The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2013, 09:58
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Mógłbyś rozwinąć temat? Szczególnie interesuję mnie ten liberalny światopogląd i nie bezkrytyczna tolerancja.
Napiszę do z własnej perspektywy. Nie przeszkadza mi wspomniane multi-kulti, w którym nie ma dla mnie nic złego. Nie mam nic przeciwko czarnym, żółtym, przedstawicielom innych narodów w moim kraju. Problem zaczyna się kiedy jakaś grupa, podgrupa itp. zaczyna nadużywać gościnności mojego kraju, panoszyć się, czy uderzać w moją wolność osobistą. Tak jest z radykalnymi muzułmanami i tutaj wszelka tolerancja się kończy. Proste.

@Gwiaździsty,

Nie nazywałbym tych środowisk studenckimi, to zbyt duże uogólnienie. Natomiast rzeczywiście jest problem z udziałem tych środowisk w wyborach bo w Polsce mają do wyboru pseudo-liberalną i skompromitowaną PO, postkomunistyczne SLD lub cyrk spod znaku Palikota. Ci ludzie z tego powodu często w ogóle nie głosują.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 28.05.2013, 10:25
Arked napisał(a):Wyświetl post
Napiszę do z własnej perspektywy. Nie przeszkadza mi wspomniane multi-kulti, w którym nie ma dla mnie nic złego. Nie mam nic przeciwko czarnym, żółtym, przedstawicielom innych narodów w moim kraju. Problem zaczyna się kiedy jakaś grupa, podgrupa itp. zaczyna nadużywać gościnności mojego kraju, panoszyć się, czy uderzać w moją wolność osobistą. Tak jest z radykalnymi muzułmanami i tutaj wszelka tolerancja się kończy. Proste.
A jak rozgraniczasz status gościa od statusu gospodarza w społeczeństwie multi-kulti? Przecież "uderzać w Twoją wolność" może i gość, i gospodarz. A przypomnę, że w Anglii "panoszył się" jak najbardziej obywatel.

Chcąc nie chcąc włączasz dychotomię, wedle której suwerenem w naszym państwie jest naród bądź wszyscy jego obywatele.
Druga sprawa to zwiazki przyczynowo-skutkowe. Zgadzać się na multi kulti a zarazem wkur.wiać na to, że się "panoszą niegospodarze" to trochę tak, jakby hodować sobie trawnik w ogródku, nie pleniąc mchu i mleczy. Powodzenia.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.05.2013, 10:47
Arked napisał(a):Wyświetl post
A wiesz kiedy jakaś grupa zaczyna nadużywać gościnności kraju ? Wtedy jak zaczyna stawać się coraz wiekszą grupą.
Wtedy przestaje liczyć się z gospodarzami. Popytaj ludzi mieszkających z nimi na jednym osiedlu mieszkaniowym za granicą (oczywiście chodzi o inną rasę i kulturę). Najpierw jak są jednostkami na osiedlu np. domków jednorodzinnych to są mili i grzeczni, jak jest ich już trochę więcej to są już mniej mili i grzeczni , a jak zaczyna ich być tak 50 % na 50 % to .....biali się wyprowadzają do innej dzielnicy.
Tak wyglada multikulti w rzeczywistości a nie u teoretyków z prounijnych partyjek lansowanych przez postkomunistyczneh media.

Ci ludzie się nie asymilują tylko chcą wprowadzać swoje obyczaje w krajach, do których przyjechali. Pisąła o tym m.in. aktorka Brigitte Bardot, która miała dosyć zarzynania na ulicach francuskich miast baranów i kóz (chciałbyś takie widoki ogladać w Polsce razem z dziećmi ?).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów