The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Spotaknie pomiędzy Wisłą a Jagiellonią zakończy się
Przekonującym zwycięstwem Białej Gwiazdy! 21 31,34%
Skromnym zwycięstwem Białej Gwiazdy 32 47,76%
Remisem. 12 17,91%
Niestety, goście wygrają. 2 2,99%
Głosujących: 67. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2013, 15:15
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Chavez przychodził do nas kiedy celem było coś więcej niż zrównoważenie budżetu na poziomie średniaka z pierwszej ligi. Był reprezentantem kraju, uczestnikiem mistrzostw świata. Co więcej początki jego gry były obiecujące. Potem zaliczył jak wszyscy obcokrajowcy w Wiśle lot koszący do poziomu obecnego. Czyli słabego. Też chętnie bym go zamienił (zwłaszcza w kontekście jego gry w reprezentacji), gdyby była jakakolwiek nadzieja, że w zamian przyjdzie ktoś sensowny a nie syn znajomej kuzyna żony. A jedynym "plusem" będzie zejście z budżetu.

Ośmiu na dziesięciu rozgarniętych piłkarsko kibiców nie wystawiło by nigdy Chaveza na pozycji defensywnego pomocnika. Nigdy. Nie każdy stoper nadaje się na DP.
Ale nie Smuda. Przypadek ?
.
Wątek o młodych to dygresja - zostawmy go na razie.

Myślę że nadzieja że ktoś sensowny przyjdzie jest ale nie w sytuacji gdy szukamy piłkarzy w przedziale do max 100 euro rocznie a mamy zablokowaną kasę przykładowo w 4 obrońcach (Głowacki, Bunoza, Jovanović, Chavez) gdzie każdy ma powyżej 150 tysięcy euro rocznie. A tymczasem brakuje kasy na ofensywnych piłkarzy.

Smudzie udało się wkomponować Bonoze i Jovanovica w blok obronny i to działa, ale przy naszej bidzie z nędzą ciężko dawać blisko 200 tysięcy rocznie Chavezowi co to tylko jeździ na dupie jako rezerwowemu. Rezerwowymi będzie Czekaj, Uryga czy inny młody albo no name z Nigerii. Bo nie ma kasy.

Tym bardziej że Smuda nie widzi dla niego miejsca w 11. Chavez jak kilku innych piłkarzy jak zauważyłeś to pozostałość po innych czasach. Czasach eldorada finansowego a nie biedowania. Chłop się lansuje od lat w kadrze i jakoś nikt go nie chce.

Gramy o inne cele (przetrwanie klubu) a nie o puchary i ja żadnego sentymentu nie mam do Chaveza (każdego zresztą piłkarza) który drogo kosztuje a gówno daje. Liczy się Wisła a nie pan Chavez czy Małecki dla mnie.
Przetrwajmy ten trudny okres bo inaczej stoczymy się jak Widzew albo co gorsze ŁKS.

BTW
Smuda już zapoznał się empirycznie z mało zwrotnym klocem Chavezem i więcej tego błędu nie popełni wystawiając go jako DP. Może gdyby Chavez był u nas w czasie przygotowań Smuda szybciej wpadłby na to że gość jest jednowymiarowy piłkarsko.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.08.2013 o godz. 15:18.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2013, 16:44
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Gramy o inne cele (przetrwanie klubu) a nie o puchary i ja żadnego sentymentu nie mam do Chaveza (każdego zresztą piłkarza) który drogo kosztuje a gówno daje. Liczy się Wisła a nie pan Chavez czy Małecki dla mnie.
Przetrwajmy ten trudny okres bo inaczej stoczymy się jak Widzew albo co gorsze ŁKS.
No i dobrze. Płakał po nim nie będe, choc pewnie nikt lepszy nie przyjdzie. Ale to już zadanie dla Bednarza. Słabo mu to na razie idzie.
Natomiast publiczne walenie w piłkarza przez trenera na konferencji i zasłanianie tym swojego błędu (bo przyjmuje z życzliwosci dla Smudy, że to błąd a nie sabotaż) to nie jest metoda na rozwiązanie problemu.

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Smuda już zapoznał się empirycznie z mało zwrotnym klocem Chavezem i więcej tego błędu nie popełni wystawiając go jako DP.
Tego niestety nie kupuje. Smuda to nie Maaskant, z nieba nie spadł. Oglądał mecze i zna realia.

Czekaj lepszy od Chaveza ? Mimo wszystko przyznam, że to odważna teza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów