm spalony. Nie ma czegoś takiego jak półspalony, albo spalony-ale puszczę. Jest VAR-nie ma promowania ofensywnej gry.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O ile w pierwszej sytuacji faktycznie spalony jest, to stwierdzenie spalonego w drugiej sytuacji to jakiś nieśmieszny żart. Sędziowie chyba chcieli pokazać, o patrzcie jak fajnie w locie sprawdziliśmy sytuację przy pomocy VAR. Szkoda tylko, że zobaczyli coś czego nie było.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że jutro narysują coś w C+. Ja nadal twierdzę, że w obu sytuacjach były spalone i przyjmuję zakłady
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak ten VAR ma tak wyglądać to niech go lepiej nie będzie. Zabierają gole po ładnych akcjach (gdzie tam qrwa były spalone to ja nie widzę do teraz ?), a w zamian dają jakieś wydumane karne.
Zgadzam się z Bjelicą - to nie ma sensu, to jest circus. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
.......................
Ostatnio edytowane przez R33 : 04.11.2017 o godz. 23:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Tip: patrz na linię trawy, jest bardziej wiarygodna. Wdg mnie w obu przypadkach spalony był. Przy bramce Lopeza naprawde minimalny ale jednak byl... ![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^ Ty se jaja robisz prawda?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Najebany to do spania
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dobry agent
![]() ![]()
W Polskę wierzę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No w sumie jak się teraz przypatrzyłem to coś chvjowe wyszły.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Moglbys robic kariere jako sedzia od VARu
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.11.2017 o godz. 22:16.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|