The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Po meczu z GKS-em spodziewam się:
Ciężkiego meczu, zakończonego naszym zwycięstwem 62 43,97%
Remis będzie sukcesem. 27 19,15%
Z taką grą jak z Zagłebiem Sosnowiec, śmierdzi porażką. 52 36,88%
Głosujących: 141. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2013, 17:37
Podbeskidzie leje nas reguralnie, wiec porazka z nimi nie bedzie sensacja.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.02.2013, 17:41
Najlepszym podsumowaniem tego meczu jest statystyka strzałów AŻ 3 Celne ! o zgrozo ,taki bilans powinien nastąpić w dobrych czasach po jakiś 5 minutach gry Wisły...pyta straszna zero pomysłu na grę ,sikorski to jest już w ogóle dno jakiego nie widziałem w życiu,znalazłbym lepszych chłopaków na podwórku od niego...jak z młodą Gieksą nie potrafimy to ja już na prawdę nie widze nawet utrzymania...przykre to wszystko,jakby oni jeszcze coś grali ale oni nie potrafią wymienić nawet 3 szybkich podań,wszystko jest przewidywalne... za pare kolejek będziemy mieli nową przyśpiewke ; Nigdy Nie spadnie Wisełka nigdy nie spadnie
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.02.2013, 17:42
Po dzisiejszym mecz stwierdzam,że nie posiadamy w naszym klubie napastnika.Czy nie lepiej byłoby dać szansę Małeckiemu z przodu?Iliev jak dla mnie jest skończony w tym klubie.Wolny...kiwa się bez sensu...zupełnie jak amator ! Kosowski to chyba...nasza najjaśniejsza postać... Gdybyśmy dziś grali z kimkolwiek innym skończyłoby się pogromem naszej drużyny.Nie martwi mnie już ten wynik ale...zero koncepcji gry.Nic się nie zmieniło.Spaść raczej nie spadniemy.Ale jeśli nic się nie zmieni w przyszłym sezonie jesteśmy głównym kandydatem do spadku.Boże jakich my czasów doczekaliśmy.
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 24.02.2013, 17:45
DJ Hazel napisał(a):Wyświetl post
Po dzisiejszym mecz stwierdzam,że nie posiadamy w naszym klubie napastnika.
To dzisiejszego meczu potrzebowales, zeby to stwierdzic?
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 24.02.2013, 17:51
W tym sezonie się utrzymamy. Chyba, że Podbeskidzie będzie lało wszystkich jak wczoraj Ale w przyszłym sezonie, jeśli dalej będziemy tak grać, to będziemy faworytem do spadku.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.02.2013, 17:51
Pierwsza połowa bardzo słaba.
Druga połowa, początek słaby, potem było może z 15 minut gdzie cisnęliśmy i dało się to oglądać.
A potem to już w ogóle bez komentarza - graliśmy totalną chujnię z grzybnią.

Miałem jakąś nadzieję, że coś się zmieni. Eh. W dodatku ta taktyka masakryczna, praktycznie cały czas 4 obrońcami na własnej połowie. To jak my mamy niby te bramki strzelać? Już bym wolał porażkę 2:3 po bardziej otwartej grze, bo mimo zrywu Podbeskidzia, chyba jednak spadek nam nie grozi.
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.02.2013, 17:55
Jest dobrze, w razie zdobycia takiej samej liczby punktów co GKS mamy korzystniejszy bilans w meczach bezpośrednich -> 2-1 i 0-0.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 24.02.2013, 18:18
Po co wystawiać Sikorskiego licząc, że się przełamie. Nawet jak się przełamie to niech mi ktoś mądrzejszy napisze jaką on miał serię meczów z golami w przeszłości? Kiedy mu się zdarzyło zdobyć gole w 2 - 3 kolejnych meczach o stawkę? Przecież to jest sabotaż. Można wystawiać Genkowa licząć na przełamanie, bo już grając w Wiśle potrafił strzelać brameczki jedna za drugą. Ale Sikorski? Czemu służy wystawianie tego gracza?
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.02.2013, 18:21
s1mone napisał(a):Wyświetl post
......W dodatku ta taktyka masakryczna, praktycznie cały czas 4 obrońcami na własnej połowie.........
To ja chyba inny mecz oglądałem. Dramat jeśli chodzi o ustawienie - chaos. O kryciu można zapomnieć, co druga piłka to świeca. Ustawienia na boisku/kartoflisku nie widać.

I krycie/pressing jest meeega dramatyczne. Niech mi ktoś powie dlaczego im się biegać nie chce? I to wszystkim.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.02.2013, 18:28
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
I krycie/pressing jest meeega dramatyczne. Niech mi ktoś powie dlaczego im się biegać nie chce? I to wszystkim.
OK 30-tej minuty było zbliżenie na twarz ciężko dyszącego Ilieva, więc ciężko powiedzieć czy nie chcą, czy - nie mogą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.02.2013, 18:30
Sam nie wiem co o tym myśleć. Dobry i ten jeden punkt. Grając na tym poziomie to ja sobie nie potrafię wyobrazić by ta drużyna była w stanie wygrać z kimkolwiek w lidze...
What's new?

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.02.2013, 18:38
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
P. Można wystawiać Genkowa licząć na przełamanie, bo już grając w Wiśle potrafił strzelać brameczki jedna za drugą. Ale Sikorski? Czemu służy wystawianie tego gracza?
Że co ?

Kiedy Doktor Kołek trafiał "bramkę za bramką"? Oni wraz z Sikorską są siebie warci, tylko tyle że Drewnialdo Cwetan zarabia pewnie z trzy razy więcej

Ten sam poziom żenady, my nie mamy pół napastnika w tym momencie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.02.2013, 18:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
OK 30-tej minuty było zbliżenie na twarz ciężko dyszącego Ilieva, więc ciężko powiedzieć czy nie chcą, czy - nie mogą.
Ponoć wyniki wydolnościowe maja dobre. To jak to jest? Ktoś kogoś za przeproszeniem w ciula robi.

Testy zawiodły czy ich interpretacja? Kto spaprał robotę? To ze oddychają rękawami musiało mieć przecież odbicie w owych sławnych testach.

Kulawik przed meczem tryskał optymizmem a po nim nie wiedział już z kim grał. Ewidentnie nie panuje nad rzeczywistością. Tylko mi nie mów ze to wina Bednarza - nie maczał tutaj palców.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.02.2013, 18:51
A miało nie być gorzej... zawsze może być
Ch.. wie o co chodzi. Wygląda to na totalnie zje..ny okres przygotowawczy. Są zajechani.
Albo grają pytę bo nie dostają kasy albo nie rozumieją trenera albo... nie wiadomo co...
Bo chyba stać ich na znacznie więcej.
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 24.02.2013, 18:54
Trzeba było wejść w gazie tylko w pierwsze mecze rundy aby mieć zapewniony spokojny byt. Bardzo łatwy terminarz ale widać że ewidentnie coś jest spieprzone. Nie rozumiem tego... tylu doświadczonych zawodników po niby dobrze przepracowanym okresie przygotowawczym na zielonej trawie jest gorsza nie znacznie ale moim zdaniem jest od dzieciaków z Bełchatowa.

Kulawik perfekcyjna gra aktorska nie ma jak to przelewanie pewności siebie na zawodników i spokój na konferencji... jeśli trenera bierze panika już po pierwszym meczu rundy to znaczy że jest źle.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 24.02.2013 o godz. 18:58.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.02.2013, 18:59
fialo napisał(a):Wyświetl post
Że co ?

Kiedy Doktor Kołek trafiał "bramkę za bramką"? Oni wraz z Sikorską są siebie warci, tylko tyle że Drewnialdo Cwetan zarabia pewnie z trzy razy więcej

Ten sam poziom żenady, my nie mamy pół napastnika w tym momencie.
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=19390&id_sezon=77

http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=19390&id_sezon=79

mam dla Ciebie złe wiadomości bo Cwetan jak strzelał to seriami
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.02.2013, 19:01
ślimak napisał(a):Wyświetl post
A miało nie być gorzej... zawsze może być
Ch.. wie o co chodzi. Wygląda to na totalnie zje..ny okres przygotowawczy. Są zajechani.
Albo grają pytę bo nie dostają kasy albo nie rozumieją trenera albo... nie wiadomo co...
Bo chyba stać ich na znacznie więcej.
to wpuszczać młodych jakkolwiek by grali na pewno nie zagrają gorzej
Odpowiedz cytując
zbycho93
Junior Member

Od: 04.2011

Stary 24.02.2013, 19:07
Znalazła się przyczyna takiego wyniku jaki zastaliśmy, Bełchatów zaskoczył Wisłę walką. Wszystko wyjaśnia.
Odpowiedz cytując
wooojo
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.02.2013, 19:07
Abstrahując od postawy całej drużyny, Ja chciałem tylko zapytać, prosić .. Czy nie dało by się jakoś rozwiązać kontrakt z Panem Danielem ,,Leo” Sikorskim, może wszyscy zrobimy zbiórkę opłacimy temu parodyście resztę kontraktu, i niech już nigdy nie zakłada koszulki Wisełki. I jeszcze jakoś wykreślić jego nazwisko ze wszystkich możliwych dokumentów tak aby każdy mógł zapomnieć, że kiedykolwiek tu grał. Boże, co za WSTYD !!!
CZY CIEMNO CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO

...... BO TO MIASTO JEST NASZE !!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.02.2013, 19:08
To był dramat i jedyny pozytyw, że udało się zachować 'status quo' z GKS. Naprawdę, nie ma się co skupiać nad pucharem polski i walczyć o awans, dokładając sobie kilka meczy, bo nasz "mecz sezonu" to za tydzień z PBB...
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.02.2013, 19:09
Jeśli Podbeskidzie będzie miało farta to może jeszcze w tym roku spadniemy. Przykre, ale prawdziwe,
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.02.2013, 19:12
Jedyny plus po dzisiejszym meczu to gra na zero z tyłu (ale to raczej dzięki nieporadności Madeja). Wiara umiera ostatnia.
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.02.2013, 19:12
tedyy napisał(a):Wyświetl post
to wpuszczać młodych jakkolwiek by grali na pewno nie zagrają gorzej
Tego do końca nie wiadomo...
Młody Chrapek wtopił się dziś w poziom starszych kolegów. Na ławce z młodych był jeszcze tylko Stolarski. Chłopaki z ME też pokazują klasę. Nie ma nikogo, na kim można by myśleć o budowaniu drużyny na przyszłość.
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.02.2013, 19:14
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Tylko mi nie mów ze to wina Bednarza - nie maczał tutaj palców.
Tak, to jest wina Bednarza, bo Kosowski, Sobolewski czy Iliev nadają się tylko na emeryturę, maks na wchodzenie z ławki, a nie pierwszy skład. Organizmu nie oszukasz.
Pytanie - co oznaczają "dobre" wyniki w przypadku tak wiekowych zawodników?
Wilk czy Małecki mieli siłę biegać, ale chyba za bardzo nie wiedzieli gdzie. Podobnie Sikorski, z tym że ta ofiara wbiegała innym pod nogi (kolejne udane zablokowanie strzału na bramkę przeciwnika).

No i sorry - nie gramy lepiej bez Meliksona. Kto by pomyślał?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.02.2013 o godz. 19:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.02.2013, 19:34
Jest spora szansa, że za tydzień trzeba będzie...
Ja zadzwoniłbym do Oresta, wiem że to stary ekscentryk w dodatku ubłocony romansem z pejsami itd., ale po co kusić los z Tomkiem na ławce.
A od lata może ktoś... bardziej perspektywiczny.
A moje marzenie to zrobić tu normalny klub ze szkoleniem, profesjonalistami na stanowiskach i trenerem (Skorża?) na 10-20 lat. Przyznaję - sporo wypiłem tego popołudnia i niestety w to nie wierzę, ale...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.02.2013, 19:40
Hahaha Czytam weszło i pojazd po nas non-stop.

Zero nowości dzisiaj, jak byliśmy hujowi jesienią tak jesteśmy i dziś a oni łacha dra ale z czego? To już zostało wszystko napisane, przeanalizowane i przetrawione.

Po pierwsze nie ma materiału ludzkiego na super wynik. Jest na lepszą grę niż dziś ale o ile? O 20%? Nasza gra z tymi piłkarzami dupy nie urwie.

Nie spadnijmy i myslmy o lepszych czasach.

wolfy pytanie jest inne. Czy bez Meliksona gramy gorzej... Chyba nie.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 24.02.2013 o godz. 19:44.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.02.2013, 19:48
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem - tak.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.02.2013, 19:59
Najgorsze jest to, że w ciągu całego spotkania nie zaobserwowałem ani jednego schematu rozegrania akcji. Ba! Nie widziałem nawet ani jednej próby zastosowania takowego. Byle się utrzymać.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.02.2013, 20:02
MatMario napisał(a):Wyświetl post

Pytanie nie do mnie, ale pozwolicie, że się włączę...
To dopiero pierwszy mecz... rozważajmy to po minimum 5 czy 7 meczach z różnymi rywalami.
Uważam, że straciliśmy potencjalnie najlepszego piłkarza (jednego z może dwóch-trzech). Może grqa z Małym i Kosą spowodowałaby znaczący skok jakościowy Wisły.
Z drugiej strony oczywiście nie dziwi mnie, że w zaistniałej sytuacji chciał odejść i bardzo możliwe, że to było najmniejsze zło w całej tej sytuacji.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 24.02.2013, 20:02
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Najgorsze jest to, że w ciągu całego spotkania nie zaobserwowałem ani jednego schematu rozegrania akcji. Ba! Nie widziałem nawet ani jednej próby zastosowania takowego. Byle się utrzymać.
A skąd mają wziąć schemat do grania? Gdyby zamknęli Kulawika w składziku zagrali by lepiej...

No cóż ale skoro zaskoczyli nas walką....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów