|
@For_Fun
Nie umiesz czytac ze zrozumieniem. Albo wcale. Nie zadales sobie trudu zeby najpierw przeczytac watek a potem sie wypowiedziec, tylko od razu zaczales wrzucac te swoje banialuki rodem z szechterowki, tak samo jak w temacie o kibicach zreszta.
To teraz postaram sie pisac wolno zebys nadazyl ze zrozumieniem. Putin jest naszym ( chodzi mi o Polske, bo nie wiem za bardzo co uznac za twoja ojczyzne ) WROGIEM z ktorym niestety trzeba wspolpracowac. Z naszego ( polskiego ) punktu widzenia, ukrainska zamiana jednych oligarchow na drugich jest bez zbytniego znaczenia. Znaczenie ma otwarty konflikt z Rosja ktory zostal spowodowany przez nasze wtracanie sie w owa zamiane. Znaczenie ma konfrontacyjna postawa polskich politykow ktorzy nie mysla w kategoriach polskiej racji stanu tylko jako wasale Brukseli/USA. Nie tedy droga. Krotkowzrocznosc i postawa obliczona na dorazne potrzeby ( czytaj: nabicie punktow w nadchodzacych wyborach ). Polska na tym wiecej straci niz moze zyskac.
PS. A i jeszcze jedno. Wiem ze moze dla ciebie to byc szok ale WSI 24 klamie. Tak samo jak twoja ulubiona gazeta. Gowno czytasz - gowno wiesz.
|