The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2013, 22:30
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
+/- mogę się mylić. Tomas Jirsak.
Jeszcze Maor Melikson - 650 tysięcy.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 04.12.2013, 09:13
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Twój cytat jest prawdą, ale chce przypomnieć, że Wisła wydawała już takie pieniądze na rozgrywającego. +/- mogę się mylić. Tomas Jirsak.

A jakoś w Lidze Mistrzów nie graliśmy...
Oj nie dosłownie to miałem na myśli. Raczej była to mała drwinka z tych którzy łaczą Wisłę z pucharami, przy transferach które kładą cieniem nawet ostatnie przejście Bala do królewskich.
Zachowując proporcję, owa bajońska suma 700tyś w zupełności wystarczyła by Bednarzowi do podboju LM.

A co do tego Kintany, to sorki ale chyba byłbyś jedyną osobą która wyłożyła by na stół 700tys(zakładając że je masz)
Wcale nie twierdzę że jest do dupy, bo pasje posiada i w młodości nie skupiał się tylko na grze w dziada czy karnych rundkach za próbę dryblingu. Jednak to zdecydowanie za mało by myśleć o większych klubach a już sama kwota jest przebita trzykrotnie.

Takich Kintan to w samej Hiszpani jest z cztery ligi albo i lepiej. Jednak dyscyplina taktyczna i poziom sportowy przeciwników powoduje że naprawdę ciężko prezentować taki happy futbol jaki ma u nas miejsce.
Przyjeżdza sobie amator z Hiszpani i jedyne co widzi to zapierdalające kłody z którymi ciężko nawet zagrać na 2-3 podania a o grze z pierwszej piłki to się eseje pisze i dyskutuje przez godzine w studiu sportowym. gdy daj boże komuś w kolejce się uda wymienić 6 podań to nic dziwnego że czuje się jak by w Polsce im koło w kształcie koła pokazał.
Pewnie jak nigdzie indziej wczesniej...Dannego jedynym zadaniem jest po prostu gra w piłkę. Reszta ma robić to co najważniejsze.czyli gryżć trawę..

A ze trudniej minąć było Robertowi Matei hoineczki na mamutach niz Quintqnie obrońców w ekstraklaskie ...
Odpowiedz cytując
Cisse99
Member

Od: 11.2011

Stary 07.12.2013, 11:53
Na ten moment w Wiśle są dwa problemy które mnie Bardzo Bolą i też zaczynahą się na "B", czyli Burliga i Boguski i jeżeli są to nasi podstawowi zawodnicy to na ich pozycje w pierwszej kolejności chciałbym wzmocnień.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 07.12.2013, 17:15
Cisse99 napisał(a):Wyświetl post
Na ten moment w Wiśle są dwa problemy które mnie Bardzo Bolą i też zaczynahą się na "B", czyli Burliga i Bogusk.
Burlige to jeszcze można przeboleć bo facet przynajmniej umie sobie w niektórych sytuacjach radzić, ale Boguś to mega drewno i wczoraj w meczu z amicą pokazał że w najproszych sytuacjach nie umiał sobie poradzić...
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.12.2013, 17:20
Przede wszystkim mnie u Boguskiego denerwuje ta walka na alibi. Każde doskoczenie do przeciwnika, walka w powietrzu itp. jest jedynie pozorowane. Gość nie nadaje się do gry jeżeli zachowuje się na boisku jak pi....
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.12.2013, 17:23
Ja do niedawna tez krytykowałem Boguskiego, ale wczoraj akurat pokazał się z dobrej strony.
Miał kilka udanych odbiorów i trochę fajnych zagrań do przodu.
Bądźcie troche obiektywni.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.12.2013, 18:22
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ja do niedawna tez krytykowałem Boguskiego, ale wczoraj akurat pokazał się z dobrej strony.
Na bezrybiu i rak ryba. Boguski się stara, daje z siebie wszystko, ale jego wszystko, to za mało. Byłbym spokojniejszy, gdyby w przyszłości był solidnym zmiennikiem kogoś bardziej utalentowanego.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 07.12.2013, 18:29
FraMat napisał(a):Wyświetl post
bądź obiektywny jak go robili na szaro na prawej stronie, jak wypychali go do linii, a on bezradnie nic, wybijał w kosmos pod presją którą sam tworzył
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 07.12.2013, 19:08
Wszystkich naszych wypychali.
A zapamiętałem akurat sytuację gdy krzywo ostrzyżony próbował sie przedrzeć stroną Boguskiego, doszedł z pilką prawie do linii końcowej, tam dopadł go Boguski, przepchnął, obrócił i wyszedł przed krzywo ostrzyżonego z piłką u nogi podając ją natychmiast do drugiej linii.

Więc doskoczenie do przeciwnika nie było żadnym pozorowaniem, ale rzeczywistą i czesto skuteczną walką.

Powtarzam: ogólnie nie jestem fanem Bogusia i uważam, że w jego miejsce potrzebny jest ktoś silniejszy i lepszy technicznie, ale nie zamykam oczu na jego dobre zagrania.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.12.2013, 12:45
Oficjalna pisze że na dzisiaj trenowali 2 testowani bramkarze i obrońca z Nigerii. Nie wie ktoś co się dzieje z testowanymi: napastnikiem z Chorwacji i tym Haitańczykiem ?
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Stary 11.12.2013, 12:51
Co do napastnika z Chorwacji to podobno pomyślnie przeszedł testy medyczne.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 11.12.2013, 12:55
serio ?

10
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Stary 11.12.2013, 13:05
info za jednym z wiślackich portali
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.12.2013, 14:39
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
info za jednym z wiślackich portali
PS:
http://wisla-krakow.przegladsportowy...615,1,727.html
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 12.12.2013, 10:33
Nie widze sensu w sprowadzaniu 28 letniego Argentynczyka, ktory nigdy nie gral w Europie. Przypomina mi sie od razu transfer Cabrala do Legii, ktory jednak przychodzil z duzo lepszego klubu i zanim sie zaaklimatyzowal to sie sezon skonczyl. Zanim ten gosc z Peru sie dostosuje do grania w naszej lidze to zacznie obowiazywac limit na graczy spoza UE i trzeba bedzie rozwiazywac kontrakt.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.12.2013, 11:20
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Nie widze sensu w sprowadzaniu 28 letniego Argentynczyka, ktory nigdy nie gral w Europie. Przypomina mi sie od razu transfer Cabrala do Legii, ktory jednak przychodzil z duzo lepszego klubu i zanim sie zaaklimatyzowal to sie sezon skonczyl. Zanim ten gosc z Peru sie dostosuje do grania w naszej lidze to zacznie obowiazywac limit na graczy spoza UE i trzeba bedzie rozwiazywac kontrakt.
Czy np Marcelo przychodząc do Wisły, miał kontakt z europejskim footballem?
Powiem tak, jeżeli będzie mu się chciało, to na polską ligę spokojnie wystarczy, ma wszystko, szybkość technikę i siłę, mimo niskiego wzrostu (na filmiku widać, że nie daje sobie w kasze dmuchać)... na moje drugi Quintana

natomiast inną sprawą jest, czy to jest realne zainteresowanie, czy wymysł pismaków ?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 12.12.2013, 11:48
Tu jeszcze trochę o testowanym:

Wisła Kraków. Paweł Kieszek o testowanym Nigeryjczyku. "Brat bliźniak Sarkiego"
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ryjczyku_.html
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 12.12.2013, 12:02
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Czy np Marcelo przychodząc do Wisły, miał kontakt z europejskim footballem?
Powiem tak, jeżeli będzie mu się chciało, to na polską ligę spokojnie wystarczy, ma wszystko, szybkość technikę i siłę, mimo niskiego wzrostu (na filmiku widać, że nie daje sobie w kasze dmuchać)... na moje drugi Quintana

natomiast inną sprawą jest, czy to jest realne zainteresowanie, czy wymysł pismaków ?
Marcelo byl mlody i mozna bylo liczyc, ze sie go uksztaltuje i sprzeda. Podobnie jak z Juniorem Diazem czy teraz Guerrierem.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.12.2013, 12:13

A limit na dwóch obcokrajowców będzie obowiązywał w pierwszej jedenastce a nie w całym zespole , możemy mięc nawet 10 obcokrajowców
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 12.12.2013, 12:32
Marcelo byl mlody i mozna bylo liczyc, ze sie go uksztaltuje i sprzeda. Podobnie jak z Juniorem Diazem czy teraz Guerrierem.
Oczywiście masz rację, młodego zawodnika łatwiej ukształtować piłkarsko, natomiast ja bym nie skreślał kogoś tylko dlatego, że jest w podeszłym jak na piłkarza wieku i niczego nowego się nie nauczy... za tym Argentyńczykiem przemawiają statystyki i przede wszystkim umiejętności czysto piłkarskie a jak sam wiesz na naszą ligę to może z powodzeniem wystarczyć.... to jest polska liga, tu zawodnik z peryferii hiszpańskiej piłki zostaje gwiazdą...
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.12.2013, 12:51
http://www.youtube.com/watch?v=uI-UhNcOh3A

Tak, tak. To tylko video i nie ma się czym podniecać, ale kilka zagrań robi wrażenie (chociaż całego nie oglądałem).
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.12.2013, 13:02
Ja widzę sens pod warunkiem ,że ten zawodnik jest dobry . Potrzebujemy wzmocnień w ofensywie , na pozycji 10 też bo Garguła nie wiadomo czy nie odejdzie z Wisły po sezonie , Boguski -sami wiecie . Limit za jakiś czas wejdzie w życie ale jeszcze nie w najbliższym czasie no i nie wiemy do końca na jakich warunkach bo informacje które przeciekły z mediach są dosyć ogólne - czy limit będzie tylko w pierwszym składzie czy w kadrze również , jak będzie sytuacja z zawodnikami którzy wcześniej podpisali kontrakty itd. Dodatkowo ten Argentyńczyk nei jest młodzieniaszkiem więc długoterminowego kontraktu z pewnością nie podpisze , wg mnie podobnie jak Ostoja czyli na 2 lub 2,5 roku zważywszy że może przyjść w środku sezonu . W dodatku jest on do pozyskania za darmo a takich wielu nie ma na rynku za których nie trzeba płacić a którzy mogą wzmocnić zespół .

tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście masz rację, młodego zawodnika łatwiej ukształtować piłkarsko, natomiast ja bym nie skreślał kogoś tylko dlatego, że jest w podeszłym jak na piłkarza wieku i niczego nowego się nie nauczy... za tym Argentyńczykiem przemawiają statystyki i przede wszystkim umiejętności czysto piłkarskie a jak sam wiesz na naszą ligę to może z powodzeniem wystarczyć.... to jest polska liga, tu zawodnik z peryferii hiszpańskiej piłki zostaje gwiazdą...
Tylko ,że za młodego utalentowanego trzeba płacić a nas w tej chwili stać na wydatki rzędu 100-200 tyś. euro góra z tego co mówił Smuda .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 12.12.2013 o godz. 13:11.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 12.12.2013, 13:02
skoro ma wejść limit obcokrajowców spoza unii to nie wiem czy jest sens pozbywania sie Małego bo za młodych Polaków trzeba duuuzo płacić a nasz skauting działa średnio
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.12.2013 o godz. 13:07.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.12.2013, 13:12
No to pewnie naszą lige czeka zalew tanich Łotyszy, Litwinów,Estończyków Słowaków, Słoweńców czy w ostateczności Czechów.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 12.12.2013, 13:30
wydaje mi się, że podobny filmik można by zmontować z 99 % piłkarzy poruszających się po boiskach I ligi a nawet mnie z 7 lat grania na poziomie A-klasy. Chyba, że ja się nie znam.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.12.2013, 14:09
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=uI-UhNcOh3A

Tak, tak. To tylko video i nie ma się czym podniecać, ale kilka zagrań robi wrażenie (chociaż całego nie oglądałem).
kolejny messijutuba?
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 12.12.2013, 14:17
emjot, a pamiętasz Gerarda Bieszczad? To może i się znajdzie Messi Yutuba, choć nazwisko sugerowałoby raczej pochodzenie afrykańskie...hmm... Nigeria?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 12.12.2013, 14:20
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
No to pewnie naszą lige czeka zalew tanich Łotyszy, Litwinów,Estończyków Słowaków, Słoweńców czy w ostateczności Czechów.
Na pewno tak będzie. Ta cała zmiana przepisów to moim zdaniem kretyństwo. Poziom ligi przez to spadnie bo zamiast pozyskać reprezentanta takiego Haiti, czy solidnego Serba lub Brazylijczyka, będziemy oglądać zalew Słowaków z drugiego sortu. Na młodzież czy Polaków z niższych lig nikt rozsądny w większej ilości nie postawi. No chyba, że marzy mu się spadek z ligi (casus Cracovii sprzed 2 lat czy Bełchatowa z zeszłego sezonu). Boniek tym przepisem jeszcze bardziej pogrąża bidne polskie kluby, którym teraz jeszcze trudniej będzie o dobry rezultat w europejskich pucharach.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 12.12.2013, 14:27
Arked napisał(a):Wyświetl post
Na pewno tak będzie. Ta cała zmiana przepisów to moim zdaniem kretyństwo. Poziom ligi przez to spadnie bo zamiast pozyskać reprezentanta takiego Haiti, czy solidnego Serba lub Brazylijczyka, będziemy oglądać zalew Słowaków z drugiego sortu. Na młodzież czy Polaków z niższych lig nikt rozsądny w większej ilości nie postawi. No chyba, że marzy mu się spadek z ligi (casus Cracovii sprzed 2 lat czy Bełchatowa z zeszłego sezonu). Boniek tym przepisem jeszcze bardziej pogrąża bidne polskie kluby, którym teraz jeszcze trudniej będzie o dobry rezultat w europejskich pucharach.
niekoniecznie, wystarczy, że zainwestujemy w szkolenie młodzieży, tzn zapewnimy im dobre warunki do trenowania oraz wykwalifikowaną kadrę... te przepisy, mam nadzieję sprawią, że młody polski piłkarz przestanie być traktowany jak piąte koło u wozu i wreszcie dostanie realną szansę na rozwój i zniknie określenie młody 23 letni polski talent... wyniki przyjdą z czasem...
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 12.12.2013, 16:26
Te przepisy nie mają żadnego przełożenia na szkolenie młodzieży. Młody polski piłkarz nie jest traktowany jak piąte koło u wozu. Kiepski piłkarz już tak. Dobry zawodnik zawsze da sobie rade, a dla tych którzy nie mają umiejętności i twardej psychiki nie ma miejsca w zawodowej piłce. Taka jest rzeczywistość.

Część polskich klubów od jakiegoś już czasu przyzwoicie szkoli młodzież (Legia, Lech Zagłębie, Lechia) i lepiej już raczej nie będzie (względy finansowe). Efekty na razie mają mizerne bo na korzyści trzeba czekać długimi latami. Nikt nie zacznie nagle budować wielkiej akademii i czekać kilkanaście lat na efekty bo w tym roku zmieniły się przepisy. Będą dominować doraźne działania takie jak pozyskiwanie tanich zawodników z paszportem UE i zatrudnianie doświadczonych polskich piłkarzy w podeszłym wieku.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów