|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wyraźnie chciał mu walnąć łokciem. Nie trafił w ryj, lecz w bark/splot. Niech spierdziela.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Z jednej strony mamy Kowalczyk biegnącą ze złamaną kością w stopie i bokserów, którzy po ciężkich ciosach wstają z ringu x razy i nadal chcą walczyć a z drugiej takie pi... jak Golański i reszta symulantów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Żytko wykartkował się na derby. Nie wiem czy to wzmocnienie czy osłabienie Cracovi...
+ Szeliga kontuzja. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Liga ruszyła z kopyta. Jak na razie na trzy dotychczasowe mecze specjalnie nie dało się patrzeć. Chociaż patrzenie na to jak pasiaste damy przegrywaja jakos specjalnie uciążliwe nie jest.
Co do karnych w Bielsku i Warszawie, jeśli sędziowie będą konsekwentni średnia bramek w tej rundzie wzrośnie znacząco bo takich sytuacji w polu karnym mamy co mecz kilka. Nie ma się też czemu specjalnie dziwić, że akurat taki karny gwizdnął się Gilowi na Ł3, wszak w ankiecie C+ przeprowadzonej wśród piłkarzy - ludzi będących w centrum tego całego zamieszania zwanego Ekstraklasą stadion przy Łazienkowskiej wskazało ok 70% jako ten na którym sędziowanie gospodarskie to norma... Jak mawiał klasyk Sory panowie z innych rejonów Polski, ale taki mamy klimat na Legii i w Warszawie... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Szybkie pytanko, zółte kartki po rundzie zasadniczej zostają i licznik bije dalej?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A dla mnie wczorajszy mecz Legii wcale nie był taki słaby. Niezłe tempo i kilka celnych strzałów z obu stron.
Oglądałem ostatnie 15 minut meczu pejsów i przecierałem oczy ze zdumienia. Wyglądali jak zbieranina chłopaków na podwórku. Jeśli tak zagrają z nami po stracie pierwszej bramki to o wynik jestem spokojny. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Co za cudowny dzień:
- złoto na olimpiadzie - żydy w plecy ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A gwiazdor silver03 potrafi interpretować czyjeś słowa, czy "umieranie za Pogoń" potraktował jako wyznanie miłości nowemu klubowi przez Małeckiego?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jak tam wielka Legia? Znowu całkowicie przypadkowo wygrała po karnym na siedem minut przed końcem meczu? Oczywiście to nie korupcja, to zwyczajnie tak się traktuje Legię
zupełnie bezinteresownie. Ale warsiawiaczki się cieszą bo 8 pkt przewagi jest. Niech jeszcze tylko Borski stanie na wysokości zadania ... A to, że potem w pucharach ośmieszają całą Polskę własnym kalectwem to cena wielkości Legii . Może ktoś wreszcie pokusi się o statystykę ile punktów krawaciarze zawdzięczają karnym z kapelusza? Musi to jednak być ktoś chory psychiczne, bo każdy zdrowy woli się oszukiwać. Nieprawdaż ...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.02.2014 o godz. 18:15.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Pozdro. EDIT: Pomyśl tak obiektywnie jak daleko nam już odleciała Legia, że ich 8 (!) punktów przewagi jest dla Ciebie powodem do śmiechu.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 15.02.2014 o godz. 18:09.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzieliśmy niedawno ten ich odlot w pucharach, gdy cała Polska zastanawiała się czy uda im się strzelić choć jedną bramkę w tylu rozegranych meczach. Raczej kupa śmiechu była.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Biorę w ciemno takie ośmieszanie się co roku w el. LM
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiadomo, stąd te karne z kapelusza.
A potem jak karnego braknie to w pięciu meczach w cyce do jaja... Ale w ...klasie "dominacja" ![]()
Pozdro. Legia na sędziowskich silnikach jeżeli już...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.02.2014 o godz. 19:27.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Legia - Górnik - karny na 1-1. Legia - Zagłebie - karny na 2-0. Legia - Korona - karny na 1-0. Lechia - Legia, karny na 1-0, karny na 2-0. (wiem, wiem, sędzia pewnie pomylił drużyny). Czyli w dwóch meczach karne pomogły ustawić Legii mecz, w jednym przeszkodziły. Faktycznie, co mecz to wał. Brawo detektywie. Szacunek za wykrywanie spisków. PS. Oczywiście nie oceniam ile z tych karnych było ewidentnych, a ile nie. Bo mi się nie chce. Pewnie liczyłeś, że nikt cie nie sprawdzi, a tutaj proszę. Szach mat.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 15.02.2014 o godz. 21:41.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Żydki nie dość,że w dupsko to wykartkowani Żydko,Steblecki a Szeliga kontuzja
![]() Prawidłowo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Takim problemem jest założyć sobie zeszyt/dokument pod tytułem "sędziowie walą w ciiula". Zapisać tam mecze Wisły, Legii i powiedzmy Amici i cały sezon notować co kolejkę - oczywiście jak najobiektywniej - w którym meczu sędzia odgwizdał karne z kapelusza, pokazywał głupie kartki, pomylił się o pół metra przy ocenie piłki autowej itp?
I by się przez sezon wyjaśniło czy naprawdę Legia jest tak forsowana czy tylko to takie złudzenie jako, że każdy zwraca na nich uwagę. Ale po co to robić skoro mogłoby to uciąć wszelkie pole manewru do szukania teorii spiskowych, do pieprzenia trzy po trzy i mówienia "te no tu coś śmierdzi ewidentnie". Jak śmierdzi to weźcieże to zacznijcie notować tak jak Wam mówię i po kilkudziesięciu kolejkach wyjdzie w miarę czarno na białym (problemem jest tutaj to, że można różnie oceniać pracę sędziowską) czy Legii pomagają bardzo czy średnio, czy może nam i Amice też nie raz pomogą. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Bo na ten moment to temat Ekstraklasa jest rozdupcony przez wieczne dyskusje pt. "czy sędziowie pomagają Legii?" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
A tak przy okazji, zapytam gości z Wa-wy, gdzież to są te akademickie brylanty w składzie nowego trenera
Przecież wasz trener to nie zarozumiały zagraniczniak i dlatego w Legii w ostatnim meczu grało tylko 3 Polaków. Gdzie Piechniczek i dlaczego media nie biją na alarm z tęsknoty za polską Legią , bo podobno stać Was na każdego, to i na Polaków tym bardziej ![]() A swoją drogą do dziś podziwiam wasz fenomen. Chyba żaden wasz piłkarz sprzedany w XXI wieku ( poza 1 bramkarzem, no może 2 ? ) nie odnalazł się nigdzie za zachodnią granicą ( wszyscy raczej poprzepadali jak kamienie na amen, bez względu, czy młody ze szkółki, czy stary z zaciągu) a zagranica i tak ciągle, słono łapie się na wasze pół produkty, opakowane w legendarne wręcz złotka, nieuchwytnej jak dotąd, jakości czy szkoleniowej tradycji ( ostatnio Furman) ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 18.02.2014 o godz. 12:35.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wystarczy spojrzeć na to jak wygląda po rocznikach udział młodych zawodników w kadrze Legii, którzy spędzili chociaż rok w akademii. 1995: Wandzel 1994: Kalinowski, Kurowski 1993: Mikita, Wienczatek 1992: Żyro, Efir, Mizgała, Kopczyński, Cichocki 1991: Jałocha, Łukasik |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Myślę,że nie zrozumiałeś do końca mojego przekazu. Ale dzięki za chęć rzeczowej rozmowy.
To normalne co napisałeś i ja także nie oczekuje, ani u was, ani u nas, czy w Polsce w ogóle, że ktoś nagle stworzy wylęgarnie samych "kogutów" piłkarskich, zdolnych wojować na zachodzie. Szokuje mnie po prostu trochę, że skauci zachodni, ciągle kogoś od Was wezmą, jakby nie sprawdzali, czy choć jeden w tym stuleciu z waszego klubu, zaistniał jako tako w tej zachodniej piłce. Nie śledzę waszych transferów aż tak dokładnie, ale jakoś nie mogłem sobie takich piłkarzy przypomnieć ( twoja personalna wyliczanka nie ma tu zastosowania) , podczas gdy u nas na szybko wyliczyłem ich sporo. Może coś u was pominąłem i zechcesz mnie poprawić, ale gdy konfrontuje tę, nazwijmy to : medialną propagandę o waszej rzekomej kużni piłkarskiej - z faktami i realiami, to aż się dziwię, że nikt dotąd nie zapoznał się z tymi faktami. Wiem, że powiesz o przyszłości i niezbędnym czasie na owoce waszych, póki co życzeniowych działań, ale ja też mam podobne życzenia i nadzieje z naszą młodzieżą i trudno polemizować, czyja życzeniowość jest większa Nie mniej jednak podziwiam waszą zdolność do sprawnego spławu tych , jakby tu nie przesadzić, przepłacanych przez zachód, waszych asów ( poza 2 bramkarzami).![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 18.02.2014 o godz. 19:19.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy mi się wydaje czy Borski podyktował karnego dla Wisły? Drozd? Żyjesz?
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hahaha wiedziałem że się warszawiaczki będą rzucać ...
W 60 minucie do końca meczu jest pół godziny, nie wspominając że niepodyktowanie tego karnego byłoby właśnie tym o co podejrzewałem Borskiego. Chłop się najwyraźniej nie spisał, dostanie pewnie niską notę od obserwatora i następnym razem się poprawi... Nie zmienia to faktu że widziałem Głowackiego asekurującego piłkę wychodzącą jak się okazało na róg dla Piasta. A po chwili po akcji Stilica wybita przez Piastunki za bramkę piłka była wprowadzana przez ich bramkarza. Takie dwie niewinne pomyłki, niby nic nie znaczące, ale zawodnik jak to widzi, Głowacki aż ukląkł, to sie zastanawia do czego taki ślepak może być jeszcze zdolny i traci koncentrację. Żeby przekręcić mecz nie potrzeba wcale karnych i czerwonych kartek... Choć te sa najefektywniejsze.
Ważne jak różna jest reakcja warszawiaczków na takie same sytuacje, Przepraszam gdzie tam takie same. Ewidentna ręka w 56 minucie jest porównywana do wątpliwej sytuacji na 7 minut przed końcem meczu. Śmiech na sali. A za dwa tygodnie jeden z drugim przypomni, że na Piaście "sędzia nam pomógł" . Jak znam życie przy okazji kolejnego karnego dla Legii w ostatnich minutach.ps. Ty rzeczywiście wierzysz, że ta liga jest czysta? ![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.02.2014 o godz. 11:02.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, no nie róbcie jaj i nie przekonujcie mnie do tego co jest jasne. Dajmy wypowiedzieć się Drozdowi, bo świat mu pękł
![]() ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie podyktował byś karnego kiedy gość ewidentnie zmienia kierunek lotu piłki w polu karnym i gdyby nie to to Brożek(?) byłby sam na sam ?
Meczu Legii nie oglądałem tylko czytałem niektóre opinie że karny troche dyskusyjny. Gołym okiem dyktowanie karnego w 56min a 82min coś tu mówi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli dyktowanie, bądź niedyktowanie karnych jest uzależnione od minuty meczu? Co to jakaś nowa doktryna?
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|