The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się poniedziałkowy hit z dolnej połowy tabeli:
Zwycięstwem Wisły! 49 59,04%
Remisem! 21 25,30%
Zwycięstwem gości.. 13 15,66%
Głosujących: 83. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PlayLikeAPro
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2013, 23:30
Sergei Pareiko - Osman uratował mu raz dupę. Kilka niepewnych interwencji ( na kilka akcji podbeskidzia...) 5/10
Marko Jovanovic - Mało widoczny jak cała prawa strona w obronie baboli nie pamiętam 5/10
Michał Czekaj - słabo, razem z Osmanem jak podają sobie piłkę w poprzek to mi ciśnienie skacze bo nie wiem czy drugi taki podanie przyjmie 4/10
Osman Chavez - raz ratuje sytuacje, a raz mało co nie dopuszcza do sytuacji sam na sam bo nie trafia w piłkę. Ratują go warunki fizyczne. 5/10
Gordan Bunoza - Najlepszy w drużynie. Zawsze bylem jego zwolennikiem.Gdyby jeszcze dzisiaj zaliczył jakąś fajną główkę ( najlepiej bramkę) 2-3 bardzo fajne wrzutki, nadąża za Małeckim 6,5/10
Łukasz Burliga - yy chyba go nie zauważyłem. 3/10
Radosław Sobolewski - Ehh , w ataku to z niego pożytku nie ma. 4,5/10
Cezary Wilk - Czarek standardowo. 5/10
Ivica Iliev - 5 cm niżej i było by pięknie co nie zmienia faktu że już z pierwszej powinien to wpakować w bramkę. 6/10
Patryk Małecki - biegle biega, z myśleniem troszku dalej problem. 6,5/10
Rafał Boguski - Rafał nie powinien grać na szpicy, jego pozycja ewidentnie powinna być za kimś kto potrafi strzelać. Fajnie pracuje w obronie. 6/10 + 3 za wywalczony karny którego nie było (sędzia ch...)

Charpek - nie wiem co o nim myśleć, ma dobry dyg do piłki ale chyba jeszcze brakuje mu obycia. 5/10
Bonus - Daniel. Dzisiaj dwa razy próbował ekwilibrystyczne strzelić bramkę , dwa razy nawet nie dotkną piłki. 4/10

Ogólna ocena meczu z trybun 4,5/10 - Gdybyśmy mieli napastnika, spokojnie można było by to wygrać.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.03.2013, 23:33
Imo Rafał Boguski nasz najlepszy napastnik w tym momencie.

Przytomna gra, patelnia wyłożona Małeckiemu, ewidentny karny na nim, strzeliłby gola jakby bramkarz nie obronił.... głową. Ogólnie jak Boguś gra w ataku to coś się dzieję i dochodzimy do sytuacji mimo kiepskiej gry.

Kolejny słaby mecz w naszym wykonaniu, ale ciekaw jestem co Legia zagra z PBB.

Pozdro [;

PS. Środek pola Iliev Wilk i Sobol to jest po prostu tragedia. Dwóch emerytów i jeden przecinak co nie potrafi nic oprócz ostrej gry... Wilk był dobry
1) dwa lata temu
2) jak miał partnerów odpowiedzialnych za rozgrywanie piłki i mógł skupić się tylko na destrukcji
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.03.2013 o godz. 23:41.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 04.03.2013, 23:33
A wycznów naszego mistrza pola karnego pana Czekaja nikt nie skomentuje ? Sobol emerytura, Iliev to samo. Ogólnie żenada. Jaki postęp?
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 04.03.2013, 23:38
Najpierw trochę o sędziowaniu... Do pewnego momentu twierdziłem że Borski prowadzi ten mecz nieprzyzwoicie dobrze... Kartka dla Ilieva słuszna dla Wilka niestety też... W drugiej połowie jak zobaczyłem że piłka po podaniu małego była pół metra za linią to aż mi w gardle stanęło... A to co się działo przy akcji z Boguskim w polu karnym to już dla mnie totalny skandal... A najlepsze jest to że w sumie to był dobry mecz głównego ale fatalny całej reszty sędziów...

