|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Zgadzam się z opiniami, że z przyczyn pogodowych i turystycznych chyba wrzesień jest najlepszy na takie wycieczki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jakie miejscowości polecacie nad polskim morzem? mamy w planach wybrac się z kumplami tylko jeszcze nie wiemy gdzie
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Mielno, Pobierowo...miejscowości dla młodych, dobre imprezownie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Wiem, że jak sprawdzisz to dystans od Centrum jest spory... ale nie patrz na to. Zyskasz wiele więcej. Weź dla Kuby (właściciel) kilka patriotycznych vlepek, piwko z polski ...etc. (Opera często organizuje darmowy transfer z lotniska w Kutaisi do Tbilisi - sprawdź ich FB) W każdym miejscu, w którym wylądujesz, w ciemno znajdziesz kwaterę. Signaghi - pytaj o mistrza szachowego, ludzie wskażą drogę (kwiecień, płaciliśmy 10 lari/os + wino za darmo). Kazbegi - po wyjściu z Marszrutki na przystanku czękają właściciele kwater (kwiecień, płaciliśmy 12,5 lari/os), nie decyduj się od razu, idż w miasteczko, rozglądnij się. Mestia - przy drodze głównej jest kilka kwater (kwiecień, płaciliśmy 10 lari/os). w przewodniku Lonely Planet są tam opisane kwatery, opcja z wyżywieniem jest ok, ale cudów się nie spodziewaj. Batumi - troszkę drożej, trzeba się targować. (kwiecień, płaciliśmy 10 lari/os) są bary, w których piwko po 2 PLN! Zazdroszczę wyjazdu! Gruzja jest niesamowita. Weź poprawkę, że podaje ceny z kwietnia, to jest przed sezonem, mało turystów, ceny niższe) ![]()
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W Gruzji to najlepiej metodą na gospodarza - jak tylko usłyszą, że z Polski to nocleg pewny, a i popijecie ostro
Tak jak wyżej kolega napisał - niesamowity kraj, niesamowici ludzie. Polecam też do kompletu Armenię, równie piękna. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
wróciłem z tego Zakopanego i skończyło się na Gubałówce, Butorowym Wierchu, Giewoncie i Morskim Oku, ale i tak wrażenia rewelacyjne.
na szlaku do Morskiego z Cyhrli (btw. bardzo fajny i mało uczęszczany) złapała nas burza z ulewą, słońce wyszło dopiero po dotarciu na miejsce, ale widok parującego Czarnego Stawu pod Rysami i szczytów wokół Morskiego Oka - coś niesamowitego! warto było zmoknąć. chyba wróce we wrześniu, dzięki panowie za wszelkie rady. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
przyznaj sie lepiej, że grasowałeś z puszką w ręku w okolicach morskiego oka
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wróciłem właśnie z Wiednia. Polecić mogę pewne noclegi u bardzo sympatycznych Polaków w centrum miasta.
http://www.noclegwieden.pl/ ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Witam. Chcemy się ze znajomymi wybrać nad Balaton i mam pytanie do osób które były tam swoim autem. Jaki jest mniej więcej czas dojazdu? Na google pokazuje, że około 12 h, a nieraz słyszałem, że można dojechać w 6 h.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
chyba masz stare google
![]() ![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Macie jakieś info na temat fajnych domków 2-3 osobowych nad morzem
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Paramount
w 6h raczej ciężko, chyba że w nocy i na wariata. 12h przesadzone, ja jechałem ok 10h bez szaleństw. Noclegów szukaj na miejscu, pełno wolnych miejsc tam jest. Z tym że ja byłem tam kilka lat temu... ma ktoś może namiar na jakieś niedrogie noclegi w Kołobrzegu na czas trwania Sunrise Festiwalu ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Poleci ktoś noclegi w Sopocie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ma ktoś namiary na tani nocleg we Wiedniu, najlepiej z parkingiem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jeżeli ma ktoś namiary na w miarę tani i sprawdzony nocleg w Barcelonie, dla trochę większej grupy (5 osób), prosiłbym o priv. Z góry dzięki !
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Hostel na Paseo Gracia, albo barcelona rooms.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co we Wrocławiu i Pradze jest z pozycji "must see", jeżeli na każde miasto ma się jeden dzień?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
polecam Ci się następnym razem wybrać na Szpiglasową Przełęcz od 5 stawów i na Czerwone Wierchy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wrocław - Rynek, to wiadomo, a poza tym ja bym poleciła Wyspę Słodową, Ogród Japoński, Fontannę Multimedialną, Panoramę Racławicką... To zależy co konkretnie Cię interesuje, czy chcesz bardziej pochodzić "rekreacyjnie" czy zobaczyć jak najwięcej zabytków czy historycznych miejsc.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wybieram się z rodziną (wiek najmłodszej siostry to 13 lat). Raczej rekreacyjnie, bo czasu zbyt dużo nie mamy, a biegania chcemy uniknąć. Choć wiadomo, że o historię zahaczyć też możemy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Pokręćcie się po Rynku i okolicznych uliczkach, następnie pójdźcie w stronę Ostrowa Tumskiego, po drodze zobaczycie budynki Uniwersytetu i Ossolineum. Potem rundka po Ostrowie (zdaje się że w katedrze św. Jana Chrzciciela można wyjść na taras widokowy). Wrocław z góry można też podziwiać z Mostku Pokutnic i Kościoła Garnizonowego. Do rodzinnego wypadu pasuje także ZOO z tym, że tutaj trzeba mieć przynajmniej te 4 - 5 godzin na spokojny spacer. Pozdro
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Poleci ktoś jakiś nocleg w Pradze?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
znalazłem taki oto grupon odnośnie Krakowa.
warto się tam wybrać? może ktoś polecić? http://www.groupon.pl/oferty/groupon...ejsce/24608083 ![]()
Tylko Pomka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Czy ktoś może polecić jakiś niedrogi nocleg w Sielpi (koło Kielc)? prawdopodobnie tylko na jedną dobę (max2) dla dwóch osób w pokoju 2osobowym? termin to 15sierpnia. powiedzmy do 60zł za parę. opłaca się jechać w ciemno czy lepiej zarezerwować wcześniej żeby nie zostać na lodzie.
i drugie pytanie jak cenowo wychodzi wypad na Słowację na ciepłe źródła np. weekendowy? do jakiej miejscowości najlepiej? za ile można znaleźć nocleg i ile kosztują bilety wstępu? ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez picasso : 02.08.2013 o godz. 16:40.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wybieram się do we wtorek do Władysławowa i zawsze jeździłem starą jedynką ale w tym roku chciałem w Łodzi wbić na autostradę A1, zastanawiam się tylko czy jest sens nią jechać skoro przed Włocławkiem znów będę musiał jechać starą jedynką. No i czy ten odcinek od Stryjkowa do Włocławka jest płatny?
![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez picasso : 03.08.2013 o godz. 19:08.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|