The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
duch1989
Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.02.2013, 11:34
Akurat tak się składa że ligę holenderską może nie regularnie, ale ogladam dosyć często. Kurto bramkarzem na pewno nie był najsłabszym, bo to co wyprawiali golkeeperzy Zwolle czy Willem to wołało o pomstę do nieba. W Kurcie widać duży potencjał, nie będzie to bramkarz reprezentacyjny, ale na pewno solidny jeśli nabierze doswiadczenia. A że będzie coraz lepiej to dobrze pokazuje wczorajczy mecz Rody z Ajaxem gdzie uratował punkty gościom z Kerkrade.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.02.2013, 11:48
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
tylko dziwnym trafem wybrali go do do najgorszej 11 eredivisie
OK - zadajmy sobie jedno pytanie: czy jest lepszy od Jovanicia?
Jest.
Założę się też, że nie zarabia połowy tego co ten antytalent u nas.

Tu macie zestawienie bramkarskich talentów z którymi przegrał rywalizację Kurto. Tu nie chodzi o to, że on sam jest wybitny, ale raczej - jego konkurencja (zwłaszcza na pozycję drugiego bramkarza) była żenująca.
Coś tu jest nie tak...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.02.2013 o godz. 14:33.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 11.02.2013, 12:05
A ja śmiem twierdzić, że jeżeli dalej będzie regularnie grał w Rodzie, to osiągnie poziom porównywalny z Tytoniem
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.02.2013, 12:25
Według mnie Kurto jest to kiepski bramkarz co udowadniał w Holandii i w młodej ekstraklasie u nas.

Czy mecz z Ajaxem jest jakimś wykładnikiem jego talentu ? Moim zdaniem NIE, takie mecze nie są do końca wykładnikami umiejętności bramkarza, w takich meczach cholernie łatwo jest zostać bohaterem a przegrać najczesciej za wiele nie można. Ile to razy dzięki Wiśle, bramkarze trafiali do jedenastki kolejek ? Fajnie się broni wtedy kiedy jesteś rozgrzany od pierwszej minuty z każdej strony lecą strzały, a komentator krzyczy "niesamowita interwencja bramkarza" poczas gdy napastnik kopnął w niego piłką.

Pawełek też "dobrze" bronił z Barceloną i wszyscy klepali go po pelecach podczas gdy on robił po prostu to co musiał robić, nic nadzwyczajnego.
Dlatego ja jestem zwolennikiem aby bramkarza oceniać w meczach drużyn bardziej równorzędnych. Ćwiąkała obejrzał jeden mecz ligi holenderskeij i splótł z tego kiepski artykuł który teraz może wywołać lawinę żalów i kolejnych epitetów rzucanych w kierunku Bednarza.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.02.2013 o godz. 12:36.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.02.2013, 12:40
taki komentarz na 90minut pod transferem nowego GK:

Cytat:
Rafał - 11 lutego 2013, 12:31:49 - adgr118.neoplus.adsl.tpnet.pl
Ludzie parodia grałem jesienia naprzeciwko bieszczadowi w meczu z warta miedzychód to drewniak jakich mało. Ja jako amator wam to stwierdzam prezentował sie w tej bramce żenujaco. Układy układy i jeszcze raz układy. Piłka w polsce zeszła na totalne psy dno i 100 metrów mułu
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.02.2013, 12:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
OK - zadajmy sobie jedno pytanie: czy jest lepszy od Jovanicia?
Jest.
Założę się też, ze nie zarabia połowy tego co ten antytalent u nas.

Tu macie zestawienie bramkarskich talentów z którymi przegrał rywalizację Kurto. Tu nie chodzi o to, że on sam jest wybitny, ale raczej - jego konkurencja (zwłaszcza na pozycję drugiego bramkarza) była żenująca.
Coś tu jest nie tak...
Tow. Kapka i wszystko jasne...
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.02.2013, 12:55
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
taki komentarz na 90minut pod transferem nowego GK:
Naprawdę będziemy się sugerować anonimowymi komentarzami, które może napisać nawet zdzisław z parzymiechów dolnych?
Odpowiedz cytując
panowie
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 11.02.2013, 13:01
Jeżeli ktoś się nudzi, to na YT są dwa filmy z kompilacją zagrań Sarkiego.

http://www.youtube.com/watch?v=_dJfVcie9qY

http://www.youtube.com/watch?v=_UMAkwSSrrs
A
T
A
K
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 11.02.2013, 13:16
Dudu Dahan? Znowu...?
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 11.02.2013, 13:43
Ja Wam mówię, chłopak będzie pierwszym który w Wiśle się odbuduje i pójdzie na zachód za kasę jakiej kluby extraklasy jeszcze nie widziały xD
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.02.2013, 14:30
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Ćwiąkała obejrzał jeden mecz ligi holenderskeij i splótł z tego kiepski artykuł który teraz może wywołać lawinę żalów i kolejnych epitetów rzucanych w kierunku Bednarza.
Paranoję już macie z tą obroną Łysej Piątej Kolumny...

Nikt nie oskarży Bednarza, bo to nie on decydował o niewystawianiu Kurto. Testy bramkarzy to był pokaz jego żałosnej nieudolności, ale to nie Jacek stwierdził, że Filip nie nadaje się na numer dwa. A Jovanić to dzieło duetu Kapka-Basałaj.
Jeżeli już ktoś tu ma coś za uszami, to głównie Kazimierski.

cfa napisał(a):Wyświetl post
Ja Wam mówię, chłopak będzie pierwszym który w Wiśle się odbuduje i pójdzie na zachód za kasę jakiej kluby extraklasy jeszcze nie widziały xD
Dobrze, że nam powiedziałeś. Sam bym się nie domyślił.
Obyś miał rację.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.02.2013 o godz. 14:34.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 11.02.2013, 15:06
enzo napisał(a):Wyświetl post
Dudu Dahan? Znowu...?
Nie, on już nie jest jego menadżerem.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.02.2013, 15:18
Cytat:
Paranoję już macie z tą obroną Łysej Piątej Kolumny...

Nikt nie oskarży Bednarza, bo to nie on decydował o niewystawianiu Kurto
Nie wiem jak Ty ale ja już wielokrotnie widziałem przed transferem i po każdym meczu rozegranym przez Kurte w "super mocnej lidze Holenderskiej" wyrzuty na JB, że nie przedłużył kontraktu z Filipem. Dlatego to nie jest efekt mojej paranoi tylko wyprzedzenie tego co może mieć miejsce masowo za chwilę na tym forum.

edit: Tutaj jest niby obszerny skrót w meczu w którym Kurto podobno coś uratował i został boahaterem wis.la/midu9
jeśli to są najgroźniejsze akcje i interwencje Kurty to nawet szkoda komentować. Dosłownie jeden raz obronił strzał z czuba piłkarza Ajaxu, raczej nie miał prawa tego przepuścić.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.02.2013 o godz. 16:48.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.02.2013, 15:53
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak Ty ale ja już wielokrotnie widziałem przed transferem i po każdym meczu rozegranym przez Kurte w "super mocnej lidze Holenderskiej" wyrzuty na JB, że nie przedłużył kontraktu z Filipem. Dlatego to nie jest efekt mojej paranoi tylko wyprzedzenie tego co może mieć miejsce masowo za chwilę na tym forum.
Chcieliśmy przedłużyć z Kurtą, ale to on nie był zainteresowany. Skoro u nas stwierdzono, że jest słabszy od Jovanicia czy Juszczyka, a do tego dostał ofertę z Holandii... Z perspektywy czasu można powiedzieć, że jego decyzja była ze wszech miar słuszna.
Tak więc winy Bednarza w tym nie ma i wie o tym każdy kto śledzi temat, ale przecież są tacy co przypisują mu transfer Kirma, więc może?

Ja osobiście nigdzie nie widziałem żalów do Bednarza o samego Filipa (a przynajmniej nie przypominam ich sobie), raczej o testy bramkarzy (porażka) i wypożyczenie Bieszczada (kolesia odpalali jak dotąd wszędzie, a nagle u nas zacumował). W obu przypadkach zresztą były to raczej kpiny, bo Jacuś do czego jak do czego, ale do dziadostwa i kompletnej amatorki zdążył nas już raczej przyzwyczaić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.02.2013 o godz. 15:55.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.02.2013, 16:25
Sarki i Bieszczad? Kto śmie wlewać szambo do Wisły?
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.02.2013, 17:38
Czy ktoś w krótkich żołnierskich słowach mógłby mi wyjaśnić cel sprowadzenia tego Bieszczada ?

Potrzebujemy kogoś do ME (bo tam na oficjalnej jest tylko jeden bramkarz) czy on wystąpi jako konkurencja do Pareiki ?

Pytam, bo słabo się orientuje w temacie bramkarzy i nie mogę go nigdzie przypasować.
A może on jest uniwersalny i na lewej obronie może też grać ?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.02.2013, 17:39
Budujemy perspektywiczny skład na lata.
..
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.02.2013, 17:47
Bieszczad jest dobry bo jest dobry i tani.
Nie wiem czego jeszcze potrzebujesz.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 11.02.2013, 18:10
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czego jeszcze potrzebujesz.
To ich jest dwóch ? Jak Brożków ?

A to wszystko wyjaśnia.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.02.2013, 18:12
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Bieszczad jest dobry, bo jest tani - tak to powinno brzmieć.
Czy jest dobry piłkarsko nie wiadomo, wszystko (czyli to jak go wszędzie odpalano oraz fakt, że Amica go nam wypożycza - pewnie z prawem pierwokupu) wskazuje, że nie. Osobiście myślę że wątpię.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.02.2013, 18:35
Bieszczad to chłop którego odstrzelili z 2 tygodnie temu w 3 lidze.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.02.2013, 18:46
Tak więc winy Bednarza w tym nie ma i wie o tym każdy kto śledzi temat, ale przecież są tacy co przypisują mu transfer Kirma, więc może?
Raczej chodzi o to całe zamieszanie z jego wypożyczeniem/sprzedażą do Groningen.

A co do Gerarda z Bieszczad, to pewnie jest to bramkarz na ME. Nie lepiej ogrywać Sypniewskiego?

Kolejny chory i niezrozumiały ruch.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 11.02.2013, 18:49
tofik napisał(a):Wyświetl post
Budujemy perspektywiczny skład na lata.
Szkoda, że nie ze swoich piłkarzy.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.02.2013, 18:59
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Bieszczad to chłop którego odstrzelili z 2 tygodnie temu w 3 lidze.
To znaczy, że czyni błyskawiczne postępy. W tym tempie za pół roku zakasuje Casillasa.
Chciałbym w tym miejscu przypomnieć, że Bednarz jest fachowcem. Insynuowanie przypadkowości w jego działaniach jest niepoważne.

BTW, mam sugestię na następną przyśpiewkę:
Cytat:
"Gerarda mamy
Ten mecz na pewno wygramy!"
No bo na zero z tyłu, a z przodu Sikorski pewnie coś wciśnie...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.02.2013 o godz. 22:38.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 11.02.2013, 19:23
Największym problemem Wisły jest właśnie Bednarz, m.in. przez jego politykę racjonalizacji kosztów - dzikiej, kapitalistycznej racjonalizacji. Chodzi mi w tym miejscu o kontrakty, które podpisuje z piłkarzami - kontrakty motywacyjne. Nie jest to wyjście, które spowoduje, że nagle piłkarze będą grać jak z nut, a może stać się nawet odwrotnie - Ci piłkarze, mając wpisane kontrakty motywacyjne, spowodują, że Wisła miast grać lepiej, będzie grać coraz gorzej, coraz mniej zespołowo, przez to, że piłkarz będzie grał "pod siebie", tak by jak najlepiej pokazać się z własnej strony, niekoniecznie dla dobra drużyny.

Problemem kontraktów motywacyjnych jest to, że nie do końca sprawdzają się w praktyce. Lepiej jest wyposażyć zawodnika dobrą pensją, a dodatkowo wprowadzić dodatki motywacyjne. Moim zdaniem, taka motywacja winna być na poziomie maksimum 30 procent zakładanego kontraktu.

Bednarz oczywiście nic nam teraz nie powie, oprócz tego, że klub jest w złej sytuacji finansowej. Ciekaw jestem, co powie, gdy klub w przyszłym sezonie grać będzie w pierwszej lidze. Cóż - to człowiek porażka. Nie ma sensu dyskutować w tym temacie dopóki mamy Bednarza jako prezesa, dyrektora sportowego. Brak wizji, brak znajomości, konszachty z podejrzanymi menedżerami - to wszystko powoduje, że Bednarz nigdy nie zdobędzie we mnie zaufania.

No i standardowe pytanie - kiedy poda się do dymisji?!!!
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.02.2013, 19:32
(...) Osobiście myślę że wątpię.
YMMD

Wracając do forumowej rzeczywistości - może to chodzi w tym wszystkim o ten owiany tajemnicą sukces marketingowy. Może koszulki z napisem 'GERRARD' ktoś kupi chętniej niż SARKI (nieprzyjemnie mi się to kojarzy). Marketingowo może być to strzał w dziesiątkę. PR tez skorzysta - przed oczyma mam już przyszłe nagłówki gazet "Gerrard ratuje Wisłę", "Gerrard strzałem w dziesiątkę", "BVB oferuje 4mln euro za Gerrarda" etc.

A tak już poważniej to trzeba życzyć chłopakowi powodzenia, nic więcej jemu i nam nie pozostało.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.02.2013 o godz. 19:34.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.02.2013, 19:56
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
Sarki i Bieszczad
Proszę jak nam się Jacek pięknie wyrobił... 2 tygodnie do ligi, kadra zamknięta, wszyscy pięknie podpisani i zatwierdzeni...
Teraz tylko grać i wygrywać!
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 11.02.2013, 20:17
To jest bramkarz na miarę naszych możliwości. My tym Bieszczadem otwieramy oczy niedowiarkom! Mówimy: to jest nasz Gerard, nie przez nas wychowany, ale to nie jest nasze ostatnie słowo!
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.02.2013, 20:21
ale dlaczego nikt nie wierzy w to ze NASZ TRENER wyszkoli, nauczy, ulepszy piłkarzy których posiadamy.
Inaczej mówiąc zrobi coś co np. zrobił Maciej Skorża.Wolfy, tylko nie pisz ze Skorża miał Marcelo (notabene bodajże 6 od końca obrońca ligi na którym wieszano psy. Nikt nie wyobrażał sobite tego że wygryzie Clebera)

E:nie pamietam czy podstawowy czy nie, przeciez nie pisze o tym tylko o pewnej ankiecie/rankingu dziennikarzy która tutaj na forum dużo osób przeżywało
Ostatnio edytowane przez szprotson : 11.02.2013 o godz. 20:31.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Cisse99
Member

Od: 11.2011

Stary 11.02.2013, 20:26
Szprotson akurat Marcelo przychodził do nas jako podstawowy obrońca Santosu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu