The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2013, 20:37
Marceli_szpak napisał(a):Wyświetl post
Nie zdążyło przygrzać -dziś raczej pochmurno było
Tak, chciałbym żeby obiecał, że strzeli dwie bramy w każdym meczu, albo inaczej: chciałbym żeby grał w każdym meczu tak, jakby miał strzelić dwie bramki.
Może i kontuzje go nie omijały, ale za najlepszych czasów Boguś ani nie był wysuniętym napadziorem, ani nie był klasyczną 9-tką. Zazwyczaj ustawiano go jako wolny elektron, czyli mógł sobie biegać i robić co chciał. W obecnym składzie nie może sobie na to pozwolić, bo nie ma napadziora przed sobą. Także chcąc-niechcąc stał się wysuniętym.
Niestety w brutalnym poziomie ekstraklasy sama inteligencja to za mało -trzeba też mieć siłę.
Zacytuję, kończąc ten wątek, wywiad z Probierzem (zaraz po rezygnacji)
To nie nabijaj się z czyjegoś nieszczęścia...

Chciałbyś żeby obiecał, a jakby nie strzelił to miałbyś okazję do wymyślenia kolejnego debilnego przydomku.

Boguski o ile dobrze pamiętam był swego czasu drugim strzelcem po Brożku a asyst miał najwięcej. Tylko żeby mieć pewność to trzeba grać, a nie po półrocznej kontuzji za Maaskanta wszedł raz na rundę. Potem złamał go Małecki i znów trybuny albo ława. Natomiast Probierz to wybacz ale żaden autorytet. Zamiast martwić się o dietę Boguskiego powinien zaordynować drużynie grę w piłkę nożna, a nie w beki.

Co znaczy siłę? Trzeba 120 brać na klatę czy o co chodzi? Wystarczy żeby sędziowie gwizdali faule z tyłu, a do tego trzeba trochę aktorstwa i pójdzie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Marceli_szpak
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.03.2013, 17:50
To media zrobiły z Probierza polskiego Guardiolę -ja nie powiedziałem, że Probierz to autorytet, niemniej jak mu wbijali szpile to się publicznie odgryzł i jakoś nie słyszałem, żeby któryś, z tak potwornie potraktowanych dementował jego słowa.
O tym pisałem, miał przed sobą szybkiego Brożka. Miał za sobą młodszego Sobola, a w obronie był Marcelo i Głowacki. Nie ma co porównywać starych sezonów, tam byli zupełnie inni ludzie w zespole. Nieważne.

Nie zauważyłem, w którym momencie nabijam się z "czyjegoś nieszczęścia". Masz na myśli, że jak -przykładowo/teoretycznie- ktoś jest cienki i wylatuje przez innego piłkarza z wyjściowej 11-stki, siedzi sobie na trybunach i leje na wszystko? Dodatkowo kasuje co miesiąc 40kawałków? Aaaa, widzisz, zapomniałbym, że jak mu nie po drodze z trenerem to robi spółdzielnie z kolegami i trenera wywalają z posady? (taka wolna interpretacja słów Cupiała)
Ech ta dyskusja, zmierza w złym kierunku.
Coś czuję, ze jak się nasz Zlatan (kolejny "debilnego przydomek" -tym razem dla najlepszego napastnika Polski) przełamie z bramkami to wrócimy do dyskusji.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.03.2013, 21:07
Gramy jutro, czy mecz odwołali. Bo cicho w temacie.

Mam nadzieje, że nasze treneiro nie wymyśli murowania bramki. Koniecznie trzeba cos strzelić. Bo dwie bramki to w pięć minut możemy stracić. Alians Jaliensa z Czekajem czy Bunozy z Czekajem na środku gwarantuje nam emocje do ostatniej minuty.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 11.03.2013, 21:43
Pareiko łapie formę więc w najgorszym razie wygrywamy po karnych
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 11.03.2013, 21:45
Ja sie boje że po niezlym meczu z Polonia , jutro bedzie mega kicha i odpadniemy po kompromitacji Kulawika
Odpowiedz cytując
zbycho93
Junior Member

Od: 04.2011

Stary 11.03.2013, 21:45
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Tak, już to widzę jak nasi strzelają karne. Wolałbym żeby skończyli ten mecz w przeciągu 90 minut.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 11.03.2013, 21:52
zbycho93 napisał(a):Wyświetl post
Tak, już to widzę jak nasi strzelają karne. Wolałbym żeby skończyli ten mecz w przeciągu 90 minut.
E nie przesadzaj... Już widzę naszą 5 strzelających... Czekaj Chavez Bunoza Jaliens i na deser Sikorski... Wygrana byłaby pewna...
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 11.03.2013, 22:05
Tak poważnie i racjonalnie. Kto się spodziewa awansu po 2-0 w Krakowie?
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 11.03.2013, 22:10
E nie przesadzaj... Już widzę naszą 5 strzelających... Czekaj Chavez Bunoza Jaliens i na deser Sikorski... Wygrana byłaby pewna...
Chavez nie gra

Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Tak poważnie i racjonalnie. Kto się spodziewa awansu po 2-0 w Krakowie?

