|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/226/news2...erw-Wisly.html
I ja napisze pare slow!! Marna napinka jak i marna liga... spuszczacie sie tu strasznie. Zastanawiam sie jak to czytam czy ktos ogladal z was mecze z Pawlem w skladzie? przeciez on nawet nie jest przecietnym pilkarzem na ta chwile. Nakrecily Was media jak katarynke.. Troche to smieszne. Inna sprawa jest pierd**enie Smudy,on powinien sie zajac trenerka i ograniczyc kontakty z mediami do zera! a co do linku, to prawidlowe posuniecie kara dla pajaca ktory sie wypina zamiast wziac sie do pracy. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Po raz kolejny potwierdza się, jak bardzo media kreują rzeczywistość.
Przecież mamy do czynienia z kandydatem na piłkarza, którego najgłośniejszą akcją na dzień dzisiejszy jest akcja z wywiadem dla weszło.com, w którym najeżdża na swojego trenera. Który przegrał sportową rywalizację z wyśmiewanym przez ten sam portal Burligą a kto wie czy nie również z noname'm Frycem. Kozak, nie ma co. Być może zrobi karierę, być może odejdzie na Zachód/Wschód za grubą kasę (przykład Furmana pokazuje, że tak naprawdę czasami nie trzeba tak wiele) ale to wszystko być może. Ale równie może nie być. Nie wiem czy w Wiśle miałby szansę na grę - ale to raczej ze względów sportowych. Czy miałby szansę na rozwój - też nie wiem, ale niby w Lechii ma mieć większą? Smuda jest kontrowersyjny ale Probierz nie? A czy może przewidzieć kto będzie prowadził Wisłę/Lechię w sezonie 2014/15? Być może najsensowniejszą opcją jest drogą, którą przeszli Małecki, Chrapek a ostatnio Szewczyk - trzeba regularnie pograć ligę niżej a potem walczyć o skład. I spokojnie mógł iść tą drogą, ale najwyraźniej czuje się taki mocny. Albo uwierzył w bajdurzenia menago Piekarskiego, że w Lechii miejsce w składzie ma pewne. Jak coś to potem Probierz mu wyjaśni, że póki co chodzi o kadrę meczową albo coś. Jeśli chodzi o kasę - Wisła w tej chwili nie ma kart do tej gry ale tak na marginesie - jeżeli Legia faktycznie była gotowa wyłożyć milion za podpis to jest CHORE.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 16.01.2014 o godz. 22:37.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2014
Offline |
|
|
Panie i panowie dajcie spokoj juz sobie z moldym talentem Stolarskim trudno nie ma go ( osobista porazka Jacka Bednarza pamietajcie o tym ) wybral Gdansk i koniec tematu trudno boli najgorzej to ze to mlody chlopak i zamiast rozwijac sie tu gdzie jest fajny klub piekne miasto i siwietni kibice poszzedl gdzie indziej . Trudno boli bo mozna bylo sporo zarobic lecz ten temat zamkniety Bednarz bedzie sie u Cupiala tlumaczyl a Smuda juz tak ma waska kadre ze masakra bo na starcie tracie Maleckiego i Stolarskiego a okienko jest otwarte caly czas
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że temat powoli się wyczerpuje. Warto teraz zastanowić się jak zmienić przepisy, żeby nie dochodziło do takich sytuacji jak ze Stępińskim czy Stolarskim. Jeżeli dalej będzie taka sytuacja, że kluby tracą za frajer najzdolniejszych piłkarzy, to już niedługo dojdzie do sytuacji, że młody będzie wprowadzany do drużyny dopiero po ukończeniu 18 lat, gdy podpisze kontrakt. A może to wcale nie jest takie złe? Może prezes powinien opracować plan rozwoju klubu w tej materii i narzucić wszystkim trenerom w klubie jak to ma wyglądać?
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Bardzo proszę o dowody na porażkę w tej sprawie Jacka Bednarza. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Ludzie, w czym tu wina Smudy czy Bednarza no na litość Boską !!
![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Kazdy wiedzial na rynku ze Stolarski to dobry towar w sensie slangu pilkarskiego . Dobre ciasteczko co moze dac 2 lub 3 banki euro w przyszlosci tak mysle choc nie jestem zadnym znawca . Wiec interesowali sie nim od dluzszego czasu na bank w kraju i zagranica . Na pewno prowadzil rozmowy wstepne to jest przez menagera ludzi co cos proponuja choc do nas dostaniesz wiecej czy cos takiego . Jesli bylo zainteresowanie ze stron np Legii oraz gdanskiej Lechii plus mozemy sie domyslac kilku innych klubow w tym zagranicznych ( w prasie cos tam cwierkalo wyspy brytyjskie , ciepla Italia w tym Juve ) to Jacus kochany wiedzial co jest grane lecz mlody talent wyjechal nam z Krakowa
ps mysle ze to wszystko dowodow nie mam ale tak to wyglada pozdrawiam Cie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
Jest też zapis o jakiejś minimalnej kwocie jaka ma być zapisana w umowie. Więc nie będzie ryzyka, że po pierwszym występie w ekstraklasie przy zawodniku zaczną się kręcić menadżerowie. Te hieny będą się kręcić już wcześniej. ![]() Aha. I te uwagi co do szkolenia młodzieży nie dotyczą już Cupiała bo właśnie SA oddała młodzież do TS.
Ostatnio edytowane przez morganfield : 16.01.2014 o godz. 23:03.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Dobre ciasteczko? A sprawdzałeś jakie ma nadzienie? Co jeśli w środku jest zakalec i ciasteczko jak to nazwałeś nie będzie warte nawet 300 tys euro. Rozumiem, że w Twoim przekonaniu Jacek miał zrzec się swojej pensji albo żebrać na ulicy, żeby tylko przebić ofertę Legii? Chcesz robić kolejne kominy płacowe bo jakiś junior tak chce? Przedstawiliśmy mu ofertę najlepszą jaka była z możliwych na nasze warunki finansowe. Co więcej mógł zrobić? ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Wybrał opcję dla niego tak zwaną pośrednią: lepsze pieniądze niż w Wiśle mniejsze niż w Legii, ale kibice mają sztamę, więc nie powinno być takiej agresywnej krytyki jak w przypadku wyboru Legii. Ja tam raczej nie wierzę w 90% przypadków przywiązania zawodników do klubu,więc decyzja Stolarskiego na mnie większego wrażenia nie robi. Nie życzę mu biegania po zaspach w śniegu bo to nie ma sensu, zwłaszcza, że wielu czyni aktualnie ze Smudy nowego bohatera. W porządku wyniki są lepsze, ale dla mnie dużo większe znaczenie dla naszych wyników miał powrót Brożka niż powrót Smudy, który odszedł do Legii bezpośrednio od nas a nagle ze względu na aktualne wyniki urasta do rangi autorytetu. Nie wykluczałbym destrukcyjnego wpływu Smudy na pojedynczych piłkarzy Wisły. Przypominam, że to Smuda zje,bał i doszczętnie obrzydził Polską kadrę głównie wprowadzając ławą do niej obcokrajowców a zarazem wyrzucając piłkarzy z mocniejszym charakterem jak Boruc i Żewłakow.
Co do samej decyzji Stolarskiego to nie mam pełnych wieści co nim kierowało, więc komentowanie wydaje mi się bez sensu, ale wiem, że można uwielbiać swój klub niekoniecznie grając w nim(np. ja). Jak się ma 18 lat to się podejmuje różne decyzje których na przykład by się nie podjęło 4 lata później. Ktoś tam napisał, że mógł podpisać kontrakt z Wisłą i iść na wypożyczenie, ale kto by uwierzył w gwarancję ze strony takiego wiarygodnego klubu jak Wisła?, której właścicielem jest człowiek który jest przykładem biznesmena bez kontaktów w świecie postkomunistycznej grupy politycznej. Można kochać Wisłę i odejść z niej za drobne, ale czy ktoś kibicuje naprawdę Wiśle nie decyduje liczba postów, tatuaży na ciele, zapewnień o miłości do klubu, ale zwyczajna radość gdy zbliża się jej mecz. ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Możliwe, ze to była ironia. Ktoś musi być winny. Jak nie Smuda to Bednarz, a młodemu się w 4 literach poprzewracało. Szkoda, że teraz będzie psuł atmosfere w rezerwach i w pewnym sensie można żałować, że nie mamy drużyny grającej w B czy C klasie, bo tam mógłby spędzić pół roku.
Ja bym powiedział, że to jest ostatni tom trylogii z serii "Jak zmarnować swój talent" Kokoszka, Leszczak, Stolarski. Czekam z niecierpliwością na finał ostatniego tomu, bo za sprzedaż praw do ekranizacji w/w trylogii, możemy załatać dziurę. Jeśli film będzie sukcesem, to może nawet będzie na 3 czy 4 transfery. Tak więc nie ma co płakac za Stolarskim, bo w przyszłości może nam "dać" 10x tyle ![]()
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 16.01.2014 o godz. 23:11.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Post nie do mnie, ale .. Piszesz o Bednarzu, ale rzecz dotyczy i Smudy.. Po pierwsze. co to znaczy „najlepszą”, a może właśnie słabą ofertę, może świadomie słabą, bo w ocenie Franza (a jego weryfikacja jest dla zwierzchników miarodajna), nie jest to piłkarz (na teraz), na ekstraklasę, no to po co przepłacać.., "dobra oferta" to rzecz względna.. A to, kto ma tu rację, pokaże życie. Z Sobolem był błąd (i Bednarza i Smudy), bo też coś mi sie nie wydaje aby tylko czynnik finansowy tu rozstrzygał.. taka jest decyzja, a ja sugeruję z ocenami poczekać, życie wszystko zweryfikuje.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Skarbie drogi juz Ci wyjasniam
To jest mlody chlopak ( talent ) ktorym sie juz ludzie interesowali od dawna w tym jakies kluby jesli dobrze pamietam to zaczal bardzo dobrze runde lecz pozniej Smuda go posadzil na lawce a dlaczego Na przyklad 2mln euro to chyba nie malo . Zobaczymy w przyszlosci czas pokaze kto mial racje ps Furman ( ile pogral ja wiem w jakiej klub jest sytuacji finasowej doskonale zdaje sobie z tego sprawe |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Obiektywnie odeszły w tym okienku dwie kolejne osoby którym Smuda nie leżał.
Stolarskiego różni od innych to że jedynie jego Smuda chciał zatrzymać u siebie. Więc jednak coś chyba był wart.
Natomiast trzeba być szczerym - wychowaliśmy egocentryczną niezdecydowaną panienkę która obecnego pracodawcę wybrała patrząc jedynie na czubek swoich korków. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ciekawa argumentacja. Dlaczego się nim pewni ludzie interesują? Bo to talent. Ale dlaczego talent ? Bo pewni ludzie się nim interesują
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Odeszło dwóch rezerwowych a wy przeżywacie. W ich miejsce będziemy mieć Szewczyka Lucasa Klarica i Manicero.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale tutaj sa jaja
zamknac temat smieszne zdjecia i filmiki ! E: kristos w przypadku Kokosa walka w składzie to nie był argument nr 1.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 16.01.2014 o godz. 23:48.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
walczył o miejsce w składzie z Cleberem a nie Burligą . ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Powiem krótko
Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie. Stolarski, jakim asem czy cieniasem by nie był, przyjacielem Wisły na 1906 % nie był, nie jest i nigdy nie będzie. Na szczęście takie czarne owce są wyjątkami od reguły mówiącej, że większość wychowanków Wisły było, jest i miejmy nadzieję, że będzie z nią na zawsze, bez względu na okoliczności i ludzi od tych okoliczności.
Ostatnio edytowane przez kot : 16.01.2014 o godz. 23:58.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
domin
Pisze do Ciebie widze ze malo sie znasz na futbolu , wiesz czemu bo nie masz zielonego pojecia na temat np transferow . Jest przyklad mlodego Stolarskiego tak wiec ludzie sie nim interesuja a co mam napisac wedlug ciebie zwierzeta ? Wiez co to jest menagerka i jak to wyglada ze jest grupa osob menagerow ludzi zwiazanych z futbolem trenerow skautow ( to chyba sa ludzie ) tak czy nie . Jesli np Stolarski po meczu spotyka sie z maenagerm swoim lub innym np Kucharski , Piekarski , Kolakowski , Jerzy Kopa , Osuch , Socha , Citko , Szarmach , Bolek on sprzedawal do turcji Brozkow , Glowackiego , Pawelka i Robaka . Chyba wystarczy . ps do ciebie kolego czy ty zdajesz sobie sprawe ile Kucharski zarobi pieniedzy ( chyba juz zarobil ) jak Lewandowski zagra w Bayernie intersowal sie bardzo jego wnuki nie musza pracowac tyle Ci powiem |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() Niestety cena i zainteresowanie jest i będzie wprost-proporcjonalne do szumu wokół zawodnika a czy jest on świetną inwestycją czy zwykłą wydmuszką czas pokaże. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ten brak płynności w bieżących wypłatach jest przerażający. Już nawet nie mówię o wielkich gotówkowych transferach. Taki Garguła jak dostanie propozycje przedłużenia kontraktu powiedzmy za połowę tego co zarabiał dotychczas albo i jeszcze za mniej, to wcale bym się nie zdziwił jak zdecyduje się nie podpisać i zawinie graty np. do Lubina.
Trzeba się zacząć modlić by w końcu pojawił się jakiś sponsor bo bez tych piniendzy kolorowo nie będzie. Kadra się skurczyła. Boguski wypadł przez kontuzje. Grupę mistrzowską praktycznie mamy, ale przy tak krótkiej ławce i odpukać kontuzjach czołowych graczy, lecimy na sam dół tej grupy. Wyżej kolega pisał, że w miejsce rezerwowych Małego i Stolara mamy Szewczyka, Lucasa, Klarica i Manicero. To oby Szewczyk odpalił, oby Lucasa dopuścili do gry i oby tych dwóch przyszło do drużyny. Na więcej chyba nie ma co liczyć. ![]()
What's new?
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Testujemy dalej. Od dziś w Krakowie przebywał będzie Denis Popovič. 24 lata pozycja ofensywny pomocnik.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|