The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.04.2014, 09:34
^^ Smuda przecież sporo zarobił jaki selekcjoner, w Niemczech też nie pracował za frytki. Normalni ludzie nie przejadają wszystkiego co zarobią ale też inwestują i odkładają.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.04.2014, 09:37
Ale czy Smuda jest normalny?

Swego czasu wiele mówiło się o jego kłopotach finansowych, ale może rzeczywiście nie jest z nim tak źle. Acz, biorąc pod uwagę wychowawczy aspekt jego pracy, to wiedząc, że części z "jego" ludzi klub nie płaci, a także biorąc pod uwagę jego skamlenie o pieniądze od kibiców, to jednak ten moment nie jest najlepszy na zakup nowego auta.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 29.04.2014, 09:41
^^ Jak kupuje za swoje prywatnie zarobione pieniądze to jest tylko i wyłącznie jego prawa. Finansowanie klubu nie należy do jego obowiązków.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 29.04.2014, 11:08
Viper napisał(a):Wyświetl post
^^ Jak kupuje za swoje prywatnie zarobione pieniądze to jest tylko i wyłącznie jego prawa. Finansowanie klubu nie należy do jego obowiązków.
Ja to mu się dziwię dlaczego nie kupił sobie odrazu dwa. Ostatnie wyniki pokazują że szło się nawet i trzech Audiczek dorobić.

Cytat:
Jakby jeszcze chwalił się tym w mediach czy wrzucił zdjęcia z fotorelacją na stronę główną klubu. Jednak nic takiego nie miało miejsce a foto umieścił pracownik salonu.]
Smuda też jest w szoku. Myślał, że te fotki są do rodzinnego albumu pracownika, więc wyskoczył w trampkach, po drodze miał z warzywniaka a tutaj taka afera.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 29.04.2014 o godz. 11:13.
Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.04.2014, 09:47
Jest jeszcze coś takiego jak etyka, ale co prosty chłop z Lubowli może wiedzieć na ten temat. Teraz już wiadomo czego tak się wystraszył w ostatnich wywiadach, ze groził spakowaniem walizki . Już się przyzwyczaił do tych 60 tys./m a tu klapa.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 29.04.2014, 09:56
^^ a co jest nieetycznego w kupnie samochodu na jaki go stać za własne pieniądze?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.04.2014, 10:56
^^ a co jest nieetycznego w kupnie samochodu na jaki go stać za własne pieniądze?
Widać , ze jesteś podobnie ciosany co Smuda skoro nie rozumiesz. jakbyś czytał uważnie to ktoś wyżej już naprowadził na trop o co chodzi.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 29.04.2014, 10:00
Moment może niefortunny ale nie widzę w tym nic niezwykłego. Są to jego prywatne pieniądze i może je wydać na co chce. Poza tym auto pewnie w leasingu
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 29.04.2014, 11:03
To nie ma nic wspólnego z etyką. Sporo dzieci w tym kraju nie dojada to znaczy, że ja mam również nie dojadać czy jak mnie stać to mam prawo iść do restauracji?

Niestety w tym kraju mamy tendencje do ciągnięcia innych w dół. Ja mam 50 tys a sąsiad 100? to Polak będzie myślał nie o tym jak zarobić brakujące 50 tylko żeby sąsiadowi połowę ukradli. Smuda nie odpowiada za sytuacje finansową klubu ani innych pracowników. I nie ma nic nieetycznego, że kupił sobie samochód to jest jego prywatna sprawa.

Jakby jeszcze chwalił się tym w mediach czy wrzucił zdjęcia z fotorelacją na stronę główną klubu. Jednak nic takiego nie miało miejsce a foto umieścił pracownik salonu.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 29.04.2014, 11:13
^^ Aha, za ostatnie wyniki powinni mu wyczyści konta z jego kasy i zabrać dom.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.04.2014, 11:18
Zawsze mu możesz szyby myć i dywany trzepać
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 29.04.2014, 11:56
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Zawsze mu możesz szyby myć i dywany trzepać
Myślisz że taka obrotna z niego bestia? Z tego co widać , to dość często ostatnio trzepie Bednarzowi
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 29.04.2014, 12:04
No cóż lepiej trzepać mu dywan, niż chować koledze racę w d**pie.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 29.04.2014, 12:14
Nie mnie to oceniać. Najważniejsze że ty jesteś zadowolony.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 29.04.2014, 13:27
Chyba nie przemyślałeś do końca tego co napisałeś, zanim kliknąłeś wyślij odpowiedź
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.04.2014, 12:28
Viper montuj skład sobie podobnych, dogadaj się z kumplami Witka, po drodze zgranij matki z dziećmi i ruszajcie na odsiecz Bednarzowi zwiększając frekwencję przy R22. Na stadionie zaintonuj "Franek Smuda" itd. itp.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.04.2014, 14:54
Czyli Smuda jest winien temu, że kupił nowy samochód.

Leczcie się.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
PabloTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.04.2014, 16:06
dawno tu nie pisałem ale przytocze młodszym pewną anegdotę ...za pierwszym razem jak Pan Smuda prowadził nasz zespół rok 1999 akurat pracowałem wtedy w sprzedazy pamiątek na stadionie ( Kimsar) znajomosci jakies tam były....pierwszy sezon chyba 15 pkt.przewagi MP pewne....drugi sezon zaczynaja sie problemy...rozmawiam z naszym piłkarzem Darkiem M...zadaje pytanie co sie dzieje ze gracie tylko 20 min.....odpowiedz ...stary jestesmy zajechani.....minelo tyle lat......i......kilka dni temu pytanie do naszego piłkarza zagranicznego D.G....co sie dzieje ze tak gracie....odpowiedz ..nie mam siły jak i prawie wszyscy w zespole....nic sie nie zmieniło...to tak odemnie
wazne są tylko te dni na które czekamy"
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 29.04.2014, 17:21
PabloTS napisał(a):Wyświetl post
dawno tu nie pisałem ale przytocze młodszym pewną anegdotę ...za pierwszym razem jak Pan Smuda prowadził nasz zespół rok 1999 akurat pracowałem wtedy w sprzedazy pamiątek na stadionie ( Kimsar) znajomosci jakies tam były....pierwszy sezon chyba 15 pkt.przewagi MP pewne....drugi sezon zaczynaja sie problemy...rozmawiam z naszym piłkarzem Darkiem M...zadaje pytanie co sie dzieje ze gracie tylko 20 min.....odpowiedz ...stary jestesmy zajechani.....minelo tyle lat......i......kilka dni temu pytanie do naszego piłkarza zagranicznego D.G....co sie dzieje ze tak gracie....odpowiedz ..nie mam siły jak i prawie wszyscy w zespole....nic sie nie zmieniło...to tak odemnie

hmmm, kto to może być?

z tego co pamiętam to ten zagraniczny piłkarz DG sam prosił o dodatkowe treningi
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.04.2014, 16:48
Doskonale pamiętam jesień 1999 roku. To sprawiało przygnębiające wrażenie jak ktoś z takim końskim zdrowiem jak Kazek Węgrzyn ledwie powłóczył nogami. Reszta wyglądała podobnie. Pamiętam też ulgę jak wywalano Smudę. zawsze ten typ tak miał, że pierwsze przygotowania do rundy były jakby rozpoznawcze, a w następnej już przykręcał śrubę na maksa, aż gwint rozp...ło.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 29.04.2014, 17:21
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Doskonale pamiętam jesień 1999 roku. To sprawiało przygnębiające wrażenie jak ktoś z takim końskim zdrowiem jak Kazek Węgrzyn ledwie powłóczył nogami. Reszta wyglądała podobnie. Pamiętam też ulgę jak wywalano Smudę. zawsze ten typ tak miał, że pierwsze przygotowania do rundy były jakby rozpoznawcze, a w następnej już przykręcał śrubę na maksa, aż gwint rozp...ło.
Ostatnie zdanie pięknie podsumowuje Frania
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.04.2014, 09:50
No i dobrze. Jak dla mnie nigdy nie bedzie normalnie jak pilkarze po treningach beda plakac do kibicow, ze sa zajechani, a kibice beda takie zachowania akceptowac.
Jak dla mnie to mogli by biegac cale przygotowania po gorach bo zeby sie nauczyli grac w pilke to i tak juz jest za pozno - dawniej tak bylo i przynajmniej nie bylo wstyd w Europie.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 30.04.2014, 09:59
Dawniej, to nie było obecnej techniki, możliwości kontroli organizmów piłkarzy, ustalania progów wytrzymałości dla każdego zawodnika z osobna... Ciężkie treningi są podstawą, ale muszą być zindywidualizowane. Inaczej masz jak u Frania, co to się właśnie zatrzymał w dawnych czasach.
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Od: 04.2013

Stary 11.05.2014, 10:54
Następny prezes (bo Franciszek nie będzie pracował u nas do końca życia), który zatrudni Smudę w swoim klubie będzie frajerem.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.05.2014, 14:16
Po meczu z Gornikiem zal mi troche tego Smudy, chlop mysli, glowi sie jak tu to wszystko poskladac, udaje mu sie to w miare druzyna gra ladnie, mimo ze musi sie zmusic i wystawic w skladzie amatora typu Czekaj...mimo tego druzyna gra strzela bramki, a pozniej kontuzje i co ten chlop ma zrobic? Pada Pawel Smuda patrzy na lawke i mysli omg przeciez nie mam juz napastnikow...ale zaraz przypomina sobie ze ma jeszcze Pilkarza co potrafi prosto kopnac pilke...Gargula wchodz!!! Krzyczy Franek... zachwile pada Chrapek...Smuda znowu patrzy na lawke a tu co Brak pilkarzy sami amatorzy na poziomie ligi okregowej.. no ale coz wchodzi Nalepa, a domiar zlego kolejna kontuzja, Sarki ktory sezon nie mial najlepszy w tym meczu gral dobrze a tu pech kontuzja... i co ma zrobic Franek? A no siega po kolejnego "pilkarza" z ligi juniorskiej ktory na 5 kontaktow z pilka 10 razy ja stracil...

Dlatego nie ma sensu jechac po Smudzie, bo bez zawodnikow nawet Murinho nic by nie zdzialal.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 24.05.2014, 14:20
dzollo napisał(a):Wyświetl post
Po meczu z Gornikiem zal mi troche tego Smudy, chlop mysli, glowi sie jak tu to wszystko poskladac, udaje mu sie to w miare druzyna gra ladnie, mimo ze musi sie zmusic i wystawic w skladzie amatora typu Czekaj...mimo tego druzyna gra strzela bramki, a pozniej kontuzje i co ten chlop ma zrobic? Pada Pawel Smuda patrzy na lawke i mysli omg przeciez nie mam juz napastnikow...ale zaraz przypomina sobie ze ma jeszcze Pilkarza co potrafi prosto kopnac pilke...Gargula wchodz!!! Krzyczy Franek... zachwile pada Chrapek...Smuda znowu patrzy na lawke a tu co Brak pilkarzy sami amatorzy na poziomie ligi okregowej.. no ale coz wchodzi Nalepa, a domiar zlego kolejna kontuzja, Sarki ktory sezon nie mial najlepszy w tym meczu gral dobrze a tu pech kontuzja... i co ma zrobic Franek? A no siega po kolejnego "pilkarza" z ligi juniorskiej ktory na 5 kontaktow z pilka 10 razy ja stracil...

Dlatego nie ma sensu jechac po Smudzie, bo bez zawodnikow nawet Murinho nic by nie zdzialal.
He, he, he, tłumacz tak sobie dalej, a w tabeli ostatnie miejsce na wiosnę. Napewno przez Czekaja

Pozostałych 15 wyżej od nas ma reelqcyjne skłądy np. Widzew, czy Lubin nie wspominajac o PBB, parchach itd.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.05.2014, 14:57
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
He, he, he, tłumacz tak sobie dalej, a w tabeli ostatnie miejsce na wiosnę. Napewno przez Czekaja

Pozostałych 15 wyżej od nas ma reelqcyjne skłądy np. Widzew, czy Lubin nie wspominajac o PBB, parchach itd.
W ostatnim czasie Czekaj w skladzie to gwarancja 2 bramek w plecy, nie jestesmy na tyle silni by strzelac po 5 goli w kazdym meczu.

Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
kto mu kazal pozbywac sie Sobolewskiego czy Chaveza ? Za Chaveza chyba ciagle musza czesc kontraktu placic a Sobol niemial takich znoiwu duzych wymagan finansowych.. no ale skoro bednarz powiedzial ze tniemy koszty a Smuda to przyklepal to niema teraz mozliwosci zrzucania calej odpowiedzialnosci na brak lawki.. on sam ja uszczuplil..
Tu raczej pretensje do Bednarza, to on dysponuje kasa a reczej jej brakiem, Smudzie zostaje jedynie przytaknac glowa i pogodzic sie ze stanem finansowym klubu.

63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
A Smuda to już .......i jak potlucazony...
Po każdym meczu: :bylibyśmy ,mielibysmy ,wygralibyśmy ,strzelilibyśmy.....byśmy,bysmy i byśmy....wroc Franciszku do czasu teraźniejszego....
A co bys powiedzial na jego miejscu?
Ma powiedziec w prost ze z AMATORAMI typu Czekaj, Nalepa (sory chlopaki jesli czasami przegladacie to forum to bez obrazy ale taka jest prawda i waszych mozliwosciach - kazdy chcialby byc pilkarzem ale nie kazdy sie do tego nadaje, ja naprzyklad nie i dlatego gram w okregowce, wam tez to polecam a na zycie trzeba bedzie zarabiac inaczej i zabrac do pracy fizycznej a fizycznie wygladacie niezle wiec na budowe mysle sie zalapiecie) i reszta tej bandy mozemy sie cieszyc ze za rok dalej bedziemy w Ekstraklasie?
Ostatnio edytowane przez dzollo : 24.05.2014 o godz. 15:08.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 24.05.2014, 14:49
dzollo napisał(a):Wyświetl post

kto mu kazal pozbywac sie Sobolewskiego czy Chaveza ? Za Chaveza chyba ciagle musza czesc kontraktu placic a Sobol niemial takich znoiwu duzych wymagan finansowych.. no ale skoro bednarz powiedzial ze tniemy koszty a Smuda to przyklepal to niema teraz mozliwosci zrzucania calej odpowiedzialnosci na brak lawki.. on sam ja uszczuplil..
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 24.05.2014, 15:19
Ja rozumiem ze reka reke myje ale jesli Smuda potrzebowal np Chaveza i zrezygnowal z niego bo bednarz tak powiedzial to jest tez wina Smudy.. co on ostatnio w mediach o bednarzu gadal ? Mlody, zdolny prezes ?

Prezes Bednarz walczy, a to jest zdolny chłopak. Fajnie to pozbierał, że dostaliśmy licencję na grę w Ekstraklasie i to jest duży plus, bo w ubiegłym roku też były z tym problemy. A jednak daje sobie radę, więc trzeba powiedzieć, że Jacek Bednarz wyrasta na solidnego prezesa.

Smuda + Bednarz out i niech mlodzi typu Zajac sie ogrywaja..
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
konik28
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 24.05.2014, 18:47. krótka ławka
No niestety ale to prawda zabiło nas to ze nie ma klasowych zamienników. Zszedł Brożek i Chaplin i lipa taka jest prawda .Sarki I tak jest słaby zaczął się starać jak dowiedział się ze Niemcy go chcą takim mówimy dowidzenia .Przyjdzie Jankowski I Plizga z broziem może być niezły duet bo on to jest raczej cofnięcie napastnikiem.Nalezy pamiętać że mate sporo asyst.Plizga będzie wymiatal na prawym skrzydle a stilicia cofnąć do srodka w miejsce Chrapka. I jazda biała gwiazda
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów