|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Smutny romantyku podejdź do postępowania PiS`u pragmatycznie.
W innym temacie, zarzucasz Macierewiczowi, że przez niego spadną słupki poparcia.Myślisz, że w PiSie nie zdają sobie sprawy, że ta katastrofa została przedstawiona przez meda w krzywym zwierciadle, jak i wpojono społeczeństu, że każdego pytanie , lub negowanie - jest oznaką "oszołomstwa", "tańczenia na grobach", "zbijaniu kapitału politycznego"? Więc się pytam ... jaki "kur**" to ma sens, skoro twardy elektorat PiS`u wie, że sprawa wyjaśnienia katastrofy to jedna wielka kpina, a elektorat reszty, jest sceptycznie nastawiony lub czerpie wiedzę od "ekspertów" Wyborczej typu dr Lasek. Dlatego więc, gdzie logika?Myślisz, że oni specjalnie chcą być drudzy? NIE- po prostu są pewni swojej wiedzy i linii jaką obrali. Ci wszyscy politycy PiS`u idą po BARDZO cieńkiej linie na szczyt- wspaniała okazja dla partii rządzącej by strącić ich na wieki z wielkiej polityki- dlaczego tego nie robią? Gdyby to wszystko było takie oczywiste to upubliczniono by np tą mityczną rozmowę Kaczyńskich przed lądowaniem- jeśli istnieje ) Czas tyka, a jeśli Kaczyński dojdzie do władzy to nie chciałbym być w skórze Tuska, Sikorskiego i Arabskiego.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 02.04.2013 o godz. 14:40.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Romek może wyjaśnisz dlaczego nagranie skrzynek urywa się 30 m nad ziemią? Zamiast zaprzątać sobie głowę wpisami internautów? Masz pozwolenie? Czy jesteś przed szkoleniem
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|||
Cytat:
Nie porównywał tego także Drozd (o którego Ci chyba chodzi), który napisał Cytat:
Więc może zacytujesz kto tu zaczął porównywać i wartościować te zdarzenia (poza oczywiście Tobą)?![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||||
|
|
Banita
Offline |
|
Dla Lesia Kaczyńskiego nie było problemem latać w ogarnionej wojną Gruzji , jeździć limuzynami z Saakashvilim w tejże Gruzji po jej rubieżach gdzie trwała regularna wojna,tak więc co to dla niego było zapakować wszystkich do jednego samolotu , przecież to nie Tusk mu wybierał gości na pokład. Niestety mam wrażenie że pisanie przez Pisowców "Katyń 1940 - Smoleńsk 2010" jest dla nich zdarzeniem niestety tożsamym (pewnie dla takiego Drozda tez),czyli ,że wstrętni Ruscy im zamordowali prezydenta,tak jak zamordowali 70 lat wczesniej niewinnych Polaków. Sam porównujesz te dwie sytuacje ,tylko jak dla mnie strata jaką poniósł w 1940 jest nieporównywalnie większa z tym co się stało w 2010 ,choćby przez wzgląd na same liczby ofiar tysiące > 96 osoby , masowy mord - wypadek lotniczy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||||
I jeszcze jedno: dla Ciebie Śp. Prezydent Lech Kaczyński, nie żaden Lesio.
york09 napisał(a):
A może jest was trójeczka i dostajecie te same wytyczne na e-maile, tylko nie chciało się wam ich przerabiać i doprowadziliście do dekonspiracji? Kto to wie ![]()
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 03.04.2013 o godz. 10:56.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||||||
|
|
Banita
Offline |
|
Wiem Lesio albo Lechu na wojennej ścieżce w Gruzji zatrzymał całą potęgę Rosji ,dlatego sie na nim zemścili w Smoleńsku, już taką wersję Pisowców też słyszalem. To ile Tusk miał mu podstawić samolotów, pięć ? ![]() Dla POców wstrętne jest wszystko to co się stało po katastrofie ,granie nią w celach politycznych przez Kaczyńskiego i Macierewicza. Jasne ,że liczba zamordowanych ma znaczenie .Liczba ofiar wyznacza ogrom tragedii więc nie ma co porównywać tysięcy zamordowanych ludzi do 96 osób . Na polskich drogach ginie codziennie więcej osób niż zginęło w Smoleńsku i jakoś nikt z tego powodu szat nie rozdziera. Jak liczba ofiar nie ma dla Ciebie znaczenia to proponuje porównać Smoleńsk z obiema Wojna Światowymi |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
co ciekawe taka mgła której 5 min po katastrofie już nie było. Sugerujesz że Tusk mógł ją rozpylić? Tusk mu nie wybierał gości, ale przydzielił tylko jeden samolot, nawet go przebudował żeby się wszyscy zmieścili. Dlaczego tak mu zależało żeby lecieli jednym? Dlaczego zrezygnował z rosyjskiego "przewodnika" na pokładzie? Dlaczego nie sprawdził lotniska? Dlaczego nie przekazał prezydentowi informacji od rosjan ze lotnisko nie jest gotowe? To tylko pytania o zachowania przed katastrofą. Wniosek? Cudak zamiast ułatwiać utrudniał, z przyzwyczajenia czy nie tylko... Tu się kolego mylisz między 10IV1940 a 10IV2010 jest zasadnicza różnica. W Katyniu Polaków mordowali obcy w Smoleńsku o Polaków nie zadbali swoi. Dlaczego? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
To że mgły nie było 5 minut po wypadku to widzę jednak dowód że ktoś (Tusk) ją jednak rozpylił ? ![]() To ile miał mu samolotów podstawić ? Jak mu przebudował samolot to chyba mu poszedł na ręke ,ale oczywiście dla Ciebie ,fakt że mu "powiększył" samolot jest dowodem ,że Tusk chciał zabić wiecej ludzi .Nie rób z Kaczyńskiego takiego bezbronnego ,któremu Tusk wszystko dyktował a Kaczyński się na wszystko zgadzał . Oba te obozy były w stanie permanentnej wojny od 3 lat i Kaczyński nie był w tej wojnie ofiarą ale czesto prowodyrem. Pozatym na utrzymanie kancelarii prezydenta szły grube miliony i sami powinni zadbać o ten lot ,a nie teraz cynicznie zwalać cała wine na Tuska. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Nie wiem ile miał samolotów podstawić, wiem że wolał zamiast podstawienia drugiego samolotu przebudować TU-154 żeby się wszyscy zmieścili w jednym. Dlaczego, co nim powodowało? To kolejne pytania. Kancelaria Prezydenta miała sobie kupić samolot? Bo cudak robił na złość? Nie ośmieszał byś się. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
To jakby poleciały 2 samoloty ,to co by to zmieniło , jeden by sie rozbił a drugi by odleciał ,czy o co chodzi ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Kombinuj dalej co by to zmieniło...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||||||
"- Nie było intencją załogi lądowanie za wszelką cenę, a jedynie wykonanie podejścia do minimalnej wysokości zniżania, a potem odejścia na drugi krąg - podkreślił Jedynak w niedzielę. Lasek zauważył, że załogę Tu-154M do podejścia do minimalnej wysokości zniżania uprawniały przepisy. - Piloci mieli prawo podejść do minimalnej wysokości zniżania, bez względu na warunki atmosferyczne panujące na lotnisku w Smoleńsku - zaznaczył. Jedynak zaznaczył, że w raporcie i pracach analitycznych komisja wykazała dokładnie, że załoga rozpoczęła proces podejścia do lądowania, określając, że będzie go kontynuowała do osiągnięcia minimalnej wysokości zniżania. - Jest to zgodne z przepisami, regulaminem lotów obowiązującym wtedy w lotnictwie wojskowym i nie jest to niebezpieczne - wyjaśnił.""
Oczywiście Powcy żyją na świecie szczęśliwości,bez przemocy, zamachów, gdzie nie zamordowano Litwinienki i Politkowskiej, bloki w Moskwie w 1999 r. wysadzili Czeczeńcy, a w 2008 roku Gruzja napadła na Rosję. Każdy kto twierdzi inaczej, to rusofob. http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamachy..._w_Rosji_(1999) Tyle ile trzeba, by np w jednym samolocie nie lecieli wszyscy dowódcy sił zbrojnych wraz z prezydentem. Cięzkie do zrozumienia?
Całe szczęście że komuś w tym kraju jeszcze zależy na czymś więcej niż "ciepłej wodzie w kranie".
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oczywiście dla AS-a to nic, bo on liczy katastrofy na "sztuki". ![]()
|
||||||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no mogłby sie ze soba zderzyć czołowo podczas lotu,we mgle wszytsko możliwe .. ale chyba nawet monika olejnik by w to nie uwierzyła że to przypadek
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.04.2013 o godz. 08:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jak by leciały 2 samoloty to by się rozbiły na raty a nie hurtem wszyscy na raz
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Wczoraj powiedział że wybuch był na wys. 17 m na ziemią.( nie wiem kiedy pozostałe dwa były) Co daje kilka metr. nad koronami drzew. To powiedz co samolot z prezydentem na pokładzie robił tak nisko (2 lub 3 metry) nad lasem we mgle pędząc ponad 200 km/h. I po co zamachowiec miałby coś detonować skoro samolot się zniżał i za kilka sek. sam by się rozpieprzył o drzewa. Znalazłem taką wypowiedź. (sprzed bodajże 2 lat) Cytat:
Kaczyński chce narodowi wmówić że jego wielki brat nie mógł zginąć ot tak przez czyjąś głupotę tylko w zamachu (to lepiej brzmi) Antosiem Tuskowe służby się nie zajmują a powinni przynajmniej psychiatrzy. Ten cały -Paulusa12- to nie jest odosobniony przypadek, takich lub podobnych wypowiedzi znajdziesz mnóstwo. A jeżeli takie coś głosi Radio Maryja po jakieś modlitwie to oczywiście w to ludzie wierzą. W śledztwie politycznym dowody są niepotrzebne, wystarczy coś wmówić. (wpisz w Youtube "radio maryja zamachu smolenskim" totalny odlot co tam mówią a ile tych świadków się znalazło) To też jest super, co mówi Dr Stanisław Krajski http://glosrydzyka.blox.pl/2012/08/E...byl-aktem.html Dlaczego tylko PIS i ludzie powiązani z nimi w to wierzą? przecież zginęli tam politycy wszystkich nacji politycznych. Dlaczego Macierewicza i Fotygi nawet Amerykanie olali? a w Unii wyśmiali. Czemu bliscy ofiar (nie z PISu) w zamach nie wierzą. Zwolennicy PiS wyraźnie różnią się od reszty społeczeństwa. Kaczyński to nawet śmierć swojej matki upolitycznił, "gdyby nie Smoleńsk to matka by żyła". Nawet do tego mu katastrofa potrzebna (albo zamach jak kto woli) Jeżeli chodzi o słupki poparcia, to teraz Kaczyńskiemu nie zależy do 2015r trochę czasu ma. Więc bada co się dzieje jak porusza Smoleńsk. Ale ok. pół roku przed wyborami weźmie tabletki i będzie innym człowiekiem. (do rany przyłóż). Wiesz jak było ostatnio. Jeżeli chodzi o Tuska to on na ten temat może w ciekawą grę grać. Teraz da się wykrzyczeć Jarusiowi i Antoniemu, a krótko przed wyborami pokaże dowody które obalą podejrzenia Macierewicza. Lub zrobi debatę z jego uczonymi, obalając jego( Antoniego) teorie. Pokaże narodowi jaki to był wielki przekręt i co chciał ugrać Kaczyński na tym. |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
To była ta brzoza czy jeszcze jej nie posadzili ? Bo gdyby "pędził" wolniej to stało by się to co napisałeś poniżej: ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() http://peb.pl/polityka-i-spo-eczenst...ml#post6009347 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() Wyszło szydło z worka. Sam nie wiem czy to śmieszne czy żenujące ![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
ostrzeżenie dla Smutnego...
jesli masz zamiar kopiowac swoje posty z innych for, długo tu nie posiedzisz. Nie interesują mnie Twoje poglądy, ale olewanie netykiety |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Najistotniejsze, że to rzeczywistość. Skoro propagandyści na forach potrafią tak bezczelnie oszukiwać kiedy ich machloje widać jak na dłoni. To co dopiero ich pryncypały. Przy sondażach czy już samych wyborach.
A durny leming jak dziecko we mgle. Wybiera "mniejsze zło". ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
Chyba, że chcecie mi dać bana za to, że nie macie argumentów, a by mnie skontrować.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
także zawsze znajdzie się ktoś "leprzy". |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
abstrahując od tego, czy Smutny kręci, czy nie kręci ktoś może odpowiedzieć na to pytanie:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jurij vel Smutny Romantyk ! Jedno pytanie : Czy uważasz, że w Polsce tak jak w innych krajach UE coraz silniej działa rosyjska agentura ? Czy tzw. agenci wpływu zajmują się sianiem fermentu na popularnych forach celem urabiania opinii społecznej zgodnie z linią KGB ?
AS82 jak zwykle zabawny: Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
![]() 235 km/h to minimalna prędkość TU-154, więc raczej można powiedzieć : przyhamowany do 200 km/h. Co do wysokości 40 m zacytuję Ci wypowiedź Millera, przewodniczącego komisji , by nie było że ze źródła "pisowskiego": Cytat:
Nie wiadomo czy to awaria, czy wybuch, a może jedno i drugie. Bo wraku samolotu komisja Milera niestety nie zbadała. I kolejne źródło, tym razem niepisowska konferencja "Mechanika w Lotnictwie" w Kazimierzu Dolnym 2012 r. i dr Lasek.Prezentacja dr Laska napisał(a):
Czy badanie wypadków polega jedynie na "oglądaniu wraku"? Jakim cudem na samolocie oraz na fragmencie pasów bezpieczeństwa samolotu wykryto trotyl? ![]()
|
|||
|
|
Banita
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |