|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie druga kartka dla Urygi z dupy...
a Sadlok w tym momencie najlepszy polski lewy obronca reszta juz zostala poruszona wczesniej ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Co Cię tak gościu dziwi?
Jedyny defensywny pomocnik jakiego mamy. A Łukasz G. oddychał w tamtym momencie rękawami. Tak to mieliśmy obronę Częstochowy do końca i dzięki Bogu, że się udało dowieźć 1-0. Długo bez zmian nie pociągniemy, grając tylko w 11. Alan (Claude Makelele z niego nie jest jak na razie, umówmy się) za niedlugo zlapie 4tą kartkę i tak czy siak Lecha trzeba będzie wstawić. A lepiej, żeby przed debiutem kopnął choć raz piłkę w Ekstraklasie. Także oszczędź sobie tych pokemońskich minek blaźnie. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
||||
Ja od siebie dodam tylko, że miło się oglądało mecz do momentu zejścia z boiska Urygi, szkoda że ten wirtuoz środka pola wykazał się "czekajostwem" i dostał czerwień... Mam nadzieję, że w Bydgoszczy Michał zagra przyzwoicie. Szkoda, że nie wpadło więcej goli dla Wisły w pierwszej połowie, ale nie można odmówić chłopakom braku dążenia do zdobycia kolejnych goli, czego nieraz brakowało w poprzednim sezonie. Brakło jednak trochę szczęścia. Cieszy fakt, że Wisła w kolejnym meczu z łatwością dochodzi do klarownych sytuacji podbramkowych. Dziś podobnie jak na początku sezonu zabrakło tej kropki nad i. Dobrze, że udało się utrzymać wynik do końca bo Wisła po stracie Urygi zbyt się cofnęła. Cała drużyna fajnie pracowała w defensywie, dzięki czemu kolejny mecz na 0 z tyłu. ps. nie sztuką jest nazwać kogoś błaznem - zwłaszcza na forum ![]()
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 30.08.2014 o godz. 00:14.
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() ![]()
Wściekły byk!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
kiedy zobaczyłem Głowackiego wybijającego "piątke" to sie uśmiechnąłem i pomyślałem "no to karteczka"
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
HAha
tak Głowa pokazuje jak sie robi ,zeby bylo ok,i w papierach sie zgadzało haha ![]() Gratulacje dla grajkow za mecz i jezdzenie na dupach,tak ma to wygladac a dla kiboli za to ze w koncu moglem usiasc na R22 ,w domu . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Moje luźne uwagi po meczu
Boguski - z jednej strony zagrał świetny mecz ale miał kilka zagrań które mnie bardzo rozdrażniły. W kilku sytuacja próbuje "piętek" i innych i traci piłkę zamiast normalnie podać. Boguś - zostaw to - pracuj jak pracujesz a nie baw się w brazilianę na siłę ![]() Jankowski - świetny mecz. Wygrywał większość pojedynków główkowych. Dobrze rozgrywał, widział kolegów. Dobry transfer. Sadlok- pierwsza połowa świetna, zwłaszcza jak atakował. Ale w obronie parę razy Basta go nieźle zakręcił. Uryga - tym meczem pokazał jak ważny jest dla zespołu. Jak go zabrakło była rozpaczliwa obrona. Mam pretensję za 1 żółtą kartkę na Prokicu. Druga paradoksalnie wynikała z naprawiania błędu Garguły i Burligi. Był to faul taktyczny. Jakby nie było faulu Bełchatów wyszedłby 3 na 2. Stilić - w II połowie "znikł". Czy nie lepiej żeby zagrał za niego lub Gargułę Lech skoro uskutecznialiśmy w tym czasie obronę częstochowy czyli nominalny DP? Smuda - wiem dla czego przegraliśmy z kretesem na Euro - Smuda nie potrafi pomóc zespołowi w czasie meczu zmianami. Owszem potrafi dobrze ułożyć i zgrać pierwszą 11. Potem się kończy jego rola. W zasadzie mogłoby go nie być na ławce trenerskiej z takim podejściem. Kibice - ("niestety" na wakacjach na Kaszubach) - zazdrościłem wszystkim obecnym. Ten doping robi różnice na meczu BTW Uwielbiam takie "wtyki" dobrze że Smuda nie zrobił zmian bo Zając... kto w takiej sytuacji wpuszczałby Zająca? Po co jest Żemło czy Lech? Pomijam fakt że urósł jakiś dziwny mit na forum że Zając jest najzdolniejszy i najlepszy wśród naszej młodziezy. Naprawdę? Nawet w grze obronnej? Zając to mikrus, który potrzebuje trochę czasu żeby okrzepnąć. Mamy naprawdę innych młodych chłopaków. Ale pewnie jest to pochodna że większość widziała tylko Zająca - bo Smuda tylko jemu dał szansę.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.08.2014 o godz. 08:29.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
trzeba jeszcze mieć technikę by je zrealizować .... Chyba jej nie ma. Co do zmian: zgadzam się że Smuda przegina z tym brakiem zmian; mnie najbardziej zdenerwowało że nie zmienił Sadloka który wcześniej 2 lata leczył kontuzje a tu utykając musiał walczyć ponad 15 minut .... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jesli chodzi oz miany to wszyscy się z tym zgadzamy ze Smuda nie potrafi tego robic, nie czuje tego. Nie można się również zgodzić z twierdzeniem iż Zając, Kuczak, Żemło czy Lech są za młodzi bo mają 18-19 lat wiec mogą siedziec na ławce i się marnować. Przykłady Lechii, lecha a ostatnio legi pokazuje w której zagrał 16-latek i był wyróżniającą się postacią pokazuje ze można stawiać na młodych bardzo odważnie ale trzeba to robić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wszystko fajnie, ale nie ma czegoś takiego, jak odpowiedni wiek na grę w Ekstraklasie. Albo inaczej - u każdego zawodnika jest on inny. Lech, Legia czy inna drużyna może mieć zdolnego i gotowego na grę w pierwszej drużynie 16-latka, a w innej druzynie 19-latek nie może się przebić do składu. Wszystko zależy od indywidualnego talentu, charakteru, umiejętności itd.
Smuda raczej nie ufa młodym, nie ma cierpliwości do nich. Choćby przykład Urygi, z którego w ogóle nie korzystał dopóki nie pojawiła sie konieczność (kontuzja Ostoji). Pierwsze mecze Alana były dalekie do ideału, ale w końcu zaczął grać na dość dobrym poziomie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Najpierw to trzeba mieć piłkarzy na ławce a nie juniorów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ochłoń trochę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
boguś to jest dobry puźny talent. Haha.
Sadlok to chyba nawet kiwal glowa ze musi biegac utykajac. Przez brbk zmian niedlugo zaczna sie kontuzje. A jedne zmiane w 11 moze przeprowadzic. W nastepnym meczu nie gra glowa i uryga. Zobaczymy. ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Nazwiska (i ksywy) w języku polskim piszemy z wielkiej litery. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Dobrze, że teraz jest ta przerwa to chłopaki trochę odpoczną.
Jest planowany jakiś sparing na na te 2 tyg? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Mogła być asysta sezonu. Brożek nie wykorzystał. Nie żebym miał pretensje, ale mało w ekstraklasie mamy takich "kwiatków", więc dostrzegajmy i pielęgnujmy ![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Oby przez brak zmian nie poodnawialy sie kilku graczom stare kontuzje lub nie daj boże pokazały sie nowe. Smuda musi zrozumieć że każdy organizm kiedys musi odpocząć i eksploatowanie zawodnika co kuleje jest niedopuszczalne
A później Smuda będzie narzekał że ma plage kontuzji i nie ma kim grać ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
liniowy nie wskazał, ale główny gwizdnął spalonego
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2005
Offline |
|
|
liniowy wskazał ale dopiero jak Malarz chciał wybic z "piątaka" piłkę
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
P.S. błazna możesz szukać u siebie w rodzinie.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 30.08.2014 o godz. 11:31.
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozumiem że Sobolewski w wieku 19 lat był już gwiazdą? Lech ma kondycję, gra jako DP - w obronie dałby więcej niż Garguła czy Stilić. Z przodu za pewnie nie, ale z tyłu tak. Zwłaszcza w ostatnich 20 minutach gdzie Garguła i Stilić oddychali rękawami. Skoro Uryga tylko z powodu kontuzji Stjepanovica okazał się solidnym DP, to czemu taki nie miałby być Lech? Zobacz jak on gra a potem baw się w szyderstwa...
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.08.2014 o godz. 11:55.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Lech - jedynie by biegał, w związku z tym ryzykowne jest stwierdzenie, że dałby więcej niż np. Garguła bo brakuje mu takich elementów jak wiedza taktyczna, zgranie z zespołem, doświadczenie które wychodzi przy bardzo trudnych momentach - przypominam gramy w 10! Uryga okazał się solidnym DP - kiedy się okazał? W pierwszym meczu czy drugim? Zapomniałeś jak wszystkich wqrwiał swoją słabą grą? Dopiero ostatnie mecze wyszły mu dobrze i nie jest powiedziane, że już jest solidnym DP z tego powodu. Nie rozumiem co ma 19 letni Sobolewski do tego? Ogólnie wpuszczenie juniora na tą pozycje w tym konkretnym meczu uważam za kretynizm. ![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ty uważasz że wpuszczenie Lecha zamiast nie mającego sił Garguły byłoby złe, ja uważam że byłoby lepsze - swoim postem potwierdzasz tylko to co napisałem...
Ogólnie zostawienie Garguły który w ogóle bardzo słabo broni a zwłaszcza jak jest bez sił, uważam za totalny kretynizm. Większy niż "rzekomo kretyńskie" wpuszczenie Lecha. Trzymanie przy graniu w 10 dwóch ultra ofensywnych piłkarzy jak Stilić czy Garguła to kretynizm (posługując się twoim językiem). (Co to za chwyt w dyskusji takie stwierdzenie "swoim postem potwierdzasz..." to taka nowa sofistyka czy jak. Oczywiście nie gniewasz się że ja tą sztuczkę zaadaptowałem. Lubię takie nowinki erystyczne )
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.08.2014 o godz. 12:12.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po prostu jesteś jednym z przedstawicieli myśli szkoleniowej: nie ważne kiedy, nie ważne jak byle młody by grał. Sztuczka niestety wyszła Ci słabo. ![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spoko, pewnie tego nie widziałeś jak Garguła czy Stlić głównie stali bez ruchu, nie mając sił do biegania ani do przodu jak i do gry w obronie. (poza krótkimi zrywami).
Po prostu jesteś jednym z przedstawicieli myśli szkoleniowej że piłkarz przed 30 nie ma prawa grać bo mógłby coś zawalić. Najlepiej to jakby miał 37 lat i ponad 400 meczy w ekstraklasie jak Surma. Sztuczka niestety wyszła Ci słabo. BTW Jaka "sztuczka"? Był tylko Twój chwyt "swoim postem potwierdzasz..." - zabawny zresztą. Jaka "sztuczka", napisz. Bo ja jedyne co widzę to dyskusję (poza tą jedną twoją "sztuczką").
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.08.2014 o godz. 12:44.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ja tu się zgadzam z tym, że wpuszczanie młodzika wczoraj byłoby głupotą. Młody jest niezgrany i nieobliczalny. Mogłoby to zadziałać w dwie strony - albo mogłoby znacznie pomóc albo mógłby jakiegoś babola zagrać i poszłaby kontra - tego nie wiemy, ale nie było sensu aż tak ryzykować. Wiele osób narzeka, że młodzi nie grają - zaczną się kartki, kontuzje, to i młodzi dostaną szanse, a lepiej, jak zaczną mecz od początku, niż jakby mieli wchodzić i pilnować wyniku, gdy gramy w osłabieniu. Za Maaskanta było podobnie "Zostaw rodaków, postaw na młodych Polaków" - tak się domagali wszyscy Czekaja i Bruda w składzie i co? Daniel gra teraz w Okocimskim, a niektórzy już się zaczynają modlić, byle postawił Smuda na Żemłę z Zawiszą, bo Czekaj będzie elektryczny nawet w meczu z drużyną, która ma 6 porażek z rzędu i nie gra zupełnie nic.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|