|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Na szczęście nie trafił, inaczej nasz Ancelotti mógłby tego nie przeżyć
![]() Dla mnie post roku ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
http://castrolfan.onet.pl/dogrywka,d...838,video.html
Co o tym sądzicie? Można powiedzieć coś w stylu, że będziemy walczyć i starać się zająć jak najwyższą lokatę. Nie boimy się nikogo. To jest Polska ekstraklasa i wszystko jest możliwe. Będzie aż 37 kolejek więc drużyny grające w pucharach - jeśli zabawią tam na dłużej - to mogą odczuć to w końcówce sezonu. No cokolwiek co może nie natchnie kopaczy ale doda im wiary... A on niemal śmieje się z nich przed kamerą. "Buahahaha jaki mistrz" I to jest trener? Pomijam jego inne idiotyczne wypowiedzi i nieznajomość podstaw geografii ale ta wypowiedź ociera się o skandal. Tak to sobie można pierdzielić przy piwie i to też nie zawsze bo można w mordę dostać. O mistrzostwo walczy 16 drużyn! O ile mi wiadomo Wisła nie startuje z ujemnymi punktami. Więc skończ waść Smuda pierniczyć tylko weź się do roboty! Walcząc o MP może będzie 3-4 miejsce. A kładąc lagę od początku to będzie tylko obrona przed spadkiem ...oby skuteczniejsza niż w Ratyzbonie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
![]()
Ddf
|
|
|
|
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
To jest w istocie durna wypowiedź - demobilizuje ludzi do chodzenia na stadion. A chyba wszystkim zależy na wypełnieniu tego stadionu.
Gwoli ścisłości, uważam że jeśli jakikolwiek klub gra w Ekstraklasie, a są to rozgrywki o Mistrzostwo Polski, walczy o to Mistrzostwo - czy to Lech czy Podbeskidzie. A jeśli ktoś na starcie mówi, że nie będziemy walczyć o MP, to o co będziemy walczyć? O utrzymanie? Bo na czymś ta strategia marketingowa musi się opierać.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 23.06.2013 o godz. 18:25.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Przez pierwsze dwie kolejki... Fakty są takie- że Wisła nie będzie w tym roku walczyć o MP. No chyba, że Cupiał coś poszaleje... Jeśli ktoś ma problem w związku z tym z przyjściem na stadion - trudno. Jest ....ą nie kibicem, a Smuda nie ma obowiązku kłamać by takiego frajera ściągnąć na stadion. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Co do zarzutów, że jestem kibicem sukcesu - nie jestem. Nie zgadzam się jednak, by Wisłę trenował Smuda oraz by dyrektorem był Bednarz, bo Wisła pod ich wodzą stoczy się na samo dno, a nie będzie realizować jakiegoś stricte wytyczonego celu. Obecnie celem jest odbudowanie kadry i zdobycie MP. Ten cel jest iście daremny, dopóki nie ustalimy jakiegoś planu. Tutaj nie chodzi o samo Mistrzostwo, chodzi o coś więcej - o plan działania. Tego oczekuję od władz, nie MP, nie LM - to może być nawet za kolejnych piętnaście lat, ale by był w Wiśle jakiś plan działania!!! Ale nie ze Smudą i Bednarzem...
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 23.06.2013 o godz. 22:02.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
A jak Głowa mówił o utrzymaniu to co panowie mówili? To też była durna wypowiedź?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Bardzo dobra wypowiedź. Bo jeśli ktoś miałby przyjść tylko z powodu obietnicy walki o MP i zobaczyć jak dzielnie walczymy o środek tabeli zamiast o mistrza mógłby się bardzo rozczarować i pomyśleć że ktoś go robi w balona. Przynajmniej nikt nie będzie zawiedziony.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Umówmy się, nawet jeśli będziemy zapowiadać mistrzostwo i LM, to po prostu w krótkim czasie się ośmieszymy. Naszym celem jest utrzymanie. A że na stadionie nie będzie tłumów? Tak to wszystko działa. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
To jest naprawdę demobilizujące. Mógł powiedzieć,że w nadchodzącym sezonie mistrzostwo jest raczej niemożliwe ale będziemy o nie walczyć, nie zważywszy na nasze problemy kadrowe. To jest polska liga wiec każdy moze tu wygrać.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Gruszki na wierzbie i śliwki na sośnie.
