|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
W sumie w każdej formacji jest piłkarz z doświadczeniem. Bieszczad - Żemło, Czekaj(?), Guzmics, Guerrier - Uryga, Dudka, Lech, Sarki, Zając -Stępiński. Najważniejsze są derby jeśli jakiś kluczowy piłkarz wypadłby przez puchar na Smude poleciały by gromy. Większość z tych piłkarzy chce grać w pierwszym składzie, pewnie na zmiany wejdą piłkarze z CJL, Zając w pierwszym składzie więc o co chodzi jest tak jak wszyscy chcieli. Taka zagrywka jest przejawem rozsądku i realizmu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Zitter od tego roku finał nie daje awansu.
![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Przynajmniej młodzież się ogra ;]
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Europuchary ma albo zwycięzca pucharu, a jeśli jest nim drużyna, która zdobywa mistrza, to puchary daje 4 miejsce w lidze. ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jeden z dwóch najważniejszych meczy w tej rundzie już przegraliśmy, drugiego nie możemy.
I właśnie dlatego Smuda obronił swoją decyzje odnośnie składu. A jeśli wygramy to pare osób któe po nim mocno pojechało (w tym weszlo) powinno go oficjalnie przeprosić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Nie wiem, co ma Superpuchac do Pucharu Polski, gdzie na 2 kiepskie drużyny przyjechało trochę ludzi .Właśnie jacyś dziwni ludzie rozpoczęli tą dyskusje. bo PP to PP, a MP nam nie szkodzi w tym sezonie. Poza tym zaraz przerwa na kadrę, itd. Można grać podstawowym składem + 3-4 z ławki(Stępiński, Sarki, Donald). Mam nadzieję, że Ci którzy teraz postulują wystawienie rezerw i odpuszczenie tego mecz(w polskiej rzeczywistości Co do klasy Lecha się nie wypowiadam, bo ostatnio było tu trochę kosmitów twierdzących, że mamy lepszy zespół od Legii. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() a tak co do finansów, stawki za 2013: Nagrody w rozgrywkach o puchar kraju Faza rozgrywekPuchar Polski Awans do półfinału 40 tys. zł Awans do finału 100 tys. zł Zdobywca trofeum 400 tys. zł Maksymalnie 615 tys. zł i teraz odnośnie samych PREMII za medale za grę w lidze, nie licząc stawek standardowych oraz z praw transmisji od nc+ "Ligowa spółka wypłaci dodatkową premię trzem najlepszym klubom ligowych rozgrywek. Wartość medalu wzrosła. To będzie deszcz pieniędzy. 2,5 miliona złotych za pierwsze miejsce, 1,55 miliona za drugie i 950 tys. za trzecie – tyle wynoszą dodatkowe nagrody Ekstraklasy SA dla drużyn, które zajmą miejsca na ligowym podium." oraz stawki standardowe: "Do tego trzeba doliczyć wypłatę w zależności od zajętego miejsca (mistrz dostaje 3,4 mln, każda pozycja niżej to o około 210 tys. zł mniej). Trzecia składowa telewizyjnej dotacji to zapłata za transmitowane mecze - każdy wart jest 160 tys. zł." i niech każdy się zastanowi co jest bardziej realne, wygranie PP, czy 3 lub nawet 4 miejsce w lidze. I co się nam bardziej opłaca.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 24.09.2014 o godz. 12:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Szczerze, to już w zeszłym roku Smuda mnie wk..ił tym, że odpuścił puchar. Mimo wszystko nie było to na tym etapie, a i drabinkę mieliśmy trudniejszą. Ktoś kiedyś powiedział, że gra w europejskich pucharach się nie opłaca. Gówno prawda, a do LE raczej się nie dostaniemy przez ligę;/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Jak będzie szansa zagrać w pucharach i mieć jako taki solidny zespół - to jak najbardziej grać. W naszym wypadku są konieczne wzmocnienia (przynajmniej 5 klasowych piłkarzy). Jeśli natomiast mamy biedować kolejny rok i dalej mieć zaległości wobec piłkarzy oraz brak jakichkolwiek sensownych wzmocnień - to jedynie możemy na tym stracić. Wtedy lepiej zająć "bezpieczne" 5 miejsce. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Szkoda, że odpuszczamy znowu puchar, pisałem w tamtym sezonie i napiszę w tym to jest dobra droga do gry w Lidze Europy bo, w lidze będzie ciężko o pudło z tą kadrą to co mamy.Jak by się udało przejść Amikę to potem już z górki aż do finału
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 24.09.2014 o godz. 14:07.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jest przewidywana gdzieś transmisja z tego meczu?
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Polsat Sport.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Polsat Sport
![]()
... dobra strona tego wydarzenia to fakt, że mamy już wakacje...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nie stać nas kadrowo na ligę i puchar. Wcześniej czy później zaczną się kontuzje i będzie zjazd jak w zeszłym roku. Każdy kolejny mecz przybliża tą sytuację. Jeszcze nie mamy pewnej ósemki więc po ch ryzykować? Dyskuję o pucharach europejskich polecam odłożyć. Tak do maja mniej więcej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez rozarian : 24.09.2014 o godz. 17:22.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Legia ma w kadrze 30 zawodników a my na upartego 13 ( mówię o zawodnikach a nie o statystach). Wystarczy czy dalej za trudne?
Puchar Polski? Kogoś to jeszcze obchodzi? Bo droga do LE? Tak droga - przez Kazachstan albo inne pasterskie kraje. Zresztą po ch ja to piszę.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 24.09.2014 o godz. 18:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Drugi raz chcemy na siłę odpaść na siłę z Pucharu Polski. Ostatni mecz z Lechią w pucharze to był czysty sabotaż. Ani jednej składnej akcji. Ja tego nie kupuje. Od środy do niedzieli jest dużo czasu na regenerację. Partyzantka a nie piłka nożna w tym kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nie ma co, pewnie odpadniemy (chyba że cud) ale mam nadzieje że po walce. Tego wymagam. Gdybyśmy jeszcze chociaż grali u siebie, pewnie rotacja składem nie byłaby tak duża.
(Mam nadzieje że wszechobecni kibice z warszawy chociaż w tym wątku pozwolą na spokojną dyskusję Wiślaków nie wpierdalając się) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
" Te, może cie k... do Ciechocinka przerzucą!" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Smuda chce po prostu zrobić sobie przegląd kadr w meczu o coś z mocnym rywalem przy sporej publiczności co będzie wywierać większą presję na zawodnikach . To powinno dać odpowiedź na pytanie który z rezerwowych nada się również do pierwszej 11 na mecze ligowe i nie będzie osłabieniem . Również wystawienie na defensywnym pomocniku Urygi obok Dudki wg mnie ma za zadanie pokazać który na tej pozycji jest po prostu lepszy i czy któryś ze stoperów byłby w stanie zastąpić w lidze Darka w przypadku przesunięcia go do pomocy .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 24.09.2014 o godz. 19:34.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2012
Offline |
|
|
1 Polowa .
Bieszczad BRAWO !!!!!!! pozniej dlugo nic i Zemlo ! Reszta Padaka - Sarki ? nie wiem co on tam robi ale on sam chyba nie wie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Dalej się ktoś dziwi że Franek woli grać bez skrzydłowych?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Donald powinien dostac dozywotni zakaz zblizania sie do naszego pola karnego...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
mam nadzieje ze to ostatania polowa albo mecz Dzikiego w barwach Wisly
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Donald z Sarkim wypad po sezonie mam nadzieje. Poza tym przepis o obcokrajowcach spoza UE.
Nie mamy młodzieży? Żemło,Lech,Uryga nie odstają od zawodników pierwszego składu. Słabiej Zając, Czekaj też bez jakiegoś błędu ale to dopiero pierwsza połowa. Zobaczymy co dalej, licze na 0-1 fartem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Brawo chłopaki, robią ile mogą..... craxa .....o derby blisko !!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|