|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się poniedziałkowy hit z dolnej połowy tabeli: | |||
| Zwycięstwem Wisły! |
|
49 | 59,04% |
| Remisem! |
|
21 | 25,30% |
| Zwycięstwem gości.. |
|
13 | 15,66% |
| Głosujących: 83. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Rzuty różne, rzuty wolne nie dla Małeckiego. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Co najlepiej pokazuje, że ocenianie sytuacji na żywo, a w tv to dwie różne rzeczy.
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Cały czas to samo. Uczą się Ci w ogóle piłkarze strzelać z dystansu? Po co tak cały czas ładują, same straty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Jovanovic w starciu z Malinowskim trącił piłkę na rzut rożny na jednej z powtórek było to widoczne... Jednak żeby to zauważyć bez powtórki to trzeba mieć sokole oko o co nie posądzam Borskiego... Jeśli by tego karnego gwizdnął to w sumie trudno byłoby mieć do niego pretensje...
Co do faulu na Boguskim to wszystko już zostało powiedziane. Karny był EWIDENTNY. Zaczynam się zastanawiać jaka jest obowiązująca definicja rzutu karnego... Skoro podłożenie nogi nie kwalifikuje się na karnego to co się kwalifikuje? W dodatku zauważyłem niepokojący trend u sędziów że w momencie gdy zawodnik traci kontrole nad piłką i zostaje on popchnięty skoszony itp to sędzie puszcza gre... panowie co to ma byc |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Wilk to taki autorytet jak zawodnik, niech powie ze sam zagrał bryndzę, a nie chowa się za plecami innych. Nie myślę tylko wiem. I twierdzę że każdy kibic w kapciach który raz na tydzień ogląda jakiś mecz również wie, że zawodnik widząc że za chwile zostanie wycięty ucieka z nogami. Natomiast "odstawić nogę" można kolego ekspercie od piłki, a nie 15 milimetrowych kołków przeciwnika. Może nie zauważyłeś ale Boguski piłkę zagrał ... Sikorski dotknął może ze dwa razy piłkę, gdzie był przy akcji Małeckiego z Iliewem? Dlaczego nie dobijał piłki odbitej od poprzeczki. Gdyby na boisku był Boguski to pewnie szczęśliwie ta piłka spadłaby mu pod nogi. Bo Boguski wie o co w piłce chodzi i potrafi boiskową sytuację przewidzieć. Dokładnie tak jak kretyńskie przyjęcie Sokołowskiego przy karnym. Już tłumaczę. Jeżeli ktokolwiek miałby wzbudzić w zawodnikach Wisły chęć walki i wygrywania niezależnie o pozycji w tabeli, to były kapitan znany z ambicji i nieustępliwości jest do tego moim zdaniem najodpowiedniejszy. Co pokazuje obraz gry w ostatnim meczu. Problem w tym że walka i ambicja czasem nie wystarcza. Zwłaszcza przy niewidomych sędziach. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Dwa mecze z dwoma najsłabszymi ekipami. 0 strzelonych bramek. Gra jak w okręgówce. O czym my w ogóle rozmawiamy? Jaki karny, jakie sędziowanie? Wisła powinna wygrać te mecze po 2,3:0 i napierać na bramkę rywala 80% meczu. A my co oglądamy? Szkoda gadać. Wszyscy do zwolnienia. Zaorać, zakopać i budować od podstaw w IV lidze...dla klubu w tej sytuacji/formie piłkarskiej i zarządzającej po prostu nie ma ma już ratunku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Największym rozczarowaniem jest dla mnie postawa Chrapka. Gdyby nie to, że przygotowania do sezonu są w Wiśle już od paru lat po prostu skandaliczne to napisałbym po prostu, że chłopak nadaje się do jakiejś niższej ligi.
Dlatego widząc jego ślamazarność i wku.....brak werwy biorę lekką poprawkę na słabiznę szkoleniową, która panuję od jakiegoś czasu w klubie. Jednak jest to tylko bardzo wątpliwe wytłumaczenie i prawdę pisząc nie wierzę, aby przydał się do czegoś Wiśle w przyszłości. Nie ma co hodować drugiego Kowalskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Mecz: trudno dociera do mnie że Wisła jest taka słaba .... Gdy jest kilku młodych zawodników, jakieś nadzieje na transfery to jeszcze jest się czego chwycić .... a tak ...
Sergei Pareiko - 5/10 - Marko Jovanovic - 5/10 - Mamy w pełni zdrowego Jove - bez rewelacji Michał Czekaj - 5/10 - jeden wyskok nie trafiony mógł mieć duże konsekwencje ( po wrzutce z wolnego w 2 połowie). Osman Chavez - 5/10 - taran - wcześniej czy później skończy to się karnym Gordan Bunoza - 6/10 Dobrze podpinał się do gry na lewej stronie Łukasz Burliga - 3/10 słaby mecz a ja tak w niego wierze ... Radosław Sobolewski - 4/10 - jedno dobre podanie propostopadłe i dałbym mu 6 Cezary Wilk - 4/10 jw. Ivica Iliev - 5/10 kilka dobrych zwodów ale setka zmarnowana ....... Patryk Małecki - daje serce za to 7/10 szkoda że się znów napala na strzały z daleka Rafał Boguski - 6/10 ma zmysł napastnika ale potrzebuje wsparcia Charpek - 5/10 - widać że ma to "coś" co powoduje że akcja nabiera dynamizmu będzie dobry . ... tylko że wczoraj słabiej .... Sikorski - 4/10 - raz dobrze zgrał piłkę na "16", ładnie rozpoczął ostatnia akcję ... i chyba tyle dobrego ... Razi brak zdolności urywania się obrońcom szukania miejsca ..... z drugiej strony było kilka akcji gdzie Sikor mógł dostać piłkę ale jej nie dostał (na przykład akcja Małeckiego w której wyjechał za boisko, albo ostatnia akcja meczu) ... koledzy nie wierzą że Sikor strzeli, on chyba już nie wierzy że strzeli ... Już nawet ja tracę wiarę ... Kulawik 4/10: Wstawianie Wilka i Sobola i trzymanie na ławie Chrapka albo wiara w Ilieva do końcowej minuty - dla mnie to błędy. Tłumaczenie że "ustawiałem zespól pod Gargułe ....." lepiej nie komentować.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 05.03.2013 o godz. 20:22.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wracając jeszcze do karnego. Gdyby Iliev i Boguski tak często nie symulowali i nie przewracali się po każdym kontakcie z przeciwnikiem, albo jego bliskiej obecności, to może sędzia inną podjąłby decyzję. Faktycznie nawet ten faul w polu karnym, chociaż ewidentny to Boguski musiał dodać coś od siebie, co rzeczywiście mogło wyglądać na symulkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ilu było widzów? Jakoś mi to umknęło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Tłumaczenie tego ...... to jakiś żart. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Czy ja wiem czy o tej liczbie można powiedzieć że było lekko ponad 10k..
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ersyjny_remis/
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 05.03.2013 o godz. 17:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Gosciu jakbys nie zauwazyl to od wejscia Chrapka (tj. 60 min) zaczelismy non stop atakowac. Przypadek? Nie sądzę. Oczywiście nie jest to zawodnik obdarzony nie wiadomo jaka szybkością, toteż jego potencjal jest non stop maronwany przez Kulawika, który to kaze mu grac na skrzydle a nie na swojej nominalnej pozycji - srodku pomocy. Na skrzydle nic z tego nie bedzie, za to juz nie raz pokazał grajac na środku ze potrafi rzucić doskonałą pileczke na nos. Tylko potrzeba tutaj dac gosciowi grac na jego pozycji a nie na sile robic z niego skrzydłowego jak do tego inklinacji on mie ma. Lepiej sobie poogladajcie jak gral Burliga to dopiero byla zenada i wstyd. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Należy zwrócić uwagę też na obronę mianowicie 3 mecze - 0 straconych bramek. W rundzie jesiennej w 12 z 15 meczów Wisła traciła bramkę. Każdy przed rundą wiedział że nie będziemy grać jak za dawnych lat że nadal będzie padaka ale przynajmniej nie tracimy bramek a to już coś. Może coś ruszy sie z czasem ale z takim trenerem to daleko nie zajedziemy i mam nadzieje że BC to zrozumie i zainwestuje bo w przeciwnym razie odpadniemy z PP(bo spadek nam nie grozi uwierzcie).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
To ile to jest? Dużo ponad 10k? Lekko poniżej? Przecież dobrze mówi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
1. Legia Warszawa (P)17104334:1734 2. Lech Poznań17102524:1532 3. Polonia Warszawa1795329:1432 4. Górnik Zabrze1787225:1331 5. Śląsk Wrocław (M)1793527:2230 6. Lechia Gdańsk1774623:2025 7. Piast Gliwice (b)1772822:2623 8. Zagłębie Lubin1774622:1822 9. Jagiellonia Białystok17410319:2222 10. Pogoń Szczecin (b)1764717:2022 11. Widzew Łódź1763818:2421 12. Korona Kielce1755716:2120 13. Wisła Kraków1755714:2220 14. Ruch Chorzów1753916:2618 15. Podbeskidzie Bielsko-Biała17241120:2910 16. GKS Bełchatów17151110:278W ogóle nam spadek nie grozi!!! Z dwoma ostatnimi drużynami ligi zdobyliśmy ZERO bramek i mamy aż dwa punkty. ....a jest wypas i plaża. U nas jeden murzyn zarabia więcej w miesiąc niż całe Podbeskidzie. Szczają na nas a Ty piszesz, że deszcz leje. Jakie inwestycje ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Abstrahując od meczu z Podbeskidziem -to trzeba poprosić nasze piękne siatkarki, żeby jutro na spotkaniu charytatywnym nie potłukły jakiejś PORCELANY!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|