|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Oprócz tego przywiózł około 30 zawodników na inne pozycje. Ich też odrzucał Skorża/Probierz z pewnych względów?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tylko, że problem prawdopodobnie leży zupełnie gdzie indziej - za ściągnięcie jakiegoś chłopaczka z trzeciej ligi nikt pieniędzy pod stołem nie da, bo większość z nich nie ma nawet menedżerów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.06.2013 o godz. 15:21.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Niestety wolfy masz rację - tragicznie to wygląda. Powoli też dochodzę do tych wniosków że coś musi rozgrywać się pod stołem i dlatego nikt z Wisły tak na prawdę nie chce młodych na dorobku. Lepiej kręcić lody z "szrotem".
Oczywiście nie tylko dla takich jest miejsce w Wiśle jak młodzi z niższych lig, ale oni są tani, ambitni i jest nadzieja że kilku osiągnie coś więcej. Zwłaszcza w naszej ciężkiej sytuacji finansowej to dobre źródło piłkarzy. Na razie to Kapka, Bednarz i Smuda do kasacji... z nimi nic nie osiągniemy. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Pisałem o tym rok temu. Ruch na Sadloku i Sobiechu zyskał nie tylko sportowo, ale i finansowo. Górnik na Miliku tez, a pewnie zarobi też na Olkowskim. My nie mamy żadnego planu działania w obecnych warunkach!
Gdybyśmy mieli do wyboru polskich młodych zawodników albo klasowych zagranicznych, wówczas wolałbym tych drugich. Ale kogo my testujemy!? Kolesia, którego odpalili w lidze Chińskiej? Studenta z Rumunii? Nigeryjczyków grających w rezerwach swojego zespołu? Spoko, niech testują tych leszczy, ale dla nich jest miejsce, a dla młodych zawodników z niższych lig już nie!? Że niby jakaś sierota z obrzeży cywilizowanego futbolu przewyższa o klasę tych, których można znaleźć na niższych szczeblach w kraju? Jest mnóstwo przykładów obalających tę tezę. Dlatego całość śmierdzi mi wałkami, ale to wszystko na życzenie Cupiała. Sam otacza się ludźmi skompromitowanymi i bez ambicji, bo o nią trudno kogokolwiek z obecnego tercetu posądzić...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.06.2013 o godz. 15:20.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.bydgoszcz.sport.pl/sport-....html#TRrelSST To już nawet Zawisza lepiej zbroi się od nas. Aż żal dupę ściska, bo takiego Kuklisa (o ile oczywiście nie grał w Sracovii) w Wiśle mogłoby znaleźć się miejsce... A takich Kuklisów w pierwszej lidze jest więcej. No żal dupsko ściska. PS. No, grał w Arce, jednak pewnie byście mieli coś przeciwko, ale takich piłkarzy w pierwszej lidze jest pewnie mnóstwo.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 30.06.2013 o godz. 16:07.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie jest to prawdą, bo wrócił do CSKA Sofia i zagrał rundę wiosenną w tym klubie. Nie sprawdziły się też bajki, które wypisywano, że chce wielkiego kontraktu i dlatego nie ma szans go sprowadzić do Polski Gdyby tak było siedziałby dalej bez klubu, a nie grał w biednej lidze bułgarskiej. Plotki o tym pewnie rozsiewała Amica po nieudanej próbie sprowadzenia go.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
A co z Ostoja Stjepanović
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Jego nie testują bo po co, to jest najlepszy piłkarz ligi macedońskiej. Od razu podpiszą kontrakt ale też jestem zdziwiony że tyle to trwa... On przeszedł już testy medyczne?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Podejrzewam, że zwlekają, bo przyjdzie on albo Stilić
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli miałby być Stilić testowany to ja bym wziął i jednego i drugiego
![]() a na dodatek ja bym znalazł pieniądze na młodego Pawłowskiego z widzewa skoro ani legia ani lech go nie biorą... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Moim zdaniem te same
![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Akurat Stilicia widziałbym w drużynie szczególnie ze brakuje nam takiego kreatywnego rozgrywającego
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
a gdy pisałem o Stilicu w Wiśle to mój post został skasowany.. a tak jak pisałem info miałem telefoniczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2012
Offline |
|
|
Stilic- miałem przeczucie, że jak zagra w Wiśle kiedyś to będzie wymiatał
Małecki Stilic Sarki i już jest jakaś siła rażenia. Brakuje solidnego napastnika, oby się sprawdził brazyliano. Boguski to się bardziej nadaje na zmiennika dla ofensywnego pomocnika. Może to jakos poukładają cudem.
Ostatnio edytowane przez mszumski : 01.07.2013 o godz. 10:10.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Bo były fundusze na kontrakt. Ciekaw jestem czy wysupłają coś z kieszeni, bo nie wierzę, że by wrócił do Polski i grał za czapkę gruszek. Sportowo to w obecnej sytuacji na pewno byłby wzmocnieniem, chociaż i tak uważam, że gość z takim potencjałem to zmarnował swój talent. Miał papiery, żeby kopać w lepszych klubach niż Karpaty Lwów.
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
teraz szkoda Meliksona.. to paka Melikson - Stilic - Sarki - Iliev mogliby zawojować Europę :((
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2012
Offline |
|
|
Stilic jak Mila (nawet mają podobne zalety i wady- m.in. szybkość, stałe fragmenty) więc mielibyśmy młodszą wersję Mili. Moglibyśmy ze Śląskiem walkę nawiązać.
Bardzo ważne jest żeby sprowadzić napastnika. Ja bym postawił jednak na Pawła Brożka. Wtedy mamy już praktycznie skład gotowy bo Boguski by był zmiennikiem w ataku i na skrzydłach. Do tego Macedończyk, może Nalepa jako zmiennik na DM i w sumie w naszej lidze do walki o puchary więcej nie potrzeba Zgrać jak Scolari Brazylię i przy odrobinie szczęścia jedziemy po 3-4 miejsce
Ostatnio edytowane przez mszumski : 01.07.2013 o godz. 10:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Jeśli ze Stiliciem to prawda, to jestem naprawdę pod wrażeniem. Ale trzeba wtedy jednak się zastanowić, czy ta kasa na transfery jest czy nie ma. Bo nie dość, że trzeba za niego zapłacić to jeszcze wiadomo, że kontrakt za niski raczej nie będzie.
W DP gruchnęła wiadomość o jakimś wenezuelskim napastniku oraz Rubenie, prawym obrońcy Beira Mar. Drugie nazwisko na papierze wygląda okey, ale myślę, że lepiej postawić na Stolarskiego. Chłopak pokazuje się z coraz lepszej strony, z dnia na dzień będzie lepszym piłkarzem. Szkoda wysyłać go teraz na ławkę. Jeśli udało by się ściągnąć Stilicia + Stjepanovicia + LO + napastnik to muszę przyznać, że ciekawie to wygląda. Jedna rzecz która mi się nie podoba, to brak konsekwencji. Po co gadali, że stawiamy na Polaków, skoro jak na razie wszystkie nazwiska zagraniczne. Chodzi mi o brak konsekwencji, nie o sam fakt. Najważniejsze, żeby byli wzmocnieniami - narodowość sprawa drugorzędna. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawym na ile info o Stiliciu się sprawdzi. Bo moim zdaniem taki transfer to byłaby prawdziwa bomba jak na obecne zapotrzebowanie i możliwości. Choćby i bez nogi będzie lepszy niż Guła.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Tak coś czułem, że Wisła może się zainteresować Stilićem. Jeśli stać nas na niego i chce u nas grać to brałbym go nawet bez testów.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dokładnie Stilic by idealnie pasował do Naszej druzyny. Mielibysmy z głowy Gargułe, ktory nadaje sie na ławke rezerwowych bo pozbyc to sie go raczej nie pozbedziemy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stlilić + Ostoja Stjepanović + napastnik + Lewy obrońca + skrzydłowy i wtedy możemy przystąpić do ligi
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
@nesta
myslisz zeby go sciagali na oboz bez rozeznania w zarobkach ? (o ile jest ten temat wogole) |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|