The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2014, 23:09
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nie zastrzyk 5 mln złotych mielibyśmy eksodus gwiazd z winy klubu. Bo chyba nie myślisz że nasi kopacze (większość) grałaby za darmo?

Smuda w polskich kategoriach ma młodzież, ale na nią nie stawia. Przykład Urygi. Zapewne nie zagrałby nawet minuty gdyby nie pech Stjepanovica. Mamy młodych Żemłe, Lecha, Bierzało, Wójcik... nie tylko ten mały drobny Zając

Szatałow nie prowadził żadnego topowego klubu jak Smuda żeby cokolwiek osiągać. Tu chodzi o filozofie i wizje zespołu. Jest taka sam jak u Franka. Ładna ofensywna gra, ale zawsze żelazna 11.Nie chodzi mi o pisanie o wyższości któregokolwiek ale o to jak grają ich zespołu. Kiedyś pomimo biedy Polonia Bytom grała ładnie, potem na moment "uzdrowił" parchów.. teraz w innym "potentacie" jak Łęczna też serwuje ładny dla oka futbol. Tylko zawsze ta sama 11, zawsze doświadczeni piłkarze. Dla mnie słabsza kopia Smudy.
Szkoda, że przeważnie gdybasz

Nie stawia bo mu się to nie opłaca. Lepiej chyba ugrać wynik niż wrzucać juniorów na głęboką wodę, żeby się utopili. Ja naprawdę nie wiem jak wygląda Wójcik - widziałem go w trzech meczach CLJ w zeszłym sezonie i szału nie robił. Skoro Smuda mając do wyboru Czekaja i Żemłę woli tego pierwszego choć wiadomo, że ten pierwszy to bomba w pudełku, to jak to świadczy o Żemle? Pewnie Smuda się przypierdala na siłę żeby tylko nie postawić na młodego!

Można porównywać filozofię Smudy i Szatałowa, tyle, że po co? Porównaj jeszcze Stawowego i Guardiolę, to ma porównywalny sens.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.09.2014, 00:06
muerte napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że przeważnie gdybasz

Nie stawia bo mu się to nie opłaca. Lepiej chyba ugrać wynik niż wrzucać juniorów na głęboką wodę, żeby się utopili. Ja naprawdę nie wiem jak wygląda Wójcik - widziałem go w trzech meczach CLJ w zeszłym sezonie i szału nie robił. Skoro Smuda mając do wyboru Czekaja i Żemłę woli tego pierwszego choć wiadomo, że ten pierwszy to bomba w pudełku, to jak to świadczy o Żemle? Pewnie Smuda się przypierdala na siłę żeby tylko nie postawić na młodego!
.
Zgoda - Smudzie się opłaca stawiać na doświadczonych! Ale czy klubowi? Długofalowo w naszej sytuacji się nie opłaca ogrywać starych kopaczy. Cały czas o tym pisze a ty jakbyś Amerykę odkrył Smudzie bardziej się opłacało taki odpad jak Burdeński wpuszczać... który odszedł za darmo do jakiejś niższej ligi niemieckiej, niż któregoś z juniorów. Tylko że Burdeński nie dość że starszy od juniorów to widać było że się nie rozwinie i kasy żadnej na nim nie będzie. Młody teraz owszem a to babola strzeli, a to się źle ustawi... za kilka, kilkanaście meczy większość błędów wyeliminuje. I jak ma talent to może być z niego niezły zysk. A kilku statystycznie ma, to albo kogoś sobie "wyprodukujemy" i sprzedamy, albo chociaż będziemy mieli kilku ogranych piłkarzy na ławce rezerwowych.

Nie chodzi o tu i teraz! Chodzi o to za co spłacimy długi i będziemy mieli na pensje między innymi dla Stlica. A jest spora szansa mając dobre pokolenie juniorów że któryś z nich jak dostanie szansę od Smudy to zaskoczy
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 05.09.2014, 00:46
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
...
Ok. Tyle, że zapominasz, że Smuda pracuje tu dla siebie, teraz, a nie dla Wisły, tej za 5 lat. To raz.
Dwa. Dlaczego ciągle zakładasz, że ci chłopcy nadają się do gry i mają talent? Zobacz ilu juniorów z rocznika Brożków wybiło się po ówczesnym mistrzostwie (w 2000 bodajże).
Trzy. Dobry jest przykład hype'owanego przez niektórych nawet do I drużyny Lucasa. Gościu nie zdążył jeszcze kopnąć piłki w seniorach, a juz go okrzyknięto mega talentem. Obecnie nie nadaje się do gry w III lidze. Gra tam m.in. Damian Buras. Też wielki talent...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów