The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2013, 20:39
O Smudzie pisałem juz i z moją wypowiedzią zgodził się jeden z kibiców.

Dla mnie zagadką jest język. Słuchałem go po niemiecku i mniej więcej płynność jest podobna, ewidentnie mówienie wychodzi mu ciężko, co jednak nie ma znaczenia w szatni, tam się krzyczy, a błędy językowe to mało ważna sprawa. Jaka jest jego wiedza taktyczna? Jaka jest jego umiejętność DOBIERANIA zawodników?

Już przed EURO pewien bardzo blisko będący piłki działacz powiedział mi: Smuda mając zawodników umie sobie poradzić, ale dobierać ich i kupować nie umie.

W kadrze wg mnie nie zawiodła selekcja. Wybrał najlepszych. Zawiodła taktyka i zmiany. Nie można opierać taktyki na jedym zdaniu "piłka ma chodzić bach bach". Mnie to ogromnie dziwi do tej pory, że przez tyle tygodni wspólnych treningów, przebywania na tym boisku, rozmów, gestykulacji on nie przekazał im (jak mówił Lewandowski) jak MAJĄ GRAĆ ?!? To co mówił przez ten czas

Ale wracając do Smudy. Ta Czechosłowacja to lapsus straszny. 60 lat to nie stary wiek. To jakiś większy problem Pana Franciszka. Dziwi mnie to wszystko zwłaszcza, że jego żona ma doktorat.

Dla mnie idealnym kandydatem na takie budowanie byłby Dan Petrescu. Niech ma 2 lata i niech robi. Franciszek na polską ligę wystarczy, to jednak nie jest nieudacznik i trener zły. Zawsze będę go szanował za Widzew i Lecha w UEFIE. Za pozostałe epizody szacunku nie mam.

Nie mam też szacunku za to, że nie potrafi powiedzieć, że przegrał EURO.
Nie potrafię zrozumieć jak mógł z Czechami choćby nie zremisować. Nie potrafię zrozumieć jak mógł z Grecją nie wygrać.

to tyle przemyśleń. Życzę mu jak najlepiej. Niech Ci młodzi do Wisły przyjdą, licze jednak na 2-3 zawodników klasowych z za granicy.
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2013, 20:51
PeterSett napisał(a):Wyświetl post
O Smudzie pisałem juz i z moją wypowiedzią zgodził się jeden z kibiców.

Dla mnie zagadką jest język. Słuchałem go po niemiecku i mniej więcej płynność jest podobna, ewidentnie mówienie wychodzi mu ciężko, co jednak nie ma znaczenia w szatni, tam się krzyczy, a błędy językowe to mało ważna sprawa. Jaka jest jego wiedza taktyczna? Jaka jest jego umiejętność DOBIERANIA zawodników?

Już przed EURO pewien bardzo blisko będący piłki działacz powiedział mi: Smuda mając zawodników umie sobie poradzić, ale dobierać ich i kupować nie umie.

W kadrze wg mnie nie zawiodła selekcja. Wybrał najlepszych. Zawiodła taktyka i zmiany. Nie można opierać taktyki na jedym zdaniu "piłka ma chodzić bach bach". Mnie to ogromnie dziwi do tej pory, że przez tyle tygodni wspólnych treningów, przebywania na tym boisku, rozmów, gestykulacji on nie przekazał im (jak mówił Lewandowski) jak MAJĄ GRAĆ ?!? To co mówił przez ten czas

Ale wracając do Smudy. Ta Czechosłowacja to lapsus straszny. 60 lat to nie stary wiek. To jakiś większy problem Pana Franciszka. Dziwi mnie to wszystko zwłaszcza, że jego żona ma doktorat.

Dla mnie idealnym kandydatem na takie budowanie byłby Dan Petrescu. Niech ma 2 lata i niech robi. Franciszek na polską ligę wystarczy, to jednak nie jest nieudacznik i trener zły. Zawsze będę go szanował za Widzew i Lecha w UEFIE. Za pozostałe epizody szacunku nie mam.

Nie mam też szacunku za to, że nie potrafi powiedzieć, że przegrał EURO.
Nie potrafię zrozumieć jak mógł z Czechami choćby nie zremisować. Nie potrafię zrozumieć jak mógł z Grecją nie wygrać.

to tyle przemyśleń. Życzę mu jak najlepiej. Niech Ci młodzi do Wisły przyjdą, licze jednak na 2-3 zawodników klasowych z za granicy.
Obwinianie Smudy za całe zło na EURO to zupełne nieporozumienie, tak jak obwinianie tylko Kulawika za wyniki Wisly. Kiedy piłkarz mówi, że nie wie jak ma grać, to powinien przestać wykonywać ten zawód, bo dzieciaki bez trenera na podwórku wiedzą jak mają grać.

Lewandowski pewnie gdyby mógł to zmieniłby reprezentacje na Niemcy, bo aż w oczy kole w tej reprezentacji. Jak się przygotowywali to siedzieli cicho, tylko jak po dupsku dostali to storpedowali Smude. I teraz zrobią to samo z Fornalikiem... te łajzy bez ambicji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów