|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Miłosz, chłopie - dałbyś spokój. Nie leczę żadnych kompleksów tylko napisałeś piramidalną bzdurę, niczym spięty gimnazjalista, któremu nie wyszło, podgryzasz nas na każdym kroku więc co jakiś czas trzeba Ci pisanie bredni wytknąć, byś się za bardzo nie rozpędził.
(tak, wiem - znowu dostane na pw info, że nie ma sensu z nim dyskutować - ale ja to lubię ).Ale jeśli chcesz to dorzućmy do poprzednich ustaleń, że w naszej lidze liczy się tylko Wielka Wisła i ewentualnie Wielki Górnik. Potem Ruch i koniec. Wykreśl nas. Jeżeli uleczy to Twoje niepowodzenia to dla mnie nie ma problemu. Jesteśmy najgorszym mistrzem w historii i już. Cały sezon kopaliśmy się po czołach, a Wisła Maaskanta by nas zjadła na śniadanko. Aż dziw bierze, że nie wyciągnęła wtedy dubletu. W pucharze polski też jesteśmy najgorsi, raz przegraliśmy z rezerwami Zagłębia Lubin 1-2. Gorszych nie ma ![]() I już. A teraz może.... pogadamy o teraźniejszości? Nie wątpię, że w Twojej ocenie rokujecie lepiej od nas. O prawdziwych kompleksach zaś to świadczy to, że Ciebie nigdy nie byłoby stać na taki tekst jakim ja określiłem pracę Maaskanta w jego mistrzowskim sezonie. Napisałem, że to co osiągnął to sztuka i zasługuje na szacunek. Ty byłbyś w stanie docenić Górnik Zabrze, Ruch Chorzów, może nawet Lecha. Ale złą, wredną, Legię nigdy. Przecież każdy to widzi ![]() Kończę temat. Nie chce zostać posądzony o rozmywanie. Zachowuję sobie jedynie prawo do weryfikowania kolejnych podszczypywań skierowanych w stronę mojego Klubu.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 24.06.2013 o godz. 00:17.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Smuda ma super osiągnięcia ligowe ? Bez przesady. 3 mistrzostwa z bardzo mocnymi drużynami. W XXI wieku nic już nie osiągnął, pomimo prowadzenia równie silnych drużyn jak Legia, czy fuzja mocnej Amiki i niezłego Lecha.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Na forum Wisły o godz. 00:57, a edytowane o godz. 01:17 ..kto !? , kibic .. L … (!?)
Zaglądam na stronkę Wisły Kraków i kogo widzę, a tego samego nieszczęśnika z Legii, chłopie co Ty tu robisz ? Do dziewięciu zliczyć nie potrafisz tylko wymyśliłeś sobie większą liczbę tytułów niż Twój klub zdobył (okay zdobył ich, nie 9, a np. .15 (!) zadowolony !?) i tak jest z całą Twoja pokręconą logiką, a raczej z jej brakiem. Wymieniasz ile to punktów , ile bramek zdobyła Twoja drużyna, słuchaj ..zmartwię Cie , ale nikogo to tu nie obchodzi. Tytuły mistrzowskie Ruchu, Górnika, Wisły i Legii podałem w stanie faktycznym więc o co biega !? Osiągnięcia Legii doceniam, czyli 1/2 PE z czasów Deyny, ale podobne miał Widzew co pamiętam z autopsji, a za największe osiągnięcie uważam finał w PZP Górnika i jego dominację w polskiej lidze i moja rada nie przypisuj swoich cech innym bo wszystko co mi zarzucasz idealnie , wręcz literalnie pasuje do Ciebie. Zachowujesz się dokładnie jak „spięty gimnazjalista, piszesz „piramidalny bzdury” i oczywiście „brednie”, swoją drogą bez podobnych inwektyw pisać jak rozumiem nie umiesz.. Zaś to co będzie za kilka lat, doprawdy nikt nie wie. Dziwnym trafem jednak zawsze sukces Legii powoduje obecność jej kibiców .. na forum Wisły ..dziwne to prawda !?! Skoro nie odwrotnie to jednak jakieś kompleksy, tak to interpretuję. Tyle odpowiedzi w sprawie która nijak nie łączy się z tematem tej strony forum. PS. A Legii gratuluję IX tytułów MP, bo to dużo więcej niż nasze marne XIII .
Ostatnio edytowane przez milosz : 24.06.2013 o godz. 01:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Jedyne życzenie jakie mam do Smudy to aby dał grać Stolarskiemu i Urydze. Sprzedać natomiast Bunozę który w tej chwili jest bezużyteczny, chociaż jako jedyny z obrońców umie fajnie wyprowadzić piłkę to LO mamy zajęte a na środku jest Głowacki-Jovanovic(to jest jego pozycja!)-Uryga-Czekaj-Nalepa z Bunozą 6 ŚO co jest wynikiem aż nadto a wolałbym aby grał taki Nalepa niż Bunoza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Tak, będą transfery, nawet już jeden mamy za sobą oraz testujemy kilku graczy. Chodzi tutaj jednak o jakość tych transferów. Można oczywiście uzupełniać braki w składzie testowanymi piłkarzami z afryki czy IV ligi Niemieckiej i liczyć, że któryś odpali. Tylko, że braki w składzie dotyczą piłkarzy rezerwowych, którzy głownie trenują i czekają na okazje. Tutaj mamy budowę podstaw drużyny, jej kręgosłupa a tego nie da się stworzyć na łapance w afryce czy sprowadzaniu "młodych i zdolnych" po znajomości. Jak nie nastąpią przynajmniej dwa transfery gotówkowe (pomocnik na miejsce Sobola, najlepiej taki co umie zagrać do przodu oraz napastnik) to jesteśmy w czarnej D.. Z takim składem jak mamy teraz nawet najlepszy trener nie pomorze i kwestia umiejętności Smudy ma tu drugie znaczenie.
Gdyby nasz klub posiadał chociaż bardzo dobrą infrastrukturę treningową oraz szeroki sztab trenerów to można by liczyć na szybki rozwój tych graczy czy eliminacje braków. Jednak każdy wie, jak obecnie wygląda sytuacja w klubie. Panowie zejdźcie na ziemie. Kolejny sezon na zasadzie "jakoś to będzie" doprowadzi do katastrofy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Calkiem, calkiem tylko na pierwszej i ostatniej pozycji przydaliby sie jacys konkretniejsi zawodnicy.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
jak to możliwe, że smuda twierdzi "nie walczymy o mistrzostwo" ? ? ? ? ? ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Nie gada bzdur od rzeczy o walce o LM tylko twardo i realnie stawia sprawę, nie ma pompowania balonika to mi się akurat podoba.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Zaraza,zaraz, a kto to
Cytat:
i twierdził, ze zrobi to za pół ceny ? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... |
|
|
|
Member
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Smuda... jeden z gorszych trenerów. Nie wiem co Cupiał w nim widział. Zobaczycie jaki piach będą grać piłkarze dzięki temu człowiekowi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
I z Lechem i z Zaglebiem robil swietne wyniki... Bedac grac na pewno lepiej niz w poprzednim sezonie, to byl dopiero piach, tez wielkim fanem Smudy nie jestem, ale nagle sie zrobila moda na jechanie po Smudzie - trzeba dac mu pol rundy zeby faktycznie stiwerdzic ze nie bedzie w stanie nic zrobic..
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Beda grac piach.....,ale dzieki Cupiałowi,a nie Smudzie.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nie popadajmy w skrajności - Smuda Zagłębie odbudował i z zespołu który grał bryndze (ostatnie miejsce) doprowadził do górnej części tabeli. Nie znaczy to że uważam Smudę za super specjalistę ale nie przesadzajmy z krytyką. W Amice pograł w pucharach, coś tam AmicoLech grał. Wyszli z grypy LE. Jest to trener jak każdy widzi, ale na nasze szczęście w zespołach naszych rywali walczących jak my o utrzymanie jest kilku gorszych trenerów
![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Franciszek_Smuda ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
3-0 w sparze, czekam na orgazmy elyty forum.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Trzy bramki strzelone w jednym meczu to w Wiśle rzadka okoliczność. maaarcin twierdzi, że ładnie grają piłką.
Ale to tylko sparing, a nie mamy praktycznie ławki rezerwowych. Niemniej - jestem nieco spokojniejszy po tym meczu o utrzymanie. Wiele będzie zależeć od tego, jak bardzo będą zamulać ligowi konkurenci. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nic dodać nic ująć.
Problemem płynącym z tego wyniku może być jednak to, że Franiu uzna, że w sumie ma zajebisty skład, a boss uzna, że Franiu robi zajebistą robotę z tym co ma więc więcej transferów Franiowi nie potrzeba... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
10 lipca 2012, 18:00 - Opalenica
Wisła Kraków 0-1 AS Omónia Lefkossías André Alves 29 (k) Jedziemy po mistrza. ![]() |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Smuda, znany z przywiązywania się do jedenastki, daje znać jak będzie grał:
Miśkiewicz - Stolarski, Głowa, Jovanovic, Bunoza - Mały, Wilk, Garguła, Chrapek, Sarki - Boguś |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Ja nie rozumiem tych "całkiem niezły skład" które tutaj padają. Liczymy, że Ci Panowie się nauczyli grać w piłkę przez tę przerwę wakacyjną? Czy już zapomnieliśmy co grali w minionym sezonie i jakie notowanie mieli? Kto ma w tym składzie strzelać bramki kur... ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
- Miśkiewicz, Głowacki, Sarki, Małecki i może Wilk. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Głowa ma już swoje lata, nie wiadomo co Smudzie odwali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
![]() Ciekawie ma się dzisiejsza informacja do tego co Franciszek Smuda mówił klika dni temu Faktowi: Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez heoij : 02.07.2013 o godz. 12:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dajecie się robić jak dzieci...
Panowie, transferów może być nawet 20-ścia! Piłkarze klasy testowanych są zwykle darmowi/za frytki i zarabiają mało. A takich kolesi jak Burdenski, Sorin i Hajduk to można wagonami sprowadzać. Siedmiu piłkarzy to żaden szok biorąc pod uwagę naszą obecną kadrę, tylko my idziemy w ilość, ale raczej nie jakość. Jak spośród nich w piłkę będzie umaił grać jedne to już będzie sukces... Tak więc - Godlewski nie skłamał, Smuda też pewnie prawdę powiedział. Nigdzie nie napisali, że będą to transfery dobrych piłkarzy za gotówkę ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Mateusz Święcicki Orange Sport: Poznałem Smudę przy okazji robienia dokumentu o kadrze. Dziś mówię to z całą stanowczością: jest to osoba, z którą nie chce mi się gadać. Nie chce mi się rozmawiać z człowiekiem, który ciągle zakłamuje rzeczywistość, opowiada niestworzone historie, nie ma świadomości, że staje się postacią karykaturalną.
Kiedy ja słyszę "Franza", który mówi, że będzie wyrzucał z klubu za to, że ktoś napije się piwa, to doprowadza mnie to do szewskiej pasji! Przecież to jest chore! Na Facebooku powstała kapitalna grupa: śluby trzeźwości dla FS. Zapisujce się! Krew mnie zalewa, kiedy Smuda robi z siebie wielkiego abstynenta i wmawia ludziom, że alkohol to największe zło na świecie. To może niech powie, dlaczego przed meczem kadry z Australią w krakowskim Novotelu kazał sobie nalewać Whisky do filiżanki , żeby nikt nie zauważył, że pije coś innego niż kawę". Więcej tutaj http://wislalive.pl/polecamy/m__swie...ociag___-1751/ ![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Orgazm
A tak na poważnie. Zgadzam się z przedmówcą. Sparing nie sparing, ale Wisła ostatnio nie strzelała goli. Cieszy wynik, bo to zawsze jakiś pozytywny bodziec i promyk nadziei. Ostatnio mamy cały czas pod górkę. Z każdej strony porażka czy wręcz kompromitacja (ostatnie testy). Niech się zatem buduje jakaś pozytywna atmosfera wokół tego zespołu... ![]()
What's new?
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jakże potrzebna szczypta optymizmu, ale niczego to nie zmienia w zakresie potrzeby paru nowych grajkow na wiadomo które pozycje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzy bramki - OK.
Dwie strzelone zza pola karnego A to, że Omonia mocno odbiegała od podstawowego składu - mniejsza z tym. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|