|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Przest%...ele_katolickim |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Nikt nie neguje tego, że promil duchownych dopuszczał się czynów haniebnych i grzesznych, na które sam Kościół nie reagował wystarczająco szybko i z wystarczającą stanowczością, ale sprowadzenie tego promila na wszystkich duchownych i wiernych Kościoła Katolickiego i to jeszcze przez osoby, które w innych tematach bronią i tłumaczą zbrodniarzy komunistycznych to zwykła hipokryzja. Tak jak napisał Darksun mam nadzieję, że pontyfikat Franciszka będzie kontynuacją dwóch poprzedników i będzie On ostro reagował na wszelkie próby dewiacji czy to na zewnątrz, czy to wewnątrz Kościoła. Dyskusja z tobą AS-ie naprawdę mija się z celem. Z tego co zauważyłem zawsze zachowujesz się jak zwykły troll, rzucasz jakąś skandalizującą wstawkę (czasem wręcz haniebną), jak ostatnio w temacie politycznym próbując bronić komunistycznych zbrodniarzy wycierając sobie brudną twarz Kibicami Wisły. Po czym kiedy ktoś cię argumentami sprowadzi na glebę, chowasz się do mysiej norki, by po chwili z kolejną wrzutką wyskoczyć. Opamiętaj się chłopie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
Nikt nie twierdzi, że przypadki pedofili w kościele nie mają miejsca, ani że nie jest to problemem z którym należy walczyć, ale zawsze zaskakuje mnie podejście takich ASów, którzy przy każdym temacie związanym z kościołem natychmiast wyskakują z maczugą pedofili, tak jakby każdy ksiądz wykorzystywał dzieci. To ma także uzasadniać ich twierdzenia, że o tym że Kościół jest zły i należy z nim walczyć. A czy to że jakiś odsetek nauczycieli wykorzystuje dzieci, oznacza że szkoła jest zła i należy z nią walczyć? Czy to że 90% przypadków pedofili to rodzina lub znajomi rodziny, oznacza że każdy rodzic, krewny i znajomy jest zły, a dziecko powinno się wychowywać w osamotnieniu? Idąc Twoim tokiem myślenia drogi Asie82: masz rodzinę i dzieci lub ogólnie masz styk z dziećmi? Jeśli tak, to czy wiedząc, że 90% przypadków wykorzystywania dzieci ma miejsce w rodzinie, mogę założyć że Twoja rodzina jest podejrzana i zła, a palikotowe pytanie "czy prawdą jest, że AS82 lubi przytulać dzieci" nie jest pozbawione sensu? Przecież rozumując tak jak Ty i zaprzęgając do tego statystkę,to Rychu i każdy ksiądz przy Tobie to mały pikuś... Przecież na jeden przypadek księdza/nauczyciela i innego pedofila przypada dziewięciu pedofili Asopodobnych, "ojców, ojczymów,wujów, stryjów, kuzynów" ...![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|