|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
A tak to taka napinka, eureka mamy spisek: Lech dostał w 5 meczach 3 sedziów z Warszawy, dwa mecze wygrał, jeden zasłużenie przegrał, ale były kartki. Tak jakby w każdym polskim meczu ligowym nie było kartek z dupy Mało to u nas słoików? Mało gości, którzy kochają Widzew czy Górnika, ale zostali na stałe?
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 19.05.2014 o godz. 21:01.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
A to kazdy sedzia z Warszawy musi byc z automatu za Legia?
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wychodzi jednak na to, że tak. I Lech został tak skrzywdzony przez sędziego z Warszawy, że nie został podyktowany karny bodajźe dla Lechii. Ach te teorie spiskowe.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jak co roku powtarzam - lepsza Legia niż zgoda pejsów.
Grają najlepiej, maja najabrdziej ogarnięty zarząd, akademię, to mają i mistrza. Tak się robi klub, a wasze płacze o sędziów nie zdadzą się tu na nic. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
A ja się wyłamę i pogratuluje warszawiakom mistrzostwa. Powiem więcej, mam nadzięję że uda wam się dostać do LM.
MAm gdziesz wasz wynik sportowy, czy to że może wyjdziecie z grupy. Argument odjazdu o lata świetlne też jakoś mnie nie boli, gdyż w sytuacji jakiej my się znajdujemy nawet naście lat nie wystarczy by dorównać waszym aspektom sportowym. MAm natomiast nadzeję,że taki awans wytrąci argument z ręki, panującej patologi wśród większości polskich klubów. GDzie wizja rozwoju sięga...pozostania w ekstraklasie, teraz, za rok, za dziesięć lat. A jak by jeszcze było mało, to celem jest osiągnąć to najmniejszym możliwym kosztem. JEsteśmy chyba jedynym krajem w Europie gdzie występ w pucharach jest traktowany jako kara, a juz kminka o przegrywaniu by samemu się z tego dylematu wyeliminować uważam za kurestwo. Kurestwo i patologia która do niczego dobrego nas nie doprowadzi, dlatego mam nadzieję że pokażecie jak i gdzie się zarabia prawdziwe pieniądze . Widzę potrzebę jakiegoś wstrząsu, jakiegoś bodzca...być moze zazdrość lub chęć położenia łapy na kase z centrali spowoduje, że zaczniemy się wszyscy rozwijać. Bo jest żle, może być gorzej a że lepiej nie było, to wmawiają że widoczna jest poprawa. Jeśli sukcesem jest uzyskanie licencji to ....a dno. Tutaj nie ma czego gratulować tylko bić basebolem po pustym łbie, mądrzejszy nie będzie.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 20.05.2014 o godz. 01:01.
![]() Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
A ja najbardziej nie lubię Legii. Za Obleśnego, za to że wmawiają każdemu kto ma jakieś pretensje do nich że ma kompleksy, za sędziów. Może rzeczywiście są w tej chwili najlepsi w Polsce (ale nie na pewno, coś mi z tymi sędziami śmierdzi). Ich jedynym dokonaniem jest to że są z Warszawy co umożliwia im osiąganie największych przychodów, reszta to efekt tego faktu i układów, a nie jakiś super zarząd i prezes z najbardziej owłosiona klatą w Polsce. I ta ich akademia też jest przereklamowana, większość "wychowanków" jest kupowana z innych klubów.
Oni naprawdę wierzą jacy to super nie są, jakiego genialnego prezia mają, super akademie, a wystarczy wpuścić ich do europy, gdzie nikt im nie daje forów a sędziowie nie wiedzą jacy oni są zajefajni i wychodzi cała prawda o ich potędze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
[CENTER]
[/CENTERNawet jeśli uznamy że najbardziej owłosiona klata to wielki minus, to w podkoszulku widzi się troszkę inaczej. Nie znam go i nie znam jego kariery ale co mi się żuca w oczy, to jego sposób na klub. Pewnie wiele w tym na pokaz i przemyslanj zagrywki jednak to w zupełności kibicom wystarcza by człowieka sklasyfikowac. Mi jawii się on jako taki pomost między klubem a jego kibicem, niby ktos wazny ale w zaden sposób nie daje po sobie tego poznac. Prawda jest taka, że taki bednarz nie dorasta mu nawet do pięt. Dla mnie to, że twarzą Wisły jest bednarz jest haniebne i soczystym policzkiem w stronę własnych kibiców. Tutaj nie chodzi juz o to czy on lubi tych złych czy nie a o to że nie ma szacunku do trybun. Obecna polityka klubu nie ma na celu jednoczyć swoich kibiców, wręcz przeciwnie, wszystkie działania swiadczą o tym, że liczą na rozbrat skłóconych srodowisk a tym samym zastępy rodzin na R22. Dlaczego? Ano dlatego że parówkarze nic nie znaczą. Nie zadają pytań i nie interesują sie poczynaniami w klubie. Bednarz stawia na nich dlatego, że łątwo nimi manipulować o czym mozna sie obecnie przekonac. Bazuje na słówku "bezpieczenstwo" gdyz tyle karzywdy sie w miescie dzieje, że ludzie sami przestają sie czuc bezpiecznie. NAjbardziej Ci którzy nie mieli nigdy nawet do czynienia z futbolową przemocą a wszystko czerpią z gazet. Wymowne jest załatwienie problemu zamknietych trybu. Na legii miało to miejsce kilka razy, nawet podczas waznych batalii dla klubu a u nas raz i to z znanego powodu a nie głupoty.Dwa światy... Głupotę, o narazaniu klubu na straty podłapały stada lemingów, lamusów, leszczy, dziadów...Bednarz rzuca marchewkę a zwierzaczki idą. Nie kumają że idą w złą stronę, przegraną stronę. Tylko i wyłącznie o nich to świadczy, a niestety chwalic sie nie ma czym. Moze sie kiedys opamietają i dostrzegą że ich postawa szkodzi Wiśle. Że Bednarz szkodzi. Argumenty ze idę na mecz bo Wisła mnie potrzebuje jest delikatnie mówiąc frajerski. Trzeba byc naprawde idiotą żeby tak myslec. Nie, Wisła was niepotrzebuje, potrzebuje was tylko bednarz. Wasz bilet nie zbawi Wisły, nie ma żadnego wpływu na funkcjonowanie klubu. Sam bednarz twierdzi, że pilkarze nie sa uzaleznieni od trubun, jesli jest inaczej to pora ich pożegnać... Wisła potrzebuje kibiców. Wisła potrzebuje pomocy. Wisła na nas liczy...trzeba się tylko wsłuchać.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 20.05.2014 o godz. 04:33.
![]() Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Wczoraj o północy mijał termin składania odwołań, co wiązało się jednocześnie z wpłaceniem na konto PZPN kaucji w wysokości 10 tysięcy złotych, dodajmy kaucji bezzwrotnej, gdyż w przypadku negatywnej odpowiedzi piłkarskiej centrali pieniądze przepadały. Z tej przyczyny działacze Białej Gwiazdy, która też nie otrzymała licencji na występy w Europie, zwlekali z decyzją do momentu... zakończenia spotkania w Chorzowie (...) Po wczorajszym remisie przelew musiał pójść do stolicy. - Sport
niby 10 klocków a Bednarz i tak musiał je obejrzeć z każdej strony :O ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Myślę, że tyle czasu zabrało uzbieranie wymaganej kwoty. I nawet nie całej, tylko połowy - Bury 5tyś wykładał A tak na serio to zastanawia mnie celowość zwlekania z decyzją do momentu zakończenia spotkania z Ruchem. Ktoś chyba głupio zapomniał lub nie doczytał faktu, że Ruch podobnie jak i my licencji pucharowej nie otrzymał. W przypadku braku odwołania lub negatywnej decyzji dla Niebieskich, czwarta lokata daje przepustki do eLE. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Dodac trzeba, ze przez ostatnie lata uciekly nam ligi z bliskiej Azji oraz wschodniej Europy. Niczym niespotykanym nie jest obecnie oklep od pastuchow azjatyckich, ktorzy maja nowoczesne stadiony, bazy treningowe z prawdziwego zdarzenia, a także niezlych i lepiej oplacanych niz u nas pilkarzy.
Eurooklep to teraz taki standard, a liga poza jednymi z lepszych w Europie stadionow oraz fanatycznymi kibicami nie ma się czym pochwalic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tylko nie wiem, czy zwróciliście uwagę na to, że stadiony nam opustoszały z kibiców. W ostatniej kolejce poza chyba Gdańskiem średnia to ok. 5 tys. widzów. Polityka durnych zarzadzeń i POlitycznej wojny z kibicami przynosi efekty wyganiania ludzize stadionów co doprowadzi do zarżnięcia tej ligi w niedługim czasie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Lech zmienia sponsora technicznego na NIKE
http://www.transfery.info/65616,ofic...a-technicznego Osobiście im zazdroszcze bo strasznie mnie denerwują te paski adasia na ramionach i w ogóle Nike ma naprawde ciekawe wzory koszulek ![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
No i koniec.
Patrząc na ostatni mecz Zagłębia i Widzewa szkoda że takie ekipy spadły. Zaraz się zacznie biadolenie że poziom sportowy mają na 1 ligę. I co z tego. My za to jesteśmy Barceloną pewnie ... Żydy kolejny rok łapią się pejsami za ostatnie miejsce dające utrzymanie. Patrząc ile ich tam chodzi szkoda że nie poleciały 3 drużyny. Po wakacjach ponownie w Ekstraklasie GKS Bełchatów i Górnik Łęczna. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Kocur - to że jeden mecz zagrali na fantazji i trochę postrzelali nie sprawia, że mają w tej lidze grać dalej. Widzew prezentował się mizernie przez cały sezon - ani jednego wygranego meczu na wyjazdach. Zagłębie też dramat. To, że spadają to wypadkowa całego sezonu, jednak jestem zdania, że dla Widzewa to może być taki spadek w otchłań, bo tam w odróżnieniu od Zagłębia - brak jest pieniędzy.
Żydkom się udało, bo tak jak na szczycie - były Legia, długo nic, Lech i długo nic, tak i na dole były Widzew i Zagłębie, a przed nimi kilkupunktowa przepaść. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
dokładnie tak jak pisze River, grały ze sobą najgorsze drużyny to i musiał pokazać jakieś umiejętności skoro rywal za bardzo im nie przeszkadzał ( z obu stron).. w porównaniu do zagłębia czy widzewa to Wisła jest taką Barceloną i trzeba mieć nadzieję że w przyszłym sezonie poleci sraksa a potem ... ciężko powiedzieć kto drugi
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
No może ten ostatni mecz zaciemnił trochę obraz ale porównując to do Podbeskidzia czy już w ogóle do tych zza miedzy to mi się przypomina ten obrazek z tematu o dowcipach
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Co Ty pierdzielisz? Podbeskidzie, owszem na początku grało słabo, ale cała runda rewanżowa + finałowa została przez nich zagrana bardzo dobrze: przypomnę, że w 16 meczach przegrali tylko 2-krotnie. I wbrew temu wszystkiemu, to właśnie to Podbeskidzie, klub emerytów rozbiło w proch i pył na koniec sezonu i Zagłębie i Widzew, kiedy te jeszcze przynajmniej teoretycznie mogły się utrzymać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poczekajcie jeszcze z wróżeniem kto będzie kandydatem do spadku, choć prawdą jest, że beniaminki wyglądają słabo pod względem sportowym i nie zdziwię się jak Łęczna i Bełchatów, będą walczyły o życie w grupie spadkowej.
Jeśli chodzi o prognozy to Lechia, Zawisza i Pogoń powinni trzymać się mocno w następnym sezonie. O ile nie odejdzie Osuch, a widmo jego odejścia zostało oddalone to w drużynach w wybrzeża wydaje się, że stabilność i rozwój są na pierwszym planie. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ale mi nie chodzi o wynik sportowy ale kibicowski.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Puchar FIFA dla Wronczan?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na zachętę
![]() ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
0 22 przyganiał kocioł garnkowi... a sam popisujesz się "11".
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ciekawe co dalej z Zawiszą, co zrobi Osuch? Bo jak się wycofa, to dla mnie pewny kandydat do spadku.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
i po .... sie trujecie z Nim ? za rok sobie wpisze poprawną jedenastkę a później dwunastkę i tak dalej.
022 powiedziałbyś lepiej czemu kreta w ekipie macie ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakiego kreta?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tarasiewicz nie jest już trenerem Zawiszy pewnie wybierze ofertę z 2 ligi francuskiej ewentualnie Ousch się pakuje .Czyli co król Maciuś trenerem Zawiszy ? a może Urban
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|