Teraz nasi zawodnicy... Od jakiegoś czasu (od zawsze?) Iliev gra beznadziejnie... Śmiem twierdzić że to jest najlepszy piłkarsko zawodnik w klubie ale gra totalnie bezproduktywnie i momentami wręcz żenująco...
Fatalny mecz Sobola... Nie chcę wymieniać ile miał strat w środku pola po których szły kontry z szacunku dla niego...
Wilk bezproduktywny... Grajmy jednym przecinakiem w pomocy bo dwóch totalnie rozkłada tworzenie ataku pozycyjnego... Za Sobola wolałbym już Jaliensa w pomocy...
Boguski... Jezuuu... Dlaczego on musi przyjmować piłki na 5 metrów? To już drewniany Wilk potrafił czasem piłkę porządnie przyjąć...
Burliga szkoda gadać...
Chrapek...no comment...
Sikorski ile razy miał piłkę?
Małecki coś grał ogólnie bardzo słabo na tle drużyny jeden z lepszych...
Całkiem ciekawie grały boki obrony... Ale dlaczego Jovanovic musi trafić każdego obrońce przy dośrodkowaniu to nie wiem...
Wg mnie bardzo przyzwoicie Czekaj... szczególnie w walce powietrznej... całkiem celne podania szkoda że najczęściej na 5 metrów... Chavez całkiem przyzwoicie ale zwrotność szwankuje...
Pareiko byłoby całkiem nieźle gdyby nie standardowe wyplucie piłki przy którym omal gola nie zdobył Demjan... Zawsze choć raz w meczu Pareiko musi coś odwalić...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.03.2013, 00:01
Chrapka trzeba pozbyc sie juz dawno bylo.Inni ligowcy maja jakos mlodych i szybkich zawodnikow tylko u nas takie kołki typu Czekaj,Brud czy Chrapek.Przypadek?

Gra dzis wygladała mizernie ,zreszta jak frekwencja .Pusto i smutno.Choc z drugiej strony jak ktos mial isc i ogladać ich gre ,i siedziec tam 90 minut to go rozumiem ze zostal w domu przed tv.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 05.03.2013, 00:04
Najlepsze że na Eurosporcie puścili bramki z bundesligi... przełączają na stadion Wisły a tam 5 kibiców na krzyż na głównej... jedyne co mamy jak z bundesligi to chyba ta trawa która robiła całkiem dobre wrażenie...no i może stadion który wygląda od środka również całkiem przyzwoicie... o reszcie to naprawdę szkoda gadać...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.03.2013, 00:05
Tak sobie pomyślałem, że nawet jakbyśmy dostali tego karnego (należał się!), to i tak niekoniecznie zostałby on wykorzystany. Myślę, że ktokolwiek by nie podszedł szanse byłyby pół na pół. Za wyjątkiem Sikorskiego może - jemu daję 50% na trafienie w bramkę.

Boguski powinien dalej grać w ataku, przynajmniej stwarza realne zagrożenie, ma ten spryt i potrafi się znaleźć tam gdzie piłka.

W tym sezonie powinniśmy się utrzymać, ale za rok z taką grą lecimy na pysk z ligi. 14 goli w 17-stu meczach?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.03.2013, 00:12
Jak dla mnie to jest jedna z najbardziej komicznych sytuacji jakie widziałem, bo Boguski zaczął teatrzyk ale też dostał kosę
Tak więc żółtko dla Boguskiego za symulkę, żółta dla kolesia z Podbeskidzia za faul i karny

A mecz jak dla mnie niezły - tzn oczywiście kicha ale przynajmniej walczą
Na plus Mały...te wakacje w Turcji mu się chyba przydały(może siłki tam nie mają), bo odzyskał szybkość i zwinność.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
fifek
Junior Member

Od: 05.2012

Stary 05.03.2013, 00:37
A ja chciałbym tylko tak od siebie zaznaczyć jedno co mi się rzuciło w oczy . Chrapek , młody chłopak na tle wielu graczy którzy wybiegli w 1 jedenastce , wszedł w 2 połowie tam około 60 min , i on przy starcie do Piłki ma prędkość człowieka który jest po 2 dniowym maratonie do okoła województwa Mazowieckiego . Nosz kurde , w jednej z sytuacji miał z 2 metry przewagi nad zawodnikiem który startował z nim do piłki (gość grał od początku meczu) i chłop go wyprzedził jeszcze o dobry metr ! Ba ! Po tym nawet nie za bardzo miał ochotę na to by próbować gonić tego chłopa ... To już Kosowski w Meczu z Jagą po godzinie biegania miał więcej siły i chęci do tego by gonić przeciwnika ;/
Jeśli chodzi o sędziowanie i karnego , to szkoda że tak się stało bo od 2 meczy widać lekką poprawę , i taki mecz jak dziś mógł by dać im trochę więcej powodu do tego by się jednak starać i zostawić trochę więcej serca na boisku ...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.03.2013, 07:55
Prawda jest nieubłagalna. 2 mecze z ostatnimi zespołami ligi i 0 strzelonych bramek. Zobaczymy co bedzie dalej. Na duzy plus w ostatnich meczach Małecki, robi duzo szumu na skrzydłach. Widać, ze chce mu się grać.Reszcie drużyny też, co wróżyłoby dobrze na koniec ale grając bez napastników do końca ligi będziemy sie ogladać za plecy.
Orientuje się ktoś dlaczego Kulawik nie wystawia Genkova ? Bo straszenie Sikorskim już mi się znudziło.
Odpowiedz cytując
DamianPrz
Junior Member

Od: 03.2013

Stary 05.03.2013, 08:49
W 55. minucie sędzia bramkowy nie zauważył jak Małecki wyjechał z piłką 0,5 metra za boisko a w 69. minucie to już wszyscy wiedzą jak chciał zabłysnąć. Zdegradować pajaca z I ligi do okręgówki !!!!!!
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 05.03.2013, 08:59
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Orientuje się ktoś dlaczego Kulawik nie wystawia Genkova ? Bo straszenie Sikorskim już mi się znudziło.
Ponieważ Genkov ma kontuzję pleców, inaczej przecież byłby na ławce.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.03.2013, 09:16
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to jest jedna z najbardziej komicznych sytuacji jakie widziałem, bo Boguski zaczął teatrzyk ale też dostał kosę
Tak więc żółtko dla Boguskiego za symulkę, żółta dla kolesia z Podbeskidzia za faul i karny

A mecz jak dla mnie niezły - tzn oczywiście kicha ale przynajmniej walczą
Na plus Mały...te wakacje w Turcji mu się chyba przydały(może siłki tam nie mają), bo odzyskał szybkość i zwinność.
Przepraszam, ale pieprzysz farmazony. Boguski podskoczył żeby znowu jakiś ekspert nie nazywał go porcelanowy. Bo lepiej dostać kosę w nogę która jest w powietrzu niż w nogę na której oparty jest ciężar ciała. To tak oczywiste dla każdego wiedzącego o co chodzi, że aż wstyd tłumaczyć. Natomiast sędzia jeżeli podał taki argument powinien zostać pozbawiony licencji, bo jak nie w pierwszej to w trzeciej lidze przez jego filozofię nogi sobie połamią.

Kulawik wpuszczając Chrapka i Sikorskiego osłabił zespół. Jeden ma szybkość walca drogowego, a rugi wygląda jakby przyszedł z turnieju dzikich drużyn i pierwszy raz grał na dużym boisku.

Plus dla Kuli jest taki że widać chęć walki, widać ze im zależy, czego już dawno nie było. Minus że sprawiają wrażenie jakby wszystko w ataku robili na fantazji, bez żadnych schematów, no i bez gry piłką, wszystko do przodu, a tak się nie da.

KrzychooR napisał(a):Wyświetl post

Boguski... Jezuuu... Dlaczego on musi przyjmować piłki na 5 metrów? To już drewniany Wilk potrafił czasem piłkę porządnie przyjąć...

Pareiko byłoby całkiem nieźle gdyby nie standardowe wyplucie piłki przy którym omal gola nie zdobył Demjan... Zawsze choć raz w meczu Pareiko musi coś odwalić...
Bo jak przyjmie krócej to cham który go kryje chcąc ją wybić połamie mu nogi, a sędzia da mu jeszcze zółtą kartkę... taka buraczana liga. Wilk jak przyjmuje piłkę to w 90% przypadków stoi tyłem o własnej bramki i za plecami nie ma nabuzowanego desperata.

Akurat taka piłka grana z odchodzącą rotacją to dla bramkarza jedno z najtrudniejszych zagrań. Zgadza się błąd, ale taki jak dla napastnika nie trafić w okienko z 30 metrów, wiec prędzej Pareikę należy chwalić że się szybko zebrał i zablokował dobitkę niż mieć pretensje o niezłapanie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.03.2013 o godz. 09:31.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 05.03.2013, 09:16
teraz będziemy obwiniać wszystkich prócz naszych cudownych zawodników... a to sędzia, a to boisko nie równe, a to za bardzo padało... gramy bardzo słabo i trzeba mówić o tym jasno...
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 05.03.2013, 09:58
Cytat:
Kulawik wpuszczając Chrapka i Sikorskiego osłabił zespół.
Zgodzę się, ze Chrapek nic nie zagrał, ale podobnie tragiczny był Burliga. Nie wiem co trener chciał osiągnąć wystawiając Łukasza na prawym skrzydle, ale wiadomo, że nie należy w przyszłości tego robić. Zabrzmi to smutno, ale czekam na powrót Garguły do wyjściowego składu. Jeśli zdrowy będzie też Kosa, to Guła powinien wskoczyć do 11 za Sobola, lub Wilka (ciężko stwierdził, który z nich jest słabszy, wczoraj bardziej irytował mnie Radek).
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.03.2013, 10:02
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
teraz będziemy obwiniać wszystkich prócz naszych cudownych zawodników... a to sędzia, a to boisko nie równe, a to za bardzo padało... gramy bardzo słabo i trzeba mówić o tym jasno...
Gramy dużo lepiej niż za poprzedniego trenera, który spie.....ił nam dwa sezony. Trzeba to zauważyć i być dobrej myśli.

No i za dobrą grę punktów nikt nie daje. A to że nas kręcą nawet jak gramy słabo nie jest zbyt optymistyczne. Władze powinny się odwołać od kartki Boguskiego i protestować przeciwko przydzielaniu nam ślepych pomocników sędziego.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.03.2013 o godz. 10:11.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 05.03.2013, 10:08
Jedyne co widać wyraźnie to:

1) Jest mobilizacja wolicjonalna - Ci zawodnicy przynajmniej chcą wygrać - to, że im nie wychodzi wynika z wielu przyczyn - nie tylko z słabych umiejętności....
2) jednak Głowacki na stoperze nie jest niezastąpiony......
3) Bunoza na lewej obronie jest zdecydowanie bardziej efektywny niż prawonożny Jaliens
4) jeden Kosowski i jeden Małecki, którzy nie boją się gry jeden na jeden to jednak za mało,
5) Iliev powinien grać ostatnią rundę w barwach Wisły.....
6) Chrapek powinien popracować solidnie nad szybkością, bo zagrać dobrą piłkę potrafi.....
7) 60 minut graliśmy w w najlepszym razie w 10, bo Burliga jako prawy pomocnik to była parodia....
8) Kulawik nie zaryzykował i nie poszedł za ciosem - nie wpuścił Stolarskiego za Burligę - chłopak pokazał, że nawet jeśli zaliczy w meczu stratę, to może nabrać doświadczenia, a w meczu z Jagą widać było, że umiejętności ma niemałe, a od Burligi na prawej pomocy zdecydowanie większe;
9) nasi defensywni pomocnicy grają w kratkę - jak dobrze zagra Sobol, to Wilk słabo, jak wczoraj dobrze czyścił Wilk, to Sobol był tragiczny;
10) widać co zrobił Bednarz pozbywając sie najpierw Kirma i Małeckiego, a później Meliksona. Uważam, że gdyby ta trójka grała przez całą I rundę, Wisła miałaby zdecydowanie więcej bramek strzelonych niż tragiczna 14-ka.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 05.03.2013, 10:13
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, ale pieprzysz farmazony. Boguski podskoczył żeby znowu jakiś ekspert nie nazywał go porcelanowy. Bo lepiej dostać kosę w nogę która jest w powietrzu niż w nogę na której oparty jest ciężar ciała. To tak oczywiste dla każdego wiedzącego o co chodzi, że aż wstyd tłumaczyć. Natomiast sędzia jeżeli podał taki argument powinien zostać pozbawiony licencji, bo jak nie w pierwszej to w trzeciej lidze przez jego filozofię nogi sobie połamią.

Kulawik wpuszczając Chrapka i Sikorskiego osłabił zespół. Jeden ma szybkość walca drogowego, a rugi wygląda jakby przyszedł z turnieju dzikich drużyn i pierwszy raz grał na dużym boisku.

Plus dla Kuli jest taki że widać chęć walki, widać ze im zależy, czego już dawno nie było. Minus że sprawiają wrażenie jakby wszystko w ataku robili na fantazji, bez żadnych schematów, no i bez gry piłką, wszystko do przodu, a tak się nie da.

Bo jak przyjmie krócej to cham który go kryje chcąc ją wybić połamie mu nogi, a sędzia da mu jeszcze zółtą kartkę... taka buraczana liga. Wilk jak przyjmuje piłkę to w 90% przypadków stoi tyłem o własnej bramki i za plecami nie ma nabuzowanego desperata.

Akurat taka piłka grana z odchodzącą rotacją to dla bramkarza jedno z najtrudniejszych zagrań. Zgadza się błąd, ale taki jak dla napastnika nie trafić w okienko z 30 metrów, wiec prędzej Pareikę należy chwalić że się szybko zebrał i zablokował dobitkę niż mieć pretensje o niezłapanie.
Bardzo mi się podoba to, że chociaż jeden na tym forum patrzy obiektywnie i nie ma w sobie syndromu kibica sukcesu, przyzwyczajonego do gry Kosy, Żurawia, Szymka i Franka sprzed 8 lat! Nie jeździł bym tu po Boguskim, bo chłopak biegał, starał się, walczył a że nie wyszło... trudno! Nie zawsze piłka wpada do siatki po każdym strzale!

Jeśli chodzi o resztę drużyny to tak jak kolega wspomniał + za walkę, za wybieganie tego meczu! Bardzo podobała mi się lewa strona po której nieźle poruszał się Bunoza z Małeckim do zmiany z Ilievem, którzy też zagrali niezłe zawody. Zarówno Boguski, Małecki jak i Iliev stworzyli kilka fajnych akcji, z których powinni spokojnie strzelić 2-3 bramki nie licząc niepodyktowanego karnego czy poprzeczki Ilieva... pozostaje tylko pluć sobie w brodę że nic nie wpadło!

Jedyne do czego bym się przyczepił to irytująca gra w drugiej linii Burligi (lepiej było od początku dać młodego Stolarskiego), strzały Sobola z dystansu,wymuszone faule Ilieva, dośrodkowania Jovanovica mierzone w kibiców górnych rzędów za bramką, wejście Sikorskiego!

Ogólnie zagraliśmy jak na swoje obecne możliwości przyzwoity mecz. Brakło niewiele do tego by wydrzeć komplet punktów. Jeśli ktoś mówi że nasi grali na stojąco niech uda się do ortopedy! Myślę że z taką grą możemy spokojnie konkurować z mocarzami ligi Legią, Lechem, Śląskiem... wcale gorzej od nich nie gramy! Problemem jest nadal wykończenie i po Jadze bałem się że wybryk Boguskiego będzie powtórką z jesieni kiedy z Widzewem również strzelił 2 bramki... jedyne w rundzie.

ps. odnośnie sędziowania nie wiem po jakiego ch_ja biegają Ci idioci za bramkami skoro nie widzą z 2 metrów faulu w polu karnym czy nawet tego że zawodnik wyjeżdża dobre pół metra z piłką poza linię końcową boiska... powoli mi to gówno przypomina administrację państwową! dodatkowe stanowiska obsadzane przez dyletantów, którzy i tak mają klapki na oczach i nic nie widzą!
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 05.03.2013 o godz. 10:18.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.03.2013, 10:17
Czy tutaj niektórych coś piórkuje? Rozkmina nad karnym czy był czy nie? Wy się czytacie? Karny tak ewidentny jak z podręcznika. Tak czysty i przejrzysty że nie wiem nad czym tutaj próbujecie dyskutować, rozumiem rozdzierać szaty nad karnym dla Podbeskidzia, zignorować to że MAlinowski powiedział że był róg, ale .... co on się tam zna, wiemy lepiej.

Ten .... bramkowy to nie wiem czy się urwał z choinki czy o co chodzi. W żywe oczy gość za.......ił na karnego a tu widzę rozcząsanie czy podwinął nogę Boguski, czy upadł w tempie, czy szedł na karnego. I na .... te pytania? Wyciął go równo z trawą Sokołowski, o czym sam wiedział najlepiej bo się za głowę złapał po tym co odjebał. Ale bardziej papiescy od papieża tutaj próbujecie być a wychodzi i strasznie i śmiesznie.

Bramkowego bym profilaktycznie wyjebał z tego całego grona sędziów, są błędy, można się pomylić ale nie w takiej sytuacji, no jak można tak po ludzku. Panie, CAŁA POLSKA WIDZIAŁA.

Można być ignorantem ale jak ktoś jest ograniczony to niech się nie pcha na afisz.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 05.03.2013 o godz. 10:20.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Marceli_szpak
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.03.2013, 10:22
Boguski podskoczył żeby znowu jakiś ekspert nie nazywał go porcelanowy.
Dzięki kolego za "ekspert" (nie,nie wyczułem ironii), ale jak mnie już zapraszasz do dyskusji to muszę się wypowiedzieć.
Nie ma co zwalać na sędziego, murawę, trybuny czy nawet na temperaturę. Jakby coś grali, to by teraz nie było płaczu. A zresztą Wilk sam w wywiadzie powiedział, że nie ma co zwalać na sędziego -bo wie, że zagrali bryndzę. Moze i była walka, ale jakoś pomysłu nie widziałem. Małecki kilka razy ładnie pociągnął, ale niestety nie mając do kogo zagrać musiał strzelać.
Powiedz mi, Panie adwokacie, na jakiej pozycji grał wczoraj Boguski? Wysunięty napastnik, czy podwieszony pomocnik. Bo częściej był pod bramką Pareiki niż Podbeskidzia. Ktoś na odprawie rozdziela obowiązki, czy wszyscy gonimy za piłką do obrony, później dzida do przodu... a tam nie ma nikogo.
Drozd napisał(a):
Bo lepiej dostać kosę w nogę która jest w powietrzu niż w nogę na której oparty jest ciężar ciała.
Myślisz, że w ferworze walki profesjonalny piłkarz myśli, na której nodze stanąć i na którą nogę ewentualnie przyjąć kopnięcie przeciwnika. Jak tak myśli -to wytłumaczyłeś nam pojęcie "odstawiania nogi"
Śmiem nawet stwierdzić, że Sikorski wchodząc zrobił większy wiatr. Mniej więcej zgrało się to na zmianą w gnieździe, i ze słowami:
Cytat:
Wiecie jaki jest problem tego chłopaka? To, że nie potrafi was opierd.lić!
Pewnie piłkarze też to usłyszeli i końcowe 15 min już było na ciut szybszych obrotach.
A i jeszcze mi wytłumacz ten geniusz trenerski, który pociągnąłeś w innym temacie, bo też nie zrozumiałem myśli:
Kulawik przy Probierzu to super trener, jak tamten spieprzył dwa sezony to nie płakałeś...
To że kiedyś był przez lata kapitanem Wisły bardzo dużo zmienia, jeżeli tego nie rozumiesz to pogadaj z kimś kto grał kiedyś choćby w okręgówce.
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Stary 05.03.2013, 10:22
Sergei Pareiko - przeciętny występ,jeden jego błąd prawie skończył się bramką dla PBB 5/10
Marko Jovanovic - w obronie całkiem poprawnie w ofensywie dramat 4/10
Michał Czekaj - na raz ,a co tam ,byle wypieprzyć piłkę jak najdalej 3/10
Osman Chavez - musiał grać za siebie i Czekaja,dobry występ 6/10
Gordan Bunoza -najlepszy z naszych obrońców, pokazał ,że jest jakieś 30x lepszy niż Jaliens na LO 7/10
Łukasz Burliga - bardzo słaby występ,ale czy można się było więcej po nim spodziewać ? 2/10
Radosław Sobolewski -walczył,był wszędzie chociaż jest już emerytem,brał odpowiedzialność na siebie 5/10
Cezary Wilk - pozorant i tyle,o ile Sobol był wszędzie to Wilk był nigdzie,nie potrafi odbierać piłki ,zastawić się czy strzelić z daleka 2/10
Ivica Iliev - I połowa tragiczna, po przerwie lepiej ale i tak słabo 4/10
Patryk Małecki -najlepszy z naszych,walczył,strzelał,szarpał,niestety nie ma kolegów do gry 7,5/10
Rafał Boguski -słaby występ,tym razem nie udało się zdobyć chociaż jednej przypadkowej bramki,ale wywalczył nieuznany rzut karny. 4/10
Michał Chrapek-czasy juniorskie się skończyły,trzeba dać coś od siebie ,żeby grać regularnie 3/10
Daniel Sikorski-można by go wystawić do jakiegoś maratonu,biega w równym,powolnym tempie,właściwie robi tylko to.bez oceny.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 05.03.2013, 10:27
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Czy tutaj niektórych coś piórkuje? Rozkmina nad karnym czy był czy nie? Wy się czytacie? Karny tak ewidentny jak z podręcznika
Któryś z nich to Wieszczycki i testuje wytłumaczenie do Ligi+ Extra.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.03.2013, 10:42
Skąd ten optymizm, że Wisła nie straciła bramek w trzech kolejnych meczach ? Możnaby się z tego cieszyć gdyby Wisła grała z naprawdę dobrymi drużynami. A tak cieszyć się, ze Belchatow, Jaga czy Podbeskidzie nie strzelilo bramki ? Bez jaj..
Tu sie trzeba martwić, ze padly tylko dwie dla Wisly.
Troche to postawione na glowie. Owszem, taki bilans z mocnymi zespolami to bylby powod to zadowolenia. A tu widze u niektorych teksty w stylu "jest dobrze, trzeci mecz bez straty gola".
Troche to wygląda niestety na takie rozpaczliwe szukanie powodów do optymizmu, oszukiwanie siebie samego. Na bezrybiu...
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.03.2013, 10:44
Tak w kontekście meczu, choć niekoniecznie.
Zastanawiam się, co tam porabia Sarki... Zagraliśmy już wiosną trzy mecze, a o tym grajku ani widu, ani słychu. To jest oczywiście kolejny kamyczek (głaz?) do ogródka Bednarza. Tym bardziej że Wisła oficjalnie informowała już po pierwszym zgrupowaniu, że Sarki podpisze kontrakt z Wisłą.

Pensja z klubu na pewno zasila konto naszego nowego nabytku, który nie wiadomo kiedy ostatni raz trenował z resztą drużyny. Finał będzie pewnie taki, że wróci rzecz jasna bez formy i przez kilka tygodni będzie się odbudowywał. Zagra ze 3-4 mecze, ale pieniądze weźmie za całą rundę (czy tam 4 miesiące). Świetny biznes (nie dla nas oczywiście).

Chyba tylko Jacek może w tak znakomity sposób odciążać budżet klubu. Oszczędności z grubej rury - nic tylko przyklasnąć. Kogoś takiego potrzebujemy!
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.03.2013, 10:46
fran23 napisał(a):Wyświetl post
Sergei Pareiko - przeciętny występ,jeden jego błąd prawie skończył się bramką dla PBB 5/10
Marko Jovanovic - w obronie całkiem poprawnie w ofensywie dramat 4/10
Michał Czekaj - na raz ,a co tam ,byle wypieprzyć piłkę jak najdalej 3/10
Osman Chavez - musiał grać za siebie i Czekaja,dobry występ 6/10
Gordan Bunoza -najlepszy z naszych obrońców, pokazał ,że jest jakieś 30x lepszy niż Jaliens na LO 7/10
Łukasz Burliga - bardzo słaby występ,ale czy można się było więcej po nim spodziewać ? 2/10
Radosław Sobolewski -walczył,był wszędzie chociaż jest już emerytem,brał odpowiedzialność na siebie 5/10
Cezary Wilk - pozorant i tyle,o ile Sobol był wszędzie to Wilk był nigdzie,nie potrafi odbierać piłki ,zastawić się czy strzelić z daleka 2/10
Ivica Iliev - I połowa tragiczna, po przerwie lepiej ale i tak słabo 4/10
Patryk Małecki -najlepszy z naszych,walczył,strzelał,szarpał,niestety nie ma kolegów do gry 7,5/10
Rafał Boguski -słaby występ,tym razem nie udało się zdobyć chociaż jednej przypadkowej bramki,ale wywalczył nieuznany rzut karny. 4/10
Michał Chrapek-czasy juniorskie się skończyły,trzeba dać coś od siebie ,żeby grać regularnie 3/10
Daniel Sikorski-można by go wystawić do jakiegoś maratonu,biega w równym,powolnym tempie,właściwie robi tylko to.bez oceny.
Zgadzam się w 90%, ale nie do oceny Czarka. Zobacz kto miał najwięcej przejęć piłki w Wiśle w tym meczu.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.03.2013, 10:51
Czekaj to osobny temat. Takiego "słonia" to ja dawno w Wiśle nie widziałem. Najgorsze, że grą nie sprawia wrażenia zbyt inteligentnego piłkarza. Leci bezmyślnie, fauluje. Taka głowa w chmurach, nie wie co się dzieje, a na dokładkę warunki motoryczne słabiutkie.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 05.03.2013, 10:59
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Wiśle w każdym meczu może sędziować 5 kolesi, a np. Amice czy Legii zawsze trzech? Czy wobec tego każdy zespół ma równe szanse w rywalizacji?

12. kolejka Lech- Legia
13. kolejka Legia -Widzew
14. kolejka Lech - Śląsk
15. kolejka Śląsk - Legia

17. kolejka Wisła - Podbeskidzie.

Czasem jednak warto sprawdzić.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Stary 05.03.2013, 11:12
DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się w 90%, ale nie do oceny Czarka. Zobacz kto miał najwięcej przejęć piłki w Wiśle w tym meczu.

Może rzeczywiście jestem trochę nieobiektywny w tej sytuacji i przesadziłem ,ale Wilk ostatnimi czasy niesamowicie drażni mnie swoją grą. Odbiory są ,tylko co dalej się z tą piłką dzieje to dramat.
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Stary 05.03.2013, 11:18
1.Sytuacja, kiedy Boguski został wycięty ewidentna.
2.Brawo dla sędziego za kartkę dla Ilieva, który pajacował. Ten facet jest już bezczelny w tym co wyczynia w polu karnym.
3. Patryk Małecki: tak chwalony, ale przecież facet ma 25 lat i dalej nie potrafi wrzucić na głowę ze stojącej piłki. Kabaret.
4. Na resztę opuszczam zasłonę milczenia.
5. Faul na grajku z Podbeskidzia (Malinowski?) był, ale na lini pola karnego. Borski pokazał róg. Pomylił się.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.03.2013, 11:22
sam Malinowski powiedzial, ze faulu nie bylo i nalezal sie rog !
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów