The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2014, 22:46
Tiaaa, Nieważne czy benzyna, czy diesel, czy urwane drzwi - ważne że passat bo jest wypasiony i bezpieczny - zwłaszcza takie 10 letnie się dobrze składały w harmonijkę
Tacy ludzie są de best.

Zależy jak duże ma być. Przy takim starym aucie nie brałbym gazu - lepiej samemu założyć za 1500 bo tyle kosztuje instalacja do 15 letniej benzyny. Butla ma ważność 10 lat - mało która w takim aucie jest młodsza niż 5-8 jak nie po gwarancji (nielegalne).

Astra 1.6 - gaz znosi bardzo dobrze. Golf w ropie będzie miał ze 300 tys km jak nie więcej. Yaris - niby damskie autko ale świetnie się tym jeździ po mieście. Golf w benzynie 1.4 albo 1,6.
Wszystko powyższe roczniki 2000 za około 8 tys.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.03.2014, 23:18
i co z tego ze 300 tys? jesli jest zadbane to moze i miec 800 tys te silniki przy odpowiedniej eksploatacji sa w stanie pokonac spokojnie milion km, a 300 tys to naprawde nie problem. Ja sprzedałem golfa 10-letniego 2,5 roku temu z przebiegiem 136 tys km wiadomo, ze nie za 8 czy 9 tys, ale teraz wzialbym za niego pewnie niewiele wiecej . Wszystko zalezy od kogo sie kupuje auto, wieksza szansa na autentycznie mniejszy przebieg i lepszy stan jest u osob prywatnych, w komisie 99% samochodow z tej polki jest cofanych.
tak czy siak jak pisalem polecam golfa. Przez 10 lat ani razu nie bylo sytuacji, w ktorej zawiodl, a srednie spalanie na poziomie 6 litrow przy swietnym i wcale nie takim slabym silniku to rewelacja .
Ostatnio edytowane przez vabanq : 26.03.2014 o godz. 23:20.
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 02.04.2014, 22:24
Panowie w imieniu znajomego chciałem zapytać czy ktoś z was lub waszych znajomych użytkuje Hyundaia Getza? Chodzi mniej więcej o model z silnikiem 1.3 z lat 2003-2006. Jeżeli ktoś miał doświadczenie z tym autem to jak z blacharką i co najczęściej ulega awarii?
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
chudy_TSW
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.04.2014, 05:31
Mam problem z moim Seicentem 900 2000r otóż gdy jechałem nim i przy zakręcie i redukcji na 2 po dodani gazu auto zgasło i ni hu hu nie odpali ;/;/

Jakieś porady
>>>>>>>>>>M.j.M.t.W.<<<<<<<<<<
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 03.04.2014, 09:45
auto ma instalację gazową ?
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.04.2014, 19:25
witam,
mam ksenony w aucie i rozwaliło (pękło) coś co spowodowało że ksenony świecą w dół...oświetla max 3 metry do przodu. Byłem u mechanika i ten ustawił je "na sztywno" że nie będą się same regulowały, ale będą normalnie oświetlały jezdnie.
Chciałbym wymienić tą część ale nie wiem jak ją wyszukać na allegro. Jak się ona nazywa?
Mondeo mk4
z góry thx
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 16.04.2014, 20:18
Ustrojstwo (moduł sterujący) montowane pod spodem auta służące właśnie do samo poziomowania, szczerze nie wiem czy ma konkretną nazwę ale np. w oplu vectrze był to "moduł do poziomowania ksenonów" i jest schowany pod przednim wahaczem.

Na sztywno ustawienie jest do czasu jak ktoś siądzie z tyłu albo włożysz 50 kg do bagażnika - wtedy pojedziesz wszystkim z przeciwka po oczach
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.04.2014, 21:44
Mogl zasniedziec styk, mogl sie kabel ukrecic, przetrzec. Trzeba zobaczyc pod samochod.

Ja sterownik mam przy lewym tylnym kole wiec musisz sprawdzic gdzie Ford sobie to umiescil.

A zacznik od sprawdzenia bezpieczikow. Biorac pod uwage pore roku i to ze pewnie zmieniales kola popatrz na stan mechaniczny tego ustrojstwa.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
ENDRJU 82
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 17.04.2014, 20:58
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
Panowie w imieniu znajomego chciałem zapytać czy ktoś z was lub waszych znajomych użytkuje Hyundaia Getza? Chodzi mniej więcej o model z silnikiem 1.3 z lat 2003-2006. Jeżeli ktoś miał doświadczenie z tym autem to jak z blacharką i co najczęściej ulega awarii?
Samochód ogólnie ok. Blacha leci na klapie, nadkolach. Silnik prosty w konstrukcji, pojeździsz. Dekra wysoko go oceniała jako model Getz pod kątem niezawodności. Obecnie mimo, iż Hyundai ma zajebiste pod kątem designu modele, wyposażenia to bezawaryjnością i blachą... bywa różnie. Wiem, bo sprzedaje w tej marcie od 2006... i mam dość.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 17.04.2014, 21:17
Hyundai jako jeden z pierwszych zaczął stosować nowy "wspaniały" i "ekologiczny" czynnik do klimatyzacji co u mnie skreśliło tą markę

http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...ie,2007328,324
Odpowiedz cytując
ENDRJU 82
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.04.2014, 20:37
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Hyundai jako jeden z pierwszych zaczął stosować nowy "wspaniały" i "ekologiczny" czynnik do klimatyzacji co u mnie skreśliło tą markę

http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...ie,2007328,324
Kocur, obserwuje na co dzień "pomysły i te "poczynania" i nie jest dobrze. Niestety marka ma jeszcze wiele do zrobienia...
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.04.2014, 21:17
jestem na kupnie samochodu najlepiej kombi... jak najmlodszego i jak najtanszego a zarazem ekonomicznego!! i po wstepnym rozeznaniu wpadl mi w oko oto taki woz http://otomoto.pl/chevrolet-cruze-2-...C32897177.html ! powiem szczerze ujal
mnie swoja linia!i cena! dla mnie kocur! tyle ze malo tego na drogach! mial ktos kiedys do czynienia z ta fura?
Ostatnio edytowane przez Glazik : 21.04.2014 o godz. 10:15.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.04.2014, 22:24
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Mogl zasniedziec styk, mogl sie kabel ukrecic, przetrzec. Trzeba zobaczyc pod samochod.

Ja sterownik mam przy lewym tylnym kole wiec musisz sprawdzic gdzie Ford sobie to umiescil.

A zacznik od sprawdzenia bezpieczikow. Biorac pod uwage pore roku i to ze pewnie zmieniales kola popatrz na stan mechaniczny tego ustrojstwa.
w mondeo czujniki też są przy kołach... czujnik jest ok, tylko jego mocowanie nie. Wisi i sobie dynda. Mechanik powiedział mi że może wymienić ale żeby sobie kupił na allegro albo gdzieś. Mówił że zazwyczaj są sprzedawane w całych zestawach wraz z czujnikiem, ale spr. na allegro i nie widzę tego kawałka metalu :/
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 18.04.2014, 22:39
Glazik napisał(a):Wyświetl post
jestem na kupnie samochodu najlepiej kombi... jak najmlodszego i jak najtanszego a zarazem ekonomicznego!! i po wstepnym rozeznaniu wpadl mi w oko oto taki woz http://otomoto.pl/chevrolet-cruze-2-...C32897177.html ! powiem szczerze ujol mnie swoja linia!i cena! dla mnie kocur! tyle ze malo tego na drogach! mial ktos kiedys do czynienia z ta fura?
Byl nie tak dawno w zakupie kontrolowanym. Ale nie kojarze jaka byla konkluzja.

Moze jeszcze C5 albo Mondeo, foocus w kobmbi bardzo dobrze wyglada

Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
w mondeo czujniki też są przy kołach... czujnik jest ok, tylko jego mocowanie nie. Wisi i sobie dynda. Mechanik powiedział mi że może wymienić ale żeby sobie kupił na allegro albo gdzieś. Mówił że zazwyczaj są sprzedawane w całych zestawach wraz z czujnikiem, ale spr. na allegro i nie widzę tego kawałka metalu :/
To? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4089983678

Jakie mondeo mk3 czy mk4?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.04.2014, 21:20
jestem na kupnie samochodu najlepiej kombi... jak najmlodszego i jak najtanszego a zarazem ekonomicznego!! i po wstepnym rozeznaniu wpadl mi w oko oto taki woz http://otomoto.pl/chevrolet-cruze-2-...C32897177.html ! powiem szczerze ujol mnie swoja linia!i cena! dla mnie kocur! tyle ze malo tego na drogach! mial ktos kiedys do czynienia z ta fura?
mój kolega użytkuje takiego z tym,że nie kombi a sedana.w dwa lata zrobił 120 tyś km.jak na razie bez awarii.diesel jak mnie pamięć nie myli 160 KM.spalanie mniej więcej między 6 a 7 l /100.może wlaśnie diesel UJĄŁ by cię najbardziej...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 23.04.2014, 09:21
Nie orientuje się ktoś czy można w Krakowie zrobić update map w navi w fordzie c-maxie?
Kumpel poszukuje tańszej alternatywy niż ASO (około 500zł).

Nie chodzi o 2014 - może być nawet rocznik 2012 (aktualnie ma z 2009).
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.05.2014, 08:52
Pare lat temu ktoś mi robił w Audi fabryczną navi. Tj. spolszczenie i update.
Właśnie z Krakowa. Ale nie mogę znaleść namiarów.
Na szybko co znalazłem to możesz spróbować w NAVIPOL jest na allegro.

EDIT (znalazłem to on) :
http://www.nawigacjakrakow.pl/kontakt,2.html
Ostatnio edytowane przez julo : 18.05.2014 o godz. 08:58.
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 21.05.2014, 12:28
Poleci mi ktoś jakiegoś mechanika? fajnie by było w okolicach Bronowic ale nie koniecznie, chce wymienić rozrząd, wszystkie filtry i podciągnąć ręczny w Leonie I.
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.05.2014, 14:32
WislakWiDoK napisał(a):Wyświetl post
Poleci mi ktoś jakiegoś mechanika? fajnie by było w okolicach Bronowic ale nie koniecznie, chce wymienić rozrząd, wszystkie filtry i podciągnąć ręczny w Leonie I.
kolego ja korzystam z uslug firmy bajer w swoszowicach.na prawde bardzo dobry fachowiec,autoryzacja boscha miedzy innymi i przeglady rejestracyjne. jak jestes zainteresowany to mogę ci podac tel.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 06.06.2014, 11:39
Dobra, skończy się na 95% mondziaku mk4 2.0 145KM - wolne ale potrzebuje do jazdy po mieście

A 5% - jeździł ktoś laguną trójką - 2.0 205KM
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 07.06.2014, 00:49
trójka to który rocznik ?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 07.06.2014, 08:21
2007 w górę.

Już dostałem opinie kilku osób co posiadają - szukam renówki

Silnik praktycznie niezawodny, pali średnio 10-12 litrów, można walnąć czipsa na 240 KM i więcej. Wygodne jak cholera a gość pisze że wykończenie lepsze niż forda.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 07.06.2014, 09:17
Dokładnie. Jeżeli mówimy o rocznikach 2007+ to nie ma się do czego doczepić. Auto dużo lepsze niż sugeruje to cena/rocznik w popularnym serwisie aukcyjnym. Niestety pokutuje opinia królowej lawet dot. poprzedniej generacji. Mój znajomy ujeżdża taką w 2.0 dieslu 180 KM i robi to przeciąg. Chociaż subiektywnie wydaje mi się, że moja Alfa 150 KM dostarcza lepszych wrażeń. Nie mniej jednak to inna klasa i charakter samochodu. Nie wiem tylko jak z gazem w tym silniku.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 11.06.2014, 11:43
Chyba wszyscy już widzieli gościa z białego BMW M3 i jego rajd po Warszawie ?

Już 2 miliony wyświetleń:

http://www.youtube.com/watch?v=6YUBj...qcrO1eyi4T-dsZ

Profil na FB: https://www.facebook.com/BogusM3 <- więcej filmików
Ostatnio edytowane przez heoij : 11.06.2014 o godz. 12:04.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 11.06.2014, 12:04
Powiem tak - jak taki z niego kozak niech skoczy na tor i pokaże co umie. Dam sobie rękę uciąć że gówno umie. Mistrz prostej i slalomu między samochodami.
Wziąć go na pierwsze lepsze eliminacje WRC i skończy na pierwszym drzewie.

W....ia mnie że jak ktoś ma bogatego tatusia to ma w dupie wszystko dookoła. -
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 11.06.2014, 17:17
Panowie potrzebuje konkretnego mechanika specjaliste od HONDY.Krakow lub okolice.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 11.06.2014, 21:07
Panowie potrzebuje konkretnego mechanika specjaliste od HONDY.Krakow lub okolice.
Na civicklub.pl glownie polecane sa zaklady w kokotowie oraz morawicy.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 16.06.2014, 22:11
Mam pytanie za sto punktów, zna ktoś sklep/hurtownie w Krakowie bądź na terenie kraju gdzie mogę kupić coś takiego:
http://www.ebay.com/itm/2001-chrysle...p=mtr#shpCntId
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 25.06.2014, 18:28
panowie mam mega dylemat, otóż jestem na kupnie auta wpadły mi w oko te cztery golfy i zupełnie nie wiem czym się kierować przy wyborze na co zwracać uwagę itd ... proszę pomóżcie jakieś opinie porady.
http://otomoto.pl/volkswagen-golf-ba...C33595900.html
http://www.gumtree.pl/cp-samochody-o...acji-604383401
http://otomoto.pl/volkswagen-golf-su...C33564491.html
http://otomoto.pl/volkswagen-golf-za...C33605833.html
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.06.2014, 18:44
Golf z gumtree zdecydowanie wyglada najlepiej. Przede wszystkim swietny silnik (mielismy ten sam 9 lat-igla). 1.9 z turbina + 105 km to naprawde super sprawa w tej kasie. JEsli przebieg jest autentyczny to prawie 300 tys na ten silnik to jest nic. Dowiedz sie, czy auto bylo sprowadzane, bo jak tak to przebieg na 90% jest cofniety. Jest dobrze wyposazony + cena do negocjacji Autko ma 12 lat i jest spokojnie do jazdy, jak widac lakier w calkiem niezlym stanie, jedyne co to przedni zderzak, ale tym nie ma sie co przejmowac. Pozostale 2 z 90 km w dieslu wydaje mi sie, ze te przebiegi nie sa autentyczne+ slabszy silnik. Jesli chodzi o 1 oferte- benzyne, to jest to zwykly szmelc; auto sprowadzane z przebiegiem ~170 tys jest cofniety przynajmniej 2krotnie
Dowiedz sie jak najwiecej o Golfie z gumtree bo wydaje sie byc zdecydowanie najlepsza opcja.
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów