The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2013, 07:37
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Sprawdziłem gdzie będzie teraz sobie urzędował Maor. Miasto przeszło 40 tys. Do Paryża autostradą przeszło 200km, do Brukseli niewiele ponad 100km. Pewnie klimat lepszy od naszego. Mimo wszystko jeśli chodzi o miejsce do życia to w Krakowie wydaje mi się lepiej. No ale pewnie dostał o wiele lepszy kontrakt. Myślę, że wypali w tym klubie. Raz, że motywacja będzie, bo nowe miejsce i kasa. No i będzie miał z kim poklepać. Szkoda, ale lepsze to niż odejście za darmo za parę miesięcy. Dla tego francuskiego klubu wydanie 900k euro to zapewne pryszcz. Powinni mieć z niego trochę pociechy.
Ciekawe czy kogoś zakontraktują za część tej kasy na środek pomocy? Jeśli nie, niech lepiej Garguła dobrze się przygotuje do sezonu i oby znowu nie złapał kontuzji na zgrupowaniu.
No i mógłby już przestac udzielac pomeczowych komentarzy
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.01.2013, 08:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ciężko powiedzieć, raz kiedy grał z konieczności w napadzie słabo to wyglądało. Poza tym pozostaje otwarte pytanie - jeżeli on ma być napastnikiem, to kto zagra na skrzydle?
Kosowski i Iliev? OK - ale co przez pozostałe 60 minut?
Wymieniona dwójka może być bardzo pomocna przy zdobywaniu bramek przez Marcina Kuźbę.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.01.2013, 08:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ciężko powiedzieć, raz kiedy grał z konieczności w napadzie słabo to wyglądało. Poza tym pozostaje otwarte pytanie - jeżeli on ma być napastnikiem, to kto zagra na skrzydle?
Kosowski i Iliev? OK - ale co przez pozostałe 60 minut?
Boguski jak bedzie zdrowy, no i jest jeszcze Szewa
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 15.01.2013, 10:46
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Boguski jak bedzie zdrowy, no i jest jeszcze Szewa
Jemu raczej chodzilo o boki na ekstraklase, a nie I lige.Zagrozenie spadku jest realne w przyszlym sezonie, zwrodzcie uwage, ze Cupial ostatnio jak zmienil zdanie i zaczal Wisle wzmacniac mial kase dla Holendrow z transferow Marcelo, Brozkow itd a teraz juz nie ma kogo sprzedac, Melikson byl ostatni za ktorego moglismy dostac jakies powazne pieniadze.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 15.01.2013 o godz. 10:51.
Odpowiedz cytując
DEBO
Member

Od: 10.2012

Stary 15.01.2013, 11:56
hunter napisał(a):Wyświetl post
A Ty piszesz "Paryż", czy "Paris"?

Chyba na czas ferii trzeba sobie dać spokój z wizytami na forum...
mam 20 lat. Ale wyjeb mi z tekstem o feriach tyle sobie możesz.
Pan taki dojrzały a zwykłej szydery nie rozróżnia, Grunt to spina przez neta nie? = ]
Ostatnio edytowane przez DEBO : 15.01.2013 o godz. 11:58.
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił
Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem
Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje
Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął
Że te myśli nigdy nie zamilknął
Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.01.2013, 12:39
DEBO napisał(a):Wyświetl post
mam 20 lat. Ale wyjeb mi z tekstem o feriach tyle sobie możesz.
Pan taki dojrzały a zwykłej szydery nie rozróżnia, Grunt to spina przez neta nie? = ]
Proste. 100% internetowa agresja ;-)

To że masz 20 lat nie świadczy o tym, że nie masz ferii Bez obrazy.

Co do Meliksona jeszcze. Krzyż mu na drogę skoro tak bardzo był u nas nieszczęśliwy. Co do samej kwoty transferu to Wisła mogła spuścić z ceny w zamian za to, że Francuzi wezmą na siebie koszty równe zaległościom jakie miał wobec Żyda nasz klub.
Ostatnio edytowane przez hunter : 15.01.2013 o godz. 12:46.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.01.2013, 13:02
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Oj ludzie ludzie on miał 6 miesiecy do konca kontraktu więc po sezonie Marsylia miała by go za free

Ma 29 lat

Wyceniany na 3,5mln €

PS:Melikson przeszedł testy medyczne a jutro podpisze 2,5 letni kontrakt
Czyli byl wart polowe z tego. Maor tez byl wyceniany na 2.3 a wyszlo mniej niz polowe. Jesli mowimy o niemieckiej zawyzajacej stronie.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.01.2013, 14:36
hunter napisał(a):Wyświetl post
Co do Meliksona jeszcze. Krzyż mu na drogę skoro tak bardzo był u nas nieszczęśliwy. Co do samej kwoty transferu to Wisła mogła spuścić z ceny w zamian za to, że Francuzi wezmą na siebie koszty równe zaległościom jakie miał wobec Żyda nasz klub.
Czyli że niby jak finansowo i prawnie? Nie zapłacimy podatku, ZUS itp za okres kiedy Maor grał u nas?

W sumie nie wiem po co malować trawę na zielono - jeśli nawet 'wstyd' puścić go realnie za 0.5 mln to trzeba brać ten fakt 'na klate' i tyle.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 15.01.2013, 14:50
a znacie to?

http://www.przemas.art.pl/prasa/bravo/maor_melikson.jpg
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.01.2013, 14:58
Czy ktoś pamięta artykuł (pewnie na Weszło) gdzie było napisane, że Kosowski po odesłaniu do ME przyniósł urlop wychowawczy na dziecko, przez co nie musiał się stawiać na treningach ME?
Jeśli tak to musi być w życiowej formie!

Ale możliwe, że coś mi się strasznie pomieszało, jeśli tak to sorry.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 15.01.2013, 15:13
U nas nigdy nie moze byc prosto:

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...u_Patryka.html
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.01.2013, 16:23
Z Polonii to powinniśmy wyciągnąć Kokoszę i Baszcza

EDIT: Sorry. Nie jestem w temacie na bieżąco. W takim razie zostaje Kokosza
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 15.01.2013 o godz. 16:32.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.01.2013, 16:26
Baszczyński klika dni temu podpisał półroczny kontrakt z Ruchem......
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 15.01.2013, 16:49
Kokoszka, po tych wypowiedziach i zachowaniu? W życiu.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 15.01.2013, 16:54
Lepiej niech wezma Piecha, puki sa jakies pieniadze i jeszcze cos zostalo przyzwoitego do brania z polskiej ligi.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 15.01.2013, 17:11
Lepiej ,lepiej i lepiej juz nie bedzie.Ale gorzej moze .PROPONUJE PRZYZNAC NAGRODE ZA POLITYKE TRANSFEROWA W KLUBIE DLA lysego .................taczke z kwadratowym kolem DAR OD KIBICOW ZA WYTRWALA POSTAWE
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.01.2013, 17:59
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej ,lepiej i lepiej juz nie bedzie.Ale gorzej moze .PROPONUJE PRZYZNAC NAGRODE ZA POLITYKE TRANSFEROWA W KLUBIE DLA lysego .................taczke z kwadratowym kolem DAR OD KIBICOW ZA WYTRWALA POSTAWE
Atmosfera się zagęszcza.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.01.2013, 19:45
podpisał 2,5 letni kontrakt
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 15.01.2013, 19:51
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Z Polonii to powinniśmy wyciągnąć Kokoszę i Baszcza

EDIT: Sorry. Nie jestem w temacie na bieżąco. W takim razie zostaje Kokosza
To chyba bardzo nie na bieżąco,bo jakoś nie widzę powrotu Kokoszki po takim rozstaniu z nami...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 15.01.2013, 20:11
To jak już łysy postawił na politykę powrotów to może z Łobo niech podpisze? Siedem goli w Miedzi zdobył.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.01.2013, 20:33
No i dobrze że podpisał. Niech spierdala skoro tak mu źle u nas. Szczerze mówiąc już od dłuższego czasu sie wszystko we mnie gotowało jak patrzłem na jego pozorowaną grę.
A to że nie miał z kim grać to już inny aspekt.

@Blaszczu16:
To może jeszcze Pawełka z Polonii?

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.01.2013, 20:41
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
To jak już łysy postawił na politykę powrotów to może z Łobo niech podpisze? Siedem goli w Miedzi zdobył.
Reserve napisał(a):Wyświetl post
No i dobrze że podpisał. Niech spierdala skoro tak mu źle u nas. Szczerze mówiąc już od dłuższego czasu sie wszystko we mnie gotowało jak patrzłem na jego pozorowaną grę.
A to że nie miał z kim grać to już inny aspekt.

@Blaszczu16:
To może jeszcze Pawełka z Polonii?
Napisałbym, że los kusicie, ale tak chwilę podumałem i wyszło mi na to, że gorsi od tych naszych obecnych pokrak, to oni specjalnie nie są, szczególnie Pawełek od Pareiki w jesiennej formie.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 15.01.2013, 21:22
Sprzedaliśmy Maora i ... dobrze. Każdy tęskni za Maorem z pierwszego sezonu. I takiego Maora za taką cenę żal byłoby puszczać. Natomiast teraz odszedł zawodnik, który dobry mecz w Wiśle rozegrał hmmm.... Szczerze, to nie pamiętam kiedy. Brak zakwalifikowania się do europejskich pucharów w poprzednim sezonie, kompromitujące miejsce w tabeli w obecnym. Skoro Maor był tak dobry, dlaczego jest tak źle? Szanują Meliksona za to, co dla Wisły zrobił w pierwszej części swojego kontraktu, natomiast wielkiej różnicy między np. Łukaszem Gargułą a Meliksonem z ostatnich miesięcy nie widzę. Można było Maora zatrzymać. Tylko po co? Tyle, co dawał zespołowi w ostatnich miesiącach, da wielu innych, tańszych zawodników. Oczywiście, nieliczni dadzą tyle, ile Malex dawał na początku. Ale o powrocie do tamtej formy można tylko pomarzyć. Słychać tu i ówdzie o symulowaniu kontuzji, innych dziwnych zachowaniach. Niech bierze przykład z tak wyklinanego Jaliensa. Jego klub wręcz chciał wyrzucić, zesłanie do Młodej Ekstraklasy, facet postawił na swoim, klub mi płaci, ja uczciwie gram dopóki jestem zawodnikiem tej drużyny. I był jednym z najlepszych jesienią. Dzięki Maor za wszystko, powodzenia we Francji.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.01.2013, 21:22
Niech ucieka stąd jak najdalej najemnik.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 15.01.2013, 21:28
Cholera, jak tak patrzę na naszych bramkarzy, to odkąd przyszedł Primel jest coraz gorzej. No bo, nawet Pawełek w sezonie w którym odszedł bronił świetnie (jak na niego).

Z resztą w ogóle cała drużyna zanotowała taki regres, że nawet ciężko jest go opisać. Cholera, czy naprawdę te wszystkie Paljiće i Nunezy byli aż tacy dobrzy?

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.01.2013, 21:29
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Niech ucieka stąd jak najdalej najemnik.
Żałośni jesteście.

Czego od niego oczekiwaliście? Przywiązania do barw? Jakim prawem?

Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 15.01.2013, 21:38
Wolfy,
nikt nie oczekiwał przywiązania do barw, ale solidnej gry na takim poziomie na ktorym go było stać. Ale cóż, sodówka uderzyła do bańki i sie chłopak przenosi na zachód podbijać wielkie kluby Jak teraz tak myślę to dobrze że nie zwerbowali go do kadry narodowej.

@edit:

Już oficjalnie: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lenciennes_fc/

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.01.2013, 21:41
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Cholera, jak tak patrzę na naszych bramkarzy, to odkąd przyszedł Primel jest coraz gorzej. No bo, nawet Pawełek w sezonie w którym odszedł bronił świetnie (jak na niego).

Z resztą w ogóle cała drużyna zanotowała taki regres, że nawet ciężko jest go opisać. Cholera, czy naprawdę te wszystkie Paljiće i Nunezy byli aż tacy dobrzy?
To nie jest wina jakości trenera bramkarzy, że bramkarze tak słabo bronią. Mamy słabych bramkarzy, ale... rezerwowych. Pareiko nie ma z kim rywalizować. Moim zdaniem przy tym składzie bramkarzy jest po prostu bezkonkurencyjny. Ma przyzwoitą komunikację na przedpolu - a w porównaniu z Miśkiewiczem ta komunikacja jest po prostu doskonała.

Miśkiewicz to kolejny "supertransfer" Bednarza. Dlaczego nikt nie wpadł wreszcie na pomysł by Bednarza stąd wyrzucić? Ten człowiek spuści Wisłę do pierwszej ligi. Koniec, kropka. Jak Cupiał chce ładować pieniądze, czy też nie chce, jakikolwiek transfer Bednarza okaże się niewypałem, a to z tego względu, że Bednarz nie ma zielonego pojęcia o tym, jak się buduje drużynę i raczej nie bierze się piłkarzy z łapanki, tylko zawodników użytecznych, tj. takich, którzy chociażby podniosą poziom rozgrywania akcji, a nie zawodników, którzy tylko na pierwszy rzut oka wydają się pożyteczni. Wisła się osłabiła i to diametralnie. Moim zdaniem mieliśmy straszną lukę w środku pola, nadal ją mamy. Sobolewski czy Wilk to nie są piłkarze, którzy zapewnią nam spokój w grze. Potrzeba nowych graczy - defensywnych pomocników, którzy będą przez kilka lat stanowić o sile tej drużyny. Dla mnie sercem i mózgiem zespołu jest defensywny pomocnik. Wisła nie ma w chwili obecnej żadnego piłkarza w tej strefie, który potrafiłby uspokoić grę, potrzymać piłkę, rozegrać. Cóż - nie wiem, dlaczego nikt nie patrzy na ten aspekt, a znalezienie takich graczy jest absolutnie niezbędne, by Wisła wyszła z dołka.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 15.01.2013, 21:46
I powodzenia Maor'owi. Teraz pytanie tylko, czy ktoś za niego przyjdzie, bo może być ciężko z wymaganiem od Garguły gry na jego poziomie. Pewnie znów się Garguła posypie w okresie przygotowawczym i dupa zbita.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 15.01.2013, 22:04
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Sprzedaliśmy Maora i ... dobrze. Każdy tęskni za Maorem z pierwszego sezonu. I takiego Maora za taką cenę żal byłoby puszczać. Natomiast teraz odszedł zawodnik, który dobry mecz w Wiśle rozegrał hmmm.... Szczerze, to nie pamiętam kiedy. Brak zakwalifikowania się do europejskich pucharów w poprzednim sezonie, kompromitujące miejsce w tabeli w obecnym. Skoro Maor był tak dobry, dlaczego jest tak źle? Szanują Meliksona za to, co dla Wisły zrobił w pierwszej części swojego kontraktu, natomiast wielkiej różnicy między np. Łukaszem Gargułą a Meliksonem z ostatnich miesięcy nie widzę. Można było Maora zatrzymać. Tylko po co? Tyle, co dawał zespołowi w ostatnich miesiącach, da wielu innych, tańszych zawodników. Oczywiście, nieliczni dadzą tyle, ile Malex dawał na początku. Ale o powrocie do tamtej formy można tylko pomarzyć. Słychać tu i ówdzie o symulowaniu kontuzji, innych dziwnych zachowaniach. Niech bierze przykład z tak wyklinanego Jaliensa. Jego klub wręcz chciał wyrzucić, zesłanie do Młodej Ekstraklasy, facet postawił na swoim, klub mi płaci, ja uczciwie gram dopóki jestem zawodnikiem tej drużyny. I był jednym z najlepszych jesienią. Dzięki Maor za wszystko, powodzenia we Francji.
Ja pamiętam więcej takich meczów niż wiosna 2011. Choćby z GKS-em w Krakowie, gdy ładnie sobie poczynał z obrońcami GKS-u. Ładnie grał też w meczu ze Standardem w Krakowie, wtedy to szalał na całego. Fajnie rozgrywał z Zagłębiem co się skończyło 2-2 za Moskala. Wtedy zainicjował ładną akcję, którą wykończy chyba sam? Jeszcze by się kilka spotkań znalazło z niedalekiej przeszłości, tylko że utarło się, że Maor miał jedną rundę i większość w to ślepo wierzy. A i można na plus Meliksonowi zaliczyć mecz z Widzewem i kilka innych.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów