The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2013, 16:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Smuda ma obecnie na sumieniu:
- przyjście Burdeńskiego
- odejście Sobolewskiego, który w każdym meczu Górnika udowadnia, że byłby u nas kluczowym zawodnikiem.

To ostatnie w kontekście wpuszczania Chaveza na ostatnie minuty. Tak wiec nie jest tak kolorowo.

Widać jednak postęp, a to zawsze cieszy.
Bzdura jakich malo , a może jakich dużo. Przy całym szacunku dla Sobola nie można krytykować trenera za to że nie chce mocować w pierwszym składzie elementów zupełnie nie przyszłościowych (wiek) oraz szykować tykającej bomby motorycznej o sile rażenia sięgającej autorytetu trenera i budowanego nowego ładu szatni ( odszczekam to jeśli Radek będzie walił bramki przewrotką lub choćby rozgrywał pełne 90 min po 10 kolejce) asekuracji z Chavezem nie uznaję bo użyłeś słowa kluczowego.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 17.08.2013, 17:23
Tarann napisał(a):Wyświetl post
( odszczekam to jeśli Radek będzie walił bramki przewrotką lub choćby rozgrywał pełne 90 min po 10 kolejce)
Radosław Sobolewski jest napastnikiem?

Dobrze się maskował przez tych parę lat.

Przypomina mi to zbiorowy zachwyt na Nikolą, zakładającym siatkę Figo. Gdybyż on jeszcze umiał bronić! Ale ok, została siatka.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 17.08.2013, 17:32
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Radosław Sobolewski jest napastnikiem?

Dobrze się maskował przez tych parę lat.

Przypomina mi to zbiorowy zachwyt na Nikolą, zakładającym siatkę Figo. Gdybyż on jeszcze umiał bronić! Ale ok, została siatka.
Podałem przykład tej ostatnie bramki w lidze bo po niej fala histerii osiągnęła apogeum a spora grupa sierotek dostała fantastyczny obrazek za oręż. Fakty sa takie że u nas nie pokazywał za wiele ostatnimi czasy poza przywiązaniem. Być może potrzebowal zmiany aby wyzwolić z siebie ostatnie pokłady jakości. Być może Smuda wyświadczył przysługę i jemu i Wiśle.Jesteś pewien że w Wiśle wyglądał by tak samo? Podtrzymuje twierdzenie że Radek nie ma sił na więcej niż pół sezonu, a u nas 1 skład musiałby mieć cały czas
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 17.08.2013, 17:48
Tarann napisał(a):Wyświetl post
Podałem przykład tej ostatnie bramki w lidze bo po niej fala histerii osiągnęła apogeum a spora grupa sierotek dostała fantastyczny obrazek za oręż. Fakty sa takie że u nas nie pokazywał za wiele ostatnimi czasy poza przywiązaniem. Być może potrzebowal zmiany aby wyzwolić z siebie ostatnie pokłady jakości. Być może Smuda wyświadczył przysługę i jemu i Wiśle.Jesteś pewien że w Wiśle wyglądał by tak samo? Podtrzymuje twierdzenie że Radek nie ma sił na więcej niż pół sezonu, a u nas 1 skład musiałby mieć cały czas
ad 1. słowo przeciw słowu. Ja mogę zapytać czy jesteś pewien, czy w Wiśle nie wyglądałby dwa razy lepiej niż w Górniku - tylko po co takie konstrukcje.

ad 2. nie musiałby mieć pierwszego składu dokładnie na takiej samej zasadzie, na jakiej rozgrywał u nas dwa ostatnie. Akurat ani on, ani żaden z naszych trenerów świętej krowy z niego nie robił.
Napiszę więcej, jako jeden z nielicznych trzymał cały czas poziom. Opowieści o walce i zaangażowaniu są urocze, tylko, ze zaangażowany i waleczny powinien być każdy, grający na jego pozycji. Chodzi o to, ze bił na łeb i szyję UroCzarosława.
Jeśli chcesz argumentów proszę bardzo: czytanie gry / obie nogi do kopania / wyczucie tempa akcji, strzał z dystansu, niezły jak na def pomocnika przegląd pola.
Na minus dynamika, którą jednak zręcznie potrafił niwelować właśnie dzięki doświadczeniu, ustawianiu się , grze ciałem.

Odpuszczam całkowicie aspekt mentalny. Nawet pomijając tę stronę, wyjmując Radka z kontekstu - szatni, miejsca i czasu, okoliczności odejścia etc. - bronił się w tym zespole umiejętnościami.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 18.08.2013, 07:13
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
ad 1. słowo przeciw słowu. Ja mogę zapytać czy jesteś pewien, czy w Wiśle nie wyglądałby dwa razy lepiej niż w Górniku - tylko po co takie konstrukcje.

ad 2. nie musiałby mieć pierwszego składu dokładnie na takiej samej zasadzie, na jakiej rozgrywał u nas dwa ostatnie. Akurat ani on, ani żaden z naszych trenerów świętej krowy z niego nie robił.
Napiszę więcej, jako jeden z nielicznych trzymał cały czas poziom. Opowieści o walce i zaangażowaniu są urocze, tylko, ze zaangażowany i waleczny powinien być każdy, grający na jego pozycji. Chodzi o to, ze bił na łeb i szyję UroCzarosława.
Jeśli chcesz argumentów proszę bardzo: czytanie gry / obie nogi do kopania / wyczucie tempa akcji, strzał z dystansu, niezły jak na def pomocnika przegląd pola.
Na minus dynamika, którą jednak zręcznie potrafił niwelować właśnie dzięki doświadczeniu, ustawianiu się , grze ciałem.

Odpuszczam całkowicie aspekt mentalny. Nawet pomijając tę stronę, wyjmując Radka z kontekstu - szatni, miejsca i czasu, okoliczności odejścia etc. - bronił się w tym zespole umiejętnościami.
Nie ciągnąc gdybania w nieskończoność, nie widzę powodu do płaczu w żadnym aspekcie. Sobol odszedł bo chciał grać a trener który odpowiada za trudne zadanie zrobienia czegoś z niczego uznał że tak będzie lepiej. Dla Radka skończyło się to bodaj najgłośniejszym i najpiękniejszym pożegnaniem piłkarza w ...historii naszej ligi? A do uczciwie zapracowanej i wywalczonej legendy doszedł wątek męczeński który umieści go na zawsze w czołówce postaci przewijających się w wiślackich rozmowach. Smuda ( nie mam pojęcia dlaczego go odstrzelił ) jest w sytuacji weryfikacji decyzji poprzez grę i wyniki. Jedno i drugie zwyżkuje. Można dać się podpuszczać wesz(L)ackim znafcom ( bo chyba nikt tak glośno nie płacze nad naszymi stratami jak warszawscy dziennikarze) i pluć na swój klub i trenera albo dać już spokój tej historii i skupić się na tym co będzie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów