|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
a jakąś grecką dobrą restaurację znacie ? Tą na Królewskiej znam. Słaba.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kiedys byla calkiem spoko knajpa na Meiselsa. Nie wiem czy dalej jest.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Co do tego na Podchorążych to chyba nie mówicie o kebabie24? Tam jak pamiętam (ale to już chyba z ponad rok tam nie byłem) to strasznie słabe mięso, dużo, ale nie ma dobrego smaku. No chyba, że się coś zmieniło.
Co do kebaba to akurat dawno nie jadłem ale mi zawsze smakował w Kebabowni na Plantach, nieopodal ul. Szewskiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
dzisiaj przejeżdżałem i zauważyłem grecką tawernę Hellada czy jakoś tak, na Limanowskiego, blisko Rynku Podgórskiego. Ale zupełnie nic o niej nie wiem.
A kebabownia na plantach daje rade, chociaż jak wspomniali poprzednicy, z prawdziwym kebabem nie ma to wiele wspólnego. Kiedyś kiedyś zajebiste kebaby były pod piramidą, ale się niemiłosiernie zj.ebały. ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Pod Piramidą kebab dramat, zawsze kusi zapachem jak wysiada się przy Bagateli, ale niestety zapach nie idzie u nich w parze ze smakiem. Jedząc kebaba w innych miastach stwierdzam, że w Krakowie nawet najlepszy kebab jest gorszy od tych w innych miastach, chociażby w Lublinie. Znam knajpy w innych miastach gdzie mają certyfikowane mięso, które posiada aż 34% baraniny, w Krakowie ciężko nawet o pseudobaraninę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Co do kebaba polecam Sami Am Am na wawrzyńca. Prowadzą libańczycy/syryjczycy. Jest kebab z baraniną i w arabskim cieście, a nie w pseudo tortilli. Są też inne potrawy arabskie - polecam.
Hellada na podgórzu to zupełnie inna bajka - dużo lepsza obsługa i jedzenie. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Chińczyk na Tęczowej we Wrocku - niedaleko placu Orląt Lwowskich.
Cenowo i smakowo miażdży. Żarłem tam na delegacji 4 dni pod rząd ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Co polecicie w Radomiu? Moze ktoś przypadkiem tak trafił
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
pod Radomiem karczma Bankrut i w Dobrucie karczma Dobrut. Zawsze jadąc do Wawy tam się zatrzymuję.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
a w samym mieście? może mają jakieś swoje specyfiki jak nasze obwarzanki?
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
z racji tego ze odswiezylem temat o kebabach musze pochwalic LA MARSA na kalwaryjskiej tuz za matecznym, maja jagniecine oraz bułki arabskie, oraz sa czynni do 24.00 , pomijajac ze jest duzy i smaczny
ktos podziela me zdanie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Czy jest w Krakowie jakaś WŁOSKA RESTAURACJA z prawdziwego zdarzenia?
Ktoś może coś polecić? ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ja mogę polecić z czystym sumieniem restauracje Portobello. Jadłem tam kilka razy i jest to restauracja z daniami najbardziej zbliżonymi do tych, które jadłem we Włoszech.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Polecam Via Otta przy Jubilacie, ile razy tam byłem to dania kosmos. Nie jest najtaniej, ale śmiało można polecić.
![]()
Łysa głowa, mały wacek, to nasz prezes - Bednarz Jacek
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Bardzo dobra jest ta włoska knajpka na Chodowieckiego (tam na cichym Kąciku, za stadionem)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
We wloskim stylu jesszcze polecane Focha 42 i Mamma Mia na Karmelickiej.
Ponoc po sasiedzku do MM na Karmelickiej tez dobra kiuchnia. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Włoska - Il Calzone na Starowiślnej, jadłem tam lunche przez prawie 2 lata. Do 20 zł można się naprawdę najeść.
Nie jest to włoska w stylu że ma 40 włoskich dań ale makarony (czarny pycha) robią z różnymi sosami niesamowicie dobre. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Trattoria na Cichym Kąciku
pycha Lasagne !![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
I mają lemoniadę z Tsubasą ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
|
polecicie jakąś restaurację z romantycznym klimatem tak żeby można było wziąć dziewczynę
?![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
To zależy jaki typ jedzenia chcesz no i na ile możesz sobie pozwolić cenowo. Jeśli lubicie kuchnię włoską, to Mamma Mia na Karmelickiej powinna wam się spodobać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ja polecam Warsztat na Bożego Ciała. Jedzenie dobre, niezłe ceny, spoko atmosfera tylko z miejscem ciężko bywa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
"Kuchnia Mistrza Jana" przy 29 Listopada. Dużo, smacznie i po polsku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Ale najlepsza pizze zjesz albo w mamma mia albo tu : http://www.pizzagarden.pl/pl/index.php , choc w tym ostatnim tylko dowóz ... niemniej jednak pizza jest chyba najlepsza w Krakowie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
mamma mia? Y Y, odradzam; czesc dan z karty faktycznie dobra, ale druga czesc bardzo przecietna(miesa- rozbite, gumiaste; zupy czesto po prostu bez smaku, pizza i spaghetti niezle) jak na lokal na takim poziomie i cenniku. Co do wloskiej naprawde dobrej restauracji moge szczerze polecic Pomodorino przy matecznym. Wszystkie steki naprawde trzymaja poziom, bardzo dobre pizze, polecam deske wloska (szynka parmenska, salami , ser) + bardzo dobre spaghetti w kilku smakach i risotto( raz jadlem ale polecam). Zupy dnia zazwyczaj ale kazda kiedy jadlem byla naprawde pyszna Nie zawiodlem sie tam ani razu, a cenowo jak mamma mia i z tych 2 restauracji z czystym sumieniem bardziej polecam 2 opcje.
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
miałem zamiar dzisiaj wybrać się na kebsa do Sami Am Am, którego kilka osób polecało. Jakież było moje zdziwienie i rozczarowanie jak dotarłem i przeczytałem, że mają zamknięte od 6.10 do 19.19... Koniec końców wylądowałem na Kalwaryjskiej (ten z oczojebnym LED-em) La Marsa sie nazywa, jakoś tak. Nie żałuje, jeden z lepszych kebabów jak nie najlepszy jaki jadłem w Krakowiem, z jagnięciną, dobrze przyprawiony. Ku.ewsko ostry, pali jeszcze do teraz
ale do Sami Am Am jak otworzą też sie przejdę ![]() ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
co człowiek to opinia Ja pracuje niedaleko pomodorino i uważam, że w Mamma pizza jest kilkanaście razy lepsza Co do innych zdań w Mamma to się zgadzam, dobre mają oprócz pizzy sałatki i desery w szczególności rodzaj "lava cake" czyli ciastko podawane na ciepło z sosem pomarańczowym i czekoladą.Co do reszty dań w Mamma to rzczywiscie średnio. Ale pizza jest wg mnie jedna z lepszych w Krakowie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Włoska kuchnia to chyba jednak nie tylko pizza
moim zdaniem najlepsze włoskie knajpy w Krakowie to Trattoria Pergamin na Kąciku i Soprano na Anny. Mamma Mia mocno obniżyła loty choć czekoladowe ciasto wciąż najlepsze ![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Pizza tylko w Hallo na Dobrego Pasterza - od ponad 10 lat nie narzekałem ani razu a zamawiam regularnie z kumplami co środę. Żadnego spulchnionego ciasta ale wypieczona i 80% wagi to dodatki.
Co do obiadów - od kilku miesięcy jem w Bistro na Cystersów - porcje takie że tylko człowiek głodny może dokończyć, sympatyczna obsługa i różne gratisy dla stałych klientów - bez skojarzeń ![]() ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|