The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2013, 11:04
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Gdzie napisałem że Tusk rozpylił mgłę nad Siewiernym? Reszta jak najbardziej, bo i owszem, Tusk i podległe mu urzędy źle przygotowały wizytę.

Widzisz, dla niektórych prezydentów pełnienie funkcji głowy Państwa to nie tylko stróżowanie żyrandolom, jak to kiedyś stwierdził, a obecnie stosuje Prezydent Bronisław Komorowski.
I jeszcze jedno: dla Ciebie Śp. Prezydent Lech Kaczyński, nie żaden Lesio.

I kolejny raz: to nie Tusk mu wybierał gości na pokład, ale to Tusk mu podstawił 1 (słownie: jeden) samolot dla tych wszystkich gości.

Niestety mam wrażenie, że dla POwców wszystko co jest związane z tą katastrofą jest Pisowskie i wstrętne. Po prostu należy zapomnieć i o tym nie pisać, AS82 będzie wniebowzięty.

Ja nie porównuję, bo dla mnie oba te zdarzenia są nieporównywalne, ale oba wyjątkowo tragiczne i obie te daty je upamiętniają. No, ale Ty cały czas wartościujesz - teraz nawet przeliczasz na sztuki,bo " tysiące > 96 osoby".
Wniosek jest taki ,że gdyby nie było mgły ,samolot by wylądował i zarzuty o złe przygotowanie wizyty przez Tuska moglibyście sobie w buty wsadzić. I tak teraz te zarzuty są niewiele warte , bo wystarczyło czytać prognozy pogody a piloci znajdując się w takich warunkach powinni stamtąd się czym prędzej zabierać i leciec na lotnisko zapasowe.
Wiem Lesio albo Lechu na wojennej ścieżce w Gruzji zatrzymał całą potęgę Rosji ,dlatego sie na nim zemścili w Smoleńsku, już taką wersję Pisowców też słyszalem.
To ile Tusk miał mu podstawić samolotów, pięć ?
Dla POców wstrętne jest wszystko to co się stało po katastrofie ,granie nią w celach politycznych przez Kaczyńskiego i Macierewicza.
Jasne ,że liczba zamordowanych ma znaczenie .Liczba ofiar wyznacza ogrom tragedii więc nie ma co porównywać tysięcy zamordowanych ludzi do 96 osób . Na polskich drogach ginie codziennie więcej osób niż zginęło w Smoleńsku i jakoś nikt z tego powodu szat nie rozdziera. Jak liczba ofiar nie ma dla Ciebie znaczenia to proponuje porównać Smoleńsk z obiema Wojna Światowymi
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów