|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Gdy Wisła zdobywała MP z 17 punktową przewagą w 1999 roku, czyli największa w historii naszej ligi to można by uznać że to była najmocniejsza ekipa w całej historii polskiej piłki, tyle że to byłby nonsens, ot choćby dlatego że Górnik Zabrze bardziej kolekcjonował mistrzostwa i dotarł jako jedyna polska drużyna do finału europejskich pucharów, czyli osiągnął najwięcej i pewnikiem był najmocniejsza drużyną ligową w naszej historii. Statystyki ligowe zaś, są bez znaczenia, miarodajne są jedynie europejskie puchary. Wisła Maaskanta coś niecoś osiągnęła w nich, ano zobaczymy co osiągnie Legia. A te śmieszne napinki i szermowanie statystykami nieprzystającymi do siebie różnych piłkarskich sezonów, to jak na mój gust jednak .. .leczenie kompleksów (ciekawe że ich autor który po nie sięga zarzuca to komuś innemu) bo z merytoryczną analizą nie mają wiele wspólnego. W sezonie gdzie kilka ekip walczy o MP, mistrz musi mieć gorsze statystyki od sezonu w którym liczą się jedynie 2 ekipy, stąd takie porównania mają sens jak wyżej, ot takie sobie próby dowartościowania własnego sukcesu i pomniejszania cudzego. Np. mistrz Malty może powiedzieć (czego nie sprawdziłem i sprawdzać nie zamierzam) że osiągnął lepszy bilans w którymś tam sezonie ligowym od mistrza Anglii w jego sezonie ligowym , no i co z tego , ano nic.
PS 1) A Smuda jak to Smuda też ma super osiągnięcia ligowe, ale czy to najlepszy trener w całej historii naszej ligowej piłki, oj bardzo w to wątpię. PS.2) Jak już porównujemy to XIV tytułów Ruchu i Górnika, XIII Wisły i IX Legii. Tu sprawa przynajmniej jest jasna ![]() _______ Kurz To że my się cofamy jest faktem, ale czy rywale się trwale rozwijają, a o tym to sie przekonamy po kilku kolejnych sezonach.
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.06.2013 o godz. 23:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie da się ukryć, że zarówno Wisła, mimo zdobycia MP, jak i Legia oraz Lech, były wtedy w głębokim kryzysie. Nie jest istotne, która ekipa jest/była lepsza. Smutne dla nas jest to, że od tamtego czasu my cofnęliśmy się o kilka kroków a obie "ELKI" doszły do siebie i powoli zmierzają we właściwym kierunku. Właściwie, nie to jest smutne. Najbardziej przytłaczający jest brak jakichkolwiek sensownych perspektyw dla naszej drużyny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Miłosz, chłopie - dałbyś spokój. Nie leczę żadnych kompleksów tylko napisałeś piramidalną bzdurę, niczym spięty gimnazjalista, któremu nie wyszło, podgryzasz nas na każdym kroku więc co jakiś czas trzeba Ci pisanie bredni wytknąć, byś się za bardzo nie rozpędził.
(tak, wiem - znowu dostane na pw info, że nie ma sensu z nim dyskutować - ale ja to lubię ).Ale jeśli chcesz to dorzućmy do poprzednich ustaleń, że w naszej lidze liczy się tylko Wielka Wisła i ewentualnie Wielki Górnik. Potem Ruch i koniec. Wykreśl nas. Jeżeli uleczy to Twoje niepowodzenia to dla mnie nie ma problemu. Jesteśmy najgorszym mistrzem w historii i już. Cały sezon kopaliśmy się po czołach, a Wisła Maaskanta by nas zjadła na śniadanko. Aż dziw bierze, że nie wyciągnęła wtedy dubletu. W pucharze polski też jesteśmy najgorsi, raz przegraliśmy z rezerwami Zagłębia Lubin 1-2. Gorszych nie ma ![]() I już. A teraz może.... pogadamy o teraźniejszości? Nie wątpię, że w Twojej ocenie rokujecie lepiej od nas. O prawdziwych kompleksach zaś to świadczy to, że Ciebie nigdy nie byłoby stać na taki tekst jakim ja określiłem pracę Maaskanta w jego mistrzowskim sezonie. Napisałem, że to co osiągnął to sztuka i zasługuje na szacunek. Ty byłbyś w stanie docenić Górnik Zabrze, Ruch Chorzów, może nawet Lecha. Ale złą, wredną, Legię nigdy. Przecież każdy to widzi ![]() Kończę temat. Nie chce zostać posądzony o rozmywanie. Zachowuję sobie jedynie prawo do weryfikowania kolejnych podszczypywań skierowanych w stronę mojego Klubu.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 24.06.2013 o godz. 00:17.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|