|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Każda złotówka się liczy, każda złotówka, która nie jest założona, a wpłynie do kasy skraca ten okres. Prezes powiedział, że lepiej zakładać wariant pesymistyczny i mile się zaskoczyć. Jeżeli wszystko pójdzie tak jak trzeba to za rok Wisła będzie robić transfery gotówkowe ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
http://tsw.com.pl/news/Bednarz-W-pol...na-prosta-2581
Jacek Bednarz napisał(a):
I jeszcze - w obliczu ciągłego paplania Bednarza, że musimy spłacać długi po Basałaju, i potrwa to tak do połowy 2014 roku, pozwolę sobie przypomnieć słowa tego ostatniego: Bogdan Basałaj (przed APOELem) napisał(a):
Podsumowując - albo w końcu zobaczymy sprawozdanie finansowe klubu (dochody, wydatki - udokumentowane, z podziałem na pozycje) za każde z ostatnich minimum 3-4 lat, albo przez wiele lat będą solidne niejasności i podejrzenia. Nadmieniam, że jeśli jest tak jak mówi pan Bednarz, i budżet faktycznie został rozdmuchany przez Basałaja (wydatki ponad wpływy), to publikacja takich sprawozdań znacznie poprawiłaby wśród kibiców i w mediach akceptacje i zrozumienie bieżącej sytuacji klubu , a zatem byłaby bardzo uzasadniona i co najmniej wskazana. A skoro ta publikacja nie ma miejsca, no to chyba wszystko jasne jaka jest prawda.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 28.05.2013 o godz. 00:58.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
I Bogu dzięki. Jeszcze by naściągał Boninów, Zachorskich lub innych darmozjadów.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Że też Wam się chce to komentować
![]() Jak doszedłem do momentu: Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie chcę się czepiać, ale w tej wypowiedzi nie jest mowa o "Chrapku w pełnym biegu"
![]() ![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
Jest 2014, pensje poczyszczone, i co? Skad nagle bierzemy pieniadze na odbudowe - przy budzecie grubo ponizej 30 mln. pln - dlaczego akurat wlasnie wtedy? Glowa trafil w sedno, jestesmy w momencie kiedy mozna jeszcze zachowac marke klubu, kazdy kolejny dzien , miesiac rok bedzie sprawial ze staniemy sie jednym wsrod wielu, a potencjal bedzie bardzo ciezko odbudowac. Dlatego ze nie wiadomo za co go odbudowywac ale tez nie wiadomo jak. Narazie mamy plan oszczednosciowy i nic wiecej. Nikt jeszcze nie zbudowal potegi nie wydajac pieniedzy. Ba niezbudowal czego kolwiek, wiemy jak wyglada budowa beznakladowa w Polonii. To jest ten moment kiedy wlasciciel musi sie zdecydowac, stac mnie na finansowanie mistrza Polski czy tylko ligowego sredniaka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Gdyby uwzględnić scenariusz nieodległego zamiaru odejścia Cupiała, to przygotowania wyglądałyby chyba jak rzeczy na Wiśle wyglądają:
-kończy się umowa na stadion ( ma być od teraz tylko wypożyczanie na mecze). -biuro Wisły w Katowicach ( a co z pomieszczeniami strefy kibica i kasami ?) -zero inwestycji w jakąkolwiek infrastrukturę klubową lub w cokolwiek. -zapowiedź wyłącznie darmowych transferów, a kto sprawdzi ewentualnie gotoówkowy transfer płacony przez TF ( ciekawe dlaczego nie przez Wisłę ?) -Nawałka odpada podobno z założenia, Moskal chyba też a target Smuda wypuszczony na odmowę rzekomo przez kibiców lub ich trwałą dezaoprobatę wobec niego a to nie wróży nic dobrego i zero opcji zapasowej, poza czeskim śladem medialnym - gramy wyłącznie darmowymi i tanimi w obsłudze kopaczami oraz prawie darmową mlodzierzą, z którą słusznie czy nie - nikt nie chce podpisać zmian kontraktowych - budżet ma być zmniejszony drastycznie i nikt nie uwierzy, że nagle TF lub Cupiał ponownie go podwoją lub potroją, jeśli już teraz jakikolwiek transfer i kontrakt gotówkowy, rzekomo ma płacić TF - ogólnie nikt nie wie nic w klubie co jest grane i o co chodzi w przyszłości. Zero planu na teraz i potem. Chaos wszechobecny i zerowanie kosztów, jako jedyny plan zapowiadany. Jakby Basałaj z Holendrami byli ostatnim rzutem Cupiała na Wisłę w LM i wogóle także, a gdy się nie udało następuje wycofywanie się Cupiała z Wisły. Mitycznie obciąża się Holendrów winą za wszystko, a oni ostrzegają kibiców, mówiąc, że martwią się co będzie dalej z Wisłą Cupiała. Podobnie Basałaj apelował do kibiców o zachęcenie Cupiała do pozostania w Wiśle. Tak to niestety wygląda, no ale podobno fakty nie zawsze mówią prawdę ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 28.05.2013 o godz. 09:36.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Rozsądnie podchodząc do tematu - nie ważne jak będzie jutro, dziś nie stać. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Logicznie wszystko na to wskazuje, bedac kibicem jakis wewnetrzny imperatyw zmusza jednak do myślnia, a może..
Dodatkowo 10 mln. jakie wklada w klub mozna przejesc co sie dzieje obecne lub przynajmniej czesc tej sumy zainwestowac co daloby owoce w przyszlosci. Nie rozumiem kilku rzeczy: 1. Szuka sie sponsora ale takiego tip top, ale dlaczego nie mniejszego albo kilku mniejszych? Wszak 10 baniek + 1 PLN to jest o 1 PLN wiecej na dzialalnosc i co z tego ze nie odrazu 5 mln. 2. Smuda nie przyjdzie tu trenowac za darmo ba, dostanie konkretna kapuche, pytanie wiec po co placic kolo miliona za sezon trenerowi majac druzyne na srodek tabeli i nie przewidujac prawdziwych wzmocnien? Taki wydatek dla sredniaka jest bezzasadny. 3. Mowiac o tym, ze ciagle marzy o LM i zrobi wszystko aby to marzenie spelnic - publicznie - jest jak kolejna obietnica przelewu przez Króla. 4. Opiera klub na najtwardszym betonie, otacza sie ludzmi myslacymi kategoriami sprzed 2 dekad - to posrednio bije w wizerunek TF jako nowoczesnej firmy. 5. Mamy zagrac z Barcelona - to juz czysty Monthy Python w najlepszym wydaniu. Odpowiec na te pytania moze brzmiec: Bo taki ma kaprys. Ok, ale nawet kaprysy maja jakies podstwawy a ja poprostu nie widze tu kropli jakiejkolwiek logiki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Idąc od innej strony - podmiot który łoży najwięcej na klub powinien być na koszulkach. Jeśli kogoś nie stać na przebicie Telefoniki to trudno. Niech zainteresowany czeka na moment gdy: a) będzie mógł sobie na taki wydatek pozwolić b) Telefonika przestanie łożyć na obecnym poziomie. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Lukasz ale Herbalife jest sponsorem, wspierajacym klub, wlasciwie barterem. Bez nich poprostu nie bylo by odzywek, nie odczulibysmy ich braku.
Jesli ktos chce dac 1 pln za miejsce na koszulce to albo klub ma o ten 1 pln wiecej albo Cupial o ten 1 pln mniej wydaje. Klub/Cupiał=win/win. Jesli Szuka sie kogos kto wyda tyle samo lub wiecej niż TF to oznacza ze TF chce sie wycofac i szuka kogos na swoje miejsce. Czyli Cupiał nie chce aby Wisła miała wiecej pieniedzy a zeby jemu wiecej w kieszeni zostało przez nie finansowanie klubu. Sama rynkowa wartosc tej reklamy dl TF umowmy sie jest minimalna - nie odczuli by braku nazwy firmy na koszulce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chodzi mi o inną rzecz - wyrabianie sobie prestiżu na plecach Cupiała.
To tak jakby Red Bull sfinansował skok spadochronowy Felix'a Baumgartner'a i najlepsze miejsce reklamowe odsprzedał Hoop Coli. ![]()
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
W tym wypadku nie mozna tego tak rozpatrywac, Redbull sponsorujac sporty ekstremalne trafia dokladnie w swoj target - mlodych ludzi.
Wisła jest wizerunkowo trwale zwiazana z Cupiałem (TF). Inne logo na koszulce by tego nie zmienilo. Wisla dla TF nie jest nobilitacja a kula u nogi. (to hobby Cupiała). Reklama TF na koszulce trafia w proznie, gdyby jeszcze chodziło o występy zagraniczne... ale to w najblizszym czasie nie grozi. Wiec to robienie czegos na czyichs plecach mialo by miejsce gdyby na koszulkach widniało nazwisko Cupiał. Realnie nie widze sprzecznosci interesow. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
'Reklama TF na koszulce trafia w proznie,' vs. 'Wisła jest wizerunkowo trwale związana z Cupiałem (TF)' - chodzi mi o tą sprzeczność. Nie może jednocześnie trafiać w próżnię i związywać się. Albo wiążemy z Wisłą TF za 10 baniek albo wiążemy firmę X za 2 bańki + 8 Telefoniki. Cupiał wybiera opcje A. Kto bogatemu zabroni?
![]()
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Nie sprzecznosc. Chodzi mi o to, że mimo zwiazania z Wisła korzyści TF z reklamy na koszulkach są wątpliwe. Na klientach TF nie robi wrazenia, że jest sponsorem klubu.
Idealnym była by opcja Firma X 2 mln + 10 TF. Inaczej wszystko jedno od kogo bedzie te 10 baniek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Skandal wisi w powietrzu, budowa klubu minimalnym nakładem wszechobecna. Degrengolada utytułowanego klubu zdaje się nie mieć końca.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jaki skandal? Cupiał dał Cupiał odebrał, jego prawo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
IMHO Skupiasz się zbyt mocno na finansach, zapominając o profitach poza finansowych. ![]()
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Prestiż z jednej strony a z drugiej jak sie slyszy klopoty ze strony bankow.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2012
Offline |
|
|
może uda sie wyciągnąc kilku graczy z Polonii Warszawa? Będą za darmo, a i raczej nie będą mieli szokujących wymagań finansowych... Wzmocnienia niskim kosztem... bo niestety każdy w naszej sytuacji b ędzie wzmocnieniem...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Najlepiej jak byś go usunoł, tak będzie bezpieczniej. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Bednarz dziękuje Kulawikowi http://tsw.com.pl/news/Bednarz-Mozesz-byc-dumny-2594
na tej samej stronie podsumowanie pracy przez samego Kulawika |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kapka, legijny łysy wonsz i Franz. Ktoś ma nadzieję na poprawę w następnym sezonie? Nic tylko się pochlastać, ew. upić.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Nie wiem czy słyszeliście, ale Smokowski mówił coś dzisiaj o kupcu na Wisłe. Ponoć miały już odbyć się nawet dwie rozmowy na ten temat z Cupiałem, ale nie przyniosły rezultatów. Później Twarowski dodał coś o królu nawozów także nie wiem czy to prawda czy sobie jaja robili, ale Smokowski mówił to raczej poważnie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
A póżniej za miesiąc , dwa na stronie Weszło lub w Fakcie artykuł na całą stronę.
" JAK TO WISŁĘ OD CUPIAŁA KUPOWALIŚMY " O braku profesjonalizmu w Polskiej piłce pisz pan X i Y, podając się za przedstawiciela Rosyjskiego koncernu spotkaliśmy się z Właścicielem Wisły kraków Bogusławem Cupiałem. Na pierwszym spotkaniu sondowalismy możliwość kupna, na drugim spotkaniu dawaliśmy 10 000 000złotych, jak się okazało za nazwę klubu. Bo Wisła mimo wielu lat rządzenia w polskiej piłce nie ma nic co stanowi wartość. Tymczasem właściciel Wisły pan Cupiał................................ I tak dalej. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ja nie wierzę w jakiekolwiek kupowanie klubu w PL. Popatrzcie na Polonię - byli piłkarze, z których można było spokojnie spłacić długi i jeszcze by zostało, a jakoś sznureczka kupców nie zaobserwowano. Prawda jest taka, że nikt w naszym kraju w futbol inwestować nie chce. Przykłady Drzymały, WOjciechowskiego czy nawet teraz Cupiała mówią same za siebie..
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|