|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Po meczu z GKS-em spodziewam się: | |||
| Ciężkiego meczu, zakończonego naszym zwycięstwem |
|
62 | 43,97% |
| Remis będzie sukcesem. |
|
27 | 19,15% |
| Z taką grą jak z Zagłebiem Sosnowiec, śmierdzi porażką. |
|
52 | 36,88% |
| Głosujących: 141. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Normalnie nawet pomimo formy w jakiej jest Wisła strzelałbym w ciemno, że wymęczymy 3 pkt, ale tak jak ktoś już pisał, boję się, że Bełchatów będzie bardziej zmotywowany, żeby wygrać na swoim terenie....
![]()
What's new?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Problem wciąż jeden i ten sam, który zauważył autor tematu. Jeżeli napastnik, wychodzący na czystą pozycję, ma obok siebie trzecioligowego obrońcę, a przed sobą trzecioligowego bramkarza, odgrywa piłkę koledze zamiast strzelać na bramkę, to ja nie mam więcej pytań. Mimo wszystko nie był bym kibicem Wisły, gdybym nie wierzył w niedzielne zwycięstwo. Z kim się przełamać jak nie w niedzielę w Bełchatowie? Ten mecz musimy wygrać! I: Wygramy Wygramy Wygramy! Do boju Wisełka!
Powód: literki
Ostatnio edytowane przez Barti : 21.02.2013 o godz. 13:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
miałem sen. wygraliśmy w nim 2-0, a gola w 90min strzelił Sarki. Tylko że w tym śnie graliśmy z Jagą...
oby się spełniło ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Kiedyś bym się nie martwił, ale dziś to nachodzą mnie wątpliwości. Każda piłka w strefie naszej "dziurawej" obrony to będzie nerwówka. Pewnie błędów się nie da wykluczyć, jak to w piłce, ale tylko żeby uniknęli jakiś głupich strat, błędów. Mam nadzieję że chłopaki powalczą. Sparingi to są tylko sparingi, inaczej się gra o coś, o punkty. W tym widzę nadzieję na mobilizację i walkę. Uważam że to nie będzie ładny, techniczny futbol. Póki co to tylko walką coś możemy ugrać. Stawiam na wymęczone 1:0. JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA...Pomorze pozdrawia...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Liczyłem na trzy punkty, ale brak gwiazdorskiego środka pola w składzie Garguła/Sarki każe mi w dość brutalny sposób zweryfikować oczekiwania.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
bądźmy poważni, przecież ten Bełchatów to jakiś żart, zgraja 18-latków którzy nie wiadomo co w tej lidze w ogóle robią
będzie 4:1 dla nas, dwa gole Genkowa, po jednym Małecki i Sikorski, dla Bełchatowa jakiś gol z kontry |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Taka mała ciekawostka: zestawienie zimowych sparingów
![]() Co do meczu z Bełchatowem, szkoda, że u nich w bramce nie ma już Sapeli-zawsze starał się sprezentować nam jakiegoś gola. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Sarki i Garguła nie zagrają
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html mimo wszytsko Guły troche szkoda,pewnie na środku pomocy zagra Chrapek z Wilkiem a może z Sobolem |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Głupkowaty ranking. My tez mozemy wybrac sobie za przeciwnikow druzyny typu Kolejorz Stroze czy kogos z 5 ligi Holenderskiej i byc w czolowce. Nie tyczy sie to wszystkich ale wiekszosci w/w. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Rownie dobrze mozna napisac ze walczyc bedziemy o mistrza bo wygralismy z Terekiem Groznym. badzmy powazni.. sparingi i rankingi.. hehe.. ..a teraz wszyscy na hale! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Statystyka bramek strzelonych i straconych mówi wiele. Zwłaszcza ta pierwsza.
Nie oszukujmy się: o wiele łatwiej strzelić bramkę w sparingu niż - meczu o punkty. Ta tabela tylko potwierdza fakt, jakim jest nasza permanentna nędza w defensywie. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mowi, mowi.. tylko z kim pozostali grali sparingi?
tez mozemy rozegrac sparing z kims z 5 ligi i strzelic w jednym meczu 7-10 bramek.. ... dlatego o dupe rozbic takie rankingi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie ma co ukrywać - jest problem. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Patrzcie na ich kadrę : http://www.90minut.pl/kadra.php?id_s...a=1&id_klub=79
Jeśli nie wygramy to będzie wstyd , po prostu. Bez względu na to jaką nędze gramy w tym sezonie. ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Z taką kadrą będzie nam ciężej wygrać niż z Bełchatowem w rundzie jesiennej kolego. Tych chłopaków nikt prawie nie zna to zagrają na zupełnym luzie bo nie mają nic do stracenia. Co by nie mówić to my będziemy pod presją z racji tego że jesteśmy (na papierku) faworytem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dziwne jest to ze w takiej sytuacji Kulawik, tryska humorem przed tym spotkaniem. Jego pewność siebie jest powalająca. Dawno nie widziałem go tak zadowolonego.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wierzę żeby to pomogło, bo nie w atmosferze leży problem, tylko w indywidualnych umiejętnościach zawodników. No, ale przede wszystkim - nie zaszkodzi. Pamiętaj o jednym - za każdym razem kiedy któryś patałach nie trafi do pustej bramki, wrzuci na aut albo poda przeciwnikowi: nie będzie w tym winy Kulawika.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.02.2013 o godz. 18:23.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widziałeś jego konferencję?
Sprawa wyników wydolnościowych ewidentnie dodała mu skrzydeł. Ponoć publikacja była kaczką dziennikarską a 'cyfry' go bronią. Tak czy siak dawno nie był taki wyluzowany. Kurs pierwszy z brzegu: 3.95 / 3.3 /1.88 także wygląda na to że trochę marudzimy. Wiem wiem, wszelka indolencja tego świata to jest wina kudłatego. ![]()
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 22.02.2013 o godz. 18:43.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
właśnie widziałem to w TV... zrobili koszykarzom w Turcji taki numer... Wyobrażacie sobie coś takiego z naszymi ?piłkarzami?... tak przed meczem w ramach podbudowania...
http://www.guardian.co.uk/sport/vide...ertising-video |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Co do meczu: Jeden z dwóch meczów o 6 punktów (drugi będzie za tydzień). Ewentualne dwa zwycięstwa przybliżą nas do pozostania w lidze. Spodziewam się ciężko wywalczonego jednego punktu, który przyjmę mimo wszystko z radością, bo nam się nigdy nie grało dobrze na Bełchatowie (tzn. od czasu gdy mamy w większości przebierańców, a nie piłkarzy). Skład jest bez znaczenia, choć mam nadzieję, że Sobol zagra w pomocy a nie na obronie i że .. a z resztą podam swój typ, a raczej moje pokorne życzenie: Miśkiewicz-Jaliens, Głowa, Chavez, Bundoza - Wilk, Sobol, Chrapek, Szewczyk, Mały - Boguski. Ewentualnie Kosa i Iliev za skrzydłowych i Sikor za Bogusia. Reszta niech się nie zbliża do murawy. Skład węgla i papy. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Szymon Marciniak poprowadzi niedzielne spotkanie GKS Bełchatów - Wisła Kraków. W tym sezonie pan Marciniak sędziował Wiśle dwa spotkania, oba przegrane: Wisła Kraków - Lech Poznań 0:1, Wisła Kraków - Górnik Zabrze 1:3.
Uzupełniając pierwszy post: Zagrożony pauzą w następnej kolejce jest napastnik krakowskiej Wisły - Tsvetan Genkov. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Skończmy już z tą fałszywą kurtuazją. Bełchatów jest słaby, to ostatnia drużyna w lidze. Wszyscy wiemy po co tam jedziemy. 3 punkty mają wrócić do Krakowa. Presja jaka ciąży na "gwiazdorach" wcale nie skłania mnie do współczucia. Oni mają tutaj coś do udowodnienia. Jak nie będzie zwycięstwa - nie zostanie na nich sucha nitka. Rozgrzeszenia nie będzie - chyba że będzie miał miejsce splot jakichś nieszczęśliwych wydarzeń, a w meczu z takim rywalem jak GKS musiało by to być jakieś bardzo solidne alibi. Mam nadzieję że wszyscy zdają sobie z tego sprawę i doceniają powagę sytuacji w jakiej się znajdujemy...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Typy na niedzielny mecz.
Wersja dla realistow. 0-0 po nedznym meczu po ktorym wszyscy beda mieli dosc "pilki noznej" w polskim wydaniu. Spektakl okazal sie, delikatnie rzecz ujmujac, rozczarowujacy. My punkt przyjmujemy z ulga, bo z przebiegu gry moglismy przegrac. Wersja dla pesymistow.* Klasyczne 0-1 na plecy po bajecznej grze. Druzyna bedzie przypominac zbieranine amatorow. Od trenera Kulawika uslyszymy, ze idziemy w dobrym kierunku. Od pilkarzy, ze przepraszaja i trzeba wyciagnac wnioski. Wersja dla zyjacych w innej rzeczywistosci. Gladkie zwyciestwo 4-0 po tiki-tace. Media w Polsce oglaszaja wszem i wobec nadejscie nowej Wisly i nowej ery w futbolu. Na fali sukcesu w Belchatowie Wisla kroczy od zwyciestwa do zwyciestwa, pnie sie w tabeli i konczy z MP. Jest szampan, radosc i wywiady. A potem juz tylko Liga Mistrzow... ![]() *- UWAGA! wersja ta moze byc odbierana jako "wersja dla realistow". Jakakolwiek wersje by sie nie przyjelo jedno jest pewne. W niedziele na pewno bedzie smiesznie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla rezultatu tego meczu nie jest ważne czy staną przeciw nam juniorzy GKS czy oldboje OSP Zagacie Górne.
Ważne jest czy Wisła wygra sama ze sobą. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
- na wyciągnięcie wniosków była cała runda jesienna, oraz podobno źle przepracowany okres przed startem sezonu. - zawodnicy przygotowywali się do rundy wiosennej w komfortowych warunkach w porównaniu do innych ekip - próba generalna w Sosnowcu była dla mnie jako kibica, jak strzał w pysk. Zwodnik reklamowany jako ten który ma podobno najwięcej ambicji też nie pokazał nic szczególnego na boisku (o kim mowa?), dlatego w związku z tym punktem uważam, że skoro zawodnicy są tak rewelacyjnie przygotowani do rundy, że mogą sobie ostentacyjnie grać w ostatnim sparingu w chodzonego i olewać swoje obowiązki, to w Bełchatowie pokażą, na co ich naprawdę stać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
PBB prowadzi 2:0. Taki wynik pewnie jeszcze zmotywuje GKS. Niedobrze.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
He, he, he... No naprawdę trzeba jutro spiąć dupę i wygrać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
kłerwa.
strach sie bać za tydzien u Nas Podbieskidzia ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|