|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
To już pewne właśnie odbiliśmy sie od dna i to konkretnie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Smuda to archetypowy trener na czas przejściowy. Jego pomysł na prowadzenie zespołu najczęściej wypala się po około dwóch latach i od tego momentu gra siada, aż do przyjścia nowego szkoleniowca, przy którym zespół odzyskuje radość z gry w piłkę. Normą są też słabe wiosny po wypracowaniu jesienią dobrej pozycji w lidze. Czas pokaże jak to będzie wyglądało tym razem.
Franz na fali, będąc w dobrej formie, to ligowa czołówka trenerów. Patrząc na ostatnie mecze Wisły wierzę, że on może w Krakowie na ten poziom wrócić, choć wciąż czuję że i tak będę naprawdę zaskoczony jeśli w tym sezonie, tą kadrą, ugramy coś więcej niż bezpieczny środek tabeli. Skoro trudno ocenić o co będziemy grali w tym sezonie, nie widzę większego sensu w wybieganiu myślami w dalszą przyszłość. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Heh, pomyliłem się o kilka miesięcy. Tym razem raczej potrzeba było trochę mniej niż dwa lata. Obym trafił z tym "odzyskaniem radości".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
dzisiejszy mecz to prawdziwy bodziec, piłkarze pokazali ambicje i determinacje, bo już długo mówiło się o tym że z Lechem tylko zwycięstwo, dość remisów i wielkiego pecha i udowodnili to bardzo dobrze. To było to czego najbardziej teraz potrzebowali, kibicowska brać też stanęła na wysokości zadania, ja niestety byłem w pracy i minęło mnie to miłe wydarzenie, ale z relacji kumpli aż się łezka w oku kręciła
)![]()
"Każdy ma w życiu swoje Westerplatte"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
To teraz mam satysfakcje po tym jak broniłem Smudy po przyjsciu na prawde z kadra moze nie najlepiej mu poszło ale z klubami nadal potrafi sobie niezle radzic. W sumie racja, ze w Ratyzbonie i tak by nic nie zdziałał z tymi pilkarzami jakich miał a u Nas przy Nim nawet Gargulec gra na najwyzszym poziomie. Ciekaw jestem teraz miny Tomaszewskiego co zyczył Wisle spadku z uwagi na Smude - pewnie mu teraz głupio
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 26.08.2013 o godz. 00:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Nie tak dawno mielismy ogromne problemy z bocznymi obracami ..... a teraz mamy jednych z najlepszych ?
Smuda chyba wie co robi . ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Trzeba pohamować zbytni hura-optymizm, ale po wczorajszym meczu można uznać, że na stałe jakiś progres nastąpił. Oby to się nadal rozwijało w dobrym kierunku, to z pozycji szarej myszki będziemy mogli nieźle namieszać w naszej kopanej lidze.
Niesamowicie podoba mi się energia Smudy którą zaraża cały zespół, u niego trzeba być naładowanym jak baterie Energizer, inaczej nie ma sie czego szukać - vide Sarki. Może z tej mąki będzie jakiś dobry chleb. A co najważniejsze: Przy takim zaangażowaniu, należy wymagać jeszcze większego w meczu derbowym. I miejmy gorącą nadzieję, że tak będzie i pokażemy dobitnie koleżance zza Błoń gdzie jej miejsce jest, a derby blisko bo tylko 2 kolejki nas dzielą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No dobra, jednak okazało się, że Smuda > Kulawik, Probierz, etc.
Pierwsza lepsza poukładana i zmotywowana drużyna zje nasz radosny futbol na śniadanie, ale póki co cieszmy się, bo fajnie to wygląda. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie mówię o lidze. Ale gdzieś tam chyba nam wszystkim marzą się te puchary. Czy to w tym sezonie realne? Przy odrobinie szczęścia - czemu nie? Skoro mógł Piast, to my tym bardziej. A tam czeka nas w....... od pierwszego lepszego rywala.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
A to czemu? Gra wygląda lepiej niż za Maskanta.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wizualnie napewno.
Obecnie prezentujemy radosny futbol dziie ambicja z minimalną techniką daje wrazenie fajnej i ofensywnej gry, kibice to lubią. Smuda w przeciwienstwie do Probierza czy Kulawika gra bez presji o ligowe miejsce, wiec wiedząc że nie ma wykonawców tiki-taki po porostu daje się chłopakom wyszaleć. Nie popełnia błędów poprzedników, nie skupia się na dominacji środka pola a przede wszystkim nie próbuje wpajać czegoś o czym nie ma zielonego pojęcia. Jakościowo wciąż nam wiele brakuje do jedenastki Maaskanta która prezentowała diametralnie odmienny styl. Gra opierała się na dwóch defensywnych a których na próżno obecnie szukać w jedenastce Franza dlatego ma się troszeczkę złudne wrażenia estetyczne. Napewno idzie to wszystko w dobrym kierunku i przy stopniowym wzmacnianiu druzyny filozofia Smudy może nabierać rumieńców. Przy ogólnie przyjętym trendy grania na zero z tyłu coś co niby odeszło już do lamusa może okazać się w przyszłości naszym największym atutem i stanowić o sile naszej druzyny.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 26.08.2013 o godz. 14:51.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Wiadomo że takim składem nie podbiliśmy Europy bez konkretnych wzmocnień... nie ma co patrzyć w tak odległą przyszłość.
![]()
You'll Never Walk Alone!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Przed startem ligi wieszczyłem że dziś będzie prezentacja nowego trenera.
Z wielką radością mogę powiedzieć że się myliłem. Szczerze nie wiem czemu to tak dobrze funkcjonuje, nie powinno ale działa. Bardzo dużo daje Brożek, kolejny "przegrany". Do przegranej drużyny dodaliśmy przegranego trenera, zabraliśmy mu wydawało się ważnych zawodników, daliśmy młodych którzy ponoć nie potrafią, doprawiliśmy "przegranym" napastnikiem i jesteśmy w czubie tabeli. Jak po pierwszych meczach mogłem mówić fart ( Górnik, Korona) tak wczoraj zagraliśmy koncert, z pełną kontrolą tego co się działo... Nie ogarniam. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Wyniki wydaja się być irracjonalne w stosunku do tego co się dzieje w klubie. Smuda miał gwarantować folklor a tymczasem robi przyzwoitą robotę 'za pół ceny'. Z taką gra spadek nam nie grozi i możemy namieszać w grupie mistrzowskiej. Tak się zastanawiam - może faktycznie istnieje zasada 'parchatej doli' i taka nasza karma zawsze być 'wyżej'? Innego wytłumaczenia na obecna chwile nie mam. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dlatego...wszyscy do Szczecina !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Przecież to jest bardzo proste.
1. Graliśmy rok bez trenera, w końcu takowego zatrudniono. Jaki by nie był, zawsze ustawiał drużyny do pionu, przynajmniej na początku. 2. Pozbyto się przepłacanych obcokrajówców, którzy nawet jeśli z definicji nie mieli bumelancko-emeryckiego nastawienia, to po przeanalizowaniu sytuacji w klubie i długości kontraktów odbębniali co tydzień pańszczyznę, generując długi w klubie. 3. Nasza młodzież oraz pozostający w zespole zawodnicy wyszydzani na tym forum (Bunoza, Jovanović, Burliga, Garguła) jednak potrafią *przynajmniej* walczyć od początku do końca meczu, przy założeniu że ktoś im powie jak i po co biegać. i 4 - spajający wsystkie powyższe - POLSKA EKSTRAKLASA. Przecież tutaj gra (co gorsza nie najgorzej) Cracovia, typowanie wyników to kompletna loteria, a rok temu wicemistrzem została zbieranina no name'ów z Waldkiem na ławce. Nie zaskoczy mnie ani nasze podium, ani pechowe ześliźnięcie się do dolnej ósemki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Dobry trener potrafi wycisnąc z piłkarzy to co najlepsze. Przecież nie tak dawno wiele dalibyśmy aby pozbyc się Garguły,Bunozy czy Burligi,a teraz to przecież wiodące postacie naszego zespołu.Smuda potrafi pociągnąc za sobą piłkarzy i zarazic ich ambicją,wolą walki oraz w końcu jakimś pomysłem na gre. Nareszcie nie można nikomu zarzucic tego,że nie jest godny reprezentowac koszulki z Białą Gwiazdą - możemy byc dumni z drużyny która nas obecnie reprezentuje i bez wyrzutów sumienia śpiewac "Czy wygrywasz czy nie...". A tym co tu już wyrokują że z pierwszym lepszym zespołem w Europie dostaniemy manto przypomne że dwa miesiące temu prorokowaliście że spadniemy z ligi a Smuda to najgorsze co nas spotkało. Proponuje wam wziąśc na wstrzymanie z wyrokowaniem i przewidywaniem przyszłości a zając się tym czym powinniśmy wszyscy,czyli kibicowaniem naszej ambitnie grającej drużynie w każdym meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Smuda faktycznie wyciska z tych grajków wszystkie pokłady ambicji i waleczności. I to na ligę wystarcza. Oceniając Smudę jako trenera, zawsze pisałem, że jego praca może na TME wystarczyć. Jednak to nie z pierwszym lepszym zespołem w Europie, tak układana przez Smudę Wisła przegra, ale z pierwszym lepszym zespołem z TME, który zagra konsekwentnie, taktycznie zamykając grę w drugiej linii wysokim presingiem. Oczywiście, na razie cieszę się i z gry i z wyników. Co więcej, uważam, że to Smuda jest najlepsza opcją na Bednarzowy projekt zaciskania pasa, gdy tanimi piłkarzami możemy wrócić do czołowki ligi i zbudowac podwaliny pod silną ekipe prowadzoną w przyszłości przez profesjonalnego trenera z umiejętnościami wyniesionymi nie z polskiej ligi, ale ze szkoleń na poziomie europejskim. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Zgadzam się w 100%. Sama oczywistość. To jasne, że Wisła w końcu przegra i oczywiste jest, że teraz byle kto i byle jak nas nie ogra. Ten ktoś musi zagrać konsekwentnie, taktycznie zamykając grę w drugiej linii wysokim presingiem. Z pewnością tą nastąpi, aczkolwiek przy naszej dobrej dyspozycji mało kto dostąpi tej satysfakcji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Spróbuj tak: Zastanów się, w jakiej podłej sytuacji jesteśmy, z wąskim składem w którym grają zblazowane wypalone gwiazdeczki wsparte szrotem 3 kategorii, skreślonym przez wszystkich trenerem szarlatanem, prezesem legionistą konsekwentnie działającym na szkodę klubu i właścicielem który wyprzedaje ostatnie rodowe srebra przed ucieczką. Właściwie już spadliśmy i cała Polska z niecierpliwością czeka jak znienawidzony hegemon upada i stacza się do pierwszej ligi. Przypomina ci to coś? To tylko kilka kolejek temu. A potem idź na mecz. Podziwiaj ambicję i walkę piłkarzy. Zaangażowanie trenera. Niedowierzanie, frustrację i powoli pojawiający się respekt i obawę w oczach przeciwników i znafcóf. I czekaj. Nie wybiegaj za daleko. Nie planuj. Są od tego mądrzejsi od Ciebie. Udowodnili to w kilka ostatnich miesięcy poprzez niepopularne ale konsekwentne decyzje udało im się ulepić coś z niczego. No i ciesz się Wisła znów gra walczy i wygrywa czego jeszcze chcesz? |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
w każdym razie nie tak ambitnej gry Wisełki. Ale mi się udało być i bardzo się z tego cieszę, choć teraz pozdrawiam forumowiczów ze słonecznej Turcji Edit by WISŁAZWE: Bardzo proszę używać opcji ''edytuj'' aby dopisać kilka linijek do posta a nie tworzyć nowego.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 29.08.2013 o godz. 10:01.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Każdy nadawał na Smudę w swoim czasie , no może nawet i 90% kibiców Wisły ( w tym ja ) . Z czasem każdy się w pewien sposób przekonywał do tego że jego metody pracy mogą dać rezultaty . Jest to całkowicie normalne . Po Euro oraz pracy w Niemczech był skompromitowany i każda ( nawet nieuzasadniona ) krytyka była na porządku dziennym . teraz natomiast nie zaciemniajmy rzeczywistości , skoro wystarczy wejść an pierwsze strony tematu i przeczytać : "Po co zatrudniać trenera? Weźcie od razu Fryzjera!" "Cupiała cyrk, to i Cupiała będą małpy. Tylko Wisły szkoda. Jak można być tak niereformowalnym?" ja tam z tych słów nie bardzo widzę ową "wiarę że jego praca na TME wystarczyć" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Smuda potrafi wpoić waleczną i odważną grę, zwłaszcza prostopadłą piłką, co w naszej lidze rozkłada każdego. Jest to poziom zdolnego juniora, który nie boi się zaryzykować. W ligach gdzie taka gra jest codziennością nawet dla outsiderów formacje obronne mają wypracowane antidotum i tak jak kuchenki Brożkowi i Gargule nie dadzą się zrobić. Jednak nasza liga to głęboka d... i taka gra jak wczoraj wystarcza z nawiązką. Smuda potrafi jej nauczyć, czyli przekonać grajków, że potrafią. Zagrać kilka podań z pierwszej, czy prostopadłą między dwóch obrońców.
W kadrze Smuda miał pewnie najmniej do powiedzenia, co w jakimś stopniu go usprawiedliwia .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
proponuje wszystkim przejrzenie raz jeszcze tego tematu od 1 strony. Wtedy chociaz niektorzy będa mieli świadomośc z kim rozmawiaja....
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Czy ja wiem, czy Smuda jest dobry tylko na TME? Przecież z Lechem awansował z grupy LE... Wiem, inne składy itd. ale przy ząłożeniu, ze drużyna zostanie dobrze wzmocniona... No cóż, nie chcę fantazjować, bo dopiero 5 kolejka za nami. Najważniejsze, to zeby budować drużynę małymi krokami. W jedno okienko to się nie uda, dlatego mam nadzieję, że te 3/4 okienka spokoju dla Smudy to nie tylko rzucanie słów na wiatr.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Płacze na forum parchatovi po naszej wygranej nad amicą utwierdzają mnie w tym że jest dobrze. Może nie idealnie, ale dobrze. Zakompleksieni z Kałuży liczyli na to, na co niektórzy dziennikarze (i o zgrozo kilku kibiców Wisły) czyli całkowity rozkład Wisły i spadek. A tu taki pech.... Wisła się odradza i wygrywa
Smuda podpisał kontrakt na 3 lata i jeśli wszystko pójdzie dobrze to pod koniec tego czasu zostawi Wisłę gotową do gry w pucharach a wcześniej powalczy o podium. Ale jeszcze nie w tym sezonie, chyba że mikołaj z Myślenic coś sypnie. Ale to raczej bajka dla dzieci. Tak czy owak idziemy do przodu ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Szkoda że prawdziwi kibice nie sypią kasą dla klubu... 18,5 tyś na takim meczu to WSTYD !!!!!!!!
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|