|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ogryzek
Śmieszny jesteś z tym pouczaniem, jak sam wprowadzasz do swoich postów tylko emocje, a zamiast merytorycznych argumentów, albo pleciesz bzdury, albo piszesz nieprawdę. Genkow nie kosztował 650 tyś ero, jak pisałeś wcześniej, a 500 tyś euro, a bramki gdy mu płacono strzelał, gdy mu nie płacono na czas olał grę, co w niczym nie zmienia, że był przeciętnym napastnikiem i jego postępowanie dalsze w Wiśle jest naganne, ale gdy Wisła zdobywała MP2011 był przydatnym, a wówczas dla zespołu wręcz niezbędnym piłkarzem. Masz obsesje na punkcie holendrów w Wiśle Kraków, Valckx to żadne guru, ale na tle polskiej buraczanej piłki, miał takie kompetencje że z łatwością nakrył ją czapką, MP i dobry wynik w pucharach o tym świadczy (bilans jego pracy w PSV też wygląda nieźle, ot taki cytat „ Warto nadmienić, że w PSV, które za czasów Valckxa święciło triumfy zarówno w Eredevisie jak i w Lidze Mistrzów potrafił przez 4 lata pracy kupić piłkarzy za łączną kwotę 51 mln a sprzedać za bagatela 83 mln Euro”, a konflikt kompetencyjny w PSV nie jest czymś nadzwyczajnym, również RM, trenera przeciętnego w warunkach zachodnich, cenię wyżej od np. PMszkol Probierza), ogólnie twoja anty zachodnia fobia (tak to jednak oceniam, bo krytyka SV i RM jest u ciebie emocjonalna i mocno przesadzona) to twój problem nie mój, ja doceniam sukcesy holendrów w Wiśle Kraków, a krytycznie patrzę na ich błędy i potknięcia, czyli moja ocena jest wyważona i merytoryczna. I ogólnie że cię zacytuje „przestań pitolić cwaniaczku” o tym czy znam nacje holenderską z TV, bo nic o mnie nie wiesz, a wyjazdy zagraniczne w dzisiejszych czasach nie są czymś szczególnym, „oszustem intelektualnym” zaś cię zwrotnie nie nazwę, bo drugie słowo budziłoby tu u mnie dysonans, biorąc pod uwagę adresata, a już pisanie że uważam SV za Boga, no tak ..to jest twój poziom merytorycznych postów. Moja rada jest taka, mnie emocji, „ o pitoleniu”, „o cwaniaczkach” o „oszuście intelektualnym”, a zwłaszcza o „Bogu”, „fobiach” i „ślepocie”, bo inaczej trudno poważnie traktować cokolwiek napiszesz, albowiem treści merytoryczne trzeba wyłuskiwać, pomiędzy obelgami i inwektywami, zwłaszcza że tego meritum niemal nie ma ..ot jedynie pozytywna ocena Petrescu, choć biorąc pod uwagę poziom postu, dobre i to.
Ostatnio edytowane przez milosz : 13.07.2014 o godz. 20:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
miłosz Sam bawisz się w manipulacje, ośmieszanie rozmówców itd (pisząc o wymyślonych przez ciebie rzekomo moich fobiach w kolejnym poście do mnie.) A jak ktoś stosuje nieuczciwe chwyty w dyskusji jak ty - mam prawo nazwać go manipulatorem i oszustem intelektualnym. Spójrz krytycznie na swoje zachowanie a potem pouczaj innych. Bo sam masz "fobie". ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ogryzek
No i jak cię tu traktować poważnie. Wpierw sam piszesz o sobie że zarzucam ci fobię, problem w tym, że w moim poście rozpoczynającym wymianę zdań, nic takiego nie było (nie użyłem takiego słowa), a jedynie zwróciłem ci uwagę że mitologizujesz, a chodziło o błędną kwotę odnoście transferu Genkowa, którą oczywiście zawyżyłeś, również i na to że jak wskazujesz zarobki Genkowa w 2011 roku, to więcej wówczas zarabiał Garguła, w oparciu o ten sam źródłowy tekst. Zamiast uznać to za słuszne zwrócenie uwagi i zamknąc temat,.. to kolejny post piszesz o swojej fobii.. no skoro nalegasz to okay, masz fobię. Dla mnie masz, że cię zacytuję, „cwaniaczku” i „oszuście” fobię anty-zachodnią. A masz, bo w sposób nie merytoryczny i przesadny, atakujesz tych co dali dobre wyniki sportowe Wiśle Kraków (SV i RM), a jeśli ja doceniam ich wyniki to równie w sposób nie merytoryczny i przesadny piszesz że kogoś uważam za „Boga” i „klęczę przed nim na kolanach”, dla mnie twoje podejście do tematu spełnia definicje fobii. Zadowolony!? Ufam ze tak. ______ raindog Do tekstu poniżej, Sorry, ale akurat ty kol. jesteś z założenia nieobiektywny, bo w każdej sprawie mnie atakujesz, często at persona. W kwestii którą ja poruszyłem o zawyżeniu przez niego kwoty transferu Genkowa, mój interlokutor się w niczym nie odniósł. A co do fobii, to skoro sam wprowadził to określenie do wymiany zdań, widać coś jest na rzeczy.. A co, to widać w zarzucaniu wszystkiego co najgorsze 2 facetom SV i RM, w sytuacji ich niezłych wyników sportowych, w najlepszym razie to fobia wobec 2 gości z Holandii.. Tyle w temacie. ______ No i jeszcze to twoje, @raindog, "ostrożne ocenianie Bednarza" ..doprawdy mnie rozczula.. Jak ..JB mówi o "kłopotach bogactwa w połowie 2014" roku, to jakie to ma w jego przypadku znaczenie, czy on jest tu animatorem czy wykonuje polecenia, kłamie i już, a w konflikcie z kibicami nie o dobro Wisły przecież mu chodzi, co najwyżej o własną urażoną dziwacznie pojętą ambicję, typu "nie chcę ich widzieć na stadionie do końca życia" .. No sorry, ale stawianie na jednej płaszczyźnie SV i JB, jest co najmniej kuriozalne. ______ A co do bieżącej polityki transferowej, to też czekam na eksplozje jakiegoś talentu ..oglądanie młodego piłkarza Wisły, ukształtowanego przez TS Wisłę i fajnie grającego, to zawsze miły dla oka widok ![]()
Ostatnio edytowane przez milosz : 14.07.2014 o godz. 00:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła Kraków zgłosiła 26 zawodników do rozgrywek T-Mobile Ekstraklasy. W tym gronie znaleźli się m.in. dwaj nowi zawodnicy. Są to: obrońca Michał Bierzało z naszych rezerw, który w czerwcu br. wywalczył mistrzostwo Polski juniorów oraz wracający po wypożyczeniu do tarnobrzeskiej Siarki pomocnik - Damian Buras.
Na liście zgłoszonych zabrakło Jana Koconia (wygasł kontrakt), Jakuba Bartosza oraz Lucasa Guedesa. Źródło: http://www.90minut.pl/news/235/news2...rze-Wisly.html EDIT PS.Mnie zastanawia kwestia Lucasa, cóż widać chłopak jeszcze musi na swoją szansę poczekać.
Ostatnio edytowane przez milosz : 17.07.2014 o godz. 21:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Oglądając grę Lucasa w sparingach odniosłem wrażenie, że na swoją szansę jeszcze długo poczeka.
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Guedes jednak nie jest tak dobry jak reklamuje go tata, a określany jako "nowa i lepsza wersja Stolarskiego" Bartosz dostał ataku sodówy?... Bo jak to inaczej rozumieć?
Bierzało świetnie wyglądał w meczach CLJ, ale Buras furory na wypożyczeniu nie zrobił, więc dziwne, że go włączyli do kadry. ![]()
Bednarz wypełnia polecenia Cupiała.
Cupiał - miej honor i wystaw klub na sprzedaż. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Guedes nie grał rok w meczach, tylko trenował więc... nic dziwnego. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Bartosz jest dwa lata młodszy niż Żemło, Zając czy Kuczak, więc fizycznie nie wyrobiłby. Pogra pewnie jeszcze z rok w rezerwach i zobaczymy, na co go stać. Guedes potrenuje, pogra w rezerwach i na wiosnę (o ile faktycznie ma talent) dostanie szansę, bo jego aktualna dyspozycja to brak ogrania niestety.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2013
Offline |
|
|
Teraz moglibyśmy go mieć za darmo
http://www.90minut.pl/news/236/news2...z-Widzewa.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Pytanie, czy go chcemy. Abstrahując od faktu, że to zagorzały Widzewiak (a przynajmniej tak określają go media) to bramkarz raczej przeciętny, nie wydaje mi się, żeby miał być lepszy od Buchalika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Moze nie lepszy, ale mielibysmy solidnego rezerwowego, jesli nie chcialby zarabiac kokosow.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() A tak btw. 22 letni bramkarz z kartą w ręku nie zgodzi się na przyjście jako zmiennik ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Oj co wy z tym Wolańskim, zagrał przyzwoitą rundę mimo to poleciał z widzewem i robi się z niego gwiazdę, już wole tego Buchalika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nairda umiesz czytać? Gdzie Ci tu pisze, że za darmo?
Cytat:
![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ręce opadają i żal ściska serce, gdy się patrzy na to, co wyczyniają odpowiedzialne za rozwój sportowy osoby w naszym klubie. Zamiast dać poważną szansę takim chłopakom jak Kuczak, Lech, Zając my po raz kolejny testujemy jakiegoś ogórka, który nadaje się ze swoim poziomem gry co najwyżej do rezerw, a nie pierwszej drużyny 13-krotnego Mistrza Polski. Smuda znowu będzie wciskał kit, że ten cały Marcelo Fernandes, to olbrzymi talent. Podobnie było przecież z Burdenskim i Klariciem. Obaj od początku odstawali od poziomu Ekstraklasy, a Smuda z uporem maniaka próbował wmówić jacy, to będą wielcy z nich piłkarze, na których zarobimy miliony. Boisko wszystko zweryfikowało. Podobnie będzie teraz.
Ostatnio edytowane przez Smuga : 29.07.2014 o godz. 12:51.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Co do testowanego Brazylijczyka...
Gosc ma 25rok na karku i nikt go wcześniej nie wypatrzyl Dziekuje ale postoje... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zapewne ten Brazylijczyk dostanie mnóstwa szans a Karol Wójcik może 10 minut w jakimś meczu. Szkoda słów.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
z Kuzerą, Weinarem, Pawłem Brożkiem w Lidze i Pucharze Ligi tu jest jego kariera: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=2430 Tobie pewnie chodzi o Adriana swoją drogą u Smudy to młodzi są bez szans jakichkolwiek ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dojdą kartki i kontuzje to wielu z nich bedzie miało szanse pokazania sie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tak mi się przypomniało, przypomnijcie sobie co się działo 10 lat temu. Lato 2004, byliśmy dominatorami ligi, każdy praktycznie piłkarz z Polski chciał do nas przyjść (m. in. ówcześni Dawidowski, Zieńczuk, Kwiek którzy albo byli reprezentantami kraju, albo rokowali dobrze na przyszłość), wzmacnialiśmy się do LM (pechowe trafienie wtedy na Real, co by było gdyby wtedy trafić na jakiś Anderlecht lub PAO, o reformie już nie wspominając). Na mecze wykupione były wszystkie karnety. Jak z kimś z ligi wygrywaliśmy mniej niż 3-ema bramki to się wszyscy dziwili.
Ehh, jaki spadek zaliczyliśmy przez te 10 lat.... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Weź pod uwagę, że w 2004 i 2014 jest ten sam właściciel.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
tyle tylko, że w 2004 siła nabywcza pieniędzy Cupiała była zupełnie inna niż dziś w 2014.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Może to dziwne, ale ja lubie cały ten sprowadzany anonimowy szrot. Dopóki nie wyjdzie i czegoś na moich oczach nie s.......i, to wmawiam sobie że będzie odkryciem za grosze i świetnie się sprawdzi... ![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/pi...tudentow/lf86f
Aż dziw bierze, że Bednarz nie wpadł na to pierwszy? Choć w sumie my zostaliśmy prekursorami w szukaniu zawodników wśród studentów ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie podpowiadaj. Bo łysy przeczyta i podchwyci temat. Jednak jak zawsze coś mu się pomyli i zamiast skautów wśród studentów,będzie szukał zawodników.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |