The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2013, 12:46
AS82 napisał(a):Wyświetl post
..... tymczasem Smoleńsk to temat zastępczy dla takich rusofobów jak ty i jeszcze kilku w tym temacie.....
Uwielbiam poezję Lermontowa, jestem zauroczony koncertem fortepianowym b-moll Czajkowskiego, lubię rosyjską kuchnię - w szczególności kulebiaka i uchę - natomiast co do śledztwa smoleńskiego prowadzonego przez organa państwowe Federacji Rosyjskiej mam wiele zastrzeżeń - i to mam mnie kwalifikować jako rusofoba

Sądze ,że gdyby ten samolot się rozbił np. w Hiszpanii ,to tyle powodów do jątrzenia i szukania spisków osoby twojego pokroju ,nakręcane przez Macierewicza i Kaczyńskiego by nie miały , ale ,że Rosja to wszystko wiadomo . Potem wychodzą różnej maści matoły z transparentami "Katyń 1940 - Smoleńsk 2010" i w ten sposób kalają pamięc zamordowanych żołnierzy ,i równają mord tysięcy Polaków ze zwykła nieodpowiedzialnością i burdelem jaki panował przy organizacji tej wizyty, ale spoko rusofob wszystko może.
Sądzę, że gdyby samolot rozbił się w cywilizowanej części świata, np. w Hiszpanii - przede wszystkim przeprowadzone zostałoby drobiazgowe śledztwo, które przede wszystkim byłoby przejrzyste, a wszelkie dowody zostałyby dokładnie zbadane - przykład katastrofy w Lockerbie. Nikt nie ferowałby wyroków w tym zakresie w 3 godziny po katastrofie (vide Radek Sikorski i jego SMS), tylko podjęto by wszelkie możliwe rozstrzygnięcia. No i na koniec nie trwałoby to latami - śledztwo zostałoby zakończone, a przyczyny katastrofy dogłębnie wyjaśnione.

No ale pewnie jestem rusofobem bo oczekuję od organów FR tego samego czego oczekiwałbym od organów jakiegokolwiek innego państwa.....

Różnica między stroną rządową ,która wyjaśniała tą sprawę a Macierewiczem jest taka, że jeśli nawet Komisji Millera czy prokuraturze zdarzały się błędy czy zaniedbania to nie miały one zamysłu celowego ,
To znaczy, że fakt, że gen. Błasika nie było w kabinie co udowodnił Polski IES z Krakowa, nie wpływa na ustalenia komisji Millera, a niesprostowanie w tym zakresie tego raportu jest niczym nie znaczącym szczegółem - zwłaszcza jeśli chodzi o dobre imię generał, na którego wylano kubły pomyj i ścieków ?

natomiast ,to co robi Macierewicz + pisowskie media to jest bla bla bla ....
Pieprzysz ino dupą nie ruszasz........
Tzn. że jak Tobie obiją twarzuchnę, a prokurator stwierdzi (bo taki będzie miał punkt widzenia) że to Ty sprowokowałeś, to nie powinien bedać innych wątpliwości związanych z tym strasznym zdarzeniem

Człowiek myślący bada hipotezy i falsyfikując jedne odrzuca a inne uprawdopodobnia i na końcu stara się udowodnić. Jeśli dr Lasek nie zauważa faktu, że część ustaleń jego Komisji jest sprzecznych z dowodami (chociażby Błasik czy wysokość pancernej brzozy) i dalej twierdzi, że raport nie zawiera żadnych błędów w ustaleniach to sorry - widać taki typ myślenia z klapkami na oczach to to czego Ciebie nauczono...... i takim postawom hołdujesz.
Czyli obili Ci twarz- brałeś udział w bójce - należy Ci się kara zgodnie z k.k. - taka jest Twoja filozofia "myślenia"......

Za niedługo dojdziesz do kolejnego wniosku ,że L.Kaczyński w ogóle nie chciał leciec 10tego do Smoleńska , tylko Tusk do spółki z MONem i BORem na siłe go wsadzili do Tupolewa.Pozatym chyba nie sądzisz ,że dla prezydenta ,który za główny cel swojej działalności przyjął sobie zwalczanie premiera ,będzie jakiekolwiek porozumienie ? Nawet gdyby ,ktoś ze strony rządowej odradził lot 10 tego do Smoleńska ,to zaraz w mediach wyszedlby jakiś Stasiak czy Gosiewski i powiedział,że to skandal że rzad uniemozliwia prezydentowi odwiedzenie grobów polskich żołnierzy .
Dawno doszedłem do wniosku, że z "homo sapiens" reprezetujesz tylko pierwszy człon - z myśleniem nie masz nic wspólnego - przetwarzasz tylko informacje, które do Ciebie docierają....
Skoro nie potrafisz zrozumieć że:
1) rolą BOR było odpowiednie zabezpieczenie wizyty Prezydenta kraju (NIK uznał, że takowego nie było)
2) MON nadzorował 36 pułk - dokonano przebudowy samolotu w kwietniu 2010i nie sprawdzono go pod kątem zabezpieczeń ,
to potwierdzasz diagnozę.....

PS - jesteś jednym z tych, którzy są u mnie w opcji "ignoruj", więc nie czytam i nie odpowiadam na Twoje wpisy, ale głupota ludzka zawsze wywołuje u mnie odruch współczucia.... Opamiętaj się i włącz Centralny Ośrodek Mózgowy....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów