|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ile to było lat temu? Przypomnij proszę
Rozumiem, że chodzi Ci o nie zdobycie mistrzostwa i farciarski (oglądałem ten mecz) awans do LE kosztem słabiutkiej (była wtedy w kryzysie) Austrii? Zobacz sobie wyniki Kasperczaka za jego pierwszej kadencji w Wiśle ![]() Kasperczak na trenera Wisły! Smuda jest obecnie trenerem skompromitowanym. Takie brutalne fakty. Już samo to, że jedyna oferta jaką miał po Euro to spadkowicz z drugiej Bundesligi powinno niektórym dać do myślenia...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.06.2013 o godz. 12:58.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Przecież kolega go o to prosił, nie przekręcaj faktów. Tak samo Cupiał - tez kolega i też prosi.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
I mam nadzieję, że na tym skończą się analogie...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
No to cudownie, że ktoś w Legnicy chce budować wielką piłkę.
A to jest forum kibiców Wisły Kraków. Czternastokrotnego mistrza Polski. A osiem razy tytuł zdobywany był pod rządami Bogusława Cupiała. Może pan BC ma kiepską rękę do wyboru towarzystwa czy jest prostacki w swojej krótkowzrocznej filozofii prowadzenia klubu ale chyba ze wszystkich ludzi w Polsce- to on póki co wie najlepiej jak robić "wielką piłkę" ? Przynajmniej na skalę krajową. No więc Cupiał wybrał sobie Smudę. Oczywiście, jego wcześniejsze wybory nie były delikatnie mówiąc najlepsze, zwłaszcza z okresu ostatnich 2-3 lat. Powtórzę jednak - jest to forum kibiców a kibic niejako z definicji jest bardziej obserwatorem bardziej niż organem doradczym. Przynajmniej w naszym klubie. Jakich by tu, panie patrzal-lca, poważnych tonów i słów nie używać to logicznie rzecz biorąc dyskusja i tak nie będzie się różnić od wywodów dwóch pochmielonych Januszy w barze "U krystyny". Taka sama moc decyzyjna i znajomość szczegółów z wewnątrz klubu stojących za tą czy inną decyzją. Astrologia stosowana.
Ostatnio edytowane przez Baryl : 05.06.2013 o godz. 08:18.
![]()
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
|
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Czy wiadomo, kto obecnie jest dyrektorem sportowym w Wiśle? Bednarz, Kapka, czy jeszcze ktokolwiek inny? Nie wiadomo, kto odpowiada za pion sportowy tej drużyny, a ludzie marzą o budowaniu wielkiego klubu. Najpierw porządki, potem odbudowa. W przeciwnym wypadku to tylko brnięcie w mgłę. Uporządkowanie finansów, ustabilizowanie jej i uniezależnienie od tego, czy Cupiał dokapitalizuje Wisłę, czy też nie. Gdyby nie dodatkowe fundusze Wisła miałaby problem z licencją na ekstraklasę! To są fakty, które czym prędzej należy poukładać. Na to Smuda nie pomoże, zacznijmy więc od góry. Najpierw poważne budowa struktury, jasno określone cele, a następnie Smuda. Na ten problem zwracam uwagę, bo gdy ew. kurek zostanie zakręcony, a Cupiałowi znudzi się marnotrawienie pieniędzy, Wisła zostanie na lodzie. Mam nadzieję, że BC w końcu uzna, że znudziło mu się bawienie szpulką wełny. Wisła to nie klub towarzyski i kółko wzajemnej adoracji - to klub piłkarski. Skoro w Legnicy dało się uporządkować i budować, tak samo można to uczynić w Krk. Dopóki jednak Wisła jest hermetycznie zamknięta i obracają się tam ludzie z kółka żywego różańca nie ma co liczyć na szybką poprawę.
Ostatnio edytowane przez patrzal-lca : 05.06.2013 o godz. 10:02.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Mądrego przyjemnie posłuchać i poczytać, naprawdę. Ale w mądrości powinna zawierać się też jakaś pokora i głównie to chciałem ukazać swoim postem.
Wisła jest w rozsypce i może nawet nie trzeba być w OZPN a po prostu umieć zrzucić kibicowskie okulary i postarać się o bardziej obiektywne spojrzenie. To co napisałeś, jakkolwiek tajemniczo, pasuje do mojej tezy. Otóż jest ona taka, że jednak Wisła pod rządami BC to jednak relikt epoki, która mija. Mamy nową dekadę i ona będzie należeć do klubów budowanych ciut inaczej : http://www.weszlo.com/news/15002-Jar...lat_za_krotko_ Czy nawet ten przykład Miedźi, który przytaczasz. Jeśli to tak faktycznie wygląda no to złudzeń mam coraz mniej. Jedno trzeba właścicielowi TF oddać - kiedyś cała Polska go podziwiała. Dziś cała Polska uczy się na jego błędach. Nie jestem wielkim fanem Cupiała. Pisałem dlaczego w wątku o właścicielu. Sam pracuję w firmie z której szefo wyciska każdy grosz żeby mieć go teraz TERAZ TERAZ a nawet pół grosza nie jest poświęcane na rozwój firmy, inwestowanie w ludzi itd. U pana Cupiała widzę tę samą impulsywność i krótkowzroczność co mnie martwi. Tym niemniej uważam zatrudnienie Smudy za dobry ruch. Patrzę na Wisłę spokojnie. Nie potrzebuję MP 2013/14 za wszelką cenę. Wolę na starość kibicować europejskiemu średniakowi, wolę by poziom podnosił się systematycznie i był budowany na fundamentach, które nie pozwolą mu drastycznie opaść z dnia na dzień. Jaki w tym wszystkim sens zatrudniania Smudy? Bo jeśli optymistyczne zapowiedzi się nie sprawdzą (a tak naprawdę to cholera wie- zepsuty zegar też dwa razy dziennie pokazuje dobrą godzinę) to będzie to ostatnie tchnienie zarówno Dyzmy jak i BC. Innej drogi ku racjonalnej polityce nie widzę - jak przejście przez katharsis, odbicie się od dna. Dziadki inaczej nigdy nie ustąpią, dziadkom się musi po prostu znudzić. ![]()
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|