Wolałbyś aby klub ogłosił, że mając problemy finansowe, ściągając graczy bez kontraktu z IV ligi niemieckiej - walczy o mistrzostwo Polski! Chciałbyś aby tą decyzję ogłosił Bednarz albo Smuda - żeby można sobie pocisnąć kogoś personalnie (przepraszam za wyrażenie) debilne zapowiedzi o walce o MP.. ? Ja nie potrzebuje zaproszenia od klubu w formie przed sezonowych zapowiedzi - aby w dniu meczu przyjść na Reymonta i mimo tej całej kiepskiej otoczki, mimo tego że jesteśmy gdzie jesteśmy - dopingować mój ukochany klub w walce z innymi drużynami. Po burzy słońce wychodzi zza chmur!
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 23.06.2013 o godz. 18:57.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na forum przed sezonem 2012/13 wprost się mówiło, że walka o MP musi być. Że bukmacherzy typują Wisłę w pierwszej trójce głównych kandydatów - a oni się przecież nie mogą mylić ![]() No fajnie, że niektórzy zaczynają dostrzegać coś co inni widzieli 3 lata temu. Dokładnie tak - trzy lata temu - wtedy Wisła grając bardzo, bardzo przeciętnie zdobyła tytuł. Już wtedy było widać, że to nie ma szans się powtórzyć z tak słabym składem i z tak słabą grą. No i szybko się nie powtórzy, że Legia i Lech przegrywają w sezonie po 11 spotkań. Szacun za wykorzystanie słabości innych ale zabrakło tu pokory, że sami byliśmy mega słabi.
Jak ktoś podpisuje z trenerem idiotycznie długi 3-letni kontrakt to trener w sumie ma pełne prawo opowiadać bajeczki co będzie się działo za 2 lata... Pierwszy rok można olać. Co jak co ale współczuje Ci w takim razie jeśli tylko tyle jesteś w stanie odczytać z tej wypowiedzi. |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Powrót do walki o MP w chwili obecnej (za rok, dwa czy trzy lata) to już zupełna abstrakcja. Wisła dominowała przed laty, bo była najmocniejsza finansowo. Dzisiaj budżet Legii na poziomie 100 mln jest dla nas nieosiągalny, nawet z szastającym kasą w starym stylu Cupiałem (co raczej się nie zdarzy). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie bój... to na pewno nie jest taki kontrakt, że zwolnienie Smudy powoduje konieczność płacenia mu do końca umowy. Stawiam, że ma 3-miesięczne wypowiedzenie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Zal mi niektorych uedzielających sięw tym temacie. Czy Wy naprawdę nie macie niczego ciekawszego do roboty w życiu niż analizowanie wypowiedzi Smudy w poszukiwaniu do czego tu by się przyczepic ?
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wy cały czas myślicie o sobie. Czy Smuda jest Waszym trenerem czy trenerem piłkarzy?
Cieszę się, że niektórym z Was szczerość Smudy przypadła do gustu. Ja też się cieszę ale po wyśmianiu przed kamerą pytania o MP chciałbym usłyszeć jakieś "ale". Cokolwiek. Np. że walczymy o grupę mistrzowską i potem zobaczymy na co nas stać. A Smuda... brakuje tylko, żeby powiedział jak Skwara. "Jesteśmy k...a beznadziejni i brawo dla całej reszty." Różnica między Skwarą a Smudą jest taka, że Skwara to powiedział po porażce. Smuda takimi wypowiedziami zdradza się jakby przewidywał klęskę. Jak się ma czuć taki Stolarski po takiej wypowiedzi? Że stać go być może na utrzymanie w lidze albo nawet na tyle go nie stać? A może chłopak czuje, że mógłby więcej? Może jednak czuje, że to 8 miejsce i grupa mistrzowska jest do osiągnięcia? Ale co on ma zrobić jak trener wypowiedziami celuje w obronę przed spadkiem? Nie każe mówić Smudzie nieprawdy, że walczymy o MP. Ale wymagam od trenera minimum ambicji. Szczególnie, że to jest polskie podwórko. Tu ambicją można wiele zdziałać. Nawet wywalczyć miejsce w Pucharach jak Piast Gliwice. Wymagam od trenera aby wskazywał przykłady jak własnie Piast, że można. Póki co Smuda robi sobie w wywiadach dupochron na zasadzie, "przecież NICZEGO nie obiecywałem..." Dla mnie to jest słabe, mega słabe... Tak się nie wypowiada trener imo.
Ostatnio edytowane przez thechris : 23.06.2013 o godz. 20:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Ale może lepiej pokazać tą ambicje w meczu a nie w pobożnych życzeniach przed sezonem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Wypowiedź Smudy akurat jest rozsądna, skoro odeszło kilku ważnych piłkarzy, a budować ma całkiem nową drużynę w 3 okienka transferowe, to naturalną rzeczą jest dochodzenie do dobrego wyniku etapami. Inną sprawą jest, że akurat w sukces Smudy wspartego Bednarzem i Kapką trudno mi uwierzyć.
Co do MP zdobytego przez Maaskanta to coraz bardziej stają się komiczne próby jego podważania, liga polska była wówczas tak samo słaba jak rok później gdy mistrzostwo zdobywał Śląsk, a i w tym roku widzieliśmy jaką mizerie prezentuje Legia grając na R22, co nie zmienia faktu że MP zdobyła tak samo zasłużenie jak ekipa Maaskanta. A kryzys wziął sie jak zwykle z przerwanej pracy po pierwszych niepowodzeniach, przypomnę że o ile mnie pamięć nie myli, to z 16 ekip tylko jedna nie wzmocniła się przed rundą wiosenną w kolejnym sezonie po zdobyciu MP, a był to urzędujący Mistrz Polski Wisła Kraków. Jak się nie wzmacnia kadry, nie ma konkurencji i zaczyna sie to co było później, a co trwa nadal..czyli marazm. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
My - 67 punktów Maaskant - 44 gole My - 59 goli Maaskant - 8 porażek My - 3 porażki Maaskant - 1/4 finału PP My - wygrana Wracam do czytania ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
tylko Maaskant przyszedl po 3 kolejce a nie miał gotowego zespołu od początku sezonu jak Janek...
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Legia z tego sezonu była właściwie zespołem zbudowanym od początku do końca. Jeśli przypomnisz sobie początek sezonu 2010/11, to byliśmy świeżo po wtopie z Karabachem, a punkty na poważnie zaczęliśmy ciułać od 12.kolejki i "cudu" na Kałuży. Ten mecz był przełomowy i wg mnie wtedy narodziła się drużyna, która mogła zacząć walczyć o MP..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to już wiem kogo boli najbardziej to MP Maaskanta, hahaha
![]() Rzecz w tym że w sezonie mistrzowskim Wisły liga była bardziej wyrównana, stąd statystyki porównawcze świadczą tylko o kompleksach, z których jak widać nie sposób się wyleczyć, co powiem szczerze bardo mnie raduje.
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.06.2013 o godz. 22:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
A już zupełnie poważnie mówiąc - szacunek dla Maaskanta, że wyszedł z tak badziewnej sytuacji jak wtedy. To sztuka. Szapo ba. Nie mam zamiaru niczego negować, poza tym co tradycyjnie "szczypnął" miłosz. A reszta to statystyki, fakty - nie ma o czym dyskutować. Mam jednak dziwne wrażenie, że my za rok potwierdzimy, że 2013 to nie był przypadek i raczej do środka tabeli nas nie wywali. Zawsze ciężko jest chwalić swoich na obcym forum, by jednocześnie nie zostać posądzonym o zbędną napinkę. Chciałem po prostu odróżnić się od miłosza, który ma straszne parcie na to by udowodnić, że Wasze mistrzostwa są najlepsiejsze, a te zdobyte w mocno średnim stylu są i tak o wiele bardziej efektowne niż jedno z najbardziej efektownych naszych. Co kto lubi, ja bym 2011 na 2013 nie zamienił ![]() P.S. A żeby jeszcze bardziej się uwiarygodnić powiem, że z Wiślackich mistrzostw dużo bardziej boli mnie 2004 (po naprawdę wyrównanej walce), 2005 (gdzie przegraliśmy u Was raptem 0-2, ale zostaliśmy zmiażdżeni i powinno być 0-6) i to Skorżowe, gdzie dorobek punktowy był kosmiczny. Maaskant mnie nie specjalnie grzeje.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 23.06.2013 o godz. 22:27.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wszystko się zgadza 0 22 w Twojej wypowiedzi - tylko dalej tych Waszych mistrzostw zliczyć nie potrafisz
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdy Wisła zdobywała MP z 17 punktową przewagą w 1999 roku, czyli największa w historii naszej ligi to można by uznać że to była najmocniejsza ekipa w całej historii polskiej piłki, tyle że to byłby nonsens, ot choćby dlatego że Górnik Zabrze bardziej kolekcjonował mistrzostwa i dotarł jako jedyna polska drużyna do finału europejskich pucharów, czyli osiągnął najwięcej i pewnikiem był najmocniejsza drużyną ligową w naszej historii. Statystyki ligowe zaś, są bez znaczenia, miarodajne są jedynie europejskie puchary. Wisła Maaskanta coś niecoś osiągnęła w nich, ano zobaczymy co osiągnie Legia. A te śmieszne napinki i szermowanie statystykami nieprzystającymi do siebie różnych piłkarskich sezonów, to jak na mój gust jednak .. .leczenie kompleksów (ciekawe że ich autor który po nie sięga zarzuca to komuś innemu) bo z merytoryczną analizą nie mają wiele wspólnego. W sezonie gdzie kilka ekip walczy o MP, mistrz musi mieć gorsze statystyki od sezonu w którym liczą się jedynie 2 ekipy, stąd takie porównania mają sens jak wyżej, ot takie sobie próby dowartościowania własnego sukcesu i pomniejszania cudzego. Np. mistrz Malty może powiedzieć (czego nie sprawdziłem i sprawdzać nie zamierzam) że osiągnął lepszy bilans w którymś tam sezonie ligowym od mistrza Anglii w jego sezonie ligowym , no i co z tego , ano nic.
PS 1) A Smuda jak to Smuda też ma super osiągnięcia ligowe, ale czy to najlepszy trener w całej historii naszej ligowej piłki, oj bardzo w to wątpię. PS.2) Jak już porównujemy to XIV tytułów Ruchu i Górnika, XIII Wisły i IX Legii. Tu sprawa przynajmniej jest jasna ![]() _______ Kurz To że my się cofamy jest faktem, ale czy rywale się trwale rozwijają, a o tym to sie przekonamy po kilku kolejnych sezonach.
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.06.2013 o godz. 23:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie da się ukryć, że zarówno Wisła, mimo zdobycia MP, jak i Legia oraz Lech, były wtedy w głębokim kryzysie. Nie jest istotne, która ekipa jest/była lepsza. Smutne dla nas jest to, że od tamtego czasu my cofnęliśmy się o kilka kroków a obie "ELKI" doszły do siebie i powoli zmierzają we właściwym kierunku. Właściwie, nie to jest smutne. Najbardziej przytłaczający jest brak jakichkolwiek sensownych perspektyw dla naszej drużyny.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|