Ja się spodziewam
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 11.03.2013, 23:07
Walnąć szybko brameczkę i Jaga musi strzelić cztery.

Realistycznie? Jaga strzeli nam w okolicach 70 minuty i do końca meczu będzie nieziemska nerwówa, ale awansujemy.
Ostatnio edytowane przez inspektor erektor : 11.03.2013 o godz. 23:17.
www.zlamacsport.blog.pl - sport w obiektywnej analizie
Odpowiedz cytując
rambovip
Junior Member

Od: 03.2013

Stary 11.03.2013, 23:35
Moim zdaniem będzie remis, na to chłopaków stać i awansujemy do półfinału. Pozdro -,-
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.03.2013, 23:39
Gargula
Gra czy dalej kontuzja
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.03.2013, 00:13
Jak zawsze bedzie nerwówka.Jaga teraz gra słabo,ale graja u siebie i kij ich wie co pokażą.Tez myslą ze to szansa na Puchary...

Najwazniejsze to nie stracic szybko gola....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 12.03.2013, 08:40
donecki napisał(a):Wyświetl post
Gargula
Gra czy dalej kontuzja
On przeważnie gra tak jakby miał kontuzję ...

Przejdziemy na pewno - ale fakt faktem że raczej na remis.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.03.2013, 09:02
Pomimo słabości naszych jestem spokojny o awans. Jagiellonia spisuje się bardzo słabo na wiosnę i wątpię, aby nastąpiła nagła poprawa. Najsłabszą ich formacją jest obrona, a to dobrze wróży.
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.03.2013, 09:28

Kiedy Wisła po raz ostatni wygrała rzuty karne? Z Saragossą? Oby żadnych karnych nie było...
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 12.03.2013, 10:18
O ile dobrze pamiętam to ze Śląskiem Wrocław także w Pucharze Polski 2007.09.26 http://historiawisly.pl/wiki/index.p...rak%C3%B3w_2:2
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.03.2013, 16:23
Czy w PP działa zasada bramek na wyjeździe? Innymi słowy czy jak Sikorski strzeli bramkę to Jaga będzie musiała strzelić aż 4?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 12.03.2013, 16:25
Zgadza sie.
Odpowiedz cytując
4FunNow
Member

Od: 07.2011

Stary 12.03.2013, 18:51
Oglądając mecz można odnieść wrażenie, że gra odbywa się bez piłki.

2 - 0 do przerwy Wynik lepszy niż gra
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.03.2013, 18:58
Raczej już po meczu, bo wątpię aby Jaga się podniosła i strzeliła tyle bramek. Mały chyba powoli do formy wraca.
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 12.03.2013, 19:03
Kiedy będzie losowanie PP ?
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 12.03.2013, 19:06
Wam też się wydaje, że Iwan coś wypił przed transmisją? Czy może to znowu "leki"?
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.03.2013, 19:18
Komentarz Iwana:
Skoro tak Wiśle dzisiaj wszystko wychodzi to może by dać Sikorskiemu się odblokować ... i chwila ciszy wśród komentatorów.

spadłem -
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.03.2013, 19:19
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
Wam też się wydaje, że Iwan coś wypił przed transmisją? Czy może to znowu "leki"?
Nie nie wydaje się......przestań ....a szukać dziury w całym
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
matysiuk
Member

Od: 05.2011

Stary 12.03.2013, 19:27
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Kiedy będzie losowanie PP ?
Gdzieś przeczytałem że 14 marca na orange sport transmisja. Ale nie wiem czy coś się zmieniło w skutek przełożenia dwóch meczów.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 12.03.2013, 19:32
matysiuk napisał(a):Wyświetl post
Gdzieś przeczytałem że 14 marca na orange sport transmisja. Ale nie wiem czy coś się zmieniło w skutek przełożenia dwóch meczów.
na 90minut.pl też podają:

Losowanie - 14 marca 2013, 17:45 - siedziba PZPN

Wątpię, żeby termin zmienili, i tak w tej rundzie nie ma żadnych rozstawień. Po prostu będą dolosowywać pary do poszczególnych drużyn. Zresztą w przypadku Legii i tak już jest pozamiatane, jedynie Flota może sprawić niespodziankę.
Ddf
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 12.03.2013, 22:32
Ale beka.

Mam nadzieje ze się nie wystrzelali na cała rundę wiosenna

Cokolwiek wieczni forumowi malkontenci sobie gadają widać gołym okiem zmianę w grze.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.03.2013, 22:57
No i okazało się, że Małecki umie dośrodkować.

Gry nie ma co oceniać, bo na takim boisku dużo przypadku było. Choć w porówniu do pierwszego meczu z Bełchatowem to postęp z pewnością jest. Do momentu zejścia Czekaja podobała mi się gra obronna, nie tyle umiejętności indywidualne co gra zespołowa.

Szczęśliwie nie grał Chavez, bo na tym śliskim boisku pewnie po trzydziestu minutach zobaczyłby czerwoną.

Dobrze, że wygrali bo sukces(ik) tej drużynie jest potrzebny do podżwignięcia morale.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.03.2013, 23:28
Ale co wy się jaracie losowanie przecież wiadomo Wisła gra z Śląskiem a Legia z Ruchem
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów