The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2014, 15:49
FraMat napisał(a):Wyświetl post
- ponieważ napisałeś jak napisałeś, zamiast wziąć pod uwagę, że może być inaczej, Ty jesteś kłamcą.
Jestem kłamcą, ponieważ napisałem prawdę? Niech Ci będzie

O tym, że Smuda nie dostał specjalisty do przygotowania fizycznego pisałem już wielokrotnie wcześniej. Również w tematach, w których brałeś udział, o ile mnie pamięć nie myli.
Demencja?

Ja opierałem się na konkretnych, udokumentowanych faktach. Ty zarzuciłeś coś Smudzie opierając się na własnych domysłach i złej woli. Wybacz, ale jesteś kłamcą. Nie zadałeś sobie nawet odrobiny trudu żeby sprawdzić fakty, nie wykazałeś minimum dobrej woli mając materiały podsunięte pod nos. Pisanie paszkwili to kłamstwo jak każde inne.
Chyba, że wolisz termin "pomówienie". Wtedy niech będzie, że nie wykazałeś się minimum staranności i przyzwoitości oraz nieświadomie propagowałeś nieprawdę. Tylko że dla mnie kluczowe w całej sprawie jest to, że w pewnym momencie nagonki na Smudę przegiąłeś pałę. Tak po prostu.

Swoją drogą, gdybyś kogoś kiedyś zniesławił to dobra rada: linia obrony "nie skłamałem, po prostu nie wiedziałem że Pan X nie jest alfonsem i nie zrobił dziecka swojej córce kiedy wypowiadałem te słowa" może nie zdać egzaminu. Z powodów opisanych powyżej.

Co do samego Smudy - broni go miejsce w tabeli i sytuacja w klubie. Te dwa aspekty są kluczowe. Nie trener X czy Y.
Co więcej, szanuję go za to co udało mu się w tych warunkach osiągnąć. Bańka kiedyś musiała pęknąć. Wcześniej wyśmiewano mnie za widmo walki o utrzymanie, ale gdyby nie "cuda Smudy" (raczej połączenie szczęścia, braku kontuzji, świetnego przygotowania motorycznego oraz motywacji zawodników) to wcale nie byłoby nam teraz do śmiechu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.04.2014 o godz. 16:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.04.2014, 16:16
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jestem kłamcą, ponieważ napisałem prawdę? Niech Ci będzie
Nie mój drogi. Jesteś kłamcą w myśl tej samej zasady, wedug której mnie tak okresliłeś.
Skłamać - to świadomie powiedzieć nieprawdę.
Na okreslenie nieświadomego podania nieprawdy istnieje w słowniku inne określenie - pomyłka.
(na przykład student na egzaminie podał błędną odpowiedź, bo źle policzył, albo skorzystał ze złego wzoru. Skłamał czy się pomylił?)

No, ale rozumiem, że masz swój własny słownik i swoje własne sposoby manipulowania.
Przyznałem, że nie pamiętałem tych wypowiedzi Smudy, ale Ty nie potrafisz zauważyć, że ktoś potrafi przyznać się do błędu i nie idzie, jak Ty, w zaparte.

Odpisz, jak zmienisz nastawienie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.04.2014, 17:56
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie mój drogi. Jesteś kłamcą w myśl tej samej zasady, wedug której mnie tak okresliłeś.
Skłamać - to świadomie powiedzieć nieprawdę.
Na okreslenie nieświadomego podania nieprawdy istnieje w słowniku inne określenie - pomyłka.
(na przykład student na egzaminie podał błędną odpowiedź, bo źle policzył, albo skorzystał ze złego wzoru. Skłamał czy się pomylił?)

No, ale rozumiem, że masz swój własny słownik i swoje własne sposoby manipulowania.
Przyznałem, że nie pamiętałem tych wypowiedzi Smudy, ale Ty nie potrafisz zauważyć, że ktoś potrafi przyznać się do błędu i nie idzie, jak Ty, w zaparte.

Odpisz, jak zmienisz nastawienie
Dlatego właśnie dałem Ci alternatywę w postaci pomówienia. Czym innym jest pomyłka, czym innym są bezpodstawne oskarżenia. W drugim wypadku konieczność zachowania staranności i sprawdzenia swoich zarzutów leży po stronie stawiającego je.

Ale skoro niedawno otworzono sezon napierdalania na Smudę, to można sobie pozwolić na więcej, prawda? Dla mnie nie ma różnicy między tym co robisz Ty, a działalnością Drozda. I - jak wspomniałem - mam już serdecznie dość wylewania pomyj na kolejnego trenera, dlatego nie zmienię nastawienia.

Krytykuj sobie do woli, ale nie próbuj robić ze Smudy debila który na własne życzenie wpakował się w kłopoty. Burdel na kółkach był tutaj na długo przed jego przyjściem, a nasza kadra już dawno wołała o pomstę.

Nasza ofensywa to w 80% Brożek. Wina Smudy? Zasługa? A może po prostu efekt działań Bednarza, braku pomysłu na funkcjonowanie w nowych warunkach finansowych? Bo że się da udowodnił chociażby Osuch.
Ale jedyne pomysły Jacusia i Kapki to testy oraz ściąganie zawodników z "nazwiskiem", ale od lat niegrających. Podobno nawet Maćka Żurawskiego chciał odświeżyć i to niestety nie jest żart...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.04.2014, 19:26
Dlatego właśnie dałem Ci alternatywę w postaci pomówienia. Czym innym jest pomyłka, czym innym są bezpodstawne oskarżenia. W drugim wypadku konieczność zachowania staranności i sprawdzenia swoich zarzutów leży po stronie stawiającego je.
A czym innym opinia nie uwzględnająca pewnych faktów, których nie było się do konca świadomym w momencie jej formułowania.
Ale skoro niedawno otworzono sezon napierdalania na Smudę, to można sobie pozwolić na więcej, prawda? Dla mnie nie ma różnicy między tym co robisz Ty, a działalnością Drozda. I - jak wspomniałem - mam już serdecznie dość wylewania pomyj na kolejnego trenera, dlatego nie zmienię nastawienia.
Jak widzisz, dośc dlugo nie zabierałem na forum głosu w sprawie Smudy. Teraz, coraz więcej osób widzi jego braki. Ja więc dodaję: "a nie mówiłem?"
Krytykuj sobie do woli, ale nie próbuj robić ze Smudy debila który na własne życzenie wpakował się w kłopoty. Burdel na kółkach był tutaj na długo przed jego przyjściem, a nasza kadra już dawno wołała o pomstę.
A na czyje życzenie?
Kto chrzaniał: "Ja ci to zrobię za pół ceny"?
Faktycznie, bajzel był tu już dośc dugo, nasza kadra woła o pomstę do nieba dość długo.
Smuda nie wiedział do czego przychodzi?
Jak napisano (@Smuga): jest w klubie Musiał, który mógł pracować jako trener przygotowania fizycznego. Bez tworzenia dodatkowego etatu.
Nasza ofensywa to w 80% Brożek. Wina Smudy? Zasługa? A może po prostu efekt działań Bednarza, braku pomysłu na funkcjonowanie w nowych warunkach finansowych? Bo że się da udowodnił chociażby Osuch.
Ale jedyne pomysły Jacusia i Kapki to testy oraz ściąganie zawodników z "nazwiskiem", ale od lat niegrających. Podobno nawet Maćka Żurawskiego chciał odświeżyć i to niestety nie jest żart...
I z tym się zgadzam...
Podejrzewam jednak, że Osuch ma lepsze warunki funkcjonowania. Ma jakiś dług wobec właściciela do spłacania i konieczność płacenia coraz to nowych odszkodowań dla zwalnianych piłkarzy i trenerów? Bednarz może nie jest geniuszem zarządzania, ale i układ, w ktorym funkcjonuje nie jest tak przejrzysty jak choćby w Zawiszy.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów